tgoop.com/ruidadkermanshah/26269
Last Update:
توضیح مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه درباره بیمارستان مسیح و اشیای دزدی از تکیه بیگلربیگی
🔹داریوش فرمانی با حضور در خبرگزاری ایرنا مرکز کرمانشاه با یادآوری حواشی بوجود آمده در خصوص تخریب بیمارستان مسیح به عنوان یکی از بناهای تاریخی که به ثبت ملی نیز رسیده است، گفت: بیمارستان مسیح سال ۱۳۸۰ ثبت ملی شد اما مالک شخصی با پیگیری هایی که انجام داد آن را در سال ۱۳۹۰ از فهرست آثار ملی خارج و اقدام به تخریب یک سوم بنا کرد، این بنا در سال ۱۳۹۹ هم دچار آتش سوزی شد.
🔹وی افزود: با تلاش وزارت میراث فرهنگی این ملک مجددا در سال ۱۴۰۰ به فهرست آثار واجد ارزش ملی رسید اما متاسفانه مالک خصوصی آن هیچگونه همراهی برای بازسازی انجام نداد و حاضر نشد آن را به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار کند حتی بنیاد شهید هم برای تملک پای کار بود اما مالک موافقت نکرد.
🔹فرمانی اضافه کرد: پس از کش و قوس فراوان در نهایت آبان ماه سال گذشته مالک بیمارستان مسیح کرمانشاه موفق شد رای دیوان عدالت اداری را به نفع خود برگردانده و بنا را از فهرست میراث فرهنگی خارج کند اما صدور این حکم بدون اطلاع میراث فرهنگی و حتی حضور نماینده وزارتخانه بوده است.
🔹وی تصریح کرد: در جلسه دیوان عدالت اداری باید از نماینده میراث فرهنگی دعوت می شد اما این اتفاق نیفتاد و خود ما هم طی ۲ هفته اخیر از صدور چنین حکمی آن هم پس از تخریب بنا مطلع شدیم.
🔹فرمانی در خصوص اظهارات مدیران شهرداری کرمانشاه نیز گفت: شهرداری به استناد رای دیوان عدالت اداری مجوز بهره برداری برای مالک صادر کرد و اینکه گفته میشود میراث فرهنگی در جریان صدور حکم قضایی بوده است، باید مستند ارائه کنند.
ماجرای دزدی از تکیه بیگلربیگی
🔹مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه همچنین در خصوص دزدی از تکیه بیگلربیگی اظهار کرد: ۵۷۰ شیء مردم شناسی توسط یک از کارکنان به سرقت رفته بود که با ورود یگان حفاظت دزد شناسایی و ۱۱۷ قطعه در منزل شخصی او کشف شد؛ با ورود دستگاه قضایی تلاش برای بازگرداندن سایر اشیای دزدی شده ادامه دارد.
🔹فرمانی در پاسخ به اینکه آیا ضعف نظارت در میراث فرهنگی منجر به این دزدی شده است؟ گفت: نه ؛ ما یگان حفاظت و دوربینهای نظارتی داریم اما این دزدی (با برنامه ریزی قبلی) توسط یکی از کارکنان میراث فرهنگی و با قطع کردن جریان برق انجام شده است.
🔹وی تصریح کرد: اشیای دزدی هیچکدام در زمره آثار تاریخی نیستند و بیشتر ارزش مردم شناسی و فرهنگی دارد و شیوه زندگی و معیشت مردم را به نمایش می گذارد؛ این آثار یا اهدایی هستند یا از سطح روستاها و بازار جمع آوری شده اند.
🔹وی همچنین در پاسخ به این پرسش که در مجموع چه تعداد آثار تاریخی توسط میراث فرهنگی کرمانشاه نگهداری میشود؟ و چه تمهیدات امنیتی برای مراقبت آنها وجود دارد؟ بیان کرد: در مجموع از ۱۲ هزار اثر طبق استاندارد خاص و به صورت کد گذاری شده نگهداری میکنیم اما میراث فرهنگی کرمانشاه موزه ای ندارد که آنها را در معرض دید عموم قرار دهد.
لینک خبر
@IRNA_KERMANSHAH
BY رویداد کرمانشاه
Share with your friend now:
tgoop.com/ruidadkermanshah/26269