Telegram Web
چطور اعتماد به نفس خود را تقویت کنیم؟

🔅 ابتدا این کار را مقابل آینه تمرین کنید. از خودتان فیلم بگیرید و ببینید تمرین‌هایتان چطور پیش می‌روند و باید بیشتر روی چه چیزهایی تمرکز کنید. اگر دوستی قابل‌اعتماد دارید، می‌توانید از او کمک بگیرید و با هم تمرین کنید.

🔅 سرتان را بالا بگیرید و نگاهی مستقیم و رو به جلو داشته باشید. یاد بگیرید که صاف و مستقیم بایستید و پاهایتان را محکم روی زمین بگذارید. برای اینکه قوی و محکم به‌ نظر‌ برسید، کمی پاها را از هم باز نگه دارید تا لرزان و متزلزل نباشید.

🔅 موقع نشستن تعادل اندام را حفظ کنید و حالتی خمیده و خجول به بدنتان ندهید. هیچ‌وقت پاهایتان را جمع نکنید و مضطرب ننشینید.

🔅 وقتی می‌نشینید، به صندلی تکیه بزنید و اگر دسته دارد، دست‌ها را روی آن بگذارید یا دست‌هایتان را روی پاها قرار بدهید. یادتان باشد که قوز نکنید و تا می‌توانید این حس را در خود و دیگران به وجود بیاورید که راحت هستید و چیزی معذبتان نمی‌کند.

@SchemaTherap
👍1
💟به جای نابغه ، خوشبخت تربیت کنید!


خانواده ها می خواهند کودکشان را فلان کلاس و موسسه ثبت نام کنند تا نابغه شود و بعد از کلی رفت و امد ، نتیجه ای جز خشم و اضطراب و افسردگی برای کودکشان ندارد!

گیریم که کودک شما بتواند یک عدد 8 رقمی را در یک عدد 5 رقمی ضرب کند و جوابش را در یک صدم ثانیه بگوید، یا بتواند در 15 سالگی لیسانس بگیرد ، یا حافظ کل دیوان حافظ و سعدی و مولانا شود آیا آن وقت می تواند درست زندگی کند؟ از زندگی لذت ببرد؟ مسایلش را حل کند؟ درست تصمیم بگیرد؟
دوست پیدا کند؟ اصلا می تواند بخندد؟


کودکان ما نیازی به نابغه شدن ندارند، اما نیاز دارند که بدانند چگونه زندگی کنند...

@SchemaTherap
مجمع متخصصین طرحواره درمانی
@SchemaTherap
هر عملی از شما سر بزند تحت تاثیر هر محرک بیرونی، نهایتاً از شما سر زده است! اگر به کلی آن را انکار کنید؛ نمی‌توانید با عواقب آن، مسئولانه روبرو شوید! دردی را که انکار می‌کنید و مشکلی را که متعلق به خودتان نمی‌دانید؛ نمی‌توانید رفع کنید! وقتی گفته می‌شود خودتان را بپذیرید؛ منظور این است که بپذیرید این فکر، احساس و عمل، از شما سرچشمه گرفته است. شما نمی‌توانید چون تحت تاثیر دیگران بوده‌اید؛ هیچ نقشی برای خودتان قائل نشوید!

اگر خودتان را نپذیرید؛ مسائلتان را نیز نمی‌توانید بپذیرید. این در حالی‌ست که اگر شما هم، در بروز مسائل زندگی‌تان، نقش نداشته باشید؛ برای اینکه آنها را حل کنید بایستی به گونه‌ای آنها را تعریف کنید که خودتان مالک و مسئول آن باشید. اینگونه بهتر می‌توانید اثرات خود را در مسائل زندگی ارزیابی کنید و دیگر نقش قربانی و بی‌اختیار، به خود نمی‌گیرید! می‌پذیرید که در مسئله‌ای، حتی اگر نقش عامل اصلی نداشته‌اید؛ اما در ایجاد یا تکرار آن، مشارکت داشته‌ یا حداقل با کاری نکردن و فعال نبودن، در بروز و تکرار آن نقش داشته‌اید!

کسی که فقط خودش را مقصر می‌داند و سرزنش می‌کند؛ آدم مسئولی که بالغانه، نقش خود را پذیرفته؛ نیست! بسیار مهم است که آگاه باشید چگونه زندگی خود را ارزیابی می‌کنید و با چه معیارهایی رفتار خود را می‌سنجید؟ آیا دنبال این هستید بفهمید که دلیل رفتارهای شما چه بوده و چه شرایط، امکانات و راههایی داشته‌اید یا دنبال محکوم کردن دیگران یا سرزنش خود هستید؟

رنج شما در زندگی، زمانی بیشتر می‌شود که ناآگاهانه زندگی کنید؛ البته زندگی آگاهانه نیز، بدون رنج نیست؛ اما اگر رنجی هم باشد برای رشد شما ضروری‌ست و تاثیر بدی بر عزت نفس شما ندارد. هر زمان که ما خودمان را آگاهانه و به تمامی نپذیریم؛ از اصالت خود دور می‌شویم و چیزهایی که در وجود و زندگی خود، مورد پسند نمی‌دانیم را انکار و از افکار و احساساتمان اجتناب می‌کنیم! پس مسئولیت زندگی خود را نیز بر عهده نمی‌گیریم! با خود مهربان رفتار نمی‌کنیم؛ اشتباهات خود را نمی‌پذیریم و خود را دوست نداریم!

@SchemaTherap
✍️فرزندتان را تحقیر نکنید ...

کودک می گوید می خواهم در آینده مهندس یا دکتر بشوم؛
والدین در جواب می گویند «آره! حتما با این درس خوندنت مهندس هم می شی! با این نمره های ریاضیت، تو دیپلمت رو بگیری ما جشن می گیریم! بیچاره اون مریض هایی که زیر دست تو باشن.»
این جملات، بازدارنده انگیزه هستند و عزت نفس کودک را پایین می آورند. او مدام به این جمله ها فکر می کند و به خود می گوید که «من هر چقدر هم که تلاش کنم، به اینها نخواهم رسید»، پس دیگر تلاشی نمی کند.

در چنین شرایطی، بهتر است بگوییم: «آره حتما، اگر تلاش کنی، می تونی یک پزشک یا یک فوتبالیست خوب بشی.»

@SchemaTherap
۸ روش برای شروع یه روز پرانرژی و منظم:

۱-وقتی ساعت زنگ خورد، دیگه فکر نکنید! فقط از رختخواب بپرید بیرون!

۲-تا یک ساعت بعد از بیدار شدن پیام های گوشیتون رو‌ چک‌‌نکنید! اینکار باعث میشه تو طول روز تمرکزتون بیشتر باشه!

۳-یک لیوان آب بخورید.

۴-پنج دقیقه ذهنتون رو خالی کنید و روی یه کاغذ هرکاری که امروز باید انجام بدید رو بنویسید.

۵-دو دقیقه الویت بندی کنید:سه کار مهمی که اگر امروز انجامش بدید، به خودتون آفرین میگید رو مشخص کنید و به خودتون قول بدید که سریع انجامش بدید.

۶-اهدافتون رو مرور کنید.

۷-صبحانه بخورید.

۸-شروع کنید!

@SchemaTherap
💎غیرت (Jealousy) و حسادت (envy)
تفاوت در چیست؟

غیرت یعنی من نگران هستم کسی تو را بیشتر از من دوست داشته باشد.

مهم است که بین حسادت و هم آیند آن غیرت تمایز قائل شویم.

پایه #حسادت (envy) نفرت ست ولی پایه #غیرت (Jealousy) عشق ست.

▪️در حسادت فرد میخواهد کسی یا چیزی که وجود دارد مال باشد، انگیزه ی آن تملک ست و تخریب ابزاری ست برای تحقق هدف.
اگر بحث خیانت در میان باشد به پارتنر خود حمله می کند.
▪️در غیرت فرد نگران از دست دادن ست و اگر بحث خیانت در میان باشد، به رقیب خود حمله می کند نه پاتنر خود.
▪️غیرت همیشه همراه با احساس گناه ست ولی حسادت همراه با احساس شرم ست.
▪️حسادت(envy) از بدو تولد وجود دارد و کلاین حسادت را تجلی غریزه ی مرگ می داند.
▪️غیرت(jealousy) در مرحله ادیپی ایجاد می شود وقتی رابطه با مادر از حالت خطی به حالت مثلثی تغییر می کند و کودک متوجه وجود شخص دیگری به نام پدر می شود.


@SchemaTherap
👍1
💢ذهنیت کودک آسیب پذیرمان فریاد می زند:
من یتیم هستم .
پس :
التماس می کند مرا دوست بدار
التماس می کند به من احترام بذار
التماس می کند از من سو استفاده نکن
اینجاست که ذهنیت کودک عصبانیمان می خواهد با داد و بی داد ؛ فحش و عصبانیت از وجود کودک آسیب دیده اش دفاع کند ؛
اما ذهنیت من بزرگسال می آید ( ایرج طهماسب ) من آسیب دیده ( بچه ) را بغل می کند اینجاست که درمان کم کم آغاز می شود و کمتر احساس یتیمی می کنیم.


@SchemaTherap
💢طرحواره:

⬅️مجموعه ایی از باورها، خاطرات، تصاویر بدنی،احساس های بدنی و احساس های عاطفی درباره یک موضوع از سالیان قبل شکل گرفته اند و ناکارآمد و ناسازگار هستند.


@SchemaTherap
بیشتر مردم به ترس‌ها و طرحواره هایشان زنجیر شده‌اند
و جرئت ندارند بی‌طرفانه قضاوت کنند که مشکل زندگی‌شان چیست.
بیشتر آدم‌ها همین‌طور زندگی‌شان را بی‌هیچ رضایتی ادامه می‌دهند
بدون آن‌که تلاش کنند تا بفهمند سرچشمه‌ی نارضایتی ‌شان کجاست
یا بخواهند تغییری در زندگی‌شان ایجاد کنند سرآخر هم می‌میرند...!

برادران سیسترز📚
#پاتریک_دوویت

@SchemaTherap
🟠Trigger :

تریگر یا ماشه چکان یا فعال ساز ، هر چیزیست که طرحواره یا تله را در ذهن فرد فعال میکند ، trigger میتواند یک کلام و سخن باشد یا میتواند یک بی خبری باشد یا میتواند یک اظهار نظر بیجا و بی فکر باشد یا میتواند یک علامت بیماری ساده مثل سرماخوردگی باشد ، و یا یک توهین و ........بطور کل هر چیزی که طرحواره ی فرد را به جریان بیندازد و آنرا فعال کند trigger محسوب میشود .

بعنوان مثال کسی که طرحواره رهاشدگی / بی ثباتی دارد و معتقد است افراد مهم زندگیش را از دست خواهد داد ،اگر چند ساعت از همسر و یا فرزند و یا افراد نزدیکش بیخبر باشد فکر میکند او را دیگر نخواهد دید برای او "بیخبری" trigger یا ماشه چکان بحساب می آید.

یا برای کسی که طرحواره استحقاق / بزرگ منشی دارد و معتقد است فرد خاص و ویژه ای است و تافته ای جدا بافته از دیگران است و همگان باید به او احترام بگذراند ، یک توهین ، یک انتقاد ، یک بی توجهی ، یک سرزنش و .... trigger محسوب میشود و تله او را فعال میکند

یا اگر برای شخصی که با طرحواره "نقص و شرم" درگیر است و معتقد است انسانی بی ارزش و ناقص و حقیر است ، یک "مقایسه" نابجا انجام بگیرد و مثلا به او بگویند فلانی از تو خوش اندام تر است یا دوست داشتنی تر است و ..... این "مقایسه" trigger بحساب میآید و مثل یک ماشه چکان طرحواره او را به جریان میاندازد .
و یا برای کسی که تله " آسیب پذیری به ضرر و بیماری" دارد و ترس افراطی دارد که حادثه و فاجعه نزدیک است ، یک سرفه ساده از سوی فرزندش نشانه یک بیماری هولناک تلقی میشود که باید به سرعت برای درمان آن اقدام کند و یا ممکن است چنین فردی با دیدن آسانسور نگران شود و سوار آن نشود که مبادا در آسانسور گیر بیفتد .

برای هر یک از 18 طرحواره ناسازگار اولیه تریگرهایی شناسایی شده اند که ذهنیت طرحواره ای را به سرعت در فرد به جریان می اندازند .

همانطور که در بالا مشاهده کردید یک سنگ کوچک یک آتشفشان بزرگ را فعال میکند و بعنوان ماشه چکان عمل میکند ، توصیه میشود هر فردی تریگرها یا ماشه چکانهای خود را شناسایی کند و دقت کند که چه چیزهایی او تحت تاثیر قرار میدهند و با شناسایی trigger های خود کنترل بیشتری بر روی طرحواره هایش داشته باشد

@SchemaTherap
👍1
ﺷﮑﺎﯾﺖ ﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﺩﺍﺭﯾﻢ،
آینه‌ای ﺍﺯ تله ها و حفره های ﺷﺨﺼیتی ( طرحواره های ناسازگار ) ﺧﻮﺩﻣﺎﻥ ﺍﺳﺖ،
ﻫﺮ ﭼﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺍﺯ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﺷﮑﺎﯾﺖ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﯿﻢ،
ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽﺩﻫﺪ ﮐﻪ نقص ها ﻭ ﻧﺎﮐﺎﺭآﻣﺪﯼ ﻣﺎ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮ ﺍﺳﺖ....
@SchemaTherap
❤️عشق از چه نوع است؟ ❤️دلبستگی؟ یا ❤️وابستگی؟

معمولا دیده می شود در بین زن و شوهرها یا ارتباط دختر و پسری , مرزهای دلبستگی و وابستگی مشخص نیست . درحالیکه دلبستگی منجر به سازندگی و رشد رابطه می شود اما وابستگی آفتی هست که یک رابطه را تهدید کرده و به شکست می کشاند . درذیل 19 تفاوت اساسی دلبستگی و وابستگی را ذکر میکنیم .



کسانی که به اشتباه وابستگی را با عشق ( دلبستگی ) اشتباه گرفته اند توجه کنند و نسبت به اصلاح آن بکوشند و سعی کنند با دلبستگی پایه های یک خانواده گرم را پی ریزی کرده یا مستحکم نمایند .

❤️تفاوت اول
دلبستگی :رابطه ای خاص و پایدار بین 2نفراست که بواسطه خواستن یکدیگر , آن دو به هم نزدیک می شوند و هردو تمایل دارند.
وابستگی :به رابطه ای اشاره دارد که درآن وجود یک فرد به طرف مقابلش بستگی دارد (اگر تو نباشی ,من مرده ام )

❤️تفاوت دوم
دلبستگی :ساز و کاری طبیعی برای بقاءاست .
وابستگی :مکانیسمی مرضی و ناکارآمد است

❤️تفاوت سوم
دلبستگی :از احساس امنیت و صمیمیت نشآت می گیرد .
وابستگی :از احساس ناامنی نشآت می گیرد .

❤️تفاوت چهارم
دلبستگی : احساس تعلق وجود دارد.
وابستگی : احساس تملک و جود دارد.

❤️تفاوت پنجم
دلبستگی :به شخص استقلال می دهد .
وابستگی :آزادی را از شخص می گیرد .

❤️تفاوت ششم
دلبستگی :فرد را آنطور که هست می خواهیم .
وابستگی:فردرا آن چنان که می خواهیم , شکل می دهیم .

❤️تفاوت هفتم
دلبستگی :شدت احساسات مثبت و منفی نسبت به معشوق در حد تعادل قرار دارد
وابستگی : احساسا ت شدید و غیرقابل کنترل نسبت به معشوق مشاهده می شود.

❤️تفاوت هشتم
دلبستگی : عشق غیر مشروط است .
وابستگی :عشق مشروط است .

❤️تفاوت نهم
دلبستگی : نوع عشق دگر خواهانه است .
وابستگی : عشق خود خود خواهانه است .

❤️تفاوت دهم
دلبستگی: توان عشق ورزیدن به خود و دیگری
وابستگی :ناتوانی در عشق ورزیدن به خود و دیگری .


#پارت_1
@SchemaTherap
❤️تفاوت یازدهم
دلبستگی عامل رشد است
وابستگی مانع رشد است .

❤️تفاوت دوازدهم
دلبستگی :موجب آرامش و امنیت است
وابستگی :به شکست ختم می شود.

❤️تفاوت ۱۳:
دلبستگی : نشاط و شادمانی را با خود دارد
وابستگی : رنج و نگرانی و بیقراری را موجب می شود

❤️تفاوت ۱۴:
دلبستگی : زمان و مکان نمی شناسد
وابستگی : اسیر زمان و مکان است

❤️تفاوت ۱۵:
دلبستگی : شخصیت شخص محور است
وابستگی : خود شخص محور است

❤️تفاوت ۱۶:
دلبستگی : خوش گمانی و اعتماد متقابل
وابستگی : زمینه حسادت و بدبینی

❤️تفاوت ۱۷:
دلبستگی : آزادی و ایثار است
وابستگی : اسارت و انحصاراست

❤️تفاوت ۱۸:
دلبستگی : پایدار و ماندگار
وابستگی : ناپایدار و تا زمانیست که معشوق بهتر پیدا نشده

❤️تفاوت ۱۹:
دلبستگی : در این مورد عقل میتواند راهگشا باشد
وابستگی : هوس راهنمایی می کند.


#پارت_2
@SchemaTherap
👍1
بزرگسالی سالم تربیت کنیم... 🔸
برای اینکه در دوران بزرگسالی،فردی سازگار باشیم،ضرورتی ندارد که دوران کودکی بی عیب و نقصی را پشت سر بگذاریم. وینی کات که یکی از روانشناسان مشهور خاطرنشان میکند:"لازم نیست محیط دوران کودکی بری از عیب و نقص باشد،بلکه بایستی به ندازه کافی خوب باشد. "تنها کافیست نیاز های بنیادینشان را تامین کنیم(امنیت،ارتباط سالم با دیگران،خودمختاری،عزت نفس،خودابرازگری و پذیرش محدودیت واقع بینانه)

📚زندگی خود را دوباره بیافرینید. صفحه٣٩
#-جفری یانگ
#- طرحواره درمانی
@SchemaTherap
🌷اضطراب امتحان و طرحواره معیارهای سخت گیرانه در والدین :

اضطراب امتحان دو وجه دارد:
جسمانی و شناختی
وجه جسمانی: که عکس العملهای فیزیولوژیک بدنی مانند تپش قلب، سردرد، تعریق، لرزش اندام‌ها، آشفتگی معده، رنگ‌پریدگی، حالت تهوع و … را شامل میشود.
وجه شناختی: دلشوره و نگرانی در مورد نتایج کارها، نگرانی درمورد شکست و ناکامی، تحقیر و سرزنش خود، مقایسه خود با دیگران، مشکل تمرکز و توجه، فراموش کردن مطالب، گفتگوی منفی با خود و… که همه اینها مانع انجام تکلیف و حل مشکل می‌شوند.(همه این ها به دلیل طرحواره های والدین و رفتارهای آنها با فرزندان و شکل گیری طرحواره های مختلف در فرزندان است).

@SchemaTherap
مجمع متخصصین طرحواره درمانی
🌷اضطراب امتحان و طرحواره معیارهای سخت گیرانه در والدین : اضطراب امتحان دو وجه دارد: جسمانی و شناختی وجه جسمانی: که عکس العملهای فیزیولوژیک بدنی مانند تپش قلب، سردرد، تعریق، لرزش اندام‌ها، آشفتگی معده، رنگ‌پریدگی، حالت تهوع و … را شامل میشود. وجه شناختی:…
راهکارهای کاهش اضطراب امتحان :
برای کاهش این پدیده باید به هر دو وجه آن توجه کرد.
برای بهبود علایم فیزیولوژیک و جسمی اضطراب روش های متعددی وجود دارد. متداول ترین آنها آموزش تن آرامی و تنفس عمیق به دانش آموزان است.
کاهش نشانه های فکری و شناختی اضطراب نیز نیاز به استفاده از راهکارهای متعددی دارد. بسته به ویژگیهای شخصیتی و تفاوتهای فردی دانش آموزان روشهای مختلفی برای کنترل نشانه های فکری و شناختی اضطراب استفاده می شود.
افراد غالبا در زمان استرس شروع به گفتگوی منفی با خود می کنند. این صحبت کردن با بار منفی ذهن فرد را خسته می‌کند. آموزش شناسایی و کنترل گفتگوی منفی و جایگزین کردن جملاتی با بار مثبت به فرد کمک می کند از اضطرابش بکاهد.
انتظارات غیر واقعی و کمال طلبی یکی دیگر از دلایل اضطراب تحصیلی است.
کمک به دانش آموز در شناسایی توانایی ها و استعدادهایش سبب می شود تا از خود انتظارت غیرواقعی نداشته باشد.
همچنین به عنوان والدین و معلم نیز باید بر اساس توانایی های فرد از او انتظار داشته باشند.
علاوه بر این آموزش روشهای مدیریت زمان، مطالعه موثر، برنامه ریزی، نظم و سازمان‌دهی، ورزش، رعایت بهداشت خواب و تغذیه مناسب دانش آموز را در کنترل کنید.

@SchemaTherap
2025/07/13 18:15:53
Back to Top
HTML Embed Code: