tgoop.com/scientometric/6575
Last Update:
داروی جدیدی (Zepbound) حالا برای کاهش وزن و درمان چاقی، مجوز سازمان غذا و داروی آمریکا را گرفته که بر اساس برخی معیارها موثرترین داروی چاقی تاکنون (کاهش یک پنجم وزن به طور میانگین در طول ۷۲ هفته) است.
داروی tirzepatide از Eli Lilly با نام تجاری Mounjaro برای درمان دیابت نوع دوم مجوز غذا و داروی آمریکا را داشت. حالا همان داروی tirzepatide با نام تجاری Zepbound برای درمان چاقی مجوز گرفته است. اگر چه به صورت off-label برای کاهش وزن استفاده میشد.
کارآزمایی بالینی فاز سوم دو سوکور (مجله نیوانگلند) نشان داده بود که تزریق زیر جلدی دز های ۵، ۱۰ و ۱۵ میلیگرمی tirzepatide، به صورت هفتگی، توانسته تا منجر به کاهش وزن قابل توجه و پایدار شود. درصد میانگین کاهش وزن به ترتیب دزهای ذکر شده، ۱۵، ۱۹/۵ و ۲۰/۹ درصد بوده است. شرکت کنندگان شاخص توده بدنی حداقل ۳۰ (و یا حداقل ۲۷ به همراه یک عارضه مربوط به وزن به غیر از دیابت) داشتهاند. کاهش وزن حداقل ۲۰٪ در گروههای با دزهای ۱۰ و ۱۵ میلیگرمی به ترتیب در ۵۰ و ۵۷٪ افراد دیده شده است.
نتایج قابل توجه در کاهش وزن توسط داروی Tirzepatide در مطالعه دیگری در Nature Medicine نیز نشان داده شده بود (لینک)
غذا و داروی آمریکا قبلا دو دارو از Novo Nordisk را با نامهای Ozempic برای دیابت و Wegovy (دز بالاتر) برای چاقی را به ترتیب در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱ تایید کرده بود. ماده موثر هر دو دارو هم semaglutide میباشد.
دو داروی Ozempic و Wegovy که هر دو ورژنی از semaglutide میباشند، در واقع آگونیست گیرنده GLP-1 میباشند که در نهایت منجر به کاهش اشتها و احساس سیری طولانی تر میشوند. داروی Tirzepatide علاوه بر GLP-1، آگونیست GIP یعنی glucose-dependent insulinotropic polypeptide هم میباشد. در ترایاهای جداگانه، کاهش وزن ناشی از tirzepatide از semaglutide بیشتر بوده و قرار است مقایسه مستقیم بین این دو نیز صورت بگیرد.
این دارو برای درمان چاقی در افراد زیر است:
افراد با شاخص توده بدنی (BMI) حداقل ۳۰ و یا یا حداقل ۲۷ به همراه یک عارضه مربوط به وزن مثل فشار خون، دیابت نوع دوم، آپنه انسدادی خواب و بیماری های قلبی و عروقی
دارو باید همراه با رژیم کم کالری و افزایش فعالیت فیزیکی استفاده شود.
مطالعات همچنان کاهش کلسترول، فشار خون و اندازه دور کمر را با مصرف این دارو نشان داده اند.
انتظار می رود Zepbound تا پایان سال در آمریکا در شش دوز (۲/۵ میلی گرم، ۵، ۷/۵، ۱۰ ، ۱۲/۵ و ۱۵ میلیگرم) در دسترس قرار بگیرد.
عوارض دارو:
شایع ترین عوارض جانبی گزارش شده، تهوع، اسهال، استفراغ، یبوست، درد شکمی، سوء هاضمه، واکنش های محل تزریق، خستگی، واکنشهای افزایش حساسیت، ریزش مو و ریفلاکس معده به مری میباشند. عوارض با افزایش دز دارو بیشتر و البته با گذشت زمان کاهش پیدا میکند.
این دارو، در بیماران با سابقه شخصی یا خانوادگی کارسینوم مدولاری تیروئید، MEN II، و در بیماران با حساسیت شدید شناخته شده به تیرزپاتید یا هر یک از مواد موجود در Zepbound منع مصرف دارد.
@Scientometric
BY Scientometrics
Share with your friend now:
tgoop.com/scientometric/6575