tgoop.com/scientometric/6655
Last Update:
🔴 افزایش تعداد محققین بسیار پرکار و یا با نشر مقاله بسیار زیاد
برخی از محققان به طور متوسط هر پنج روز یک مقاله جدید منتشر می کنند. افزایش تعداد نویسندگان بسیار پرکار، دانشمندان و محققین را نگران کرده و این گمان وجود دارد که همه مقالات آنها از طریق کار و فعالیت صادقانه و اخلاقی به دست نیامده باشد.
در این پژوهش، به محققی Hyperprolific گفته شده که در یک سال، بیش از یک مقاله در هر پنج روز منتشر کرده باشد. (۷۳ مقاله یا بیشتر در یکسال). افرادی که طی یکسال، در هر شش روز، بیش از یک مقاله منتشر کردهاند (بیشتر از ۶۰ مقاله در یکسال) را almost hyperprolific نامیدهاند. در نهایت مجموع محققین Hyperprolific و almost hyperprolific را، محققین با نشر مقاله بسیار زیاد یا extremely productive نامیدهاند.
نتایج:
✅ در تمام علوم به غیر از فیزیک و در فاصله ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۲، بیش از ۳ هزار محقق با تعریف almost hyperprolific حداقل برای یکسال وجود داشته است. این برای فیزیک بیش از ۱۲ هزار بوده است. اکثر اینها جزو تعریف Hyperprolific هم قرار دارند.
✅ در تمام علوم به غیر از فیزیک، از ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲ تعداد محققین با تعریف extremely productive سه برابر شده است.
✅ برای هر سه تعریف، بیشترین محققین از چین بودهاند. شاید به علت سیاستهای ارتقا و تشویقی که برخی از آنها لغو شده است. البته چین الان رکورد دار نشر مقاله هم است. در رتبه دوم آمریکا قرار دارد.
✅ بیشترین رشد از ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲ برای کشورهای زیر بوده است (تصویر پست):
تایلند (۱۹ برابر)
عربستان: ۱۱/۵
اسپانیا: ۱۱/۵
هند: ۱۰/۲
ایتالیا: ۶/۹
روسیه: ۶/۵
پاکستان: ۵/۷
کره جنوبی: ۵/۲
دربین این کشورها، بیشترین تعداد برای عربستان بوده است.
✅ بدون در نظر گرفتن رشته فیزیک و همچنین با احتساب تعداد کلی محققین هر کشور، بیشترین محققین extremely productive در کشورهای عربستان، عراق، امارات، پاکستان، مالزی و فیلیپین دیده شده است.
✅ اکثر محققین با تعریف extremely productive از رشته Clinical Medicine هستند (بدون در نظر گرفتن رشته فیزیک). البته به صورت کلی هم از هر سه محقق دنیا، یک نفر از این رشته است.
✅ اگر چه در این مطالعه، معیارهای نویسندگی برای محققین بررسی نشده است. اما بر اساس یک نظرسنجی قبلی، احتمال دارد که حداقل بسیاری از این محققین معیارهای نویسندگی ونکوور را به صورت معمول رعایت نکرده باشند.
✅ ۴۴ درصد از محققین با بیشترین استناد (تعداد کلی ارجاع)، از گروه محققین با تعریف extremely productive بودهاند. این به طور ویژه اهمیت در نظر گرفتن Co-authorship را هنگام بررسی ارجاعات محققین نشان میدهد.
✅ یک موضوع معمول دیگر در برخی رشتهها مثل Clinical Medicine این است که رئیس دپارتمان اغلب بدون فعالیت پژوهشی کامل و مورد نیاز و یا حتی گاهی به شکل gift author به عنوان نویسنده آخر قرار میگیرد.
✅ از دلایل فعلی و آینده افزایش محققین بسیار پرکار
وجود مگاژورنالها با نشر سالیانه هزاران مقاله
وجود هوش مصنوعی و کمک به نوشتن مقاله
نقص در داروی همتا
استفاده ناردست از شاخصهای کمی و کیفی علم سنجی با وجود راهنما برای استفاده درست از آنها
توجه به رتبه بندی دانشگاهها از طریق نشر نقاله
سرمایه گذاری در مشارکت بیشتر در فعالیت های بین رشته ای در گروههای بزرگ
✅ وزارت علوم تایلند در حال بررسی محققانی است که دارای سوابق انتشار غیرعادی و زیاد مقاله هستند و یا چندین مقاله خارج از تخصص داشتهاند. این تحقیقات فعلا نشان داده که ۳۳ محقق در ۸ دانشگاه برای نویسندگی پول پرداخت کردهاند و دهها نفر دیگر نیز برای این موضوع مشکوک هستند.
✅ نکته پایانی این که برای ایران در تمام علوم به جز فیزیک، در این پژوهش تعداد محققین با تعریف hyperprolific و almost hyperprolific
به ترتیب برابر با ۲۷ و ۵۰ بوده است. از این نظر ایران رتبه ی ۱۳ و ۱۱ را داشته است. در مجموع هم این برای ایران شامل ۵۸ محقق بوده و رتبه ایران از این نظر ۱۲ دنیا بوده است.
لینک پیش مقاله در این مورد: اینجا
لینک گزارش نیچر در این مورد: اینجا
@Scientometric
BY Scientometrics
Share with your friend now:
tgoop.com/scientometric/6655