Telegram Web
بیانیه ی انجمن اسلامی معلمان شهرستان های تهران به مناسبت آغاز سال تحصیلی 1403 ؛

به کارگیری مدیران توانمند معتقد به گفتمان دولت پزشکیان و آشنا با معضلات نظام آموزشی همزمان با تغییر رویکردها و روندهای موجود مهم ترین نیاز فعلی آموزش و پرورش است

صدای معلم منتشر می کند ؛



گروه تشکل ها/

به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید ؛ انجمن اسلامی معلمان شهرستان های تهران بیانیه ای صادر کرد .



* در طول سه سال گذشته با تشدید برنامه های ایدئولوژیک بر بحران های نظام تعلیم و تربیت کشور افزوده شده است .

فاصله وحشتناک بین برنامه های رسمی و مطالبات و نیازهای دانش آموزان و تحولات اجتماعی و فرهنگی کشور مهم ترین معضل پیش روی آموزش و پرورش است .

اگر وزارت آموزش و پرورش نخواهد به نقد درونی خود بپردازد و خود را با مناسبات و تحولات بطن جامعه هماهنگ سازد، بر بحران های موجود افزوده می شود .

دولت جدید باید پنجره های تصمیم گیری را به روی افکار و اندیشه های نوین بگشاید و واقعیت های موجود را بپذیرد .


* با آغاز به کار دولت جدید، انتخاب مدیران نیز شروع می شود . آموزش و پرورش بیشتر از آن که به تغییر مدیران نیاز داشته باشد به بهبود سیستم تعلیم و تربیت و اجزای آن نیاز دارد . فقدان کیفیت آموزش و پرورش و بی عدالتی آموزشی و بی اعتنایی بخش مهمی از دانش آموزان به آموزه های آموزشی و تربیتی ، نشانه بارز ضعف عملکرد سیستم آموزش و پرورش است و نیاز مبرم به بهبود نظام تعلیم و تربیت را یادآوری می کند .

اگر مدیران جدید آموزش و پرورش در جهت سودمند ساختن کتب درسی ، علاقه مند و با انگیزه نمودن معلمان و کارآمدساختن شیوه های تدریس گامی برندارند ، تغییر و تحول بی حاصل است .


* نتایج آزمون های نهایی و آزمون های بین المللی همچون تیمز و پرلز و نتایج آزمون های نهایی از نشانه ی شکست سیاست های آموزش و پرورش و فقدان کیفیت آموزشی است . مواردی مانند ضعف سیستم اداری در صدور کارت ورود به جلسات در امتحانات خرداد امسال، بر استرس دانش آموزان و اولیای آن ها افزود و ضعف آموزش و پرورش را نشان داد .

در طول سه سال گذشته هر چه غلظت ایدئولوژیک برنامه های رسمی بیشتر شده ، بر گریز دانش آموزان از مدرسه افزوده شده است .

میزان بالای ترک تحصیل و بازمانده از تحصیل نیز وضعیت وخیم عدالت آموزشی را نشان می دهد .

همه موارد فوق راهکارهای عاجل ، علمی و هوشمندانه می خواهد.

آموزش و پرورش پیش از آن که به ساختاری فاقد مخاطب تبدیل شود باید به خود بیاید .

ادامه ی روند موجود نتیجه ای جز خسران نخواهد داشت .

بازسازی وجهه ی آموزش و پرورش در نزد دانش آموزان و جامعه مهم ترین گامی است که باید برداشته شود .



* متاسفانه وضعیت آموزش و پرورش شهرستان های تهران در طول سه سال گذشته اسفناک بوده است . کمبود معلم و امکانات ، تراکم بالای کلاس ها و ... در شرایط فعلی مصداق بارز بی برنامگی و بی توجهی به مسائل اصلی است .

مدیرانی شرایط موجود را به وجود آورده اند که به وظایف خود عمل نکرده اند .


اخباری از سطح اداره کل شهرستان های تهران و ادارات تابع آن به گوش می رسد که فعالیت ها رها شده اند و مدیران به وظایف خود عمل نمی کنند . متاسفانه نمایندگان شهرستان های تهران نیز با سکوت خود در قبال وضعیت موجود در این شرایط سهیم اند و باید پاسخ گو باشند.


متن کامل این بیانیه که در اختیار « صدای معلم » قرار گرفته به شرح زیر است :

https://sedayemoallem.ir/خبر/item/24693-/به-کارگیری-مدیران-توانمند-معتقد-به-گفتمان-دولت-پزشکیان-و-آشنا-با-معضلات-نظام-آموزشی-همزمان-با-تغییر-رویکردها-و-روندهای-موجود-مهم-ترین-نیاز-فعلی-آموزش-و-پرورش-است

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
انتقاد از عملکرد دبیرستان فردوسی منطقه 9 تهران


* یکی از مخاطبان « صدای معلم » در ای میلی که برای این رسانه ارسال کرده از دریافت مبالغ بالا برای ثبت نام در پایه دهم انتقاد کرده است .

پیش تر ؛ رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخ گویی به شکایات آموزش و پرورش شهر تهران اعلام کرد: هیچ مدرسه دولتی و هیات امنایی هنگام ثبت‌نام مجاز به دریافت وجه نیستند.

« صدای معلم » آمادگی خود را برای توضیح و پاسخ مسئولان مربوطه در این مورد اعلام می نماید .

https://sedayemoallem.ir/خبر/item/24694-/انتقاد-از-عملکرد-دبیرستان-فردوسی-منطقه-9-تهران

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی در میزگرد آموزشی و علمی « بررسی راهکارهای ارتقاء کیفیت و تقویت مدارس دولتی»:

7700 کلاس در دوره ی ابتدایی بالای 40 نفر جمعیت دارد . مگر مصوبه 886 متعلق به این شورا نیست ؟ مگر نگفته تشکیل کلاس بالای 26 نفر ممنوع است ؟

صدای معلم گزارش می کند ؛




* میزگرد آموزشی و علمی « بررسی راهکارهای ارتقاء کیفیت و تقویت مدارس دولتی» به میزبانی دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش سه شنبه 27 شهریور برگزار گردید .

در این نشست علی زرافشان ، علیرضا کمره ای ، بهنام بهراد ، مهدی نوید ادهم و رضوان حکیم زاده به بیان دیدگاه های خود در این زمینه پرداختند .


* بهنام بهراد :

« غالب کوشش ها به منظور تعریف کیفیت دو مشخصه دارد : اصل اول . رشد شناختی یادگیرندگان به عنوان هدف اول همه نظام های آموزشی است . یعنی نظام های آموزشی در سراسر دنیا مهم ترین هدف شان « رشد شناختی » است .

برای چه تیمز و پرلز می آید خواندن و نوشتن و ریاضیات را مورد سنجش قرار می دهد ؟ چرا « پیزا » می آید خواندن و نوشتن و علوم و ریاضی را مورد سنجش قرار می دهد ؟

علت آن همین تعریف است .

بین تعریف و عمل خیلی ارتباط تنگاتنگی وجود دارد .

بر طبق این اصل ، اگر نظام های آموزشی بتوانند رشد شناختی را در بچه ها افزایش دهند مهم ترین هدف نظام آموزشی تامین شده است .

نقدهایی که ما نسبت به نظام آموزشی داریم . این که نتایج تیمز و پرلز این را به ما می گوید . نتیجه ی امتحانات نهایی ما این است ... و این نتایج به عنوان « شاخص » است که به ما می گوید آیا سیستم درست کار می کند یا نه .

اگر تیمز و پرلز هم نداشتیم امتحانات نهایی به ما می گفت که شما چه می کنید ؟

اما ممکن است وقت هایی نظام آموزشی دچار « تورم نمره » شود . برای این که بگوید عملکرد من بهتر است این نمرات را بالا ببرد . آن جاست که سنجش های بین المللی به ما نشان می دهد که بین این ها همبستگی وجود دارد یا نه .

آیا این سنجش ها درست انجام می شوند ؟


* در پایان رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش گفت :

« من با قاطعیت این را می گویم که از جهت کیفیت معلمان علی رغم تمام دشواری ها و شرایط سختی که دارند هنوز با « فاصله » معلمان مدارس دولتی ما جلوتر هستند و بهتر عمل می کنند و با انگیزه بیشتری عمل می کنند .

من دیدم که در چه شرایطی معلم سر کلاس می رود .

همین مدرسه ای که امروز رفته بودیم . معلم سر کلاس می رود و ما 45 دانش آموز به او می دهیم .

می گوییم که خانواده نمی تواند به او کمک کند . خیلی از آن ها کم سواد هستند . خیلی از آن ها بی سواد هستند . بعد می گوییم که شما هیچ امکاناتی ندارید و بعد آن ها را با دیگران مقایسه می کنیم .

ما حق نداریم عملکرد معلمان را در چنین شرایطی زیر سوال ببریم وقتی که شرایط آنان نابرابر است .

من امروز صبح که در جلسه « اتاق وضعیت » وزارتخانه بودم آمار دادم . ما هنوز 7700 کلاس مان در دوره ی ابتدایی بالای 40 نفر جمعیت دارد .

آقایان شورای عالی آموزش و پرورش

مسئولان محترم

مگر مصوبه 886 متعلق به این شورا نیست ؟ مگر امضای رئیس جمهور را ندارد ؟

مگر نگفته تشکیل کلاس بالای 26 نفر ممنوع است ؟

چرا گفته آن کسی که این را گفته است ؟ »


* با تعیین « حسین صادقی » به عنوان رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش ؛ « صدای معلم » هم که در دولت سیزدهم در فهرست سیاه ( Black List ) قرار گرفته و به نشست های خبری وزارت آموزش و پرورش دعوت نمی شد وضعیت تغییر کرده و در نشست امروز حضور پیدا کرد .

« علی پورسلیمان مدیر صدای معلم » در بخش پرسش و پاسخ خطاب به حاضران و به ویژه دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش چنین مطرح کرد :

قبلا هم گفته و پیشنهاد دادم که در حال حاضر و در عمل ، « شورای عالی آموزش و پرورش که نهاد مهم سیاست گذاری ، قانون گذاری و مهم تر از همه نظارت بر اجرای مصوبات است به نهادی بی خاصیت تبدیل شده و کسی و یا نهادی آن را جدی نمی گیرد .

در واقع بیرون از این ساختمان ؛ معلمان شورای عالی آموزش و پرورش را نمی شناسند .

شورای عالی باید در فعالیت خود تجدید نظر کند و خودش را جدی بگیرد .

در گام نخست و در پرتال خود بخشی را اضافه کند و میزان عملکرد واقعی واحدها و نهادهای مختلف را در ارتباط با اجرای مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش مورد ارزیابی قرار دهد .

به طور دقیق و شفاف اعلام کند چه کسی و کدام بخش مصوبات را اجرا می کند و با اجرا نمی کند و یا ناقص انجام می دهد .


مشروح این نشست در صدای معلم منتشر خواهد گردید .

https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24695-7700-/کلاس-در-دوره-ی-ابتدایی-بالای-40-نفر-جمعیت-دارد-مگر-مصوبه-886-متعلق-به-این-شورا-نیست-؟-مگر-نگفته-تشکیل-کلاس-بالای-26-نفر-ممنوع-است-؟


https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
محور توسعه، «انسان تربیت‌ یافته» است

در فضیلت ماه مهر: ارزش و اهمیت جمع‌ شدن کودکان و جوانان در مراکز آموزشی (مدرسه، دانشگاه)

دکتر سید علی خالقی نژاد/ عضو هیئت‌ علمی دپارتمان علوم تربیتی دانشگاه یزد



* بحران پاندمی کرونا و بسته‌شدن مدارس و دانشگاه‌ها و به طبع آن به محاق رفتن این صداها و شور و اشتیاق در فضاهای اجتماعی، جامعه ما را در سکوتی سنگین فرو برد. این بحران فارغ از آسیب‌های زیاد آن، ارزش اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی مدرسه و دانشگاه را به نحو ملموس‌ و عینی در جلوی چشمان ما قرارداد که پرداختن به همه‌ی آنها در اینجا نمی‌گنجد. یکی از درس‌های مهم بحران کرونا، یادآوری‌کردن ارزش فوق‌العاده جمع‌شدن کودکان و جوانان در کنار همدیگر بود - وقتی در بحران کرونا از کودکان و جوانان می‌پرسیدیم، چه چیزهایی، شما را آزار داد، یکی از آنها، عدم امکان دیدارهای فیزیکی در مراکز آموزشی بود - که آثار زیادی را به همراه دارد و در این یادداشت، به مواردی از آنها اشاره شده است:


* - اجتماعات آموزشی در مدارس و دانشگاه‌ها، موقعیت‌ها و فرصت‌های زیادی را برای رشد عاطفی، مدنی و اجتماعی کودکان و جوانان فراهم می‌کنند. در فضای تربیتی همین اجتماعات است که کودکان و جوانان با تفاوت‌ها و شباهت‌ها همدیگر آشنا شده و کنار آمدن با دیگران را تمرین می‌کنند و حلقه‌های دوستی خویش را فارغ از پایگاه اقتصادی و اجتماعی را تشکیل و گسترش می‌دهند. این فرصت‌های گفت‌وشنودی، امکان تربیت شهروند مسئول و متعهد، کشف و فهم دیگران، ابراز و انتقال افکار و تشریک‌ مساعی و تفاهم را مقدور می‌سازد. بدین ترتیب، با ملاحظه لایه‌های عمیق این بحث، می‌توان گفت که آموزش‌ و پرورش در سطوح عمومی و عالی، محور فارغ شدن کودکان و جوانان از بندهای تعصبات مختلف، خشونت، انحطاط اخلاقی و بستر و شالوده همبستگی اجتماعی و صلح و مهرورزی است.


* - اجتماعات آموزشی در مدارس و دانشگاه‌ها، از طریق فعالیت‌های رسمی و غیررسمی (بازی‌های ورزشی، جشن‌ها و مراسم‌ها، تشکیل انجمن‌ها، و غیره)، امکان تقویت هویت ملی، ارزش‌های مذهبی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را فراهم می‌کنند؛ لذا، این اجتماعات حافظ و نگهبان میراث ارزشمند تاریخی و فرهنگی و توسعه و پویایی آن هستند.

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24696-/در-فضیلت-ماه-مهر-ارزش-و-اهمیت-جمع‌-شدن-کودکان-و-جوانان-در-مراکز-آموزشی-مدرسه،-دانشگاه

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« خلاصه از سنگ ناله و فریاد برخاست ولی از مطالبه‌گران پست انجمن اسلامی حتی نجوایی هم بلند نشد که نشد »

انتقاد از عملکرد انجمن اسلامی معلمان ایران ... آیا شما پدرخوانده‌های آموزش و پرورش هستید ؟!

مهدی توسلی/ عضو انجمن اسلامی معلمان استان البرز



* با دریافت پست ها توسط حضرات مجددا انجمن به خواب زمستانی رفت و خصوصا در سه سال دولت سیزدهم هیچ اقدامی ننمود و حتی یک موضع گیری و بیانیه هم بابت مسائل و مصائب دستگاه تحت فشار حراستی تعلیم و تربیت صادر نکرد در حالی که طی این مدت خیلی از معلمان در اعتراضات مدنی و صنفی کتک خورده و با انفصال، توبیخ و زندان و بازنشستگی اجباری مواجه شدند. از طرفی بعضی از مدارس با موج مسمومیت مواجه گشته و برخی از دانش آموزان تا اواسط سال تحصیلی گذشته معلم نداشتند .


* چرا این قدر فرصت‌طلبانه به خود اجازه میدهید و خود را لایق و برتر از دیگران میدانید؟!

چرا به اندیشه و نظرات جامعه متکثر و متنوع فرهنگیان شاغل و بازنشسته احترام قایل نیستید؟!

چرا به جامعه زنان فرهیخته فرهنگی استان که الحق و انصاف بسیار پرتوان و ساعی هستند هیچ توجه نشده؟!

و ده‌ها چرای دیگر....؟!

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24698-/انتقاد-از-عملکرد-انجمن-اسلامی-معلمان-ایران-آیا-شما-پدرخوانده‌های-آموزش-و-پرورش-هستید-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
تا روزی که وزارت آموزش و پرورش از این « تعلیق » ایران سوز و زندگی ستیز خارج نشود امیدی به سامان گرفتن نظام تعلیم و تربیت نیست

آموزش و پرورش در تعلیق

حسین میرزانیا


* در نظام بودجه نویسی کشور تقریبا هیچ سالی نبوده است که وزارت آموزش و پرورش دچار ابربحران همیشگی و مزمن کسر بودجه نباشد ! نزدیک به ۹۸ درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق و هزینه های جاری آن می شود ! و از همین روست که نظام آموزش و پرورش همه ساله با مشکل عدم تامین بودجه برای پرداخت سرانه دانش آموزی ، عدم‌ پرداخت پاداش معلمان بازنشسته که گاه با تاخیر دو ساله و به صورت اقساط و با احتساب نرخ تورم عملا ارزش پاداش تا یک سوم یا بیشتر سقوط می کند !

عدم تامین اعتبار برای مدارس محروم و کم برخوردار ، عدم تامین بودجه برای نوسازی مدارس ، عدم تامین اعتبار برای حذف مدارس کپری و یا فرسوده و خطرناک ! عدم پوشش بیمه مناسب و شایسته و کامل برای معلمان ، عدم تامین بودجه جاری مدارس که عملا مدارس را از عنوان رایگان بودن خارج کرده و هزینه مدارس را بر دوش خانواده ها نهاده است ! و عدم تسهیلات حمایتی و رفاهی از معلمان برای برخورداری از مسکن ، خرید اتومبیل و داشتن حداقلی از توانایی جهت مسافرت و ...

از نخستین سال ورودم به کسوت معلمی تا آخرین روز پایان آن هیچ سال و ماه و زنگ تفریحی نبود که همکاران از حقوق پایین معلمی نسبت به سایر دستگاه ها و تسهیلات و امکانات رفاهی آن و رنج خانواده و عمر بر باد رفته نگویند و آه از نهاد بر نیاورند و اندوهی عمیق بر چهره شان ننشیند . بخشی از این شکایت ها در حدود درد و دل فردی یا محفلی بود و بخش دیگری از همکاران سالهای سال اقدام به تجمعات و تحصن ها و اعتراضات کردند و گرچه گاه گشایشی هر چند کوچک حاصل شد ولی اغلب مطالبات همچنان بر زمین ماند و این شکایت و اعتراض و رنج از تبعیض و درماندگی از زیست حداقلی آن طور که شاهد و ناظریم اینک در کسوت بازنشستگی هم باید تداوم یابد و گویی این حرمان را پایانی نیست !


* این چتر ایدئولوژیک در ادامه تمامی کتب درسی و کلاس های درسی و حتی فوق برنامه دانش آموزان را نیز در بر می گیرد . به جز کتاب های اختصاصی دینی و قرآن و آمادگی دفاعی ، برنامه های هر روزه صبحگاهی قرآن و دعا و شعار ، نمازهای هر روزه و احکام و مناسبت های مختلف عزاداری و سوگواری و ادعیه و شرکت در تظاهرات های سیاسی و برنامه های مساجد و حضور طلبه ها در کلاس های مدارس و اخیرا هم آوردن تابوت و برگزاری برنامه تشییع در مدارس ؛ تقریبا در اکثر کتابهای درسی مطالب یا تصاویر عقیدتی و سیاسی درج شده است و می توان گفت هر لحظه دانش آموزان بدون آن که از منظر جامعه شناسی ، روان شناسی ، روش های تعلیم و تربیت و شرایط ذهنی و روحی و روانی مورد توجه و سنجش قرار بگیرند در معرض بارش مداوم و بی وقفه تعالیم ایدئولوژیک هستند بدون آنکه نتایج و فرجام این گفتمان چندین ده ساله مورد ارزیابی و تحلیل قرار گیرد !


* فرجام چنین گفتمانی برای همه دست اندرکاران تعلیم و تربیت هم به وضوح عیان شده است اما هیچ کس در هیچ حوزه ای جسارت و شجاعت یا احساس مسئولیت اخلاقی و وجدانی در بیان آسیب های این شیوه تعلیم و تربیت را ندارد و سال از پی سال و نسل از پی نسل در چنبره نفاق ، ریا ، تناقص و تعارض ، تشدید شکاف خانه با مدرسه و مدرسه با جامعه و انحطاط هویتی و معرفتی و اخلاقی و ملی نسبت به سرنوشت کشور و جامعه و آینده میهن را در پی داشته و دارد .

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24701-/آموزش-و-پرورش-در-تعلیق

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
هیچ فردی آن هم در جایگاه یک « معلم » حق ندارد به جامعه دروغ بگوید حتی اگر به حقوق اساسی و شهروندی او بی توجهی شده باشد

پرسش در مورد خبر " بازداشت همراه با ضرب و شتم شدید یکی از معلمان بازنشسته 1402 " ؟


صدای معلم گزارش می کند ؛


* « کانال صنفی معلمان » به همراه چند کانال و گروه دیگر خبری را در تاریخ سه شنبه سوم مهر 1403 با محتوای زیر منتشر کردند :

« در پی تجمع معلمان بازنشسته 1402 در 26 شهریور ماه، مقابل سازمان برنامه و بودجه، مسئولان مربوطه و وزارت آموزش و پرورش قول داده بودند که تا قبل از مهر ماه، پاداش پایان خدمت این بازنشستگان را واریز کنند.

امروز چند تن از منتخبین بازنشستگان به منظور پی گیری این موضوع جهت گفت و گو با مسئولان وزارت آموزش و پرورش به این وزارتخانه مراجعه کردند، اما مسئول حراست فیزیکی وزارتخانه به نام شاکری و عوامل ایشان از ورود آنها جلوگیری کرده و در پی اعتراض این معلمان بازنشسته با آنها درگیر شده و یکی از نمایندگان بازنشستگان به نام آقای وزینی اطهر را به شدت ضرب و شتم و بازداشت می‌کنند .

ضمن محکوم کردن این رفتارهای وحشیانه، خواستار پاسخ گویی وزارت آموزش و پرورش در مورد این اتفاق و برخورد با عوامل هتاکی و ضرب و شتم بازنشستگان هستیم.

شخص وزیر باید پاسخ گوی خلف وعده خود در زمینه عدم واریز مطالبات معلمان و بازنشستگان باشد » .



* انعکاس این خبر بازتاب قابل توجهی در میان فرهنگیان داشته است .

اگر چه اعتراض و انتقاد جز لاینفک حقوق شهروندی همگان است و همه دستگاه و نهادها موظفند که در چارچوب « قانون و اخلاق » حرکت کنند و هیچ فرد و نهادی حق اعمال سلیقه را ندارد؛ با این حال « صدای معلم » جهت شفاف سازی نکات و پرسش هایی را مطرح می کند .




* پرسش « صدای معلم » به ویژه از آقای وزینی اطهر آن است که آیا بر اساس ادعای رسانه های مذکور ؛ اساسا ضرب و شتمی صورت گرفته است ؟

کی قرار است آن توضیحات کامل ارائه شوند ؟

کانال صنفی معلمان از « رفتارهای وحشیانه » نام می برد .


آیا مصداق رفتارهای وحشیانه همان است که آقای وزینی اطهر توضیح داده و به آن ها اشاره کرده است ؟

اگر کانال صنفی معلمان و سایر رسانه ها اخبار کذبی منتشر کرده اند باید که در برابر آن عذرخواهی کنند .


* « صدای معلم » به عنوان رسانه ی مستقل و منتقد در حوزه عمومی آموزش ایران پرسش های فوق را بر اساس وظیفه ی حرفه ای و اخلاقی مطرح کرد اگر چه انتظار می رود نهادهای مرتبط در این مورد شفاف سازی لازم را به صورت رسمی انجام دهند .

https://sedayemoallem.ir/بازنشستگان/item/24702-/پرسش-در-مورد-خبر-بازداشت-همراه-با-ضرب-و-شتم-شدید-یکی-از-معلمان-بازنشسته-1402-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
«آغاز مهر تنها تغییر فصل نیست، بلکه آغازی دوباره برای زندگی، یادگیری و رشد است »

فصل نو : روایتی از آغاز مهر و پایان تابستان

طهماسب کاوسی



* معلم، همچون چراغی فروزان، راه را بر ما روشن می سازد و ما را به سوی قله های دانش و معرفت رهنمون می کند. او با صبر و حوصله، دانش و تجربه خود را به ما منتقل می کند و به ما می آموزد که چگونه باید فکر کنیم، چگونه باید بیاموزیم و چگونه باید در زندگی موفق شویم.


* در این فصل، احساسات ما نیز دست خوش تغییر می شود. برخی از ما با شروع سال تحصیلی، احساس هیجان و شوق می کنیم و برخی دیگر ممکن است احساس نگرانی و اضطراب داشته باشند. اما مهم این است که با روی باز از این تغییرات استقبال کنیم و با امید و تلاش، به سوی آینده حرکت کنیم.

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24703-/فصل-نو-روایتی-از-آغاز-مهر-و-پایان-تابستان

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« از این آموزش و پرورش کیسه ای هم برای خودم ندوخته ام ! »

شکایت یک معلم ریاضی از عملکرد مسئولان : اجحاف تا کی ؟

عباس عباس‌پور / دبیر ریاضی مقطع متوسطه دوم شهرستان گرگان




گروه استان ها و شهرستان ها/

نامه ی زیر توسط یکی از معلمان شاغل در آموزش و پرورش استان گلستان برای « صدای معلم » ارسال گردیده است .

عباس پور در این یادداشت به عملکرد مدیران آموزش و پرورش معترض است . او از تبعیض ، قانون گریزی و بی صداقتی مدیران و همکاران انتقاد می کند .

این رسانه آمادگی خود را توضیح و پاسخ گویی مسئولان اعلام می کند .


* اگر هر مشکل داشته یا دارم را بازگو کنید تا من هم بدانم . مشکلاتی از قبیل غیبت و خرید و فروش سوال ، مجبور کردن دانش آموزان برای کلاس خصوصی، نمره مفت دادن ، دیر رفتن و زود کلاس تعطیل کردن ، مشکل اخلاقی و...

در تمام این سال ها با بیماری کلاس رفته و یک ساعت نگذاشتم دانش آموزان بدون معلم بمانند. از مرخصی های استعلاجی ام استفاده نکرده و با اداره همکاری کرده و در کلاس حاضر شدم . چرا آن زمان به فکر من نبودند؟

تنها مشکل من در این سال ها این بود که به کسی نمره مفت ندادم حتی به بستگان و آشنایان و همین زمینه دشمنی و کینه خیلی ها شده و هیچ گاه برای من مهم نبوده و نخواهد بود .

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24704-/شکایت-یک-معلم-ریاضی-از-عملکرد-مسئولان-اجحاف-تا-کی-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
🔴وضعیت هوای تهران قرمز شد

🔹کیفیت هوای تهران هم‌اکنون با شاخص 192 در شرایط ناسالم برای همه افراد جامعه قرار دارد.

@aerology_ir
Forwarded from صدای معلم
حراست از محیط زیست و داشتن هوای پاک باید از مدرسه آغاز شده به یک « مطالبه ی عمومی و جدی » تبدیل شود و به کل جامعه تسری پیدا کند

بوی ماه مهر همراه با ترافیک و آلودگی هوای چند برابر و البته تعطیلی مطبوع مدارس فرا رسید ؟!

علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم




بی علاقگی به سرنوشت جامعه، به صورت خودخواهی فردگرایانه در جوامع مدرن دیده می شود؛ به عقیده من تمام مسائل جهان ما از بقای کره زمین، قحطی در آفریقا و دیکتاتوری های سیاسی گرفته تا پیشرفت ایدز، همگی؛ ما را به قبول مسئولیت هایمان فرا می‌خوانند.

آنچه ضامن دموکراسی است تنها یک قانون اساسی خوب با بندهای خوب نیست. دموکراسی شرط لازم آزادی است اما شرط کافی نیست. بدونِ شهروندانی آگاه به ارزش های عام، دموکراسی معنا ندارد.

این ارزشهای عام را شهروندان باید از شعر، فلسفه و علوم اجتماعی استخراج کنند.

رامین جهانبگلو

از کتاب" نقد عقل مدرن"



* چند روز دیگر مانند سال های گذشته زنگ آغاز سال تحصیلی در مدارس به « صدا » در می آید و میلیون ها دانش آموز در سراسر کشور راهی کلاس و مدرسه می شوند .

این جنب و جوش در معیت لطافت هوا در ماه پاییز و در دهه ها قبل زیبایی خاصی به این شروع نوستالژیک می داد اما متاسفانه در سایه ی بی خردی و بی کفایتی مسئولان بی مسئولیت و نیز روزمرگی و بی تفاوتی حاکم بر رفتار شهرنشینان به ویژه در کلان شهرها ؛ تصویر تاریک و بغرنجی را از آغاز سال تحصیلی ترسیم نموده است .


این وضعیت رفته رفته پیچیده تر و لاینحل تر هم می شود .


* شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد که کیفیت هوای پایتخت در تاریخ ۲۴ شهریور در وضعیت «ناسالم» قرار دارد .

طبق اطلاعات ارائه شده، آلاینده اصلی هوای تهران در ۲۴ ساعت گذشته «ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون» با میانگین ۸۷ بود که وضعیت کیفیت هوا را «قابل قبول» نشان می‌داد. اما هم‌اکنون آلاینده اصلی «ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون» با میانگین ۲۰۰ است که موجب قرار گرفتن کیفیت هوا در وضعیت «ناسالم» شده است .

از ابتدای سال جاری، کیفیت هوای تهران به طور کلی شامل پنج روز پاک، ۱۱۶ روز قابل قبول، ۵۵ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و دو روز ناسالم بوده است .

این وضعیت با باز شدن مدارس و افزایش حداقل 30 درصدی ترافیک به سمت وخیم تر شدن پیش می رود .


* چرا رسانه ها و افکار عمومی در این شش ماه کاری به کار آلودگی هوا ندارد اما به محض باز شدن مدارس یک دفعه همگی نگران وضعیت سلامتی دانش آموزان می شوند ؟ و « یک صدا » بر طبل تعطیلی مدارس می کوبند ؟



* مطالبه ی جدی و مستمر کدام یک از وزیران آموزش و پرورش جمهوری اسلامی اجرای قانون هوای پاک بوده است ؟



* حتی یک نفر ننوشته بود که به فرض چرا در صبح گاه مدارس به جای قرائت آن همه دعا و تکرار شعارهای سیاسی و ایدئولوژیک ، یکی از مسئولان و عوامل مدرسه در مورد محیط زیست و یا لزوم هوای پاک صحبتی نمی کند ؟


* در مدت 34 سال حرفه معلمی به ندرت دیده و یا شنیده ام که به عنوان مثال مدیر مدرسه و یا معاون و یا معلمان سر صف در این موضوعات برای دانش آموزان صحبت کرده و « طرح پرسش » کنند .


* میراث شوم دوران طولانی مدت کرونا هم باب شدن و یا مد شدن « آموزش مجازی » بود .

این نوع آموزش هم مانند امور دیگر ما ایرانیان و بر خلاف فلسفه ی تطبیقی و جهانی اش به جای آن که موجب ارتقای کیفیت و سطح آموزش شود به کلید واژه ای نزد عموم مردم و به ویژه مسئولان تبدیل شده که در عوض تعطیلی بی حساب و کتاب مدارس به خاطر آلودگی هوا و سایر شرایط جوی از آن برای توجیه تنبلی مزمن ، بی عرضگی و بی برنامگی خویش بهره جویند و بدتر از آن اکثریت جامعه هم از این گونه تصمیم ها حمایت می کند بی آن که به عواقب و پیامدهای نهادینه شدن چنین وضعیت هایی در آینده بیندیشند .

زیان های این گونه تصمیم ها هم غالبا عاید مدارس عادی دولتی می شود و الا مدارس خاص خودشان می دانند که چگونه این وضعیت را « مدیریت » کنند و سر و صدا بلند نشود .


* نمی توان پذیرفت که مسئولان مدرسه و آموزش و پرورش این همه در صف بر نظم و انضباط تاکید کنند اما وضعیت خارج از مدرسه مانند خیابان ها و جاده ها و... مانند « جنگل بی صاحب » شود و قانون ستیزی و قانون گریزی تبدیل به یک ارزش و هنجار عمومی شود .



* آیا مشاهده ی شکم های برجسته و برآمده حداقل نیمی از دانش آموزان ایرانی این حساسیت را نزد مسئولان مدرسه و آموزش و پرورش ایجاد نمی کند که استفاده از وسایل نقلیه پاک مانند « دوچرخه » را محور گفت و گوها قرار دهند و برای بچه ها تشویقی در نظر بگیرند به جای آن که دائما بر موج کنکور و نمره و رقابت های منفی ناشی از حافظه محوری بدمند .

https://sedayemoallem.ir/محیط-زیست/item/24686-/بوی-ماه-مهر-همراه-با-ترافیک-و-آلودگی-هوای-چند-برابر-و-البته-تعطیلی-مطبوع-مدارس-فرا-رسید-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
«این معضلات و چالش‌ها تنها مشکلاتی نیستند که به نظام آموزشی محدود شوند، بلکه نشانه‌ای از عدم توجه به سرمایه انسانی و آینده‌سازان این کشور است که اثر خود را در گوشه و کنار اجتماع همچون نادیده گرفتن محیط‌زیست، فساد و احترام به قوانین می‌بینیم »

پاییز بی‌فروغ آموزش؛ بی‌توجهی به مدارس دولتی و سرخوردگی معلمان و دانش‌آموزان

علی زینلی/ معلم - شهرستان خمیر



* از آن روز که به خاطر نگارش مطلبی در سایت «صدای معلم» به دستوری مرا از «کارشناس روابط عمومی» گرفتند دیگر کم‌ تر سایت خبری رسمی آموزش‌ و پرورش را دنبال کرده‌ام اما با نگاهی گذرا همچنان ماجرا همان است که بود:

پروژه مهر، عدالت آموزشی، توجه ویژه دولت به مدارس دولتی! ؛ نقشه راه سند تحول، مدرسه کانون تحول در نظام آموزشی، اقامه اذان و نماز با شعار «مِهر با مُهر» و ازاین‌دست خبرهایی که تازه از تنور در آمده و داغ انتشار یافته‌اند.

یا از بی‌خبری و پای کوتاه ما است که هر چه با چراغ گرد شهر گشتیم نشانی از «رونق» یادشده و شعار داده شده نمی‌بینیم یا هم اینکه از جایی دیگر کار می‌لنگد!


* سؤال اینجاست چرا بین گذشت عمر سه یا چهار دولت همچنان مشکل سر جای خودش است و توسعه و کیفیت تغییری پیدا نمی‌کند؟


* آیا علیرضا کاظمی وزیر آموزش‌ و پرورش می‌داند :

در گرمای بالای چهل درجه اول مهر بسیاری از مدارس هرمزگان کولر ندارند یا آنچه به اسم دستگاه خنک‌کننده دارند غیراستاندارد و نامطلوب است؟

آیا چرخه بازمانده از تحصیل دانش آموزان روزی متوقف می‌شود؟ و آیا اینکه اعلام شود در استان‌هایی مثل سیستان، کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر، کهگیلویه، چهارمحال، لرستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، گیلان، گلستان، خراسان شمالی و خوزستان، میانگین نمرات امتحان نهایی برای تمام رشته‌های نظری زیر ۱۰ است ؛ نگران‌کننده نیست؟


سیستم ارزشیابی توصیفی در دوره ابتدایی به‌درستی اجرا نمی‌شود و بیشتر دانش آموزان مدارس عادی در پایه هفتم دچار ضعف شدید آموزشی هستند و در دوره متوسطه نیز با سیستم غلط «نمره دهی» به کلاس‌های بالاتر می‌روند و در این‌ بین معمولاً آموزش‌ و پرورش یا نمی‌بیند یا تنها نظاره‌گر صرف است!


* آنچه من معلم در استان خودم هرمزگان به‌یقین می‌بینم و می‌دانم این است که اغلب «سه هزار و ۷۰۰ واحد آموزشی» این استان با فضای تعریف‌شده و مورد انتظار فاصله دارند و بسیاری از ۴۳۳ هزار دانش‌آموز این استان جنوبی بی‌مهری را در پاییز و مهر به چشم می ببیند.


* باوجود ادعاهای فراوان مسئولان در زمینهٔ عدالت آموزشی و توسعه مدارس، واقعیت‌ها به‌صراحت به ما می‌گویند که نیاز به تغییرات اساسی و فوری داریم.

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24707-/پاییز-بی‌فروغ-آموزش؛-بی‌توجهی-به-مدارس-دولتی-و-سرخوردگی-معلمان-و-دانش‌آموزان

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی در میزگرد آموزشی و علمی « بررسی راهکارهای ارتقاء کیفیت و تقویت مدارس دولتی»:

پوشش پیش دبستانی هفتاد و دو درصدی رسیده به چهل درصد ! چرا چنین سیاستی اتخاذ شد ؟ کجا دنبال عدالت بودیم؟

صدای معلم گزارش می کند ؛



گروه گزارش/

میزگرد آموزشی و علمی « بررسی راهکارهای ارتقاء کیفیت و تقویت مدارس دولتی» به میزبانی دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش سه شنبه 27 شهریور برگزار گردید .

در این نشست علی زرافشان ، علیرضا کمره ای ، بهنام بهراد ، مهدی نوید ادهم و رضوان حکیم زاده به بیان دیدگاه های خود در این زمینه پرداختند .

بهراد عضو هیات علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش گفت :

« در سال 2015 ؛ سازمان ملل متحد اهداف توسعه پایدار را توضیح داد .

17 هدف را تعریف کرد به خاطر چالش های مختلفی که کشورها درگیر بودند .

یکی از آن ها در مورد آموزش و پرورش است .در کشورها مداخله کند . سرمایه گذاری ها ، برنامه ریزی ها ، فعالیت ها ، اقدامات و سیاست های این کشورها را در جهت این اهداف مورد پایش و سنجش قرار دهد تا این کشورها به این اهداف دست یابند .

هدف 4 می گوید :

تضمیت آموزش با کیفیت ، همگان شمول و عادلانه و ارتقای فرصت های یادگیری مادام العمر برای همگان .

نکته ی مهمی که در این هدف چهارم هست همان تضمیت آموزش با کیفیت است .

باید بدانیم که ما از جهان منتزع نیستیم .

ما یک جزیره نیستیم .

نظام آموزشی در دنیا تعریف دارد .

هدف هایی تعریف شده است . همه کشورها سعی می کنند حرکت کرده و به آن هدف ها برسند .

اگر ما خودمان را از آن اهداف جدا کنیم مثل مسابقه دوئی می ماند که ما داریم برای خودمان در یک مسیری می رویم و تمام دنیا مسیر دیگری را می روند .

از سال 2004 تا 2024 صفحه یونسکو را نگاه کنید و در مورد کیفیت آموزش صحبت می کند همین تعریف است و هیچ گونه تغییری نداده است .

می گوید :

« غالب کوشش ها به منظور تعریف کیفیت دو مشخصه دارد : اصل اول . رشد شناختی یادگیرندگان به عنوان هدف اول همه نظام های آموزشی است . یعنی نظام های آموزشی در سراسر دنیا مهم ترین هدف شان « رشد شناختی » است .

برای چه تیمز و پرلز می آید خواندن و نوشتن و ریاضیات را مورد سنجش قرار می دهد ؟ چرا « پیزا » می آید خواندن و نوشتن و علوم و ریاضی را مورد سنجش قرار می دهد ؟

علت آن همین تعریف است .

بین تعریف و عمل خیلی ارتباط تنگاتنگی وجود دارد .

اصل دوم نقش آموزش در ارتقای ارزش ها ، نگرش های شهروندی ، رشد عاطفی و خلاقانه است .

این را « مهارت های غیرشناختی » می نامند .

پس ما دو دسته مهارت داریم که یونسکو در تعریف « آموزش با کیفیت » روی آن تاکید می کند ».

« علی پورسلیمان مدیر صدای معلم » در بخش پرسش و پاسخ خطاب به حاضران و به ویژه دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش چنین مطرح کرد :

قبلا هم گفته و پیشنهاد دادم که در حال حاضر و در عمل ، « شورای عالی آموزش و پرورش که نهاد مهم سیاست گذاری ، قانون گذاری و مهم تر از همه نظارت بر اجرای مصوبات است به نهادی بی خاصیت تبدیل شده و کسی و یا نهادی آن را جدی نمی گیرد .

در واقع بیرون از این ساختمان ؛ معلمان شورای عالی آموزش و پرورش را نمی شناسند .

شورای عالی باید در فعالیت خود تجدید نظر کند و خودش را جدی بگیرد .

در گام نخست و در پرتال خود بخشی را اضافه کند و میزان عملکرد واقعی واحدها و نهادهای مختلف را در ارتباط با اجرای مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش مورد ارزیابی قرار دهد .

به طور دقیق و شفاف اعلام کند چه کسی و کدام بخش مصوبات را اجرا می کند و با اجرا نمی کند و یا ناقص انجام می دهد .

در این بخش سخنان و دیدگاه های رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش را می خوانید .

https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24709-/پوشش-پیش-دبستانی-هفتاد-و-دو-درصدی-رسیده-به-چهل-درصد-چرا-چنین-سیاستی-اتخاذ-شد-؟-کجا-دنبال-عدالت-بودیم؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« بخش بزرگی از سرمایه گذاری های کلان انسانی و مادی که در بخش آموزش و پرورش و دانشگاه های ما هزینه می شود عملا به هدر می رود »

آهی از اعماق دل برای معدن کاری که حقوقدان بود و رتبه 180 کنکور ؟!

سیدکاظم موسوی جراحی


* حادثه تلخ و جانگداز جان باختن 50 معدن کار مظلوم در معدن ذغال سنگ پی جوی طبس دل هر شنونده ای را به درد می آورد.

انسان های زحمت کشی که در بدترین شرایط کاری ، در هوای سنگین ده ها متر زیرزمین در معادن ذغال سنگ با امکانات اولیه و با حداقل حقوق (ماهانه 12میلیون تومان) (1) کار می کنند در حالی که حاصل زحمات طاقت فرسایشان ذغال سنگ استخراج شده ای است که مثل یک شریان حیاتی ادامه فعالیت صنایع سنگین آهن و فولاد و نیروگاه های برق کشور به آن وابسته است. همان صنایعی که هر از چند گاه مبالغ قید شده در فیش حقوق های نجومی مدیران شان افکار عمومی را حیرت زده می کند !

به راستی این همه تفاوت و تناقض در وضع کار و اشتغال در زنجیره معدن و صنعت با کدام منطق سازگار است ؟


* چرا با وقوع هر حادثه ناگوار در معادن ؛ همان مدیران و صاحبان صنایع به جای تجربه اندوزی و رفع نقایص ایمنی معادن و استفاده از شیوه های نوین استخراج و تهیه ماشین آلات مدرن ، صرفا با مصاحبه های کسل کننده و تکراری و فرار به جلو افکار عمومی و بازماندگانِ جان باختگان را می آزارند ؟!


* وضعیت شادروان فرهاد پیرزاد استثنا نیست چرا که به لحاظ بازار آشفته کار و اشتغال در ایران من جمله نبودن آمارهای قابل اتکا جهت برنامه ریزی و ایجاد تعادل بین نیاز بازار کار و ایجاد رشته های تحصیلی! بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه ها در شغل و حرفه ای مشغولند که ابدا ربطی به تحصیلات و تخصص آنها ندارد و این بدان معنی ست که بخش بزرگی از سرمایه گذاری های کلان انسانی و مادی که در بخش آموزش و پرورش و دانشگاه های ما هزینه می شود عملا به هدر می رود.


* در متن این پوستر عکس و نام و رتبه کنکور شادروان پیرزاد همراه با لوگوی موسسه دیده می شود.

این پوستر تنها یک واقعیت را نشان می دهد و آن این است که تنها ارزش افزوده ملموسی که از تلاش تحصیلی شادروان پیرزاد به دست آمده همان استفاده تبلیغاتی است که در آن زمان موسسه از آن بهره مند شده!


https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24710-/آهی-از-اعماق-دل-برای-معدن-کاری-که-حقوقدان-بود-و-رتبه-180-کنکور-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« ... به شرطی که مقوله «وفاق» نه در قول و شعار و صرفا خیز دست یابی به مناصب و فرصت های مدیریتی، بلکه در فعل و عمل با اجماع، توافق، انسجام و همگرایی و تقریب ذهن و باور همه مدیران و متولیان به عنوان یک رویکرد و گفتمان عمومی و ملی و فرهنگ همکاری مشترک جاری شود! »

برآیند وفاق در افق تحولی مدارس کشور (اشاره ای به موضوع پرسش مهر رئیس جمهور پزشکیان)

کامیار قهرمانی فرد/ معلم، مشاور و تحلیل گر تعلیم و تربیت


* ریاست محترم جمهور به درستی پی برده اند که اولا مبدأ آموختن و درآمیختن با آداب و آموزه های زیست جمعی مسئولانه، همکارانه، آبرومندانه، کنش گرانه و خلاقانه و نیز تمرین مهارت های نرم زندگی اجتماعی و شهروندی و فراگرفتن سوادهایی کاربردی عملی، آن هم با روش ها و محتواهای متناسب با خصوصیات و ذائقه متفاوت رشدی و تربیتی نسل جدید کنونی همانا از دوران کودکی پیش از دبستان، دبستان و نهایتا تا پایان دبیرستان هست که حتی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش کشور هم توسعه عدالت تربیتی مبتنی بر ساحت های شش گانه تربیتی در تربیت این نسل را نقطه عطف تحقق تحول می شناسد و ثانیا کلیدواژه «وفاق» نه صرفا مقوله شعاری بلکه پیش ران چرخش های تحولی در عرصه های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اداری و مخصوصا نظام حکمرانی تربیتی برای توسعه عدالت است چرا که بدون تعدیل رویکردهای جزیره ای و تک ساحتی غیرموثر در تربیت نسل جدیدی که به نسل Z و @ شهرت یافته نمی توان به آینده تعلیم و تربیت امید بست.

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24712-/برآیند-وفاق-در-افق-تحولی-مدارس-کشور-اشاره-ای-به-موضوع-پرسش-مهر-رئیس-جمهور-پزشکیان

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
شنیدن « صدای معلمان » نیاز به علم و تفکر و قواعد و اصول مدیریت دارد . با این نمایش ها ؛ مشکلی حل نشده و نخواهد شد »

استمرار غلط بدعت ملاقات های مردمی وزیر آموزش و پرورش این بار در دولت پزشکیان ... چرا ؟

صدای معلم گزارش می کند ؛




* انتظار می رفت با روی کار آمدن دولت مسعود پزشکیان و تحول در آموزه ها و نوع ارتباط با جامعه و انتخاب رویه گفتمانی تغییری در اوضاع و به ویژه در حوزه « آموزش و پرورش » رخ دهد .

اما شواهد نشان می دهند که در بر همان پاشنه ی قبلی می چرخد و امیدی به تحول نمی رود .


* « صدای معلم » در دولت ابراهیم رئیسی و به تاریخ 27 مرداد 1402 مطلبی را با عنوان : « کجای دنیا ؛ بیش از 1200 نفر در دایره ای به نام « روابط عمومی » کار می کنند و حقوق و مزایا می گیرند اما وزیر آموزش و پرورش اش چیزی درست می کند به نام « ملاقات مردمی » ؟! نمایشی نخ نما تحت عنوان ملاقات های مردمی وزیر آموزش و پرورش ؟!

را منتشر کرد.



* کسی هم در جلسه اعتراض نکرد که چطور می شود مساله ای را که روزها و هفته ها آن ها را درگیر ساخته و حتی ممکن است زندگی شان را مختل کرده باشد فقط در یک « دقیقه » خلاصه کنند اما شاید خوشحال بودند که می توانند با وزیر چهره به چهره شوند و عکس شان در پرتال وزارت آموزش و پرورش ظاهر شود .

گویی این کشور بدون نمایش و شوآف و تبلیغات نمی چرخد .



* پس از آن و به تاریخ 24 شهریور 1403 « صدای معلم » گزارشی را با عنوان :

« وقتی صف ملاقات کنندگان با شخص وزیر آموزش و پرورش پرترافیک است و جنس مطالبات هم همگی از جنس « شخصی » هستند نشان دهنده آن است که روابط عمومی های آموزش و پرورش تعطیل هستند و پاسخ گویی و مسئولیت پذیری مدیران و مسئولان در آن جایگاهی ندارد»

آقای کاظمی ... ملاقات های مردمی با وزیر آموزش و پرورش چیز جدیدی نیست . فکر تحول و مدیریت علمی باشید !


منتشر کرد .


* اگر وزیر آموزش و پرورش دولت پاسخ گوی پزشکیان به دنبال « ارتباط موثر » می باشد باید که در سیاست های و راهبردی این وزارتخانه در زمینه نوع و جنس ارتباط با بدنه و خوانش مطالبات و انتظارات ؛ بازنگری و تحول جدی صورت بگیرد .

منطقی ترین و بهترین مسیر برای پاسخ به این انتظار هم بخش « روابط عمومی » است .


* وقتی در کارنامه ی عملکردی مسئولان و مدیران به آیتم « پاسخ گویی » اساسا اهمیتی داده نمی شود و میزان ابقا و ماندگاری فقط تعریف و تمجید از مافوق و ارائه اخبار و گزارش های خوب و صوری است ... طبیعی است که صف منتظران ملاقات با وزیر آموزش و پرورش شلوغ و پر ترافیک شود .



* انتظار این بود با تغییر رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش ، تحولی نو و بنیادین در این رویه رخ دهد اما انتشار خبر : « گفت‌وگوی بی‌واسطه وزیر آموزش و پرورش با فرهنگیان در دومین ملاقات مردمی » نشان داد که وضعیت همان وضعیت پیشین است و چیزی تغییر نکرده است .




* فرض بگیریم در یک ملاقات عمومی وزیر آموزش و پرورش بتواند با 50 فرهنگی صحبت کند .

با احتساب این میزان در تعداد هفته ، وزیر آموزش و پرورش یک کشور در طول سال و در خوش بینانه ترین حالت می تواند با 2500 نفر نشست داشته باشد .

حال پرسش این است که این رقم در مقایسه با جامعه بزرگ فرهنگیان کشور آیا اساسا قابل توجه و اعتناست ؟

مسئولان وزارت آموزش و پرورش دقیقا به دنبال چه هستند ؟

آیا روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش اساسا سیاست و برنامه ای برای احیای اعتماد از دست رفته و ترمیم بی اعتمادی و کاهش نارضایتی فراگیر معلمان دارد ؟ و یا آن که با این گونه شوآف های تکراری قصد ادامه « روزمرگی » را در دستگاه بحران زده تعلیم و تربیت دارد ؟


* به تازگی ؛ روابط عمومی در قضیه « بازداشت همراه با ضرب و شتم شدید یکی از معلمان بازنشسته 1402 » کاملا منفعلانه عمل کرد و حرفی برای گفتن نداشت .


* آیا این ها نامش « موازی کاری » نیست ؟

پرت و اتلاف منابع و امکانات قرار است تا کی و کجا ادامه داشته باشد ؟

وزیر آموزش و پرورش در این گونه نشست ها پس از شنیدن مشکل آن را به مسئول مربوطه ارجاع می دهد . آیا وظیفه وزیر واقعا این است و یا کارهای مهم تری هم دارد ؟ آیا وزیر آموزش و پرورش از خودش نمی پرسد همان مسئولی که مشکل به او ارجاع شده است مشکل همان مسئول و عملکرد اوست ؟


اتاق فکر وزیر آموزش و پرورش کجاست ؟

پرسش این است که آیا « عقل و عقل اندیشی » در فرمول های اداری و ستادی جایگاهی دارد ؟


متن کامل گزارش « صدای معلم » را در این جا مطالعه فرمایید :

https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24713-/استمرار-غلط-بدعت-ملاقات-های-مردمی-وزیر-آموزش-و-پرورش-این-بار-در-دولت-پزشکیان-چرا-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
«یکی از ویژگی‌های بارز این مدرسه، اهمیت دادن به تفکر انتقادی و پرسش گری بود. دانش‌آموزان تشویق می‌شدند تا درباره هر موضوعی سوال کنند و به دنبال یافتن پاسخ‌های جدید باشند »

داستان مدرسه‌ای که لبخند می‌زد

طهماسب کاوسی/ معلم، دکترای برنامه ریزی درسی



* هر روز صبح، مدرسه با صدای ساز و آواز آغاز می‌شد. دانش‌آموزان با انرژی و شوق فراوان به کلاس‌هایشان می‌رفتند. گاهی اوقات، کلاس‌ها به جای کتابخانه، به باغچه‌ی مدرسه منتقل می‌شد و دانش‌آموزان زیر سایه‌ی درختان، مشغول مطالعه و بحث و گفت و گو می‌شدند.


* این مدرسه، نه تنها به دانش‌آموزان درس خواندن را یاد می‌داد، بلکه به آن‌ها زندگی کردن را هم آموزش می‌داد. آن‌ها یاد می‌گرفتند که چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنند، چگونه به همدیگر کمک کنند و چگونه از زندگی لذت ببرند.

در این مدرسه، هر دانش‌آموز یک ستاره درخشان بود که با تلاش و پشتکار خود می‌درخشید. آن‌ها می‌دانستند که در این مدرسه، همه چیز ممکن است و با رویاپردازی و تلاش می‌توانند به هر چیزی که می‌خواهند دست پیدا کنند.


* سوال برای تأمل:

- چگونه می‌توانیم محیط مدارس را شادتر و پویاتر کنیم؟

- چه عواملی باعث می‌شود تا دانش‌آموزان در مدرسه احساس خوشحالی کنند؟

- نقش معلم در ایجاد یک محیط آموزشی شاد و پویا چیست؟

https://sedayemoallem.ir/دانش-آموز/item/24714-/داستان-مدرسه‌ای-که-لبخند-می‌زد

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
با توجه به تغییر دولت و لزوم اتخاذ رویکردهای نوین و علمی که مورد تاکید مسعود پزشکیان می باشد ؛ « صدای معلم » از وزیر آموزش و پرورش می خواهد که مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش در مورد « انتخاب شدن مدیران مدارس توسط معلمان » را در اولویت کار خود قرار دهد

نامه ی دریافتی : به نحوه ی انتخاب و انتصاب مدیران مدارس اعتراض داریم !

صدای معلم گزارش می کند ؛




گروه استان ها و شهرستان ها/

نامه ی زیر توسط جمعی از فرهنگیان داوطلب پست مدیریت مدارس که در فرآیند آزمون و انتخاب و انتصاب مدیران مدارس شرکت کرده اند برای « صدای معلم » ارسال گردیده است .

لازم به یاد آوری است :

« از اقدامات مهم و مثبت در زمان وزارت مرتضی حاجی طرح « انتخاب شدن مدیران مدارس توسط معلمان » بود که البته بنا بر گزارش هایی که می رسید مورد اقبال و رضایت معلمان قرار گرفته بود .

قرار بر این بود که دامنه اجرای این طرح به سطوح بالای مدیریتی در وزارت آموزش و پرورش نیز برسد .

این مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش با روی کار آمدن دولت احمدی نژاد به محاق رفت . قرار بر این بود که فانی این رویه را احیا نماید اما به دلایل نامعلومی اجرا نشد .

مرتضی حاجی در گفت و گو با « صدای معلم » در شهریور 1394 چنین می گوید : ( این جا )

« کارهای مطالعاتی این طرح از سال 81 شروع شد و پس از آن اجرایی شد .

این طرح به دنبال اصلاحاتی در روابط انتخاب مدیران مدارس در شورای عالی آموزش و پرورش انجام شد و با بخشنامه وزراتی به اجراء گذارده شد .

مهم این است که ما برای مدیر مدرسه چه نقشی را تعریف می کنیم . آیا او را به عنوان یک فرد اداری صرف می شناسیم که کارش آماده کردن مدرسه برای فعالیت های آموزشی و پرروشی و امور روزمره است ؟

اما زمانی می خواهیم برای مدیر مدرسه نقش " راهبری آموزشی " تعریف کنیم .این که معلم مدرسه کار خود را انجام دهد و امور اداری مدرسه بر عهده مدیر باشد .

مدیر مدرسه فردی باشد که از توانایی مناسبی برخوردار باشد برای این که مجموعه فعالیت های آموزشی و پرورشی مدرسه را هدایت و مدیریت کند .

اگر چنین نقشی را برای مدیر مدرسه قائل باشیم که باور من این است که نقش اصلی همین است ، و مدرسه را به عنوان کانون تربیت و آموزش بشناسیم ؛ رئیس این کانون باید تواناترین ، مطلع ترین و مجرب ترین فرد برای ایفای این نقش باشد .

بنابراین فردی که انتخاب می شود باید از جایگاه « رهبری » برخوردار باشد و ارباب جمعی مدرسه شامل معلمان و کلیه کارکنان سازمان مدرسه او را به عنوان واجد چنین ویژگی بشناسند و تا حدی از یک کاریزمایی در بین همکاران خودش برخوردار باشد و صاحب مقبولیت در بین کارکنان باشد .

معلمان را نمی توان در تصمیم گیری مدرسه نادیده گرفت و نقش معلمان را در تعیین چنین فردی برای هدایت مدرسه به سوی اهداف فراموش کرد .

بنابراین هم در ضوابط و هم در شرایط مدیر مدرسه ، شورای عالی آموزش و پرورش یک سری اصلاحاتی انجام داد که شامل سابقه خدمت ، میزان تحصیلات و ویژگی های دیگر بود و در شورای عالی آموزش و پرورش تجدیدنظر شد و مورد تصویب قرار گرفت .

نکته بعدی ، احراز این مقبولیت در بین معلمان است که شامل فرآیند اجرایی کار است .

این که این مقبولیت مورد ارزیابی قرار گیرد قرار شد که معلمان 3 نفر را انتخاب کنند و به اداره معرفی کنند . از سوی دیگر برای این که فرد معیارها و توانایی هایی باید از نظر رئیس اداره داشته باشد از بین این 3 نفر ، مدیر منطقه یک نفر را انتخاب می کرد .

بنابراین این فرد هم مقبولیت بین کارکنان دارد و هم حائز شرایط اداری و کاری پذیرفته شده برای اداره مدرسه از سوی مدیر اداره است .

در این شرایط ، فضا لطیف تر می شود ، روابط بسیار نزدیک تر می شود و وقتی که معلمان خودشان می بییند که در انتخاب مدیر مدرسه نقش داشته اند هر چند این نقش 100 درصدی نبوده است و تاثیرگذار بوده اند ، در نتیجه میزان همکاری آن ها برای این که انتخاب آن ها انتخاب درستی بوده است افزایش پیدا خواهد کرد .

زمانی که این مصوبه به اجرا گذاشته شد و من در خدمت آموزش و پرورش کشور بودم گزارش ها نشان می داد که روز به روز شرایط بهتر می شود ، انتخاب ها پخته تر می شد و بهتر پیش می رفت اما مدیران بعدی این را نپسندیدند و از دستور خارج کردند .

وقتی مدرسه کانون تحقق هدف های اصلی تعلیم و تربیت کشور باشد به یک « رهبر آموزشی " نیاز دارد .این رهبر آموزشی هم کسی جز مدیر مدرسه نمی تواند باشد و این مدیر برای آن که بتواند نقش « رهبری » را ایفا کند باید بین همکاران « محبوبیت » و « مقبولیت » داشته باشد و احراز آن ها از این طریق باشد » .

https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24715-/نامه-ی-دریافتی-به-نحوه-ی-انتخاب-و-انتصاب-مدیران-مدارس-اعتراض-داریم

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
در آغاز سال تحصیلی و در آستانه « روز جهانی معلم » ؛

درخواست گروه پرسش گران و کنش گران از وزیر آموزش و پرورش برای گفت و گو

صدای معلم منتشر می کند ؛



* « معلمان پرسش گر و کنش گر » گروهی متشکل از معلمان مطالبه گر با پیشینه ی شفاف و قابل دفاع می باشد که در چهاردهمین دوره ی انتخابات ریاست جمهوری حمایت قاطع خود را از آقای مسعود پزشکیان اعلام کرد و به صراحت نوشت که تا پایان دوره ی ایشان مطالبه گر خواهند ماند .


* در آغاز سال تحصیلی و در آستانه « روز جهانی معلم » بر آن شدیم تا نشستی با علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش دولت چهاردهم داشته و در یک نشست چهره به چهره برخی از مسائل و دغدغه هایی را که فکر و ذهن جامعه ی فرهنگیان را به خود مشغول داشته با آن مقام محترم مطرح نماییم .


* بدون تردید مساعدت وزیر آموزش و پرورش در این مورد گامی مهم و راهگشا در جهت تقریب نگرش ها ، اعتماد سازی و تحقق واقعی و غیرشعاری قول ها و سخنان پزشکیان خواهد بود .

https://sedayemoallem.ir/خبر/item/24717-/درخواست-گروه-پرسش-گران-و-کنش-گران-از-وزیر-آموزش-و-پرورش-برای-گفت-و-گو

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
نگاهی انتقادی بر فلسفه دروس زبان انگلیسی و سواد رسانه ای در محضر دانش آموزان نسل جدید !

سراب دانش آموزان ایرانی ، کارکرد نظام آموزشی و مسئولان در توهم !

علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم




از مدرسه شروع می‌شود و شما در تمام طول زندگی آنچه دیگران گفته‌اند را تکرار می‌کنید. بنابراین شما انسانی دست دوم هستید!

کریشنا مورتی



* زمانی از دانش آموزان می پرسیدم برای چه زبان انگلیسی یاد می گیرید . اکثریت دانش آموزان موضوعاتی مانند ارتقای دانش و سواد و استفاده از آن برای ارتباط با دیگران و ... را به عنوان دلایل خود ذکر می کردند چرا که بر این باورم هر فردی برای فراگیری هر مطلبی ابتدا باید در مورد آن « احساس نیاز » کند .

اما چند سالی است که وقتی این پرسش را برای دانش آموزان مطرح می کنم واژه ای که بیش از همه تکرار می شود این است :

فرار به خارج ( واژه اتو کشیده آن مهاجرت است ).

در این حداقل سه دهه چه اتفاقی افتاده که دانش آموز ایرانی بدون آن که ذره ای احساس شرم و یا تردید نماید با افتخار و غرور از تصمیم خود برای ترک کشور سخن می گوید ؟

مگر نه این است که یکی از کارکردهای مهم « مدرسه » و رسانه ها ایجاد و تقویت حس تعلق به وطن ( Love of country ) است ؟

آیا آن گونه که این خیل عظیم در تصورات خود رویاهایی ساخته اند؛ بیگانگان با آغوش باز و بی صبرانه انتظار ورود آنان را به کشورشان می کشند ؟ آن هم در سایه ی جنگ های اخیر ویرانگر به ویژه در منطقه خاورمیانه که سیلی از فراری ها را روانه ی آن کشورها کرده است .


* تقریبا همه دانش آموزان کلاس از انواع « سواد » بی اطلاع بودند . اساسا معنای « سواد » را هم نمی دانستند .

چیزی از « یونسکو » نشنیده بودند .

وقتی از آنان می پرسیدم که فلسفه و یا کارکرد رسانه برای چیست تقریبا همه آنان در این موارد متفق القول بودند .

رسانه برای اطلاع رسانی است و ابزاری برای کسب درآمد .

در واقع ؛ نه تعریف و فهمی از « دموکراسی » داشتند و این که رسانه و یا مطبوعات ( Press ) رکن چهارم دموکراسی است .


این نکته را هم باید اضافه کرد که معلمان مدرس درس تفکر و سواد رسانه ای هم در این موارد وضعیت بهتری از دانش آموزان و سایر افراد جامعه ندارند .


* حال اشتیاق بی حد و حصر دانش آموزان ایرانی برای فرار به خارج ( بخوانید مهاجرت ) را در کنار کارکرد رسانه بگذارید تا متوجه شویم که آیا توسعه ایران با چنین مختصاتی در راستای ایجاد یک جامعه ی دموکراتیک و آزاد تا چه میزان قابل حصول و دست یابی است .

آیا با چنین توان و قامتی می توان چشم اندازی روشن و امید بخش برای « توسعه » ترسیم کرد ؟ چشم اندازی که فقط روی « کاغذ » نباشد و بتوان آثار و نتایج آن را در مناسبات جامعه و معادلات حکمرانی خوب « حس » کرد ؟


* نظام آموزشی که در آن سواد در حد « خواندن و نوشتن » از مشکلات اساسی رنج می برد و « فقر یادگیری » به 44 درصد رسیده است و 50 درصد دانش آموزان بعد از کلاس چهارم، حتی نمی توانند یک متن ساده را بخوانند ( این جا ) ؛ آیا می توان به تحقق منطقی سایر انواع سواد مطابق تعریف یونسکو دل بست ؟


* نظام آموزشی که قاعدتا باید در دو بعد « رشد شناختی » و « رشد مهارت های غیرشناختی ( ارتقای ارزش ها ، نگرش های شهروندی ، رشد عاطفی و خلاقانه ) » برنامه و سیاست های شفاف و قابل سنجش داشته باشد اما این گونه نیست و مهم تر از همه « اراده ای » برای تحول هم مشاهده نمی شود چه باید گفت و چه باید کرد ؟ ( این جا )


* نظام آموزشی با چنین مختصات و مشخصاتی که حتی توان آموزش سواد پایه را ندارد چه برسد به تربیت شهروند مسئول مجهز تفکر انتقادی ؛ اساسا به چه دردی می خورد ؟


* مسئولان آموزش و پرورش هم به جای عیب یابی و آسیب شناسی نظام آموزشی که البته منتج به « عمل » گردد هم و غم خود را معطوف به فربه کردن مدارس سمپاد و خاص کرده اند تا از رهگذر مدال آوری برخی دانش آموزان که در محیط های گلخانه ای رشد و نمو کرده اند و اصلا معدل و میانگین وضعیت واقعی نظام آموزشی نیستند و برجسته کردن آنان در مسابقات و المپیادهای خارج از کشور وانمود کنند که حال نظام آموزشی بر خلاف آن چه گفته و نوشته و تبلیغ می شود چندان هم بد نیست .

https://sedayemoallem.ir/دانش-آموز/item/24718-/سراب-دانش-آموزان-ایرانی-،-کارکرد-نظام-آموزشی-و-مسئولان-در-توهم

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
2025/07/13 18:20:38
Back to Top
HTML Embed Code: