tgoop.com/rirapodcast/274
Last Update:
🔸 منابع مربوط به قسمت بیستوپنجم ریرا:
🔹 بیشتر اطلاعات راجع به زندگی #براهنی از این منابع نقل شدهاند:
زندگینامهی رضا براهنی در کتاب جنون نوشتن (شرکت انتشاراتی رسام).
زندگینامهی رضا براهنی در کتاب ظل الله و مقدمهی همین کتاب (انتشارات امیرکبیر).
مصاحبه تلویزیونی رضا براهنی با مهدی فلاحتی.
🔹 توضیحات تئوریک رضا براهنی از چهار مقالهی زیر نقل شدهاند:
«چرا من دیگر شاعر نیمایی نیستم» مؤخرهی کتاب خطاب به پروانهها، نشر مرکز.
«چگونه پارهای از شعرهایم را گفتم»، مجلهی بایا، ش ۱ و ۲، فروردین و اردیبهشت ۱۳۷۸.
«چگونه پارهای از شعرهایم را گفتم، بخش دوم»، مجلهی بایا، ش ۳، خرداد ۱۳۷۸.
«نظریهی زبانیت در شعر»، مجلهی کارنامه، ش ۴۶ و ۴۷، آذر و دی ۱۳۸۳.
🔹 نمونههایی از نقدهای منفی محمدعلی #سپانلو و محمد #حقوقی بر چند مجموعه شعر ابتدایی براهنی را میتوان در جلدهای سوم و چهارم تاریخ تحلیلی شعر نو، نوشتهی #شمس_لنگرودی (نشر مرکز) یافت.
🔹 داوری نادر #نادرپور دربارهی شعر و نقدنویسی براهنی در کتاب طفل صدسالهای به نام شعر نو (گفتوگوی صدرالدین الهی با نادرپور، انتشارات کتاب پارسه) آمده.
🔹 نقد یدالله #رؤیایی بر نظرات براهنی با عنوان «شعر زبان، یا شعر بیزبانی» را در کتاب عبارت از چیست؟ (انتشارات نگاه) میتوان خواند.
🔹 #ضیاء_موحد در کتاب پنهان در آینه (گفتوگوی مهدی مظفری ساوجی با موحد، انتشارات هرمس) دربارهی شعر دههی هفتاد و شعر براهنی صحبت کرده.
🔹 سخن شمس آقاجانی را از کتاب شکلهای ناتمامی (انتشارات ویستار) نقل کردم. اطلاعاتی دربارهی کارگاههای رضا براهنی و مقالاتی در توضیح شعر او را میتوان در همین کتاب یافت.
🔹 مقالهی علی باباچاهی به نام «محورها و مشخصههای شعر پسانیمایی» در اصل بهعنوان مؤخرهی کتاب عقل عذابم میدهد (نشر زاوش) و همچنین در کتاب تأملات از صفر (انتشارات نگاه) منتشر شده.
🔹 سخن منوچهر #آتشی در اصل در مصاحبهی او با رضا عامری آمده که در ش ۶ مجلهی روزگار وصل (بهار و تابستان ۱۳۷۷) چاپ شده و من آن را از مقالهی مسعود توفان به نام «آتش پسانو و یالهای آتش» نقل کردم (مجلهی کارنامه، ش ۸، آبان و آذر ۱۳۷۸).
🔹 مقالهی رومن یاکوبسن با عنوان «زبانشناسی و شعرشناسی» که اصطلاح خودارجاعی در آن به کار رفته، به ترجمهی حسین پاینده در کتاب زبانشناسی و نقد ادبی (نشر نی) چاپ شده.
🔹 مقالهی ویکتور اشکلوفسکی با عنوان «هنر همچون فرآیند» که مفهوم آشناییزدایی (در این ترجمه: یکهسازی) در آن توضیح داده شده، به ترجمهی عاطفه طاهایی در کتاب نظریهی ادبیات (نشر اختران) منتشر شده.
@rirapodcast
BY ریرا: پادکست شعر معاصر
Share with your friend now:
tgoop.com/rirapodcast/274