Telegram Web
#روان‌پرسش

▫️پرسش شماره 20

سلام وقت بخیر من ۲۲ سالمه و یک سالو نیم هست که با اقایی که ۳۱ سالشه در ارتباطم ایشون در اسکاتلند زندگی میکنه و و ارتباط فقط از طریق ویدیو کال و تماس بوده و طبق رفتارهای خودش این اطمینان رو به من داده که باوجود دوری بجز من کسی رو تو زندگیش نداره ومن واقعا تو این مدت وابستگی و علاقه بینمون بوجود اومده
الان من در حال تکمیل مدارک برای بورسبه تحصیلی هستم و احتمال اینکه پذیرش بگیرم خیلی بالاست باتوجه ب رزومه و سوابقم
اما هرچی درمورد اینده حرف میزنیم
ایشون اصلا درمورد ازدواج فکر نمیکنه حتی قبل کرونا اقدامات سفر ترکیه برای من و خودش تهیه کرد که همدیگرو ببینبم بخاطر کرونا مسافرت ممنوع شد
و وقتی میگم که حالا این رابطه ب کجا میرسه و تا کی این طوری ادامه داشته باشه
فقط میگه نمیدونم من هرکاری از دستم بربیاد انجام میدم که تو بیای اینجا وفقط این جوابو میده واقعا علاقشو اثبات کرده چون با رفتارهای که من گاهی کردم یک ذره از علاقه اش کم نشد و رفتارش عوض نشد فقط بهم گوشزد کرد که فلان کار اشتباه بوده
حس میکنم یه جای رابطه اشتباس
با توجه به اینکه من دوس دارم این رابطه به یه سرانجامی برسه ولی اون هیچ برنامه ای نداره و فقط تلاش میکنه من هم برم پیشش
به نظرتون الان چیکار کنم واقعا خودم نمیدونم هدفش از این رابطه چیه

@ravan_ideh | روان‌ایده
20
#روان‌پرسش

🔷 پاسخ پرسش شماره 20

@ravan_ideh | روان‌ایده
جهان ...
"همانند یک آینه است"
آنچه را که در درون خود احساس می کنید،
در دنیای بیرونی باز می یابی.
و دقیقا به همین خاطر است،
که برای اصلاح زندگی
باید از درون خود آغاز کنیم.

🌿با افتخار و پرتوان همراه عزیزانی هستیم که در برهه ای از زندگی خانوادگی و زناشویی درگیر دغدغه هایی شده اند و به دنبال ایده ی نو می باشند.🌿

راه های ارتباطی جهت مشاوره تلفنی و آنلاین:

☎️ شماره تماس و واتساپ: ۰۹۳۷۸۳۴۱۵۹۹
🔔 کانال تلگرام: ravan_ideh@

#سارا_سخنور_مشاورخانواده
#روانشناسی
#مشاوره_پیش_از_ازدواج
#زوج_درمانی

@ravan_ideh | روان‌ایده
@ravan_ideh | روان‌ایده
Hocheraghi (Phytoplankton)
Damahi
#موسیقی

🎙نام گروه: داماهی

🎼نام آهنگ: هوچراغی

📀نام آلبوم: در من برو شکار

@ravan_ideh | روان‌ایده
#کتاب‌نبشت

برای کسانی که با اطمینان عاشقند، اغواگری عرصه‌ای برای این شاخ به آن شاخ پریدن نیست. هر لبخند و کلامی منجر به ده‌ها اگر نه هزاران معنا می‌شود. اشاراتی که در زندگی معمولی (در زندگی بدون عشق) معنای خود را دارند، اکنون می‌توانند با مفاهیم گوناگون، فرهنگ‌های لغات را از رو ببرند. و برای اغواکننده، تردیدها به پرسشی مرکزی تبدیل می‌شود، همانند دلهره‌ی مجرمی که منتظر اعلام حکم است: آیا او مرا می‌خواهد یا نه؟

ترجمه: گلی امامی

@ravan_ideh | روان‌ایده
Forwarded from روان‌ایده
#مقاله

✦بله، بچه‌ها پورن می‌بینند، آیا کاری از دست پدر و مادرها ساخته است؟

✦بچه‌ها امروزه به شکل بی‌سابقه‌ای در معرض انواع محتواهای جنسی نامناسب قرار دارند. تحقیقات متعددی نشان داده‌اند که اکثر کودکان، اولین بار، پیش از ده‌سالگی با محتواهای هرزه‌نگارانه روبه‌رو می‌شوند. این مسئله نگرانی‌های گسترده‌ای میان پدر و مادرها و معلمان ایجاد کرده است، و در واقعیت نیز در موارد گوناگون، مشکلاتی جدی برای بچه‌ها به وجود آورده است. شی‌فیا زلوم، محقق و مدرس برجستۀ مسائل جنسی، می‌گوید اولین کاری که از دستمان برمی‌آید، صحبت‌کردن با فرزندانمان و دادنِ اطلاعات حیاتی دربارۀ این موضوع به آن‌هاست. ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

🔗 لینک منبع

@ravan_ideh | روان‌ایده
#کتاب‌نبشت

به طور معمول، افراد با چشم‌انداز خودِ فرورفته، تجربه‌ها و هیجان‌های گذشته خود را یادآوری می‌کنند. در این چشم‌انداز، هیجان به شکل اول‌شخص تجربه می‌شود، یعنی خود فرد در درون موقعیت است و قادر نیست کل موقعیت را که شامل خود او نیز می‌شود از بیرون ببیند، لذا یک نگاه خودمحورانه است. در چنین چشم‌اندازی، به طور معمول فرد بخش‌های خاصی از موقعیت را به خاطر می‌آورد و آن‌ها را با کل موقعیت اشتباه می‌گیرد. چشم‌انداز خودِ با فاصله، به شکل سوم‌شخص گزارش می‌شود؛ مانند شخص سومی که موقعیت را دیده و تجربه کرده و اکنون مشغول یادآوری آن است. این نوع چشم‌انداز برانگیختگی هیجانی ناشی از مرور خاطرات منفی را کاهش می‌دهد و به فرد اجازه می‌دهد موقعیت را با تأمل و ژرف‌نگری بیشتری بررسی کند.

@ravan_ideh | روان‌ایده
@ravan_ideh | روان‌ایده
Light Rain
Damahi
#موسیقی

🎙نام گروه: داماهی

🎼نام آهنگ: بارکو

📀نام آلبوم: در من برو شکار

@ravan_ideh | روان‌ایده
#شعر

بارکو

بارُن بارَکو ( بارش بارون)
کی بارُن اَتا (کی بارون میاد)
کی بهار اَتا (کی بهار میاد)
گل سُوز اَبوت اَریم پا بُرکه (گل سبز میشه، می‌ریم پای برکه)
وامِه بد مَکُ (با من بد نکن)
عشقم رد مَکُ (عشقمو رد نکن)
بُدُو وا هم بشیم (بیا با هم باشیم)
پهلوی هم واهم بسازیم (کنار هم باهم بسازیم)
بارُن بارَکو ( بارش بارون)
کی بارُن اَتا (کی بارون میاد)
واهَم ایسین بریم (باهم به دِه ایسین بریم)
زیر کُنار جیکو بُبَندیم (زیر درخت کنار تاب ببندیم)
دریچه واز مَکُ (دریچه باز نکن)
ای هَمَه نار مَکُ (این‌قدر ناز نکن)
وا هَمَه گپ مَزَن (با همه حرف نزن)
فدای آوازت بگردُم (فدای آوازت بگردم)


@ravan_ideh | روان‌ایده
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
|نوروز مبارک|

می نوش که عمر‌ِ جاودانی این است
خاصیتِ روزگار فانی این است
هنگام گل و لاله و یاران سرمست
خوش باش دمی که زندگانی این است

خواننده: روح‌انگیز
آهنگساز: علی‌نقی وزیری
طراح گرافیک: امین قنبری

لینک اینستگرام graphicbyamin

@ravan_ideh| روان‌ایده
@ravan_ideh| روان‌ایده
#کتاب‌نبشت

شاید شگفت‌آور نباشد که خصومت‌های میان زنان و مردان رو به افزایش می‌رود. بک و بک-گرنشایم ادعا می‌کنند که ((کشاکش میان دو جنس، ماجرای اصلی زمان ما است))، و شواهد و مدارک دال بر این واقعیت را می‌توان در رشد جدّیت مشاورۀ ازدواج، دادگاه‌های خانواده، گروه‌های خودیاری زناشویی و نرخ‌های طلاق مشاهده کرد. اما با این‌که ازدواج و زندگی خانوادگی ظاهراً ((شکننده‌تر)) از همۀ ادوار گذشته شده است، باز هم برای مردم اهمیت بسیار زیادی دارند. طلاق رواج روزافزونی پیدا می‌کند، اما نرخ ازدواج‌های مجدد نیز بالاست. میزان موالید شاید رو به افول باشد، اما تقاضای عظیم و انبوهی برای معالجۀ نازایی وجود دارد. شاید کم‌تر کسی تصمیم به ازدواج بگیرد، اما میل به زندگی با کسی دیگر و تشکیل‌دادن یک زوج یقیناً پایدار مانده است. چه چیزی این گرایش‌های ضدونقیض را تبیین می‌کند؟
طبق نظر نویسندگان مذکور، پاسخ بسیار ساده است: عشق. بنا به ادعای آن‌ها ((نبرد جنس‌ها)) که امروزه در جریان است واضح‌ترین نشانۀ ((عطش عشق)) مردم است. مردم به دلیل عشق ازدواج می‌کنند و به‌دلیل عشق نیز جدا می‌شوند؛ آن‌ها درگیر چرخۀ بی‌پایانی از امیدبستن، پشیمان‌شدن، و تلاش دوباره‌اند. درحالی‌که از یک طرف تنش‌های میان مردان و زنان بسیار زیاد است، از طرف دیگر امید و ایمان ژرفی به امکان یافتن عشق حقیقی و تحقق‌یافتن آن وجود دارد.

🖋ترجمه: حسن چاوشیان

@ravan_ideh| روان‌ایده
@ravan_ideh| روان‌ایده
نگاهی به موج جدید me too

1-موج اخیر me too با کشیده شدن پای فرد بلند آوازه‌ای چون محسن نامجو به آن، در میان ایرانیان دامنه بسیار گسترده‌ای یافته است.

2-در موج قبلی me too خانم کاترین دونوو، از مردان دفاع کرد و اغواگری را حق بدیهی مردان دانست.

3-در این میان، شاید تبیین برخی واقعیات و زمینه‌های مرتبط، بدون جهت‌گیری خاص، بی‌فایده نباشد.

4-واقعیت این است که زنان و مردان به لحاظ زیستی، روانی و اجتماعی/فرهنگی، تفاوت‌های زیادی دارند. این تفاوت‌ها در زمینه‌های متعدد قابل مشاهده است، از جمله در قلمرو و روش اغواگری( چنان که حافظ - به طور معمول خطاب به مردان - می‌فرماید: میان عاشق و معشوق فرق بسیار است. چو یار ناز نماید، شما نیاز کنید).

5-در عصر جدید و در گذار از سنت به مدرنیته، با شعار "برابری و برادری"! تا حدود 150 سال، هیچ جایگاهی برای زنان به رسمیت شناخته نشد. تنها تغییری که اتفاق افتاد، تبدیل مرد‌سالاری سنتی (خصوصی)، به مردسالاری مدرن (عمومی) بود. به این صورت که نقش زنان به عنوان ابژه جنسی استمرار یافت و نشانگرهای مهم آن، یعنی آرایش و استفاده از زینت‌آلات ادامه پیدا کرد و با پیشرفت تکنولوژی، تشدید هم شد. اما نشانگر سوم مردسالاری سنتی، یعنی حجاب (به معنای پوشاندن بخش‌هایی از بدن به طور متفاوت با مردان)، جای خود را به برهنگی (به معنای برهنه کردن بخش‌هایی از بدن به طور متفاوت با مردان) داد.

6-با پیشرفت سریع تکنولوژی و به موازات استقرار نظام اقتصادیِ تولید انبوه، مصرف انبوه، در دهه‌های گذشته، سکس جایگاه تعیین‌کننده و همچنین مستحکمی در تبلیغات تجاری، صنعت سینما و... پیدا کرد. به طوری که امروزه حتی تصور حذف و یا تعدیل آن هم مشکل است (نگاه کنید به مصاحبه‌های خانم نوال سعداوی، روان پزشک، نویسنده و فعال اجتماعی فمینیست).

7-با توصیفاتی که رفت، جامعه مدرن، از آن‌چه که حافظ با هنرمندی توصیف کرده بود: " شهری است پر کرشمه و خوبان ز شش جهت. چیزیم نیست، ورنه خریدار هر ششم"، بسیار جلو تر رفت و تبدیل شد به جهانی پر از کرشمه و خوبان ز هر جهت!

8-چنین ساختاری به مردان قدرتمند (سیاسی، اقتصادی، هنری و...) این امکان را می‌دهد در سایه قدرت و نفوذی که دارند، به اصطلاح به اغواگری از زنان بپردازند. در عین حال از این طریق برای زنان نیز فرصتی فراهم می‌شود که با کمک مردان قدرتمند به امکانات و موقعیت‌های بالاتر دست یابند.

9-"تأمل"در واقعیت‌های عینی یاد شده، شاید بتواند زمینه‌ای فراهم کند که مردان و همچنین زنان، نگاه و رفتار اصیل‌تر، انسانی‌تر و اخلاقی‌تری نسبت به همدیگر داشته باشند. در این زمینه بخصوص زنان، با فراست و نبوغی که در کشف نیات مردان دارند، می‌توانند با مهارت و همچنین جرأتمندی، سازوکارهای مؤثری در پیشگیری از رفتارهای نا مناسب مردان اتخاذ کنند و حتی در صورت وقوع چنین رفتارهایی در همان موقع با دادن پاسخی جرأتمندانه به ماجرا خاتمه دهند.

جعفر_نوایی(@JafarNavaei1331)
روان‌شناس و پژوهشگر اجتماعی – روانی
@ravan_ideh| روان‌ایده
#روان‌پادکست

🔲 رژیم‌های رمانتیک

🔷 عشق در غرب مصرف‌گرایانه است: شریکی انتخاب می‌کنیم تا نیازمان را برطرف کند. اما روس‌ها کار را طور دیگری پیش می‌برند

🔷 روشنگری، فرد را در مرکز توجه قرار داد. این‌گونه بود که در اقتصاد، مصرف‌کننده مهار تولیدکننده را در دست گرفت؛ در مذهب، مؤمنِ مسیحی برتر از کلیسا نشست و در عشق، معشوق به‌تدریج کم‌اهمیت‌تر از عاشق شد. امروزه عشق در غرب نوعی محاسبۀ روان‌شناختی است. کنارهم‌چیدنِ گزینه‌ها، نگاه به جدولِ سود و زیان‌ها و انتخاب یکی از میان هزاران. اما برخی هنوز عشق را آتش می‌دانند و طوفان و صاعقه و بهمن.

ادامه مطلب را می‌توانید در پادکستی که در لینک زیر است بشنوید:
https://tarjomaan.com/sound/8419/

@ravan_ideh | روان‌ایده
Einaudi: Low Mist (Day 6)
Ludovico Einaudi, Federico Mecozzi, Redi Hasa
#موسیقی


🎼نام آهنگ:
Low Mist (Day 6)

🎷آهنگساز:
Ludovico Einaudi,Federico Mecozzi, and Redi Hasa

@ravan_ideh | روان‌ایده
2024/07/01 08:52:13
Back to Top
HTML Embed Code: