Telegram Web
« مشتاقانه آماده هرگونه همکاری و مشارکت در پویش ملی نه به ته سیگار بوده و در این حرکت محیط زیستی همراه با مدارس و مدیران علاقه مند ناحیه ۴ نقش‌آفرینی خواهیم کرد »

حمایت مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۴ کرج از " پویش ملی نه‌‌ به‌ ته‌ سیگار "

گزارشگر : رضا قاسم پور / خبرنگار صدای معلم


https://sedayemoallem.ir/محیط-زیست/item/24719-/حمایت-مدیر-آموزش-و-پرورش-ناحیه-۴-کرج-از-پویش-ملی-نه‌‌-به‌-ته‌-سیگار

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی در میزگرد آموزشی و علمی « بررسی راهکارهای ارتقاء کیفیت و تقویت مدارس دولتی»:

مدام غربال گری می کنیم . ما محیط نرمال یادگیری را نابود کردیم . ما خودپنداری مثبت را در مدارس عادی دولتی نابود کردیم !

صدای معلم گزارش می کند ؛




گروه گزارش/

میزگرد آموزشی و علمی « بررسی راهکارهای ارتقاء کیفیت و تقویت مدارس دولتی» به میزبانی دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش سه شنبه 27 شهریور برگزار گردید .

در این نشست علی زرافشان ، علیرضا کمره ای ، بهنام بهراد ، مهدی نوید ادهم و رضوان حکیم زاده به بیان دیدگاه های خود در این زمینه پرداختند .

در این نشست حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت : « تیمز و پرلز » دو سه حرف خیلی روشن می زند. می گوید من مقایسه کردم بچه هایی که نمرات بالاتری می گیرند نسبت به آنهایی که کمتر می گیرند چه چیزهایی در محیط مدارس شان فرق می کند. چه چیزهایی در معلمان شان فرق می کند یا در خانواده شان فرق می کند. شرایط خانواده دست ما نیست البته ما می توانیم روی خانواده ها کار کنیم .

تیمز و پرلز گوید اگر بچه ها پیش دبستانی را در مدرسه گذرانده باشند به طور معناداری در کلاس چهارم و هشتم به نتایج بهتری رسیده اند و پیزا هم همین را نشان می دهد پس راه نرویم .

بعد می گوید اگر این بچه ها خصوصا در مناطق محروم که محیط خانواده بستر آماده ای نیست را گذرانده باشند وقتی اینها به خط شروع در کلاس اول می رسند آمادگی ورود به مدرسه از جهت شناختی ، اجتماعی و عاطفی در وضعیت خوبی است و نتایج ما این را نشان داده است.

ما آمدیم یک سیاست گذاشتیم . رفتیم و گشتیم و دیدیم پوشش پیش دبستانی هفتاد و دو درصدی رسیده به چهل درصد !

که من جدیدا مسئولیت این سازمان ( سازمان ملی تربیت کودک ) را بر عهده گرفتم.

چرا چنین سیاستی اتخاذ شد ؟

چرا نگاه مان این طور شد ؟

چرا نگاه مان غیردولتی شد ؟

چه کسی به پیش دبستانی نیاز داشت ؟

کجا دنبال عدالت بودیم؟

کجا می خواستیم کیفیت یادگیری ابتدایی را افزایش دهیم ؟

این همه داده داشتیم که هر چقدر در مناطق محروم دو زمانه پیش دبستانی را با حمایت دولت ترویج کرده بودیم « نرخ تکرار پایه » پایین آمده بود.

آقای دکتر بهراد می گوید روی مهارت های سواد پایه تمرکز کنیم؛ من هزار بار حرف شما را تایید می کنم.

کسی که مهارت های سواد را نداشته باشد بقیه چیزها برایش فانتزی است! مثل نیازهای مزلو است. مثل این است که شما امنیت نداشته باشید ، گرسنه و تشنه باشید بگوییم اگر این راه هم اشتباه بود خیلی خوب است نه واقعا این حکم این را دارد برای ما.

« علی پورسلیمان مدیر صدای معلم » در بخش پرسش و پاسخ خطاب به حاضران و به ویژه دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش چنین مطرح کرد :

قبلا هم گفته و پیشنهاد دادم که در حال حاضر و در عمل ، « شورای عالی آموزش و پرورش که نهاد مهم سیاست گذاری ، قانون گذاری و مهم تر از همه نظارت بر اجرای مصوبات است به نهادی بی خاصیت تبدیل شده و کسی و یا نهادی آن را جدی نمی گیرد .

در واقع بیرون از این ساختمان ؛ معلمان شورای عالی آموزش و پرورش را نمی شناسند .

شورای عالی باید در فعالیت خود تجدید نظر کند و خودش را جدی بگیرد .

در گام نخست و در پرتال خود بخشی را اضافه کند و میزان عملکرد واقعی واحدها و نهادهای مختلف را در ارتباط با اجرای مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش مورد ارزیابی قرار دهد .

به طور دقیق و شفاف اعلام کند چه کسی و کدام بخش مصوبات را اجرا می کند و با اجرا نمی کند و یا ناقص انجام می دهد .

بخش پایانی سخنان و دیدگاه های رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش را می خوانید .

https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24722-/مدام-غربال-گری-می-کنیم-ما-محیط-نرمال-یادگیری-را-نابود-کردیم-ما-خودپنداری-مثبت-را-در-مدارس-عادی-دولتی-نابود-کردیم

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
حمید پیروی، روان شناس و نایب‌رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران در همایش « پیشگیری و مداخله در خودکشی » :

در دو سال اخیر آمار خودکشی در ایران روند افزایشی داشته است در حالی که آمار جهانی خودکشی به طور کلی در حال کاهش است !

گزارشگر : رضا قاسم پور / خبرنگار صدای معلم


* با اینکه البرز جز ده استان اول در خودکشی نیست ولی از سال ۹۷ در خودکشی رشد سریعی داشته و متاسفانه سنین خودکشی رو به کاهش بوده است. کار در حوزه‌ آسیب‌های اجتماعی سخت و پیچیده است. برش استانی پیشگیری از خودکشی تهیه و تعیین وظایف دستگاه‌های مرتبط صورت گرفته است. ما حتی باید برای بیمارستان‌های استان، تخت‌روان داشته باشیم.


* در ادامه سردار فتح‌الهی معاون پرورشی اداره کل آموزش و پرورش استان البرز با بیان چند جمله کوتاه در خصوص موضوع همایش، بلافاصله وارد مبحث حوادث تلخ غزه و لبنان شده و با بیانات بی‌ربط به موضوع همایش بخش مهمی از وقت جلسه را به هدر داد.


* پیروی همچنین به عدم پیگیری کامل اقدام‌کنندگان به خودکشی اشاره و تصریح کرد: سالانه ۱۴۰ هزار مورد اقدام به خودکشی در کشور ثبت می‌شود اما وزارت بهداشت فقط ۴۰ هزار نفر از این افراد را تحت پیگیری قرار می‌دهد.به این معنا که ۱۰۰ هزار نفر پس از اقدام به خودکشی بدون دریافت حمایت‌های روانی و درمانی رها می‌شوند.


* مبحث «واکسیناسیون‌ روانی» و اهمیت آموزش مهارت‌های زندگی به افراد به‌ویژه در خانواده‌ها مهم است. استفاده از ابزارهایی مانند موسیقی، ورزش و حرکات موزون به‌عنوان فعالیت‌های مثبت می‌تواند به ‌نوعی مانند واکسیناسیون روانی عمل کرده و افراد را در برابر خطرات روانی مقاوم‌تر کند.


* در كار پيشگيري از خودكشي، معلمان و ساير كاركنان مدارس نقش استراتژيک و مهم دارند كه اصول آن به قرار زير است :

- شناسايي دانش آموزان با اختلالات شخصيتي و ارائه حمايت روان شناختي به آنان

- تقويت رابطه با دانش‌آموزان از طريق حرف زدن با آنان و تلاش براي درک و كمک به آنان

- تسكين ناراحتي‌هاي روان پزشكي

- تقويت مهارت‌هاي تشخيص و شناسايي علائم اوليه خودكشي اعم از كلامي و غيركلامي

- مراقبت و كمك به كودكاني كه مهارت هاي تحصيلي كمتري دارند

- جدي گرفتن فرار از مدرسه

- انگ‌زدايي از بيماري هاي روان پزشكي و كمك به ترک سوء مصرف الكل و مواد

- ارجاع دانش‌آموزان با اختلالات روانی به مراجع ذی‌صلاح

- محدود كردن دسترسي دانش آموزان به ابزارهای خودكشي.

https://sedayemoallem.ir/خبر/item/24724-/در-دو-سال-اخیر-آمار-خودکشی-در-ایران-روند-افزایشی-داشته-است-در-حالی-که-آمار-جهانی-خودکشی-به-طور-کلی-در-حال-کاهش-است

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« اگر قرار است که ایران بر اساس همان اسناد و چشم اندازهای ترسیم شده از کشورهای هم تراز خویش عقب نیفتد و این فاصله زیاد و زیادتر نشود چاره ای جز پیاده کردن توصیه های یونسکو و بهره گیری از تجارب کشورهای توسعه یافته را ندارد »

روز جهانی معلم 2024 ؛ ارزش گذاری به صدای معلمان و سکوت وزارت آموزش و پرورش دولت مسعود پزشکیان ؟!

صدای معلم گزارش می کند ؛


* 5 اکتبر مصادف با 13 مهر « روز جهانی معلم » است .

این روز در بیش از 100 کشور جهان جشن گرفته می شود .

یونسکو هر ساله شعار و یا جمله ای کوتاه را در مورد نقش کلیدی و راهبردی معلمان در نظر می گیرد و شعار سال 2024 این چنین است :

" ارزش گذاری به صدای معلمان "



* علی رغم عضویت ایران در سازمان جهانی یونسکو و پذیرش رسمیت و گرامی داشت این روز از سوی مسئولان و وزیر آموزش و پرورش وقت هنوز برگزاری و یا گرامی داشت این روز تابع سلیقه افراد و شرایط سیاسی و اجتماعی جامعه ماست .


* پس از وزارت محمدعلی نجفی در زمان وزارت مرتضی حاجی بود که این روز رسما از سوی وزارت آموزش و پرورش اعلام و معلمان نسبت به آن مطلع و توجیه شدند .

در دولت روحانی ؛ علی اصغر فانی و محسن حاجی میرزایی ضمن تبریک این روز ، پیامی را نیز منتشر کردند اما سیدمحمد بطحایی حرفی از روز جهانی معلم به میان نیاورد .

بطحایی سال تحصیلی جدید را تبریک گفت .

هفته نیروی انتظامی را هم تبریک گفت اما در مورد روز جهانی معلم سکوت کرد .


* وزرای آموزش و پرورش دولت های نهم و دهم و سیزدهم اساسا با چنین ادبیاتی بیگانه بوده و باوری به این گونه مفاهیم و آموزه ها نداشتند .

انتظار می رفت در دولت مسعود پزشکیان ؛ نخستین وزیر آموزش و پرورش آن اشاره ای به این مناسبت داشته و دیدگاه خود را به ویژه برای فرهنگیانی که در این دوره از انتخابات شرکت نکردند و یا با بیم و تردید در آن مشارکت کردند بیان کند اما چنین نشد .


* در این رابطه ؛ اخیرا جمعی از معلمان تحت عنوان « گروه پرسش گران و کنش گران » به مناسبت آغاز سال تحصیلی و روز جهانی معلم از علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش دولت چهاردهم درخواست برگزاری نشستی را داشته و از او خواستند در یک ملاقات چهره به چهره برخی از مسائل و دغدغه هایی را که فکر و ذهن جامعه ی فرهنگیان را به خود مشغول داشته با آن مقام مطرح نمایند اما پاسخی به آن داده نشد .



* وز جهانی معلم فرصتی منحصر به فرد برای همه به ویژه مسئولان وزارت آموزش و پرورش و معلمان است که توجه جامعه و افکار عمومی را به نقش کلیدی آموزش در توسعه پایدار و ساختن یک جامعه سالم جلب شود .

گذشتن از چنین فرصت هایی و سکوت در برابر اهمیت این روز گشایش چندانی را در وضعیت کنونی و نیز وضعیت معلمان ایجاد نخواهد کرد .

روز جهانی معلم روزی است برای همبستگی معلمان در سراسر جهان و فرصتی است که آن ها داشته های خود را به روز کنند و با در نظر گرفتن فرصت ها و تهدیدها ، نظام آموزشی جامعه خود را به سوی بهره وری هر چه بیشتر سوق دهند .


* مسئولان و جامعه باید به این باور و اعتقاد برسند که موتور توسعه و پیشرفت جامعه از مجرای آموزش و پرورش می گذرد و کلید طلایی این موفقیت در دستان « معلم » و میدان دادن به او و ارزش گذاری کار اوست.

هیچ راه میان بری هم غیر از این وجود ندارد .

https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24727-/روز-جهانی-معلم-2024-؛-ارزش-گذاری-به-صدای-معلمان-و-سکوت-وزارت-آموزش-و-پرورش-دولت-مسعود-پزشکیان-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
برشی کوتاه از بی شعوری های عادی شده و رایج شده در این مملکت !

مالیات بر ارزش های مفقوده ... چاره ای نبود ؛ باید تحمل می کردیم !

سیدکاظم موسوی جراحی



* در همان ابتدای سوار شدن متوجه شدیم که کمربندهای ایمنی خودرو به علت نداشتن قفل کمربند یا پنهان کردن آنها زیر تشک صندلی عقب عملا غیر قابل استفاده است ضمن اینکه تسمه های کمربند عقب کلا پاره و قطع شده بود. من و همسرم به خاطر ضیق وقت نگاهی به هم انداختیم و به روی راننده نیاوردیم و خودرو حرکت کرد.

در فاصله چند دقیقه ای که به خیابان مطهری کرج رسیدیم همچنان که سرمان به صحبت گرم بود؛ خودروی حامل ما ناگهان با خودرو جلویی تصادف کرد و همسرم به خاطر نداشتن و نبستن کمربند ایمنی به شدت به صندلی راننده برخورد و درد شدیدی از ناحیه بینی و گردن احساس کرد.


* تصادف جدی بود و هر دو خودرو آسیب دیدند و ما با همان وضع آشفته مجبور به تعویض تاکسی اینترنتی شدیم لذا در حالی که همسرم از درد احساس ناراحتی می کرد از خودرو پیاده و بعد از کمی معطلی دوباره با یک سرویس تاکسی اینترنتی دیگر (پژو پارس) به مسیر ادامه دادیم . این خودرو هم مشکل کمربند داشت اما چون وقت نبود و داشت دیر می شد و ممکن بود به پزشک نرسیم اینجا هم با شک و تردید و صرفا با توکل بر خدا سوار خودرو شدیم .

بعد از حرکت خودرو مشکل دیگری هم مزید شد که مربوط به صدای بلند و غیر طبیعی اگزوز آن بود . صدا آن قدر زیاد بود که ارتعاشات آن را در داخل کابین همچون مته های دندان پزشکی در مغزمان احساس می کردیم.

همسرم که برای کاهش درد ضربه ناشی از تصادف مسکن خورده بود تا بلکه بتواند چرتی بزند و کمی آرام شود. در اثر این صدا اصلا نتوانست استراحت کند .



* از جهت نصیحت به راننده گفتم : آقای محترم از ما که گذشت اما محض استحضار تا زمانی که خودروی شما در خدمت سرویس اسنپ می باشد بخشی از خودروهای عمومی محسوب می شود و چه بهتر که شما در اولین فرصت هم نقص کمربندهای ایمنی را مرتفع و هم صدای غیر طبیعی اگزوز خودروی تان را برطرف کنید تا مسافرهای بعدی احساس راحتی و ایمنی بیشتری داشته باشند.

ایشان با خنده گفت پسرم جوان است .شما که جوان ها را می شناسید ؛ او عمدا با صرف هزینه انبار اگزوز خودرو را حذف کرده تا در موقع رانندگی با گاز دادن و درآوردن صدای اگزوز عشق و حال کند.

من تازه متوجه شدم که این صدا نه تنها از نظر ایشان نقص محسوب نمی شود بلکه جزء به اصطلاح آپشن های خودروی ایشان است.

من و همسرم باز هم نگاهی به هم انداختیم و با فکر اینکه زودتر به مطب برسیم سکوت کردیم.


* با خودم فکر می کردم که چه این همبرگر و آن تاکسی های اینترنتی (!) و چه سایر کالا و خدماتی از این دست هیچ کدام شان مولود فرهنگ ما نبوده و وارداتی هستند.

ما به عنوان وارد کننده نه تنها ابتکاری که باعث بهتر شدن این کالاها و خدمات باشد را به کار نبرده ایم بلکه با سهل انگاری از کیفیت و ارزش واقعی آنها نیز زده و آنها را به نوعی بومی کرده ایم ؛ به عبارت دیگر نوع خدمت تاکسی های اینترنتی ما و معطلی 4.5 ساعته در مطب و کیفیت آن همبرگر بی کیفیت و .... با کارکرد موارد مشابه خارجی این نوع خدمات فاصله بسیار دارد و مالیات با عنوان ارزش افزوده ای که مصرف کننده ایرانی بابت این کالاها و خدمات می پردازد در واقع گاهی می تواند مالیات بر ارزش های مفقوده باشد نه افزوده!

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24728-/مالیات-بر-ارزش-های-مفقوده-چاره-ای-نبود-؛-باید-تحمل-می-کردیم

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« چه کسانی و کدام جریان ها و با چه انگیزه ای می خواهند سیستم را با انسداد مواجه کنند و اعتماد عمومی را با بحران رو به رو کنند ؟ »

استودیو الفبا فعالیت خود را دوباره آغاز می کند

صدای معلم گزارش می کند ؛



* « حسین صادقی » رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش در یک گروه تلگرامی می نویسد :

« اولین روز معارفه سری به استودیو الفبا و استودیو نگاه زدم.

با مخروبه ای مواجه شدم سرشار از کتاب، بنر، کاغذ و پوسترهای جمع آوری شده حوزه های مختلف!

گو این که اصلاً هيچ گاه استوديويي وجود نداشته است !

ظاهراً آخرين چراغ آن را حدود سه سال پيش خود روشن كرده بودم! تعطيل و بلا استفاده!

بغض خود را فرو خوردم افسوس كه چه كرده ايم با اين همه سرمايه و برنامه !!!

همان روز از همكارانم خواستم كه اين فضا را سامان دهند و الحمدولله امروز بخش اعظمي از آن اتفاق افتاد .

اگر خدا ياريمان كند به همت كورسويي از همكاران دغدغه مندمان در چند روز آينده اولين برنامه خود را ضبط و منتشر خواهيم كرد » .


* « استودیو الفبا در آذر ماه 1396 به ابتکار « مرتضی نظری " رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی ایجاد گردید .

« صدای معلم » در گزارشی نوشت :

" تلاش تیم جدید مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش در موضوع تعامل با رسانه و افکار عمومی قابل تامل و البته شایسته تقدیر است .

طراحی فضایی به نام " استوديو الفبا " با ویژگی های تعریف شده می تواند گامی در جهت نهادینه کردن « فرهنگ گفت و گو » و « تفکر انتقادی » در حوزه آموزش باشد .

« صدای معلم » ضمن استقبال از این اقدام امیدوار است که این فضا مطابق با اهداف تعریف شده در فرهنگ سازمانی آموزش و پرورش و در جهت " پاسخ گویی و مسئولیت پذیری » مدیران تثبیت و نهادینه گردد . "



* « صدای معلم » فقط یک بار برای حضور در این استودیو دعوت شد و آن هم نشست با سرپرست دانشگاه فرهنگیان حسین خنیفر بود که گزارش کامل آن در صدای معلم منتشر شد .

برخی خبرنگاران تقریبا به صورت " ثابت " در نشست های استودیو الفبا حضور پیدا می کردند .

با این حال و زمانی که دولت سیزدهم روی کار آمد همان خبرنگاران پای ثابت کوچک ترین انتقاد و یا اعتراضی به تعطیلی استودیو الفبا نکرده و سکوت پیشه کردند .

« صدای معلم » در چند گزارش خود به این اقدام وزارت آموزش و پرورش در دولت ابراهیم رئیسی انتقاد کرد و خواهان توضیح و ارائه پاسخ برای تعطیلی آن گردید .


* « صدای معلم » در گزارش خود به تاریخ 28 آبان 1401 با عنوان : « وقتی رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش مدرسه را با پادگان اشتباهی می گیرد ؟! نوشت :

آیا به واسطه عملکرد روابط عمومی ، اعتماد معلمان و دانش آموزان به وزارت آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی آموزش به چه صورتی درآمده است ؟

آیا روابط عمومی وزارتخانه حداقل تعریفی از « حکمرانی خوب » ارائه کرده است و آیا واقعا برنامه ای در این حوزه دارد ؟

آیا ایشان به عنوان مسئول در حوزه روابط عمومی به انتظارات ذی نفعان توجهی داشته که حرف از « اقناع » می زند ؟

آیا فضای غالب در محیط تعلیم و تربیت کنونی در دوره دولت سیزدهم به « فرهنگ امنیتی » متمایل است و یا آن که پرسش گری و مطالبه گری معلمان به رسمیت شناخته می شود و برای آن پاسخی از سوی مقامات ارائه می گردد ؟

آیا انتظارات و مطالبات منطقی این ذی نفعان انعکاسی در سیاست های وزارتخانه داشته است که رئیس روابط عمومی انتظار « همراهی » همه ی ارکان را دارد ؟

آیا مانند دوره های پیشین ،؛ استودیوی الفبایی برقرار است و از کارشناسان و صاحب نظران تعلیم و تربیت که قرائت دیگری بعضا متفاوت با حاکمیت دارند برای گفت و شنود دعوت می شوند و یا آن که پشت تعابیر مبهم و چند لایه ای مانند « جهاد تبیین » چشم خود را به روی « واقعیات » و « قدرت واقعیات » بسته اید ؟ »


* پرسش مهمی که می توان و باید به آن پرداخت آن است که چرا سیاست ها و برنامه ریزی ها تا این حد بی ثبات بوده و تابع سلایق و تمایلات افراد اجرا می شوند بی آن که در مورد نتایج و عواقب تصمیمات خود به جایی پاسخ گو باشند و تاوان عملکرد خود را پس دهند ؟

یک فرد و یا گروه ایده ی موفقی را پایه ریزی و اجرا می کند .

نفر بعدی چون آن را متعلق به دولت قبل می داند بدون ارائه هیچ گونه توضیح و یا دلیلی آن را تعطیل می کند .


چرا با این افراد و جریان ها برخورد قانونی نمی شود و کماکان در سیستم ابقاء می شوند ؟

چرا در آموزش و پرورش « حوزه ی عمومی » تاثیرگذار و پایدار نیست ؟ و نمی تواند تاثیری بر این روند داشته باشد ؟

واقعا ریشه و مشکل کجاست .

https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24731-/استودیو-الفبا-فعالیت-خود-را-دوباره-آغاز-می-کند

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
سکوت به مناسبت " روز جهانی معلم " !

پیام تبریک علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش دولت مسعود پزشکیان به مناسبت هفته نیروی انتظامی ؟

صدای معلم گزارش می کند ؛



* علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش دولت مسعود پزشکیان در مورد « روز جهانی معلم » ( 13 مهر ) سکوت کرد اما در عوض برای هفته نیروی انتظامی پیام تبریکی منتشر کرده است .


* این که کاظمی برای روز جهانی معلم سکوت می کند در حالی که پیش از رای اعتماد مجلس گفته بود صدای همه ی معلمان خواهد بود جای بسی پرسش و تعجب است اما چه خوب بود که وزیر آموزش و پرورش به مناسبت هفته نیروی انتظامی پرسش می کرد که آیا نیروی انتظامی به عنوان مثال به وظایف مصرح خود مندرج در « قانون هوای پاک » ( 1 ) عمل می کند ؟


* نیروی انتظامی جمهوری اسلامی برای خود شعار «پلیس هوشمند، مردم قانون مدار» را برگزیده است .

آیا انتظار داشتن پیدایی مردم قانون مدار و این که آنان عامل به « قانون » باشند زمانی که عنصر پاسخ گویی و مسئولیت پذیری در مورد ضابطان « قانون و نظم » مورد ابهام تردید است ؛ بیش از یک شوخی می تواند تلقی شود ؟


* ( 1 ) مواردی مانند :

ماده 6 : « ... راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی موظف است درصورتی که دارنده وسایل‌نقلیه موضوع این ماده با اتمام دوره معافیت یا انقضای اعتبار گواهی معاینه فنی از مراجعه به مراکز مجاز معاینه فنی و دریافت گواهی معاینه فنی خودداری نماید، ضمن متوقف نمودن خودرو، در ازای هر روز تردد بدون گواهی مذکور، نسبت به صدور قبض جریمه مطابق با قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی جهت دارنده خودرو اقدام نماید.

« ماده۲۹ـ ایجاد هرگونه آلودگی صوتی توسط منابع ثابت و متحرک، ممنوع می‌باشد. در مورد منابع‌ ثابت، مرتکب به جزای نقدی درجه هفت موضوع ماده(۱۹) قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود » .

ماده۳۱ـ نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و یگان حفاظت سازمان مکلفند به‌عنوان ضابط دادگستری، در موارد وقوع جرائم مشهود مذکور در این قانون رأساً یا در صورت اعلام سازمان یا با اطلاع از وقوع جرائم غیرمشهود مندرج در این قانون با نظر دادستان شهرستان ذی‌ربط اقدام لازم را در چهارچوب قوانین و مقررات با واحدهای آلوده‌کننده یا اشخاص حقیقی یا حقوقی مربوط به‌عمل آورند.... »

https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24732-/پیام-تبریک-علیرضا-کاظمی-وزیر-آموزش-و-پرورش-دولت-مسعود-پزشکیان-به-مناسبت-هفته-نیروی-انتظامی-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« چه کسی می گفت اجازه نمی دهم نیروهای امنیتی و یا حراستی در مدارس بتوانند از آن رفتارهایی کنند که الان انجام می دهند ! »

چرا اسماعیل عبدی و فعالان صنفی را اخراج می کنید ؟

صدای معلم گزارش می کند ؛


* « علی اصغر فانی ؛ وزیر پیشین آموزش و پرورش و رئیس شورای سیاست گذاری مسعود پزشکیان » در نشست دوم فرهنگیان با مسعود پزشکیان به عنوان کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ( سالن حجاب ) به تاریخ سه شنبه 19 خرداد 1403 برگزار گردید چنین می گوید :

« فرهنگ امنیتی !

برخی از دوستان در مورد این مساله صحبت کردند . من هم در راستای صحبت های این عزیزان عرض می کنم .

گزینش ، دادگاه های تخلفات اداری و حراست ها . این ها با معلمین برخوردهای ناصوابی می کنند .

پرونده سازی برای معلمان ؛ برخورد گزینش ها با دانشجو معلمان ؛ نرم ردی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان 5 / 2 درصد برای سال ها بوده اما در این 3 سال اخیر این دو و نیم درصد به 5 / 12 درصد افزایش پیدا کرده است .

یعنی دانشجو معلم دو یا سه ترم می خواند بعد به او می گویند شما صلاحیت نداری و اخراجی !

حتی دانشجویی که فارغ التحصیل شده می گویند صلاحیت نداری و استخدام تان نمی کنیم !

فرهنگ امنیتی به جای امنیت فرهنگی !


متاسفانه فرهنگ امنیتی جای امنیت فرهنگی را گرفته است .

صدور احکام سنگین توسط دادگاه های تخلفات اداری . ضرب و شتم معلمان در این دو سه سال اخیر صورت گرفته و معلمین زیادی مجروح شده اند و کارشان به بیمارستان کشیده شده است .



* مسعود پزشکیان هم در پاسخ چنین می گوید :


« شما مطالبه گرید. مطالبه گری یعنی آدمی بیاید و شما پشت او بایستید و بتواند مطالبات شما را پیگیری کند.

مطالبه گر باشید ولی کسی را نداشته باشید که بتواند حرف شما را در بالا بزند آن وقت با شما با باتوم و زندان برخورد می شود!

من می توانم این وعده را به شما بدهم که اجازه ندهم نیروهای امنیتی و یا حراستی در مدارس بتوانند از آن رفتارهایی کنند که الان انجام می دهند. اگر شما بیایید می توانید این صحنه را تغییر بدهید. البته می توانید ادعا کنید ولی در کف خیابان هم می شود این ادعا را کرد بعد ممکن است آن رفتارهای ناشایست پیش بیاید. نتیجه و آینده کشور با مشکل مواجه خواهد شد.

با هم اگر دست به دست هم بدهیم ؛ اگر با هم باشیم ؛ اگر این وعده هایی که می دهیم وعده های دروغین نباشد ... یک عمر وعده می دهیم و این وضعیت را به وجود آوردیم !

اگر بخواهیم اینها را درست کنیم حتما باید به صحنه بیایید و دیگران را هم به صحنه بکشانید .

به ما کمک کنید.

من می توانم اینها را برای شما فراهم کنم و این را قول می دهم » .




* و اکنون پرسش صریح « صدای معلم » از آقای پزشکیان آن است که آیا از آن چه در آموزش و پرورش می گذرد خبر دارید ؟


آن حرف ها و قول ها کجا رفت ؟

تعدادی از معلمان به شما اعتماد کردند و بر اساس همین سخنان به شما رای دادند و دیگران را هم تا حد امکان به مشارکت سیاسی ترغیب کردند .

آیا پاسخ اعتماد همین بود ؟


* آیا پاسخ این بود :

وزیر آموزش و پرورشی برگزینید که نه تنها از گرامی داشت « روز جهانی معلم » طفره می رود اما در عوض چنین احکامی تحت وزارت ایشان برای معلمان منتقد صادر می شود ؟ و شما هم سکوت کنید ؟

مطالبه گری که می گفتید همین بود ؟


https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24733-/چرا-اسماعیل-عبدی-و-فعالان-صنفی-را-اخراج-می-کنید-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« " روز جهانی معلم " در " موزه خصوصی تمبر یکتا » گرامی داشته شد » ؛

" مهرور " معلم البرزی : با این معضلات ساخته ایم ! زندگی را به جای این که " تفسیر " بدهیم ، " تغییر " بدهیم !

صدای معلم گزارش می کند ؛



* در حالی که تشکل های فرهنگیان برنامه مشخصی برای گرامی داشت « روز جهانی معلم » نداشته و وزارت آموزش و پرورش دولت مسعود پزشکیان حتی از صدور یک پیام برای این روز جهانی استنکاف ورزید اما « رضا قاسم پور کنش گر آموزشی و خبرنگار صدای معلم » در استان البرز با هماهنگی « حسین موسوی یکتا » مدیر موزه ی خصوصی تمبر یکتای کرج نشستی را به این منظور در این مجموعه تدارک دیدند .


* قاسم‌پور :


مطالبات فرهنگیان در دو شاخه اصلی منزلت و معیشت قابل تقسیم بوده و فعالان صنفی فرهنگی مصمم هستند مطالبات به ‌حق خود را از مجاری قانونی پیگیری نمایند .

در ادامه حاضرین در نشست ضمن بحث و بررسی آخرین وضعیت معلمان در دولت پزشکیان نقطه‌نظرات خود را در خصوص چالش‌های پیش روی آموزش و پرورش در موارد زیر به اشتراک گذاشتند :

- اوضاع نابه سامان معیشتی

- بیمه‌های ناکارآمد فرهنگیان

- وعده‌های بر زمین مانده از نظام هماهنگ پرداخت‌ها

- طرح رتبه‌بندی یا حقه‌بندی

- فرهنگ امنیتی مستولی بر امنیت فرهنگی در دولت سیزدهم

- برخورد با فعالان صنفی معلمان

نبود تشکل‌های واقعی فرهنگیان مدیریت‌های ناکارآمد مستقر در استان و... »


* « مهرور » از معلمان باسابقه البرز :

« روزی که معلم شدم همین دغدغه هایی که عزیزان اشاره کردند من هم داشتم و الان هم همچنان مطرح هستند .

با توجه به جو و نگرشی که در ایران هست چه در میان دولت مردان و چه در میان مردم ( به نظرم ؛ مشکل بیشتر خود مردم هستند ) چون دولت مردان هم از جانب همین مردم می آیند و با خودشان مشکلات را به بالا می برند .


با توجه به این جو ، گمان نمی کنم صد سال و یا حتی دویست سال آینده هم این معضلات حل شوند .

اما با توجه به شرایط کنونی چگونه می توانیم یک گام جلو برویم ؟

اول که خودم معلم شدم مانند سایر معلمان روی محفوظات بچه ها کار می کردم .

دیدم این روش آنان را تبدیل به کیسه و یا صندوق می کند و فایده ای ندارد .

من که با این روش آموزش دیدم ؛ چه شدم ؟

به این ها متد دادم .

در واقع ؛ زندگی را به جای این که « تفسیر » بدهیم ، « تغییر » بدهیم .

یاد بدهیم چگونه زندگی را تغییر دهیم .

مشکلی که ما در آموزش و پرورش داریم این است که نمی دانیم دانش آموزی تربیت کنیم که بتواند زندگی را تغییر دهد .

اگر این تغییر حاصل نشود ؛ چند صد سال آینده هم همین خواهد بود .

تصمیم گرفتم در این مسیر ، « خودم » هم تغییر کنم . نباید که فقط « دانش آموز » تغییر کند .

یک معلم باید هم بخواند ؛ هم بنویسد و هم پژوهش کند .

به خواندن و نوشتن روی آوردم . مقاله های متعدد در روزنامه ها و مجلات نوشتم . کتاب نوشتم .

اعتقاد من است که باید ابتدا « تغییر » را در « خودمان » ایجاد کنیم . بعد به دانش آموز یاد بدهیم که خودش را تغییر دهد .

بعد تغییر را در محیط پیرامون و جامعه اش شروع کند .

یکی از راهکارهای تغییر هم « مطالعه » است .

ما فقر فلسفه داریم . فقر تاریخ داریم .

مردم ما تاریخ نمی خوانند و تاریخ را نمی دانند » .


علی پورسلیمان مدیر صدای معلم :

در پرتال « کمیسیون ملی یونسکو ایران » آخرین اخبار به شرح زیر هستند :

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران منصوب شد

مهر ۱۲, ۱۴۰۳

پیام تسلیت معاون وزیر و دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران به‌مناسبت شهادت سید و سرور مقاومت؛ سیدحسن نصرالله

مهر ۸, ۱۴۰۳

در بخش « اهداف » این کمیسیون چنین ذکر شده است :

رسالت اصلی کمیسیون ملی در کشور، تعیین خلأها، تمرکز نیروها بر حوزه‌های اولویت‌دار و بحران‌زای ملی و جهانی و اجتناب از تلاش‌های حاشیه‌ای است. کانون اصلی فعالیت‌ها، مطالعه و بررسی اندیشه‌ها و تبادل اطلاعات و توسعه توان و ظرفیت کشور در زمینه آموزش، علوم، فرهنگ و ارتباطات با توجه به معیارهای بین‌المللی است.

راهبرد اصلی در هدایت اقدام‌ها موارد زیر است:

تقویت ارتباط بین تحقیقات و سیاست‌گذاری‌ها‌، شناسایی و تعیین خط‌ مشی‌های موفق، توسعه ظرفیت‌های نهادی و انسانی کشور و حساس‌کردن دولت و جامعه نسبت به موضوع‌های مهم و روزآمد جهانی.

« معیارهای بین‌المللی » دقیقا چه هستند ؟

آیا پرداختن به این مناسبت و سایر موضوعات تطبیقی در دایره ی « موضوع‌های مهم و روزآمد جهانی » نمی گنجند ؟

در واقع متولی یونسکو در ایران خودش در این سکوت کرده و حرف و پیامی به مناسبت روز جهانی معلم ندارد .»


مشروح این نشست در « صدای معلم » منتشر خواهد گردید .

https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24734-/مهرور-معلم-البرزی-با-این-معضلات-ساخته-ایم-زندگی-را-به-جای-این-که-تفسیر-بدهیم-،-تغییر-بدهیم

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« اگر صدای معلم شنیده نشود فتیله فرهنگ افت خواهد کرد »

گزارشی از گرامی داشت " روز جهانی معلم " در " موزه تمبر یکتا "

گزارشگر : رضا قاسم پور / خبرنگار صدای معلم



* وعده‌های سر خرمن

علیخانی از فرهنگیان مطالبه‌گر البرزی با اشاره به مشکلات تمدید غیرقانونی موعد بازنشستگی در دولت قبل افزود: گناه منِ معلم در خصوص کسری و کمبود معلم چیست؟چرا باید تاوان قصور مسئولین را معلمان پرداخت نمایند.

وعده‌های امروز و فردای مسئولین تمامی ندارد.

قانون عطف به ما سبق نمی‌شود

سعیدی از فعالان صنفی فرهنگیان البرز ضمن انتقاد از قوانین خلق‌الساعه و غیر کارشناسی افزود: قانون عطف به ما سبق نمی‌شود لذا قانون بازنشستگی غیرقابل اجرا بوده و خوشبختانه در دولت جدید این قانون ضد فرهنگی را کنار گذاشته‌اند.

معلم فرصت اندیشیدن ندارد

ادیبی از موسسین کانون صنفی فرهنگیان البرز ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری جلسه افزود:

جامعه توسعه یافته مستلزم نهادهای اجتماعی واقعی و فعال است. متاسفانه آموزش و پرورش فاقد نهاد متشکل است.معلم اندیشیدن می‌آموزد ولی معمولا فرصت اندیشیدن ندارد.

دبیرستان پزشکی پیشتاز محیط زیستی

خانم باجلونو مدیر سابق دبیرستان فاطمه پزشکی و مطالبه‌گران ناحیه ۴ کرج با اشاره به فعالیت‌های محیط زیستی مجموعه تحت مدیریتی خود افزود:مدرسه ما اولین مدرسه محیط زیستی و پیشگام در سطح کشور بود که با سرکار خانم بهاور موسس پویش نه به ته سیگار همکاری تنگاتنگی داشتیم.

وی در پایان از برخوردهای جناحی و سیاسی با مدیران مستقل و مطالبه‌گر البرز انتقاد نمود.


متن کامل گزارش را در لینک زیر مطالعه فرمایید :

https://sedayemoallem.ir/خبر/item/24738-/گزارشی-از-گرامی-داشت-روز-جهانی-معلم-در-موزه-تمبر-یکتا

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
Forwarded from صدای معلم
«علی رغم میل باطنی و درونی ام که به رسانه و کارکرد آن باور دارم و زحمات و تلاش هایی که من و سایر همکاران محترم برای تاسیس و استمرار فعالیت سایت صدای معلم کشیده ایم با ادامه روند فعلی ، احتمال تعطیل شدن این رسانه چندان بعید نخواهد بود»

درخواست همیاری برای ماندن صدای معلم


* « از زمانی که این رسانه فعالیت خود را آغاز کرده است سعی کرده ایم تا تریبونی برای انعکاس مطالبات و مشکلات فرهنگیان و نیز برخورد کارشناسی و ریشه ای با چالش ها و مشکلات عدیده آموزش و پرورش باشیم .

در سال های گذشته رسانه های قابل توجهی تاسیس شدند اما بسیاری از آن ها تعطیل شده و از ادامه فعالیت بازماندند .

« صدای معلم » همان گونه که در شناسنامه خویش تاکید کرده است وابسته به هیچ جریان و یا گروه سیاسی ، اقتصادی و... نیست .

این رسانه از هیچ گونه کمک و یارانه دولتی ، شبه دولتی ، رانت و... استفاده نمی کند و سعی کرده است تا همواره استقلال رسانه ای خویش را حفظ کند .

نوع همکاری در این رسانه داوطلبانه بوده و بر خلاف خبرگزاری ها و برخی رسانه ها نه کادر ثابت دارد و نه بودجه ای که به آن اختصاص یابد ؛ با این حال هزینه های اداره سایت مانند پشتیبانی ، سرور ، امنیت و... بالا بوده و حقوق معلمی مدیر این رسانه چه بسا آن را کفایت نکند . »


* در نشست های رسانه ای و در جلسات مختلف همواره سعی کرده ام که به شان حرفه ای و استقلال رسانه ی صدای معلم خدشه و آسیبی وارد نشود .

آمار بازدید کنندگان این رسانه در چند سال اخیر به صورت تصاعدی افزایش یافته به گونه ای که منابع و ظرفیت کنونی سایت دیگر پاسخ گوی نیازها و تقاضای مخاطبان نیستند .

به همین علت راهی جز ارتقای اساسی در بخش سخت افزار و نرم افزار این سایت نداریم . اما گرانی های کمرشکن و تورم خسته کننده به این حوزه هم سرایت کرده و هزینه های نگهداری و ارتقای صدای معلم چند برابر شده که از توان من دیگر خارج شده است .

www.sedayemoallem.ir/خبر/item/22308-/درخواست-همیاری-برای-ماندن-صدای-معلم

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
مرتضی حاجی وزیر آموزش و پرورش دوران اصلاحات در نشست « شاخص‌های عملکرد اصلاح‌طلبانه در آموزش و پرورش » :

سهم آموزش و پرورش از بودجه در دوره اصلاحات 5 / 17 درصد بود / گفتند انتخاب مدیران مدارس توسط معلمان طاغوتی است و آن را تعطیل کردند !

صدای معلم گزارش می کند ؛




گروه تشکل ها/

سه شنبه 17 مهر 1403 ؛ نشست « شاخص‌های عملکرد اصلاح‌طلبانه در آموزش و پرورش » با سخنرانی « مرتضی حاجی » در محل دفتر انجمن اسلامی معلمان ایران برگزار گردید .

در پایان حاجی به پرسش های حاضران پاسخ داد .

آن چه در زیر می آید ؛ بخش نخست سخنان وزیر آموزش و پرورش محمد خاتمی است .


* « معیشت » از مسائل بسیار زیربنایی در آموزش و پرورش است که اگر این درست نشود بقیه حرف ها فکر نمی کنم به جایی برسد .

در آن دوره ؛ آقای فانی گزارشی داده است . ایشان نوشته مطلوب سهم آموزش و پرورش از بودجه 18 درصد است .

خودش هم اضافه کرده که در دوره اصلاحات ، 5 / 17 درصد بود .

اگر چه آن موقع هم شدیدا مشکل داشتیم . هنوز سرانه دانش آموزی پایین بود اما دولت دولتی بود که پذیرفته بود سهم آموزش و پرورش سهم مهمی است که باید تامین شود .

همان باعث شد که در آن دوره دریافتی معلمان نسبت به تورم پیش بیفتد . همیشه کم تر از تورم بود اما در دوره اصلاحات که نصف آن آقای مظفر بود و نصف آن هم من بودم در مجموع دریافتی همکاران ما در آموزش و پرورش حدود 8 درصد از تورم جلو افتاد .

این یک قدم مثبت اما ناکافی بود . البته باید بیش تر از این می شد .

در آن دوره قیمت نفت به حدود 8 و 9 دلار رسید و در کل درآمد دولت خیلی کم بود اما با این وجود کار ارزشمندی بود .



* ما مدیر مدرسه را « رهبر آموزشی » مدرسه تعریف می کنیم نه مدیر اجرایی مدرسه .

وقتی او رهبر آموزشی است و تربیت را کنار آن قرار دهیم و رهبر آموزشی تربیتی مدرسه تعریف شود این اگر بخواهد رهبری کند باید که در دل معلمان جایگاهی داشته باشد . معلمان او را به بزرگ تری بپذیرند .

به رهبری قبول کنند .

کاریزمایی داشته باشد .

مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش این بود که مقبولیت داشته باشد و ما آمدیم مقبولیت را به شکل « انتخاب » تعریف کردیم .

چگونه می توان فهمید که من در این جمع مقبولیت دارم ؟ این که « نظرخواهی » کنیم .

بعد از آن سراغ مناطق و ادارات کل رفتیم .

مدیر کل استان مازندران ( حاجی آقایی ) با رای روسای مناطق آموزش و پرورش مازندران انتخاب شد .

انتخاب خوبی هم بود . تا روز آخر هم مشکلی پیدا نکرد .

البته پس از رفتن من تغییر کرد .

منزلت معلمی که از آن صحبت می کنیم یکی از آن هم همین است که بگوییم شما انجمن فیزیک دارید و ما داریم کتاب فیزیک تالیف می کنیم و انجمن شما در این مورد نظر بدهد که ببینیم شما در کتاب های قبلی چه مشکلی داشتید و برای دوره ی جدید پیشنهاد شما چیست و ما به آن توجه کنیم .


* اصلاح طلبان می گویند معلمان را باید از میان « بهترین ها » انتخاب کرد و این را در اداره سازمان خودشان مشارکت بدهیم . حتما نتیجه ی بهتری خواهیم گرفت .

پلیس را در مدرسه وارد نکنیم .

بگذارید معلم خودش مدرسه را اداره کند .

نتیجه ی بهتری خواهید گرفت .


https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24739-/سهم-آموزش-و-پرورش-از-بودجه-در-دوره-اصلاحات-5-17-درصد-بود-گفتند-انتخاب-مدیران-مدارس-توسط-معلمان-طاغوتی-است-و-آن-را-تعطیل-کردند

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
علی پورسلیمان مدیر صدای معلم به مناسبت گرامی داشت روز جهانی معلم در " موزه خصوصی تمبر یکتا " :

نتایج و آثار این گونه حکمرانی در سپهر آموزش چه بوده است ؟ چرا نظام آموزشی ما قادر به تربیت شهروند مسئول نیست ؟

صدای معلم گزارش می کند ؛




گروه گزارش/

در حالی که تشکل های فرهنگیان برنامه مشخصی برای گرامی داشت « روز جهانی معلم » نداشته و وزارت آموزش و پرورش دولت مسعود پزشکیان حتی از صدور یک پیام برای این روز جهانی استنکاف ورزید اما « رضا قاسم پور کنش گر آموزشی و خبرنگار صدای معلم » در استان البرز با هماهنگی « حسین موسوی یکتا » مدیر موزه ی خصوصی تمبر یکتای کرج نشستی را به این منظور در این مجموعه تدارک دیدند .


این نشست یکشنبه 15 مهر در محل این موزه تاریخی برگزار گردید و تعدادی از فرهنگیان شاغل و بازنشسته با حضور در این نشست به بیان دیدگاه های خود پرداختند .

در این بخش ؛ متن کامل سخنان « علی پورسلیمان ؛ مدیر صدای معلم » که به مناسبت « روز جهانی معلم » ایراد شده است را می خوانید .


* در چند روز اخیر ؛ خبر اخراج اسماعیل عبدی و برخی فعالان صنفی و منتقد منتشر شده است .

علی اصغر فانی ؛ رئیس شورای سیاست گذاری ستاد فرهنگیان مسعود پزشکیان در نشست دوم انتخاباتی به تاریخ سه شنبه 19 خرداد 1403 چنین گفت :

گزینش ، دادگاه های تخلفات اداری و حراست ها با معلمین برخوردهای ناصوابی می کنند . هر معلم یک شغل و یک زندگی عزت مند . این خواسته ماست .

پزشکیان در پاسخ به ایشان و در حضور فرهنگیان و رسانه ها چنین پاسخ می دهد :


شما مطالبه گرید. مطالبه گری یعنی آدمی بیاید و شما پشت او بایستید و بتواند مطالبات شما را پیگیری کند.

مطالبه گر باشید ولی کسی را نداشته باشید که بتواند حرف شما را در بالا بزند آن وقت با شما با باتوم و زندان برخورد می شود!

من می توانم این وعده را به شما بدهم که اجازه ندهم نیروهای امنیتی و یا حراستی در مدارس بتوانند از آن رفتارهایی کنند که الان انجام می دهند. اگر شما بیایید می توانید این صحنه را تغییر بدهید. البته می توانید ادعا کنید ولی در کف خیابان هم می شود این ادعا را کرد بعد ممکن است آن رفتارهای ناشایست پیش بیاید. نتیجه و آینده کشور با مشکل مواجه خواهد شد.

با هم اگر دست به دست هم بدهیم ؛ اگر با هم باشیم ؛ اگر این وعده هایی که می دهیم وعده های دروغین نباشد ... یک عمر وعده می دهیم و این وضعیت را به وجود آوردیم !

اگر بخواهیم اینها را درست کنیم حتما باید به صحنه بیایید و دیگران را هم به صحنه بکشانید .

به ما کمک کنید.

من می توانم اینها را برای شما فراهم کنم و این را قول می دهم » .


آقای پزشکیان قول داده که این مسائل تکرار نشوند اما متاسفانه در حال انجام است .

کسی و یا مقامی هم در این مورد پاسخ گو نیست .


* در روز جهانی معلم ؛ جمهوری اسلامی می خواهد قرائت و دیدگاه خود را که مبنایی هم ندارد به جامعه و معلمان تحمیل کند .


* در مقدمه « سند تحول بنیادین » چنین آمده است :

« تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش مبتنی بر آرمان های بلند نظام اسلامی باید معطوف به چشم اندازی باشد که در افق روشن 1404 ، ترسیم گر ایرانی توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی ، علمی و فن آوری در سطح منطقه با هویتی اسلامی – انقلابی و الهام بخش جهان اسلام همراه با تعاملی سازنده و موثر در عرصه روابط بین المللی باشد » .

نیمی از سال 1403 سپری شده و چند ماه دیگر وارد سال 1404 می شویم .

جایگاه آموزش و پرورش ما الان در کجا قرار دارد ؟

کشورهای همسایه ما کجا هستند ؟

وضعیت دانش آموزان ما در امتحان هایی نهایی و معدل آن ها چگونه است ؟

وضعیت در آزمون های معتبر بین المللی مانند تیمز و پرلز و پیزا چگونه است ؟

چرا باید در این آزمون ها در رتبه های آخر باشیم ؟

« تعاملی سازنده و موثر در عرصه روابط بین المللی » چگونه باید عینیت پیدا کند وقتی که سر ستیز با جهان را داریم ؟



* پرسش این است که معلمان در حال حاضر چه نقشی در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های آموزشی دارند ؟

چرا پس از گذشت بیش از 40 سال هنوز در نظام آموزشی ایران ، مفهوم « معلم حرفه ای » شکل نگرفته است ؟

بیش از یک دهه است که بحث تشکیل « سازمان نظام معلمی » مطرح اما مسکوت مانده است .

علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش دولت پزشکیان هم این را جزء برنامه های خود آورده است اما هیچ خبری از آن نیست .

با قطعیت می گویم تا زمانی که « سازمان نظام معلمی » تشکیل نشود و معلمی به صورت حرفه ای تعریف نشود ؛ هیچ اتفاقی در کیفیت آموزش و ارتقای نظام آموزشی رخ نخواهد داد .


https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24740-/نتایج-و-آثار-این-گونه-حکمرانی-در-سپهر-آموزش-چه-بوده-است-؟-چرا-نظام-آموزشی-ما-قادر-به-تربیت-شهروند-مسئول-نیست-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
از موثرترین قوانین حوزه توسعه مشارکت­ های همگانی در نظام تعلیم و تربیت، « قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش » می ­باشد

قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش نیاز به " اهتمام " دارد !

دکتر زهرا بهروزی امین/ کارشناس مسائل آموزش و پرورش


* مطابق با مواد 3 و 5 این قانون، رئیس شورای آموزش و پرورش در استان؛ « استاندار » و در شهرستان و منطقه؛ به ترتیب « فرماندار » و « بخشدار » می ­باشد؛ لذا شوراهای مذکور به عنوان یکی از مهم­ترین و ثمربخش­ ترین شوراها در سطح استان­ها تلقی می­ شوند. حضور « سه تا پنج نفر » از نمایندگان اولیاء دانش آموزان، معتمدان و فرهنگ دوستان به عنوان نمایندگان مردم در ترکیب شوراهای مذکور، حاکی از اهمیت نقش آفرینی آنان در تصمیم سازی­ های کلان محلی و منطقه ­ای و ضرورت تصویب مصوبات کاربردی در راستای ارتقای شاخص­ های آموزشی و پرورشی در استان­ ها و شهرستان­ هاست.

انتخاب اولیاء و معتمدان عضو شوراهای آموزش و پرورش استان (موضوع بند10 ماده3 قانون شوراها) با برگزاری انتخابات و با معرفی 8 نفر از نیکوکاران، فرهنگ دوستان، صاحبان حرف و اصناف، نویسندگان، محققان و صاحب نظران حوزه تعلیم و تربیت که دارای حسن شهرت مذهبی و حرفه ­ای و سابقه همکاری با انجمن ­های اولیاء و مربیان باشند، توسط کارشناسی انجمن اولیاء و مربیان استان با هماهنگی مدیرکل آموزش و پرورش، انجام می­ شود.

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24742-/قانون-تشکیل-شوراهای-آموزش-و-پرورش-نیاز-به-اهتمام-دارد

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
هشدار معلمان مطالبه‌گر به رئیس جمهور در مورد صدور احکام جدید توسط هیات های رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش برای کنش گران صنفی ؛

عملکرد کاظمی وزیر آموزش و پرورش موجب نارضایتی بیشتر شده است ؛ به اخراج معلمان پایان دهید !

صدای معلم منتشر می کند ؛



گروه اخبار/

جمعی از معلمان مطالبه گر با ارسال نامه ای به مسعود پزشکیان رئیس جمهور ضمن ابراز نارضایتی از عملکرد و رویکرد علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش خواهان پایان دادن به اخراج فعالان صنفی توسط هیات های رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش و ایجاد و توسعه امنیت فرهنگی برای همه معلمان شدند .

متن کامل این نامه که در اختیار « صدای معلم » قرار گرفته به شرح زیر است .

در این نامه آمده است :


* به نظر می رسد عملکرد و ابراز نظرهای دو ماهه علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در تراز دولت وفاق ملی‌‌ و ایده‌ها و وعده‌های جنابعالی مبنی بر اینکه آموزش و پرورش می باید محور توسعه کشور قرار گیرد نبوده و موجبات نارضایتی بیشتر فرهنگیان، دانش آموزان‌ و اولیا آنها را در همین ابتدای کار فراهم آورده است.


* یکی از این موارد صدور احکام جدید توسط هیات های رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش برای همکارانی است که پرونده سازی برای آنان از زمان دولت سیزدهم جریان داشته و از این ناحیه دچار آسیب‌های شدیدی شده‌اند‌ .

انتظار این بود با تغییر دولت و شعارهای که داده شد این پرونده ها مختومه شوند و برای معلمان منتقد حکم تبرئه صادر شود .


* انتظار این است که جنابعالی از وزیر آموزش و پرورش به جد و قاطع خواهان توجه به این مهم شوید تا در فضای تعلیم و تربیت و در بستر مدارس، معلمان با احساس امنیت به ایفای نقش و وظیفه خویش بپردازند .


* در دولت شما مدارس باید کانونی برای اشاعه امید باشد نه مرکز ناامیدی و نارضایتی.


* این معلمان مطالبه گر فرهنگیان و مردمی که اکثریت قاطع آنها میل به عدم مشارکت و تحریم انتخابات داشتند را به مشارکت در انتخابات و رای به جنابعالی ترغیب کردند به امید آن که آموزش و پرورش در ریل صحیح خود قرار بگیرد .


* تقاضای برادرانه از شما داریم که شخصاً تحولات در آموزش و پرورش را مدیریت کرده و بر حسن اجرای آن ها نظارت فرمایید.


متن کامل نامه را در « صدای معلم » و در لینک زیر مطالعه فرمایید :

https://sedayemoallem.ir/خبر/item/24744-/عملکرد-کاظمی-وزیر-آموزش-و-پرورش-موجب-نارضایتی-بیشتر-شده-است-؛-به-اخراج-معلمان-پایان-دهید

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« نام ها تغییر یافته اند و اختیارات افزایش یافته اند اما تغییری در محتوای کنکور و علمی شدن و عادلانه تر شدن سنجش مشاهده نمی شود »

کنکور ؛ تسلط تکنیک بر آموزش

سیدهادی عظیمی/ معلم و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی


* ناکامی وزارت آموزش و پرورش در صدور کارت ورود به جلسه امتحان نهایی از جمله نشانه های فقدان زیرساخت های کافی است . ضمن اینکه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد تاثیر معدل امتحانات نهایی پایه دهم و یازدهم استرس زیادی بر دانش آموزان وارد می کند .


* دکتر پزشکیان رئیس جمهور نیز در اولین مصاحبه خود پس از شروع به کار از روند فعلی کنکور انتقاد نمود . در مقابل آن دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز از مصوبه شورای فوق دفاع نموده است و احتمال تغییر را محدود دانست .


* مباحث مربوط به کنکور همواره حول محور چگونگی برگزاری آن است . مبنای برگزاری کنکور از سال 1348 عدالت در انتخاب دانشجو و پیش گیری از اعمال سلیقه بود . قبل از آن هر دانشگاه به صورت مستقل دانشجو می پذیرفت.

در سال 1347 مرکز آزمون شناسی ایران تاسیس شد که در سال 1354 به سازمان سنجش آموزش کشور تبدیل شد .

در طول پنج دهه گذشته سازمان سنجش همواره به کنکور به عنوان امری تکنیکی پرداخته است . این سازمان که در حال حاضر به عنوان « سازمان ملی سنجش و ارزشیابی آموزش کشور» زیر نظر نهاد ریاست جمهوری قرار گرفته است در طول پنج دهه گذشته همواره فربه شده است و نظارت ، ارزیابی و سنجش آموزش کشور را در نوع برگزاری کنکور خلاصه کرده است .


* در کنار توسعه و فربه تر شدن نهاد های سنجش گر صنعت کمک درسی و کنکور رشد یافته اند و به رقیب نهاد های سنجش گر تبدیل شده اند . نوع رویکرد به مسئله امتحان و سنجش موّلد رقیبی بوده است که امروز می تواند بر نهادهای تصمیم گیر تاثیر بگذارد .


* مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و نحوه اجرای آن نیز در راستای تسلط تکنیک بر آموزش بوده است . مشخص نیست امتحان نهایی گرفتن از دروس غیر اصلی رشته های مختلف چه ارتباطی با سنجش و مقوله های کیفیت و عدالت آموزشی دارد؟

شورای عالی انقلاب فرهنگی چه راهکاری برای ارتقای عدالت آموزشی و امکان رقابت برابر دانش آموزان مناطق محروم با دانش آموزان مدارس خاص را پیش بینی کرده است که سنجش به صورت واقعی انجام گیرد ؟


* در شرایط فعلی ؛ سازمان سنجش و مرکز سنجش آموزش و پرورش خود را متولی تکنیک آزمون می دانند . کنکور تبدیل به یک تقدیر شده است که باید سر بر آستان آن گذاشت و راهی جز پذیرش آن نیست .

راه های اصلاح کنکور مانند مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش برای تاثیر معدل پایه های دهم و یازدهم نیز باز همان مشکلات را بازتولید می کند و گسترش می دهد.

نتیجه سیاست های فعلی ، قدرت یافتن صنعت کنکور و کمک درسی است .


در شرایط موجود امیدی به اجرایی شدن وعده رئیس جمهور برای بازنگری در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیست .

شورای عالی انقلاب فرهنگی می خواهد به هر ترتیبی بر مصوبه خود پا برجا بماند.



* تکنیک ابزار است که هدف آن باید مشخص باشد و بتوان بر پایه همان هدف به سنجش موفقیت آن پرداخت .

حاکمیت نگرش تکنیک محور به کنکور همه راه ها را بسته است .

اصلاح این مسیر نیازمند اصلاح همین نگرش است .

آموزش باید از تسلّط کنکور رهایی یابد و تکنیک در خدمت آموزش قرار گیرد .

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24747-/کنکور-؛-تسلط-تکنیک-بر-آموزش

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
آذر ماه 1398 ؛ علیرضا کاظمی معاون وقت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش : ۳۰ درصد دانش‌آموزان تمامی مقاطع تحصیلی در حوزه سلامت روان از استانداردهای لازم برخوردار نیستند !

آقای کاظمی ... از " سلامت روان " چه خبر ؟

صدای معلم گزارش می کند ؛



* « روز جهانی سلامت روان که هر ساله در تاریخ ۱۰ اکتبر (برابر با ۱۸ مهر) برگزار می‌شود، به منظور افزایش آگاهی درباره مسائل مربوط به سلامت روان و کاهش انگ‌های اجتماعی مرتبط با آن نام‌گذاری شده است.

این روز نخستین بار در سال ۱۹۹۲ توسط فدراسیون جهانی بهداشت روان (WFMH) سازماندهی شد و اکنون در بیش از ۱۵۰ کشور جشن گرفته می‌شود.

هدف اصلی روز جهانی بهداشت روان افزایش آگاهی در مورد مسائل بهداشت روان و بسیج تلاش ها برای حمایت از طرح های بهداشت روان در سراسر جهان است.

این مناسبت جهانی در تلاش گفت و گو در مورد سلامت روان را تشویق رواج دهد، دسترسی به مراقبت های سلامت روان را افزون کند و اهمیت رفاه روانی را در جنبه‌های مختلف زندگی، از جمله محل‌های کار و جوامع را یاد آور شود.

افزایش آگاهی عمومی درباره مشکلات سلامت روان و تشویق افراد به کمک‌خواهی و حمایت از یکدیگر از دیگر اهداف روز جهانی سلامت روان است .

در ایران، هفته سلامت روان از ۱۸ تا ۲۴ مهر نام‌گذاری شده است. این هفته فرصتی است تا با برگزاری سمینارها و کارگاه‌های آموزشی، نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان تغییر کند و اطلاعات بیشتری درباره اختلالات روانی ارائه شود » .


* به تازگی ؛ محمد رضا شالبافان، روان پزشک و سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه سلامت روان، موضوعی همه جانبه و فرابخشی است گفته است : طبق آخرین آمارها در کشورمان از هر چهار نفر، یک نفر به یکی از اختلالات روان مبتلاست .


* 30 فروردین 1403 ؛ « صدای معلم » در گزارش خود با عنوان : « وزارت آموزش و پرورش در دولت سیزدهم برای بهداشت دانش آموزان به ویژه برای سلامت روان چه کار کرده است ؟ نوشت :

« این نماینده مجلس و نیز سایر مسئولان به علت و یا علل ابتلای پنج میلیون دانش آموز به اختلالات روانی اشاره ای نکرده اند اما پرسش این است که آیا جز این اختصاص ردیف اعتبار که البته مشخص نیست چه میزان از آن وصول خواهد شد ؛ برنامه مشخص و جامعی برای درمان و با پیش گیری برای کودکانی که در ابتدای زندگی خود هستند در نظر گرفته شده است ؟

این همه انفعال و بی برنامگی و تعارف مسئولان به ویژه در وزارت آموزش و پرورش برای پرداختن به موضوع سلامت روان که هویت و موجودیت جامعه را هدف قرار داده است ناشی از چیست ؟

* اول مهر ماه 1398 معاون سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور ضمن انتقاد نسبت به بی‌ توجهی نظام آموزش‌ و پرورش جهت اجرای برنامه‌های سلامت روان دانش‌آموزان، می‌گوید:

اگر چه سند تحول بنیادین نظام آموزش‌ و پرورش در بحث تربیت به شش ساحت اشاره کرده است، اما می‌بینیم که جز توجه به بخش علمی، اساسا یا به سایر بخش‌ها توجهی نمی‌شود یا با نگاهی کاملا تقلیل‌گرایانه به آن می‌اندیشند.

فریبرز درتاج در ابتدا ضمن بررسی آخرین وضعیت سلامت روان دانش‌آموزان گفت: باتوجه به اینکه پژوهش گسترده‌ای از وضعیت سلامت روان‌ دانش‌آموزان صورت نگرفته است، نمی‌توان آمار دقیقی ارائه کرد، اما به طور کلی در میان دانش‌آموزان با برخی اختلالات روان شناختی همچون اضطراب، افسردگی و بیش‌ فعالی مواجه هستیم؛ اختلالاتی که می‌تواند منجر به افت تحصیلی آنها شود.


* رئیس انجمن روان شناسی تربیتی ایران می گوید: اگرچه حدود نیمی از اختلالات روان پزشکی در دوران بزرگسالی تشخیص داده می‌شوند، اما این اختلالات در دوران کودکی و نوجوانی به تدریج بروز می‌یابند، لذا پرداختن به موضوع سلامت روان در کودکی و نوجوانی و مدیریت مناسب مشکلات روان شناختی موجود، در این سنین از اهمیت به سزایی برخوردار است. »


* پرسش « صدای معلم » از علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش آن است که چرا در این مورد سکوت اختیار کرده است ؟

در حال حاضر ؛ چند درصد دانش آموزان ایرانی از استانداردهای سلامت روان برخوردار نیستند ؟

با توجه به چنین گستردگی اختلالات روانی در میان دانش آموزان ؛

برنامه ایشان و سایر معاونت ها در وزارت آموزش و پرورش برای حل مساله و بهبود وضعیت چیست ؟


* آیا وزیر آموزش و پرورش در کنار توجه به سلامت روان دانش آموزان به مساله غربال گری سلامت روان معلمان که در برخی کشورها سالانه برگزار می شود و نیز توجه به عوامل و عناصر حفظ امنیت و بهداشت روانی معلمان در مدارس توجهی دارد ؟ و برای آن برنامه ای دارد ؟

https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/24748-/آقای-کاظمی-از-سلامت-روان-چه-خبر-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
Forwarded from صدای معلم
جایگاه " تفکر " و " سلامت روان " در چنین جامعه ای کجاست !

حق آموزش یا حق سلامت ؟

علی پورسلیمان/ مدیر صدای معلم



* چرا « سلامت روانی » در چنین جامعه ای برای کم تر کسی از درجه اهمیت و اولویت برخوردار است ؟
به عبارت دیگر ، چرا جامعه ما فرد دارای اختلال روانی را بیمار نمی داند اما ظاهر و جسم برای آنان مهم است .


حال این پرسش اساسی مطرح می شود که آیا حضور و وجود یک فرد دچار اختلالات روانی برای جامعه مضر و حتا خطرناک است و یا کسی که فرضا دچار یک نقص جسمی و حتا معلولیت فیزیکی باشد ؟


* «قبلا شیوع اختلالات روان‌پزشکی ما بین ۲۳,۴ و ۲۳.۶درصد بود. در اواخر سال ۱۳۹۹ هم مطالعه کشوری دیگری انجام شد که شیوع اختلالات روان‌پزشکی به ۲۹.۷ درصد رسید.

جالب است بدانید که در این مطالعه ۲۹.۷ در جمعیت عمومی استخراج شد، اما در همان مطالعه ارزیابی شد و متوجه شدند که ۱۴.۹ درصد از کسانی که در مطالعه شرکت کرده بودند، به کرونا هم مبتلا شده بودند. حال قدم بعدی این بود که در افرادی که به کرونا مبتلا شدند، میزان شیوع اختلالات چقدر شده است که مطالعه نشان داد که میزان شیوع اختلالات روان‌پزشکی در این افراد ۳۹.۸ درصد است که نشان می‌دهد ابتلا به کرونا در این گروه خاص جمعیت هدف، شانس مسائل روانشناختی را بالا برده است.

همچنین در مطالعه مشخص شد که چهار درصد افرادی که در مطالعه شرکت کرده‌اند، افرادی هستند که یک عضو نزدیک خانواده خودشان را به علت کرونا از دست داده‌اند و در این افراد میزان اختلالات روان شناختی ۴۰.۸ درصد بود. این نتایج نشان داد که ما با بحرانی به نام کرونا مواجهیم و مشکل جهانی است.

در همه جای دنیا کرونا منجر به افزایش مشکلات در حوزه سلامت روان شده است. فقط هم کرونا نیست و در زمان سارس و مرس هم پیش آمده بود . »


* حدود ۶۰ درصد مردم دارای افسردگی، اضطراب، وسواس و یکی از اختلالات روانی هستند که اطلاعی ندارند و نمی‌دانند که بیماری دارند و باید خود را درمان کنند از طرفی حدود ۴۰ درصد مردم می‌دانند به یکی از اختلالات روانی مبتلا هستند اما فکر می‌کنند خودش خود به خود خوب می‌شود به همین دلیل به روانشناس، مشاور و روانپزشک مراجعه نمی‌کنند و تصور دارند با استراحت کردن، گل گاوزبان خوردن و… می‌توانند خودشان را درمان کنند در صورتی که افسردگی، اضطراب، وسواس، اختلالات خلقی و… جزء بیماری‌های روان پزشکی است که فرد در صورت ابتلا باید از طریق مراجعه به پزشک، مداخلات دارویی و غیر دارویی خود را درمان کند .



* نگاهی به آمارهای ارائه شده نشان می دهد که در مدت بیش از دو دهه تا کنون ( از سال 1378 ) تعداد افرادی که در جامعه ایران دچار اختلالات روانی هستند سه برابر شده است .

به عبارت ساده تر ، در حال حاضر ، اکثریت جامعه ایران را افرادی تشکیل می دهند که دچار اختلالات و یا بیماری های روانی هستند .

هشدارهایی که توسط دکتر احمدعلی نوربالا در سال 1390 در قالب گزارش فوق ارائه شده و نیز افزایش 300 درصدی افراد دچار اختلالات روانی نشان می دهد که فعالیت و یا سیاست گذاری و برنامه ریزی خاصی در حوزه " سلامت روان " انجام نگرفته و به عبارت دیگر ، جامعه به حال خود رها شده است .



* نکته قابل تامل آن است که صفاتی مانند نگران‌، غمگين،‌ قانون گريز و غير قابل پيش بيني بودن مشترک در پژوهش هایی این چنین است .

جلال یونسی، روانشناس، درباره علت افزایش بیماری‌های روانی در ایران به "فضای جامعه" اشاره می‌کند و می‌گوید: «گاهی پیش می‌آید که برخی مشکلات اقتصادی را عاملی بر افزایش آمار بیماری‌های روانی در کشور اعلام می‌کنند. اگرچه وضعیت اقتصادی جامعه هم یکی از عوامل موثر بر روح و روان مردم است، اما این تمام دلیل نیست. کمااینکه در حال حاضر افرادی که در شمال شهر تهران دچار اختلال روانی هستند، تعدادشان کمتر از ساکنان جنوب شهر نیست، اما به طور کلی، فضای جامعه اعم از بحران‌های اقتصادی، وضعیت فرهنگی، معیشت، چالش‌های اجتماعی و سیاسی همه و همه عواملی تاثیرگذار بر قالب روان مردم خواهد بود . »

به نظر می رسد که نگاه جامعه نسبت به فرد سالم و فرد بیمار نیاز به بازخوانی و تحول جدی دارد .

این که برخی و شاید بسیاری با محروم کردن فرزندان خود از « حق آموزش » به دنبال برجسته سازی و مهم نشان دادن حق سلامت هستند نشان می دهد که هنوز برای این مردم ، تفکر جایگاه چندانی ندارد چه رسد به مقولات دیگر .

از دموکراسی و تشکیل آن در جامعه ای که 78 درصد آن را تقدیرگرایان تشکیل می دهند ؛ فاکتور بگیریم ؛ آیا اساسا می توان در چنین جامعه ای هویتی مستقل داشت و به زیست انسانی امیدوار بود .

( به مناسبت هفته سلامت روان این یادداشت بازنشر می شود )

www.sedayemoallem.ir/پژوهش/item/22294-/حق-آموزش-یا-حق-سلامت-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« اینکه بعد از ۶ برنامه ۵ ساله توسعه کماکان ناچار به ترویج گفتمان توسعه یافتگی از مسیر آموزش و پرورش هستیم نشان از عدم وجود اراده جدی در راس دولت ها در تحقق این مهم می باشد ! »

الزامات و بایدهای ترویج گفتمان توسعه یافتگی از مسیر آموزش و پرورش

محمودرضا اسفندیار


* با نگاهی به جایگاه حقوقی اعضای شورای عالی آموزش و پرورش که از رزومه قابل توجهی در حوزه فرهنگ و تعلیم و تربیت برخوردارند ، چهره های سرشناس اثر گذار را شاهدیم ؛ اعم از وزیر و دبیرکل پیشین شورای عالی آموزش و پرورش ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی تا عضو مجلس خبرگان رهبری ، مجمع تشخیص مصلحت نظام ، شورای عالی انقلاب فرهنگی ، مقام عالی پنج وزارتخانه ، معاون رئیس جمهور ( رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور) ، ۷ شخصیت علمی و مذهبی منتخب و ۳ نماینده از جامعه معلمان کشور که همگی متفق القول معتقدند هزینه در آموزش و پرورش عین سرمایه‌گذاری است ، این پرسش را به ذهن متبادر می سازد که چگونه است با وجود این ظرفیت بالای سیاسی ، اقتصادی ، علمی ، فرهنگی ، تقنینی ، تنقیحی عضو دولت و مجلس و نهادهای سیاست گذار از یک سو و توصیه های مستمر رهبری معظم به ویژه در دو دهه اخیر به دولت ها در توجه ویژه به آموزش و پرورش از سوی دیگر ، شاهد پس رفت سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی دولت GDP حتی اخیرا به زیر 10درصد هستیم و کما فی السابق این نهاد مرجع سیاست گذاری در حوزه آموزش مدرسه ای بر اساس ماده 4 و بند 4 ماده 6 قانون تشکیل این شورا ، هنوز در مرحله ترویج گفتمان اهمیت آموزش و پرورش و اهمیت جایگاه شورا در نظام حکمرانی در حوزه تعلیم و تربیت است !


* اینکه علی رغم گذشت بیش از یک قرن از تاسیس شورای عالی آموزش و پرورش ( معارف /فرهنگ ) با وجود فراز و فرودهایی که در اهمیت جایگاه این شورا بودیم ، کماکان نیز دغدغه اعضای این شورا ممانعت از ورود نهادهای موازی همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی به وظایف ذاتی شورای عالی آموزش و پرورش است ؛ نشان از یک ضرورت در تعریف نقش برخی نهادهای موازی است تا بعضا با برخی مداخله های غیر معمول و عدم اعتنا به طی مسیر مصرح در قانون برای سیاست گذاری در حوزه آموزش و مدرسه ای ، ناخواسته دغدغه هایی را بر جامعه تحمیل کنند .


* چگونه است طرح تحول نظام سلامت با اعتباری معادل 6800 میلیارد تومان از محل درآمد هدف مندی یارانه ها، 2000 میلیارد تومان از محل اعتبارات پزشک خانواده، 594 میلیارد تومان از محل اعتبارات کمک به اجرای سیاست های جمعیتی و 2800 میلیارد تومان از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده که مجموعا 12194 میلیارد تومان افزایش بودجه نسبت به سال 1392 در ابتدای سال 1393 شروع شد و در طول برنامه ششم و هفتم با فراز و فرود در تخصیص اعتبار استمرار یافت (گزارش راهبردی طرح تحول سلامت ، زمستان ۹۷ ، اتاق بازرگانی تهران) . اما سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با هدف ایجاد تحول در نظام آموزشی کشور و تربیت نسلی متعهد، خلاق و کارآمد ، توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۹۰ فاقد ردیف اختصاصی و محل تامین اعتبار در قانون بودجه ۱۳۹۱ وزارت آموزش و پرورش به حوزه های ذی ربط ابلاغ شد ؟


* پس از نزدیک به ۱۳ سال از تصویب و اجرای سند تحول در آموزش و پرورش که به مثابه نقشه راه در حوزه آموزش و پرورش رسمی عمومی است، علی رغم همه تلاش های مشفقانه در دولتهای یازدهم تا سیزدهم به زعم نگارنده سطور در درجه اول ، دلیل عدم تخصیص ردیف اعتباری ویژه این مهم در بودجه سنواتی وزارت آموزش و پرورش به جز در دو سال اخیر تحت عنوان اجرایی سازی سند تحول که پیش تر اشاره شد و دلایلی دیگر که در پورتال شورای عالی آموزش و پرورش به تفصیل آمده است ؛ شوربختانه افت توسعه کیفی نظام جذب ، تربیت ، نگهداشت و توانمند سازی معلمان به دلیل انحراف از برنامه های پیش بینی شده از مجرای دانشگاه های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی ، تنزل جایگاه در آزمون های بین المللی تیمز و پرلز ، کاهش معنی دارسهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی دولت و GDP به کمتر از نرم جهانی را شاهد بودیم تا جایی که حتی برخلاف تصریح فصل ۸ سند ، ترمیم و به روز آوری سند که در مرحله نهایی شدن است صرفا یک بار آن هم در سال های اخیر محقق گردید .

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/24751-/الزامات-و-بایدهای-ترویج-گفتمان-توسعه-یافتگی-از-مسیر-آموزش-و-پرورش

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
2025/07/13 11:43:21
Back to Top
HTML Embed Code: