Telegram Web
🔸آیندگان سوریه، آنها که نه امروز را درک کردند و نه تاریخ را می‌دانند، چه سخت و دشوار این روزها را خواهند فهمید، چقدر سرگردان خواهند بود میان دوقطبی‌های دوران خویش، میان قضاوت بین تصاویر غلط‌انداز، میان آنها که تاریخ را برایشان انتخاب بین این دو قاب تعریف خواهند کرد‌ و دیگر هیچ!

✍️سهند ایرانمهر

@sahandiranmehr
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شـبـانــگه بــه سـر فــکـرتــاراج داشــت
سـحـرگـه نـه تن سر ؛ نـه سر تاج داشت
بــه یــک گــردش چـــرخ نــیــلــوفــری
نـه تــاجـی بـه جــا مـانـد و نـه نــادری


تصویر کاخ ریاست‌جمهوری سوریه عصر روز سقوط اسد
@sahandiranmehr
🔸تردیدی نیست که جریانی با تحلیل و عملکرد غلط از منطقه کلیت ایران را در معرض تهدیدهای جدی قرار داده است و منطق قضیه این است که از این جریان بازخواست شود ولی ماجرا به این ختم نمی‌شود هنوز هم عده‌ای در توهم این هستند که تبعات منفی ماجراهای سوریه را امری مختص به جمهوری اسلامی و نه «ایران» بدانند و برای آن هورا بکشند و «چه خبر» «چه خبر» بگویند ولی آنچه در زیر پوسته ماجرا قرار دارد علاوه بر جنبه‌های ژئوپلتیک، ریشه در مفاهیم (بعضا آناکرونیستی) تاریخی دارد که بی‌تردید رسوبات خود را در سیاست‌های منطقه‌ای خواهد گذاشت و اگر تصمیم‌سازان با بازنگری مبتنی بر خرد جمعی و رجوع به مردم به مثابه مبنای مشروعیت و شرط لازم برای پیشبرد سیاست‌ها، تدبیری برای آن نیاندیشند نه دسته و گروه و عقیده که کلیت مفهوم ایران را در معرض خطر قرار خواهد داد.

🔸حجاج بن یوسف ( حاکم خونریز اموی) در کوفه سخن می‌راند و می‌گفت: ای سرخ رویان (لقب ایرانی‌ها بخاطر سفیدی نسبی پوست و سرخی گونه) از امور کناره گرفتید و از سایه‌ها لذت بردید و کارتان این بود که از عابرین بپرسید: «جه هبر»؟ (چه خبر) من و بعد از من با شمشیر «هبری» به شما بدهيم که همه «هبرها» را فراموش کنید!

مُحاضرات الادباء و محاورات الشعراء و البلغاء/ راغب اصفهانی

✍️سهند ایرانمهر

ویدیو از صفحه توییتر «علی آردم»:
نوای آهنگ «مسلم عرب آنی» توسط فاتحان حلب:
«بنی امیه اصلشون از طلاست، از اسم‌شون کسری (خسرو) به وحشت افتاد».
@sahandiranmehr
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
رادیو ارتش اسراییل می‌گوید بزرگترین حمله هوایی تاریخ خود علیه سوریه را انجام داده است. در این حمله به ۲۵۰ هدف نظامی از جمله مراکز مهم‌پدافندی، تسلیحاتی، پایگاه‌های لجستیک، هواپیماها و بالگردها ، ناوچه‌های جنگی و تاسیسات راهبردی ارتش سوریه حمله هوایی شده است. تانکهای اسرائیلی نیز در کمتر از ۳ کیلومتری شهر قطنا که تنها ۲۰ کیلومتر با دمشق فاصله دارد مستقر شده‌اند. یدیعوت احرونوت از بین‌بردن نیروی هوایی سوریه را فرصت بی‌تکرار تاریخی خواند.
#خبر
@sahandiranmehr
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
رادیو ارتش اسراییل:
هفتاد تا هشتاد درصد از توان ارتش اسد(سوریه) را از بین بردیم.
@sahandiranmehr
✔️جهان پرشتاب و اولویت‌های عهد دقیانوس

✍️سهند ایرانمهر

چیزی که از دنیای امروز باید آموخت این است که سیر حوادث دنیای امروز به شدت پرشتاب‌تر از گذشته است. به نسبت شتاب حوادث، اولویت‌ها و راه‌حل‌ها هم به شدت و سرعت تغییر می‌یابند و معلوم نیست اولویت و راه‌حلی که دیروز کارآ به نظر می‌رسیدند، امروز هم موثر باشند. دیروز و امروز را عامدا مقیاس شتاب گرفتم که ذهن را از دهه و سال خلاص کنیم.

‏رفع فیلترینگ که هواداران رای به پزشکیان وعده‌اش را می‌دادند، حتی موقع انتخابات هم اولویت اصلی نبود، بهانه و‌ نماد بود برای امید‌دادن به گشایشی که تازه می‌توانست «امکان تغییر» را برای بخش کوچکی از واجدین حق رای به ذهن بیاورد. جهان و‌ منطقه بسیار پرشتاب‌تر از چیزی که فکرش را بکنید رو به دگرگونی است. اولویت‌ها و فرصت‌‌ها و تهدیدهایش هم. کدام تحلیلگر مدعی است که می‌توانست چنین سرعتی را پیش‌بینی کند؟

‏حتی جولانی عضو سابق داعش هم فهمیده است راست یا دروغ ، استحاله عقلانی یا نمایش راهبردی حداقل امروز باید به همه اقوام و‌مذاهب آرامش بدهد، متعرض هنجارها و مقدسات‌شان یا حجاب و‌ بی‌حجابی نشود، خشونت و‌انتقام را کنار بگذارد و پیام دوستی و‌ تعامل به جهان بدهد، حالا در چنین شرایطی خودتان تحلیل کنید که صحبت از فلان لایحه یا صغرا کبرا چیدن سر امکان یا عدم رفع فیلترینگ چه نسبتی با فهم این دنیای پرشتاب و امنیت و آینده مملکتی دارد که بر چهارراه حوادث و تحولات جهان قرار گرفته است؟
@sahandiranmehr
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
عبدالله شهروند ترکیه‌ به خبرنگار «ینی‌شفق» می‌گوید که ترکیه را برای جنگیدن در سوریه ترک کرده است، او می‌گوید:
من آمدم تا ایمان خود را بر اساس آیه «جاهدوا فی سبیل الله» و برای احقاق حق مظلوم انجام دهم.

نیروهای ترکیه‌ای در سوریه عمدتاً از طریق گروه‌های معارض سوری که تحت حمایت آنکارا هستند، فعالیت می‌کنند. این گروه‌ها شامل ائتلاف‌هایی مانند ارتش ملی سوریه (SNA) و برخی گروه‌های دیگر نزدیک به ترکیه هستند.

تثبیت حضور نظامی، ممانعت از ایجاد یک دولت خودمختار کرد در شمال سوریه، تثبیت موقعیت ژئوپلتیک و‌مهار نفوذ ایران و روسیه بخشی از اهداف ترکیه در سوریه است.
@sahandiranmehr
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
طنز جان‌ استوارت مجری برنامه دیلی‌شو درباره تغییر ناگهانی چهره جولانی ( احمد الشرع) و مابقی قضایا
@sahandiranmehr
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یحیی طاهر الفرغلی معروف به ابوالفتح الفرغلی از چهره‌های سلفی مصر است که در سال ۲۰۱۴ به سوریه رفت وبه عضویت « جبهه‌النصره» و سپس «تحریرالشام» درآمد.
از فرغلی به عنوان دست‌راست جولانی و مشاور او در امور قضایی، سیاسی و نظامی نام برده می‌شود.
در سال ۲۰۲۲ گفته شد که او از «تحریر الشام» جدا شده است اما حالا تصویری از او در مسجد اموی دمشق منتشر شده است. با وجود تلاش جولانی برای نشان‌ دادن چهره‌ای معتدل، حضور الفرغلی و نقش موثرش در امور فقهی- قضایی به نگرانی‌ها درباره نقش این چهره‌ها در آینده سوریه دامن زده است.
@sahandiranmehr
✔️استبداد آفت بازدارندگی
✍️سهند ایرانمهر


به جز جنگ داخلی و استیلای تفکرات سلفی ، امکان تجزیه سوریه -آنچنانکه از فحوای کلی رسانه‌های ترکیه و مطامع اردوغان برمی‌آید- و نیز اشغال بخش‌های دیگر این کشور توسط اسراییل -و الحاق آن به خاک اسراییل نظیر آنچه در مورد جولان اتفاق افتاد- جدی‌تر از هر زمان دیگری است.

‏این ویدیو تنها بخشی از تصاویر ارتش اسراییل از داخل خاک سوریه است ( گردان ۱۰۱ چترباز) است که در آن با افتخار از تسلط کامل بدون شلیک یک گلوله بر بخش‌های سوق‌الجیشی مرزی سوریه و آمادگی برای استقرار طولانی‌مدت آن سخن می‌گویند به این فهرست اضافه کنید ۳۰۰ حمله هوایی به مراکز نظامی «سوریه» ( و نه اسد که دیگر وجود خارجی ندارد). به عبارت دیگر هر حکومتی که در این کشور بر سرکار بیاید دستکم تا سال‌ها شیر بی‌یال و دم اشکمی است که توان و‌تجهیزات حداقلی نظامی برای دفاع و تامین امنیت را نخواهد داشت.

‏ مقصر این وضعیت در نهایت خود بشار اسد است که استبداد حکومتش مانع از آن شد که حتی پس از تجربه تلخ جنگ داخلی دستکم به سازوکارهای پیش‌بینی شده در نشست آستانه و آغاز گفتگو با معارضان و عفو عمومی و آشتی ملی تن بدهد.

‏بزرگترین عبرت از ماجرای سوریه، اعاده حیثیت چندباره از منطق گفتگو و ضرورت مشارکت‌عمومی در قدرت و مشروعیت‌مردمی است که همگی ذیل پذیرش اصول دموکراسی قرار می‌گیرد.

‏امروز می‌توان به جرات گفت که التزام به این اصول می‌توانست به عنوان بزرگترین عامل بازدارندگی، تجزیه و اشغال کشور و مقاومت در برابر اسراییل عمل کند. بنابراین استبداد خاندان اسد و سرگرانی از شنیدن صدای مردم، بزرگترین خادم منافع اسراییل و دیگر بازیگران منطقه‌ای بود.

‏مورد سوریه به وضوح نشان داد که راهکارهای تقلیل یافته به داغ و درفش و متکی به سلاح و مشت‌آهنین که نیازمند جلب عاریتی قدرت و همراهی دیگران نیز هست اگرچه در مدت‌کوتاه و به شکل کاذب، مانع تعدی دشمنان و حفظ اقتدار نمایانده می‌شود اما در طولانی‌مدت و‌ بدون درنظرداشتن مشروعیت مردمی از طریق مشارکت آنان در قدرت یا دستکم جلب رضایت نسبی، کارایی خود را از دست خواهد داد.
@sahandiranmehr
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔸اسراییل اعلام کرده است هفتاد تا هشتاد درصد توان ارتش سوریه را از بین برده است این‌ اقدام چه پیامدهایی در پی خواهد داشت؟
نضال کناعنه تحلیلگر اسکای‌نیوز عربی در تحلیلی با این مقدمه که «اکنون کلاشنیکف، مهم‌ترین سلاح نظامی سوریه است!»، می‌گوید:

🔸موشک‌ها، پهپادها، هواپیماهای جنگنده،توپخانه، پادگان‌ها و فرودگاه‌ها و خلاصه بخش عمده توان ارتش سوریه توسط ارتش اسراییل (در شب اول سقوط بشار اسد) از بین رفت. در عراق، پس از صدام، ارتش منحل شد در سوریه اما ارتش باقی ماند اما توسط اسراییل خلع‌سلاح شده است.

🔸حالا سوال این است که پیامدهای این‌ وضعیت ‌در شرایطی که سال‌ها طول می‌کشد تا ارتش سوریه شکل و شمایل یک ارتش به روز را بگیرد و از صفر شروع کند، چیست؟

او می‌افزاید: ارتش سوریه جزو ارتش‌های اردوگاه شرق بود و شاکله و تجهیزاتش روسی بود حالا اما باید پرسید پس از اینکه روسیه پایگاهش را از دست داد، منبع تامین سلاح از کجاست؟

🔸به اعتقاد این تحلیلگر، تاثیر آتی بر سوریه از آن‌کسی است که تامین‌کننده این سلاح‌ها خواهد بود.
نضال کناعنه می‌گوید، ضعف ارتش یعنی اینکه تحریرالشام قدرتمندترین نیروی سوریه خواهد بود اما این بدان معنا نیست که توان استیلا بر تمام سوریه را داشته باشد.

🔸نیروی تاثیرگذار دیگر ارتش اسراییل است که میان آن و دمشق (خلع‌سلاح شده) هیچ نیروی نظامی سومی قرار ندارد. البته اسراییل نگفته است که برای این وضعیت برنامه (خصمانه‌ای) دارد اما این (عدم توازن) یک تهدید بالقوه است. تهدیدی که توان تاثیرگذاری بالایی به اسراییل در صورتبندی آینده سوریه می‌دهد.

🔸اسراییل تنها نیروی بیگانه تاثیرگذار نیست، حالا ترکیه هم نیروی تاثیرگذاری است که بواسطه ارتش و نیروهای نیابتی‌اش (که میراثی ناشی از خروج ایران است)در سوریه تاثیرگذاری بالایی همچون اسراییل دارد.

🔸تشکیل ارتش قدرتمند سوری می‌تواند ضمانتی برای این مداخله‌ها باشد‌ و فقدان آن هم زمینه تاثیر نیروهای بیگانه بر شکل این ارتش را فراهم خواهد‌کرد. این وضعیت شبیه ‌مساله «اول مرغ بود یا تخم‌مرغ؟»شده است.

تلخیص‌و‌ترجمه: سهند ایرانمهر
@sahandiranmehr
2024/12/27 16:35:36
Back to Top
HTML Embed Code: