tgoop.com/resalehFazeli/71
Last Update:
🔹🔹🔹
پوشانيدن بدن در نماز
مسأله 833) مرد بايد در حال نماز اگرچه كسى او را نمیبیند عورتين خود را بپوشاند، و بهتر آن است كه از ناف تا زانو را نيز بپوشاند.
مسأله 834) زن بايد در موقع نماز، تمام بدن حتى سر و موى خود را بپوشاند، و احتياط مستحب آن است كه كف پاها را هم بپوشاند، ولى پوشاندن صورت به مقدارى كه در وضو شسته میشود و دستها تا مچ و روى پاها تا مچ پا لازم نيست. اما براى آنکه واجب را پوشانده باشد، بايد مقدارى از اطراف صورت را بپوشاند تا يقين كند كه مقدار واجب پوشانيده شده است و قدرى پايينتر از مچها را هم بپوشاند.
مسأله 835) موقعى كه انسان قضاى سجدة فراموش شده يا تشهّد فراموش شده را بهجا مىآورد بايد خود را مثل موقع نماز بپوشاند، و احتياط واجب آن است كه در موقع بهجا آوردن سجدة سهو نيز خود را بپوشاند.
مسأله 836) اگر انسان عمداً يا از روى ندانستن مسأله، از روى تقصير، در نماز عورتش را نپوشاند نمازش باطل است.
مسأله 837) اگر شخصى در بين نماز بفهمد كه عورت او پيدا است، فورا بپوشاند و کاری که صورت نماز را بههم زند بهجا نیاورد، ولى اگر بعد از نماز بفهمد كه در نماز عورت او پيدا بوده، نمازش صحيح است. همچنين است اگر در اثنای نماز بفهمد كه قبلاً عورتش پيدا بوده، در صورتى كه فعلاً پوشيده باشد.
مسأله 838) اگر لباس در حال ايستادن عورت را مىپوشاند، ولى ممكن است در حال ديگر، مثلاً در حال ركوع و سجود نپوشاند، چنانچه موقعى كه عورت او پيدا میشود، به وسيلهاى آن را بپوشاند، نماز او صحيح است، ولى احتياط مستحب آن است كه با آن لباس نماز نخواند.
مسأله 839) انسان موقعى كه پوشاك ندارد میتواند در نماز خود را به علف و برگ درختان بپوشاند.
مسأله 840) انسان در حال ناچارى میتواند در نماز خود را با گل بپوشاند، ولى احتياط واجب آن است كه يك مرتبه ديگر با ايماء و اشاره نماز بخواند.
مسأله 841) اگر چيزى ندارد كه در نماز خود را با آن بپوشاند، چنانچه احتمال دهد كه پيدا میکند، احتياط واجب آن است كه نماز خود را تأخير بيندازد، و اگر چيزى پيدا نكرد، در آخر وقت مطابق وظيفهاش نماز بخواند.
مسأله 842) كسى كه میخواهد نماز بخواند، اگر براى پوشاندن خود حتّى برگ درخت و علف و گل و لجن نداشته باشد، و احتمال ندهد كه تا آخر وقت چيزى پيدا كند كه خود را با آن بپوشاند، در صورتى كه احتمال بدهد كه نامحرم او را میبیند، بايد نشسته نماز بخواند، و اگر اطمينان دارد كه نامحرم او را نمیبیند، ايستاده نماز بخواند، و بنا بر احتياط دست را بر عورت خود بگذارد، و در هر دو حال ركوع و سجود را با اشاره بهجا آورد، و بنا بر احتياط اشارة سجود را بيشتر نمايد، بلكه مهر را برداشته بر پيشانى بگذارد و احتياط اين است كه يك مرتبه ديگر نماز را با ركوع و سجود كامل انجام دهد.
BY رساله مرجع عالیقدرحضرت آیتاللهالعظمی فاضلی بهسودی (مدظله العالی)
Share with your friend now:
tgoop.com/resalehFazeli/71