Telegram Web
مؤسسهٔ رحمان
📢شمارهٔ نهم «هایا» منتشر شد. جنایت از طرف ماست یا تو بدخویی؟ (جامعه، مجازات، نابرابری) بهار۰۴ ▫️اغلب ما روایت‌ها و خاطراتی از تجاوز و قتل‌های ناموسی و کودک‌آزاری و اختلاس و خطاهای جبران‌ناپذیر پزشکی سراغ داریم که فرد متجاوز/ قاتل/ آزارگر/ کلاهبردار زندگی‌اش…
Haya9.pdf
10.2 MB
شمارهٔ نهم هایا

سردبیر: فردوس شیخ‌الاسلام
بازبین ترجمه: مهدی نوریان
ویراستار: صادق یزدانی
گرافیست: مریم آقامیری

دیباچه
فردوس شیخ‌الاسلام

به‌جای مجازات به یک جنبش نیاز داریم
گفت‌وگوی لورا وایت هورن با خوزه سالدانیا
م. ن.

زندان: ساختاری قرون‌وسطایی یا ضرورتی ناگزیر؟
آنجلا دیویس
مائده سبط‌نبی

کاش حکمش صد سال حبس بود
نرگس کارخانه‌ای

سیاست روسپی‌گری در سوئد
آژانس برابری جنسیتی سوئد
نسترن زمانی

مو و مجازات در ایران عصر قاجار (مروری بر دو نوشته از فرزین وجدانی)
سید مهدی یوسفی

یک نمایش جنون‌آمیز
دیوید بلیکست و نلی بلای
بهادر سهرابی

خبرنامه

شعر
@rahmaninstitute
6👏2
▪️در دل شب، زمانی که خانه‌ها باید پناه آرامش باشند و کودکان در آغوش خواب، رؤیای فردا را ببینند، سایه‌ی خشونت فرود آمد. حمله‌ای که بی‌هیچ هشدار، خواب را به کابوس بدل کرد.
خانواده‌هایی که بی‌صدا فروپاشیدند، و غیرنظامیانی که حتی فرصت دفاع نداشتند؛ این مرگ‌ها تنها فقدان‌های شخصی نیستند، بلکه زخم‌هایی‌اند بر پیکر جامعه‌ای که هنوز ایستاده است.

▪️ما با اندوهی عمیق، در کنار خانواده‌های داغدار می‌ایستیم، و برای مردمِ ایران، آرزوی سلامتی، امنیت و آرامش داریم و برای ایران، سربلندی‌ای شایسته‌ی بزرگی مردمانش.

@rahmaninstitute
25😢4
مؤسسهٔ رحمان
▪️ظلم به خانه شما می‌رسد، به محله شما می‌رسد. ما با این آگاهی بزرگ شدیم که شرایط بسیار ظالمانه و ناعادلانه است و ظلم مقاومت می‌آفریند. ▪️امروز شما از هر بچه‌ای در غزه بپرسید اهل کجایی؟ محلات غزه را نام نمی‌برد، بلکه نام مناطقی را می‌گوید که در ۱۹۴۸ پاکسازی…
هر خرید، انتخابی اخلاقی‌ست

«مردم در حباب‌های امن و راحتشان می‌توانند به‌سادگی فرض را بر این بگیرند که ما از برابری و آزادی لذت می‌بریم، اما همه این‌ها نمایش‌اند و واقعیت امور را منعکس نمی‌کنند. مردم باید بدانند که بخشی از فعال ماندن این سیستم، خود آن‌هایند و امتیازات آن‌ها می‌تواند محرومیت دیگران باشد.
وقتی بدانیم پول مالیات‌مان در تجارت اسلحه یا تسهیل مکانیزم‌های سرکوب سرمایه‌گذاری می‌شود، دیگر نمی‌توانیم خود را منفعل بدانیم. همین وضعیت درباره شهروندانی صادق است که از حق رأی‌شان برای قدرت‌گیری دولت‌هایی چون ترامپ و حمایت از رویکردهای ضدپناهجویی یا طرفدار آپارتاید اسرائیلی استفاده می‌کنند. رأی‌دادن مسئولیت دارد، و شهروند مسئول صرفاً به منافع فردی‌اش فکر نمی‌کند. در این عصر و زمانه، باید با چشمانی باز و انتقادی زندگی کنیم؛ در غیر این‌صورت،از درون خالی و فرسوده می‌شویم.»*
در جهانی که هنوز آپارتاید و استعمار نوین ادامه دارد، ایستادن در کنار مردم فلسطین نه فقط یک موضع سیاسی، که یک وظیفه انسانی است.

*از گفت‌وگو با شهد ابوسلمه، کنشگر فلسطینی

@rahmaninstitute
11👍3
مؤسسهٔ رحمان
🎙️با #رادیو_رحا پادکست موسسه رحمان آشنا شوید: ▫️رحا مخفف رشد، حمایت، اندیشه است. رادیو رحا راوی جامعه ایران است و نگاهی اجتماعی به نابرابری‌ها، مسائل و مشکلات مردم دارد. ▫️در هر قسمت از پادکست‌ به اقتضای موضوع، مردم و کارشناسان مهمانان رحا هستند. مردم از…
📣 فراخوان جمع‌آوری روایت از این روزها

در پادکست رادیو رحا قصد داریم با کسانی که این شب‌ها در شهرهایی که حملات هست ساکن هستند مصاحبه کنیم.

🎙اگر کسی را می‌شناسید که حاضر به صحبت است معرفی کنید:

راه‌های ارتباطی
دایرکت پیج رحا
پیام به شماره زیر در پیام‌رسان بله
09020341759
ایمیل زیر
[email protected]


با رادیو رحا آشنا شوید:
@rahmaninstitute
4👍2
«کارخانه خوش‌نام بود. الانم که اثری ازش نیست هنوز خوش‌نامه. وقتی یه آقایی می‌رفت خواستگاری، کافی بود به پدر عروس بگه من توی کارخانه‌ام. اون وقت پدره دخترش رو با خیال راحت بهش می‌داد. چون می‌دونست آینده‌شون تا حدی تامینه. هر بار می‌شنیدم زنی توی کارخونه کار می‌کنه خدا خدا می‌کردم نوبت منم برسه. انگار می‌خواستم خودم رو امتحان کنم. می‌دونی مادر، توی اون خانما چیزی بود که منم می‌خواستمش. کار خوب دیگه‌ای پیدا نمی‌شد. می‌شد کلفتی کنم یا سر زمین برنج کار کنم. اما کارخونه  اعتبار دیگه‌ای داشت. جور دیگه‌ای بهت نگاه می‌کردن به خصوص اگه زن بودی.»*

📣 در قسمت جدید #رادیورحا که به زودی منتشر می‌شود نگاهی به وضعیت کارگران کارخانه در ایران امروز داریم. همچنین بخشی از کتاب خاک کارخانه را می‌شنوید.

*خاک کارخانه، شیوا خادمی، نشر اطراف


@rahmaninstitute
7👍2
مؤسسهٔ رحمان
⚙️از خط تولید تا خط مطالبه ▫️زندگی روزمره کارگران کارخانه چگونه می‌گذرد؟ کارگران برای بهبود وضعیت چه کرده‌اند؟ در این قسمت #رادیورحا نگاهی به مشکلات و مطالبات کارگران داریم: 🔻از لینک زیر بشنوید: https://castbox.fm/vd/822823034 @rahmaninstitute
رادیو رحا/ از خط تولید تا خط مطالبه
فصل زندگی/ قسمت دوم
📣قسمت دوم فصل پنجم #رادیورحا منتشر شد:

از خط تولید تا خط مطالبه

▫️زندگی روزمره کارگران کارخانه چگونه می‌گذرد؟ کارگران برای بهبود وضعیت چه کرده‌اند؟ در این قسمت نگاهی به مشکلات کارگران داریم و با حامد بیدی_مدیرعامل سایت کارزار_ درباره مطالبات کارگری گفت‌وگو کردیم.

تهیه‌کننده: موسسه رحمان
نویسنده و کارگردان: عطیه ملک‌زاهدی
گویندگان: اسما صارمی، محمد سعید صفاری، حامد مشکینی
تدوین: سارا زارع
موسیقی تیتراژ: مرسده غلامی
گرافیست: مریم آقامیری

@rahmaninstitute
3
▫️برجای ماندگان: سالمندانی که نمی‌توانند بروند

▫️سالمندان در دوران جنگ، از جمله گروه‌های آسیب‌پذیر محسوب می‌شوند؛ بسیاری از آن‌ها ممکن است به دلایل جسمی، روانی یا اجتماعی امکان خروج از مناطق ناامن را نداشته باشند و ناگزیر در خانه‌های خود باقی بمانند. نسیبه زنجری_استادیار مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی_، با تعبیر «سالمندان برجای‌مانده»، به این گروه اشاره می‌کند. در گفت‌وگویی با او، به بررسی دشواری‌های سالمندان در شرایط جنگی و راهکارهایی برای ایمن‌سازی و بهبود شرایط زندگی آن‌ها در خانه پرداختیم.

🔻ادامه متن را از این لینک یا اسلایدها بخوانید

@rahmaninstiute
3
2025/07/09 16:38:28
Back to Top
HTML Embed Code: