Telegram Web
« این اظهار نظر نشانه بارز تشویش نظری دولت در مورد آموزش و پرورش است »

کلاس های 45 نفره .... آقای رئیس جمهور ! مسئله اصلی آموزش و پرورش چیست؟

سیدهادی عظیمی/ معلم و فعال سیاسی اصلاح طلب


* رئیس جمهور محترم در حالی از مدل دانش‌آموز محوری سخن می گوید که گویی تحلیل مشخصی در مورد وضعیت فعلی آموزش و پرورش در نهاد دولت وجود ندارد.

تعداد بالای ترک تحصیل و بازمانده از تحصیل ، فقدان عدالت آموزشی ، وضعیت وخیم مدارس دولتی ، فقدان مشروعیت آموزه‌های آموزش و پرورش در میان بخش عمده دانش آموزان ، شکاف بین سیاست گذاران و مخاطبان نهاد تعلیم و تربیت ، حاکمیت کنکور بر مناسبات آموزش و پرورش و عدم آمادگی آموزش و پرورش برای اجرای آن ، شکل گیری صنعت کنکور و توانایی بالای آن برای تاثیرگذاری بر سیاست‌ها و برنامه‌های آموزش و پرورش ، بی توجهی به نهاد مدرسه و تبدیل مدرسه به یک دایره اداری ، فقدان برنامه برای ارتقای کیفیت آموزشی در مناطق محروم ، نگرش ایدئولوژیک به مسائل آموزش و پرورش و ده‌ها مورد دیگر از جمله مسائل آموزش و پرورش است .

موارد فوق فضای حاکم بر نهاد تعلیم و تربیت را ترسیم می‌کند.


* عمده پاسخ ها به مسائل آموزش و پرورش نیز از جنبه های مختلف بیان می‌شود ؛ در صورتی که از سیاست گذاران آموزش و پرورش و اصول گرایان در مورد مسئله اصلی آموزش و پرورش سوال شود بلافاصله به «سند تحول بنیادین آموزش و پرورش » اشاره می‌کنند و اجرای آن را درمان همه دردهای آموزش و پرورش می‌دانند .

جریان های صنفی و بخش عمده‌ای از بدنه آموزش و پرورش نیز مهم‌ترین مسئله را معیشت معلمان بر می‌شمرند .

جریان‌های سیاسی معلمان اصلاح طلب نیز عمده توجه خود را صرف انتصابات آموزش و پرورش نموده‌اند. هر چند مسئله معیشت از مهم‌ترین مسائل آموزش و پرورش است و روند کند و بی حاصل انتصابات وزیر جدید موجب ناامیدی عمده معلمان فعال در ستادهای انتخاباتی دکتر پزشکیان شده است ، ولی برای فهم شرایط موجود باید به مسائل اصلی‌ تر توجه نمود.


* در شرایط موجود مهم‌ترین مسئله آموزش و پرورش آن است که حکومت و دولت مسئولیت خود را در مورد آموزش و پرورش به فراموشی سپرده اند ؛ این حلقه اصلی معضلات موجود است .

دولت مسئول تامین آموزش رایگان و باکیفیت است و تا زمانی که این مسئولیت را نپذیرد و کلیه امکانات خود را در جهت تامین آن برای همه کودکان و نوجوانان لازم التّعلیم بسیج ننماید ؛ امیدی به تحوّل در آموزش و پرورش نیست .

تغییراتی همچون تغییر مدل آموزشی نیازمند آن است که فضای فعلی مدارس دولتی تغییر کند و نیازهای مورد نظر تامین گردد .


* اگر تامین آموزش یک مسئولیت باشد و « آموزش رایگان و با کیفیت » به عنوان یک حق به رسمیت شناخته شود، دولت خواهد کوشید تا شرایط آن را فراهم سازد ، امکانات آموزشی را استاندارد سازد و نیروی انسانی را به صورتی روزآمد و پیوسته آموزش دهد . در این شرایط آموزش و پرورش راه خود را خواهد‌ گشود.

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/25074-/کلاس-های-45-نفره-آقای-رئیس-جمهور-مسئله-اصلی-آموزش-و-پرورش-چیست؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« بحث « مرکز پیرامون » در ایران جدی بوده و وجود مدارس کپری در سیستان و بلوچستان نشانی از این مدعاست»

درخشش جوایز جشنواره‌ بین‌المللی فیلم‌های‌ ورزشی توسط فیلم‌ هوک سیستان‌ و‌ بلوچستان

گزارشگر : رضا قاسم پور / خبرنگار صدای معلم


* جلسه چهار ساعته با تاخیر ۵۵ دقیقه‌ای شروع و با حضور مسئولین ورزش و جوانان، بزرگان ورزش، هنرمندان و فیلم سازان، اهالی رسانه و خبر و علاقه مندان پرشمار ورزش و هنر با شکوه خاصی برگزار می‌شود.


* ریگی کارگردان انرژیک هوک می‌گوید: «هوک تصویرنوشته‌ای از سیستان و بلوچستان، مهد مردمان غیور و پراز مهر و دوست‌داشتن است؛ مهربان‌دلانی که مشق مسلک پهلوانی می‌کنند. «هوک»، نگاهی واقع‌بینانه به چهره‌ی زخم خورده‌ی استانم از سینما، در سال‌های بی‌مهری به آن ا‌ست… «هوک» نشانه‌ای‌ است واقع‌گرایانه بر سیستان و بلوچستان؛ خاک مردمان غیور که سعی کردیم با قاب‌های زیبا این خاک را به تصویر بکشیم.»


* ریگی در ادامه ضمن تقدیم جوایز فیلمش به مردم مظلوم سیستان و بلوچستان می‌افزاید:

« همیشه فریادم این بود سیستان و بلوچستان در فیلم‌ها به درستی نشان داده نشده و دوربین زاویه درستی نسبت به آنجا نداشته است. پس وظیفه خود دانستم که درباره این خطه فیلم بسازم. در اولین گام «لیپار» را ساختم. معمولا دوستان که با فیلم اول وارد سینما می‌شوند، با یک فیلم پرتنش ورود پیدا می‌کنند تا دیده شوند » .

سیستان و بلوچستان مهد بومی ورزش بوکس است و اولین مدال طلای دنیا را دانیال شه بخش از این استان به دست آورده است. به همین دلیل ابتدا تردید داشتم که فیلم ورزشی و بومی بسازم یا خیر. من ۳ سال به ساخت «هوک» فکر می‌کردم.

https://sedayemoallem.ir/خبر/item/25075-/درخشش-جوایز-جشنواره‌-بین‌المللی-فیلم‌های‌-ورزشی-توسط-فیلم‌-هوک-سیستان‌-و‌-بلوچستان

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« 80 درصد این افراد در کشورهای جهان سوم زندگی کرده و یک سوم آنها را کودکان تشکیل می‌دهند ! »

به مناسبت ۱۲ آذرماه روز جهانی معلولان : معلولیت پدیده‌ ای فرهنگی است

سیدمرتضی عرب؛ دکترای تخصصی جمعیت شناسی/ معلم آموزش و پرورش کرج



* مرکز آمار ايران، جمعيت افراد داراي معلوليت را حدود سه ميليون نفر در سال های اخیر اعلام کرده است. اين در حالي است که کارشناسان تعداد معلولان کشور را در تمام گروه هاي سني حدود 3 تا 12 ميليون و 800 هزار نفر تخمين مي زنند. با توجه به اينکه آمار و ارقام موجود همچنان مورد تأييد نبوده و سرشماري دقيقي از نوع، چگونگي و خدمات ارائه شده به افراد داراي معلوليت و ميزان دسترسي آنان به اطلاعات مربوط به معلوليت خود وجود ندارد، هيچ برآوردي از وضعيت معيشتي، اقتصادي و اجتماعي فرهنگي افراد داراي معلولیت نیز در ایران در دسترس نیست.

بزرگترین اقلیت جهان را معلولین تشکیل می‌دهند. زیرا به طور میانگین 10درصد افراد هر جامعه‌ای از معلولین تشکیل شده است. طبق گزارشات مرکز آمار ایران به عنوان متولی آمار کشور و سازمان بهزیستی هم ‌اکنون 600 میلیون فرد معلول در جهان به علل مختلف جسمی، روانی و اجتماعی دچار ناتوانی و معلولیت هستند که 80 درصد این افراد در کشورهای جهان سوم زندگی کرده و یک سوم آنها را کودکان تشکیل می‌دهند.


* آمارها نشان می دهند که از هر 10 کودکی که در جهان متولد می شود یکی معلول به دنیا می آید و یا بعد معلولیت بیش از آنکه جنبه پزشکی داشته باشد پدیده ای است که جنبه اجتماعی دارد؛ معلولین در بیشتر مواقع از حقوق طبیعی خود محروم می مانند و نقیصه جسمانی آنان در نوع شغل، تحصیلات، ازدواج، باروری و سطح امید زندگی آنان تأثیر می‌گذارد.


* بنابراین جوامع انساني به صورت مشترك با دو مشكل بنيادي و عميق يعني معلوليت و فقر مواجه هستند كه هر كدام به خودي خود بسياري از مكانيزم هاي رشد، توسعه و برنامه ريزي هاي خرد و كلان اقتصادي، اجتماعي و بهداشتي ملت ها و دولت ها را متأثر و حتي فلج و ناكام مي سازند.


* بنا بر آمار، حدود ۱۲ درصد از جمعیت ایران را معلولین تشکیل می‌دهند که از این میزان در حدود ۲ میلیون نفر دارای معلولیت شدید و ۵/۶ میلیون نفر معلول کم‌توان در ایران زندگی می‌کنند.

معلولیت بیش از آن که جنبه پزشکی داشته باشد پدیده‌ای است که جنبه اجتماعی دارد. به‌طور میانگین ده درصد از افراد هر جامعه را معلولین تشکیل می‌دهند. در ساده‌ترین تعریف، آن را «ایجاد اختلال در رابطه بین فرد و محیط» دانسته‌اند؛ یعنی وقتی معلول با موانع فرهنگی، اجتماعی یا فیزیکی رو به رو می‌شود، چه‌ بسا بیشترین چیزی که رخ می‌نماید نبود یا محدودیت فرصت‌ها در راه مشارکت زندگی اجتماعی در سطحی همانند دیگران است.


* با توجه به تعداد زیاد معلولان در کشور توصیه می­ گردد از واژه معلولیت کمتر استفاده گردد و به‌جای نگاه ترحم‌آمیز به این مسئله توجه به مشکلات جمعیتی و اجتماعی آنان در راستای زندگی معمولی در کنار سایر شهروندان قابل‌توجه می‌باشد.

https://sedayemoallem.ir/معرفی-کتاب/item/25077-/به-مناسبت-۱۲-آذرماه-روز-جهانی-معلولان-معلولیت-پدیده‌-ای-فرهنگی-است

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« کاش این خانه در مرکز نبود تا شاید لایق آن نگاه های خاص می شد »

خانه ای به نام آموزش و پرورش ؟!

امیرحسین نریمانی/ دانشجوی دانشگاه فرهنگیان



* آموزش و پرورش را امروز به مثابه خانه ای می بینم در مرکز محله ای وسیع که نمای بیرونی آن پر از شعارهای گوناگون است. بنرها و تابلوهایی را در این محله می بینم که گاه به قصد تمجید و گاه به قصد تخریب این خانه را نشانه گرفته اند.

در این محله هر کسی می تواند برای این خانه آموزش و پرورش تصمیم بگیرد.

زمانی برای نمای بیرونی آن و زمانی دیگر در چیدمان و دکوراسیون داخلی آن.

وسعت خانه آموزش و پرورش زیاد است و کسانی که در این خانه زندگی می کنند زیادتر. اما چیزی که دیده می شود آنست که ساکنان این خانه کمترین ها را همیشه به خود اختصاص داده اند.


* همه می گویند این خانه مهم است ولی در عمل آن چنان اهمیتی به این خانه داده نمی شود.

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/25076-/خانه-ای-به-نام-آموزش-و-پرورش-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« هنوز این تشکل های فرهنگیان در مورد عملکرد و نقش خود در آغاز و پایان و گردش کار « کارگروه انتخاب وزیر آموزش و پرورش » در ابتدای کار دولت پزشکیان شفاف سازی نکرده اند ! »

نشست نصفه و نیمه برخی تشکل های فرهنگیان با وزیر آموزش و پرورش دولت پزشکیان ؟!

صدای معلم گزارش می کند ؛



* نکته ی قابل تامل آن که مصطفی پردلی که به عنوان دبیر کل تشکل فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان در این نشست شرکت داشته در حال حاضر معاون رسانه مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش است .


* نخستین پرسش آن است که اگر نشستی برگزار می شود چرا دبیران کل این تشکل ها در آن شرکت نمی کنند ؟

اگر به موضوع و یا مساله ای اعتراض دارند چرا شفاف و صریح آن را با « حوزه عمومی » در میان نمی گذارند ؟

اگر به فرض مشاور وزیر در امور تشکل ها را به رسمیت نمی شناسند و یا او را قبول ندارند ؛ اساسا چرا در این نشست شرکت می کنند ؟


* آن چه گمشده امروز است و بدان سخت محتاجیم ؛ « اعتماد » است .

این چیزی نیست که با حرف و شعار حاصل شود .


* تشکل ها به عنوان « رکن سوم دموکراسی » باید منادی شفافیت ، پاسخ گویی و اعتمادسازی باشند .


* از تشکل های فرهنگیان انتظار می رود - همان گونه که در نشست های انتخاباتی به صراحت بیان کردند – بدون تعارف و رو در بایستی عملکرد و رویکرد دولت چهاردهم به ویژه وزیر آموزش و پرورش را مورد نقد و بررسی قرار دهند و معیار و نقطه کانونی فعالیت ها باید اعتماد سازی ، پی گیری تعهدات و قول های رئیس دولت و برنامه های وزیر آموزش و پرورش و توجه به منافع ملی باشد .

https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/25080-/نشست-نصفه-و-نیمه-برخی-تشکل-های-فرهنگیان-با-وزیر-آموزش-و-پرورش-دولت-پزشکیان-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« مصوبات هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان مذکور در ایام عادی و تابستان کاملاً برخلاف قانون است »

نامه دریافتی : درخواست اقدام برای حذف کسورات دانشجو معلمان



گروه استان ها و شهرستان ها/

به موضوع « کسر از حقوق دانشجو معلمان » در دانشگاه فرهنگیان در « صدای معلم » چندین بار پرداخته شده است .

نامه ی زیر در این باره برای این رسانه ارسال گردیده است .

« صدای معلم » آمادگی خود را برای پاسخ مسئولان اعلام می کند .

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/25081-/نامه-دریافتی-درخواست-اقدام-برای-حذف-کسورات-دانشجو-معلمان

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« در زلزله ها مدیران این سازمان در صحنه حاضر شده و به صورت متکلم وحده از خوب بودن شرایط مدارس ساخته شده توسط نوسازی مدارس گفته شده و حداکثر خسارت را در حد خراب شدن دیوار مدرسه اعلام می کنند! »

نامه دریافتی : هشدار درباره ناکارآمدی فنی سازمان نوسازی مدارس




گروه استان ها و شهرستان ها/

نامه ی زیر توسط یکی از مخاطبان « صدای معلم » در خصوص عملکرد « سازمان نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس کشور » برای این رسانه ارسال گردیده است .

این رسانه آمادگی خود را برای توضیح مسئولان اعلام می کند .

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/25082-/نامه-دریافتی-هشدار-درباره-ناکارآمدی-فنی-سازمان-نوسازی-مدارس

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« ناترازی عقل ، اخلاق و مسئولیت پذیری در جامعه کلنگی ایران ! »

جاده ها و اتومبیل ها و .... در ایران همه غیر استاندارد و ناایمن هستند جز آدم هایش !

علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم


« تنها امیدی که در جهان سوم وجود دارد، امید به بدتر نشدن است.

ما در برکه خودفریبی و خود سوزی اسیر شدیم . جلادان ما از خودمان هستند » .

***


* با وجود گذشت بیش از چهار دهه و نیز تبلیغات فراوان هنوز برخی و شاید بسیاری از جاده های پرتردد در ایران اتوبان نیستند و به صورت « دوطرفه » هستند .

در این مسیر چند هزار کیلومتری حتی یک مورد ندیدم که راننده ای برای سبقت از خودروی دیگر در جاده راهنما بزند .

با وجود خطرات بسیار در سر پیچ ها ؛ بسیاری از رانندگان بدون توجه به علایم هشدار دهنده به راحتی و بدون ترس با سرعت بالا سبقت می گرفتند .

مشخص نیست این همه اعتماد به نفس بالا هنگام انجام تخلفات از کجا و چگونه به این رانندگان القاء شده است ؟



* مقایسه این موقعیت ها به فرض با شرایط پیش آمده در دوران کرونا و آن همه وسواس و حساسیت افراد جامعه در مورد یک بیماری از ترس ابتلاء و مرگ و میر احتمالی کاملا جای تامل و البته تاسف دارد .


* نکته ی قابل تامل این بود که این گونه از رانندگان غالبا در سنین میان سالی بودند و این نوع رانندگی خطرناک و پر ریسک را در حضور « خانواده » انجام می دادند .


* در اتوبان ها که در برخی نقاط « دوربین ثبت تخلفات » نصب شده است رانندگان به محض رویت این دوربین ها سرعت خود را کم می کردند و همین که دوربین را پشت سر می گذاشتند همان سرعت بالای پیشین را تکرار می کردند .

در انجام این گونه تخلفات همه گونه مدل اتومبیل مشارکت داشتند . از پراید و تیبا و سمند گرفته تا اتومبیل های گران قیمت چند میلیاردی .


* این نکته می تواند نشان دهنده ی این مساله باشد که خلاف کردن در همه اقشار و طبقات اجتماعی و اقتصادی به یک امر مرسوم و مسری تبدیل شده و « نوع و شیوه ی رانندگی » ارتباط معناداری با طبقه اقتصادی و رفاه اجتماعی جامعه ندارد .



* رانندگان ایرانی چیزی به نام « حقوق شهروندی » و یا « احترام به حقوق مدنی و اساسی دیگران » را در جغرافیای فکری و ذهنی خویش به رسمیت نمی شناسند و رانندگی آنان نشان از فرهنگ منحط استبداد و انحصار طلبی آنان دارد .


* این وضعیت بد در همراهی با فقدان نظارت و ابزارهای قانونی موثر و مهم تر از آن « نظارت عمومی » تشدید و بدتر می شود و بی قانونی و تعدی و تجاوز به حقوق دیگران به یک نرم و یا هنجار غالب تبدیل می شود .


* شکی نیست که در این کشور جاده و اتومبیل هم مثل چیزهای دیگرش است اما درست نیست که برای اصلاح بنیادین یک ناهنجاری فراگیر و کشنده آدرس های غلط داده شود .


* اما نکته ی مهم در این میان که کاملا و به عمد مغفول مانده است مساله « بهداشت روان » است .


راننده ای که به کرات تخلف می کند و به حقوق شهروندی دیگران می خندد دچار اختلالات روانی است .


* چرا برای صدور گواهی نامه رانندگی در کشوری که بنا بر آمار رسمی مراجع ذی ربط حدود ۶۰ درصد مردم دارای افسردگی، اضطراب، وسواس و یکی از اختلالات روانی هستند ( این جا ) ؛ تست غربال گری روانی انجام نمی شود ؟


* چرا مقامات و تصمیم گیرندگان و صاحبان و شریکان قدرت در این مسائل « حساس » نیستند و از کنار آن به راحتی عبور می کنند ؟

چرا مثل کشورهای غربی و توسعه یافته که این مقامات آن ها را هر روزه در تریبون ها لعن و نفرین می کنند و آن ها را مسبب بدبختی ملت ایران معرفی می کنند در حالی که دغدغه آن حاکمان آرامش و آسایش مردمانش هست ؛ برای هر فرد شناسنامه اجتماعی ( Social credit ) صادر نمی کنند تا حساب اجتماعی هر فردی شفاف باشد و به خاطر کسب امتیازات منفی و یا پر خطر از مزایا و حقوق اجتماعی محروم شوند ؟


* بخشودگی گاه و بیگاه جرائم معوقه تخلفات رانندگی به مناسبت جشن ها و مناسبت های ملی و دینی از طرف پلیسی که مدعی است کیفیت خودروها در تصادفات و تلفات نقش تعیین کننده دارد چه توجیه منطقی و عقلانی دارد ؟


* از آن زمان تاکنون وضعیت تغییری نکرده و رو به سوی وخامت گذاشته است .

واقعیت آن است که جامعه ی ایرانی در کلیت خود به شدت دچار « خوشیفتگی مزمن » است و نقد و نقادی را بر نمی تابد .

تا این هژمونی در جامعه فرهنگ غالب و پیش رونده باشد ؛ نباید انتظار بهبود را داشت .

آنان که بر شیپور این توهم بی انتهاء می دمند خود کاتالیزورهای فروپاشی نهایی هستند .


متن کامل یادداشت را در لینک زیر مطالعه فرمایید :

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/25083-/جاده-ها-و-اتومبیل-ها-و-در-ایران-همه-غیر-استاندارد-و-ناایمن-هستند-جز-آدم-هایش

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« او کسی است که سرنوشت کردارش را احساساتِ جریحه‌دارشده‌اش تعیین نمی‌کنند و قلمش در سطح عوام نزول نمی‌کند »

روشنفکر مسئول کیست و چه می کند ؟

بهروز مرادی/ جامعه شناس


* حتی هنگامی که دانشگاه‌هایی که قرار است انسان‌های فرهیخته بسازند، در سیطره‌ی نافرهیختگی و بی‌فضیلتی، در منجلاب رانت و بی‌سوادی و بی‌اخلاقی، هویتِ آکادمیک خود را از دست داده‌اند و به زائده‌ای از جهلِ فراگیر تبدیل شده‌اند و در خروجی آنها از افراد دارای تاب‌آوریِ اخلاقی و روانی و انسانی خبری نیست، او یکی مثل دیگرانِ سقوط کرده نمی‌شود.

بر قله‌ی پاکی می‌ایستد و فرزانگی تعلیم می‌دهد.


* او بر فراز رنج ایستاده و قوی‌تر از دردهایش شده و حبّ و بُغض و شهوات و محرومیت‌ها و عقده‌ها و تهی‌بودن‌ها نظام اندیشه و فحوای کلام و محتوای قلم او را تعیین نمی‌کنند.


* چون درونش غنی است، از تله‌ی « داشتن » و « خواستن » رهیده و ثروت باطنش او را متعادل و از ستیزه با حقیقت نجات داده و در زمانه‌ی تسلط فساد و زشت‌کاری و پلیدی، به رنگ محیط پیرامون درنمی‌آید، یکی همچون دیگرانِ عام نمی‌شود که ماهیت وجودش از مدرک دانشگاهی‌اش نشان نداشته باشد و سخنان بی‌مغز و بی‌عمقش، عوام‌ بودنشِ را برملا کنند.

در زمانه‌ای که جامعه از آدمیانِ جعلی پُر شده است، یک روشنفکر راستین؛ یک انسان اصلی است.


* روح او از غُرزدنِ سخیف و شِکوه‌کردنِ ویران‌کننده و ستیزه‌ی بی‌شکوه و تخریب زندگی رهایی یافته، در وادی آبادی، ریه‌های خود را پر از هوای سازندگی می‌کند.


* پس از تقدیمِ تبیین به خِرَدها و تحلیلِ واقعیت به ذهن‌ها، ارزش‌های به‌یغمارفته را به یاد جامعه می‌آورد تا نیکویی در احتضار جان ندهد و خوبی کهنه نشود و نیکی پاس داشته شود تا مردمِ غرق در محرومیتِ بیرونی و درونی و نداری ظاهری و باطنی به تاریکی خو نگیرند و از زیستن اخلاقی و انسانی پشیمان نشوند.

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/25085-/روشنفکر-مسئول-کیست-و-چه-می-کند-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« از این جا باید به کجا شکایت کرد ! »

سامانه پاسخ گویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش تعطیل است ؟!


* با وجود انتقادهای پیشین در رسانه « صدای معلم » هنوز تغییری در بهبود وضعیت رخ نداده است .


* سهولت در پذیرش انتقادات و رسیدگی به فرآیند شکایت از سوی مردم و فرهنگیان از اهداف راه‌‌اندازی این سامانه بوده است .

https://sedayemoallem.ir/خبر/item/25086-/سامانه-پاسخ-گویی-به-شکایات-وزارت-آموزش-و-پرورش-تعطیل-است-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« آیا نگران شده ایم؟ ترسیده ایم ؟ تدبیری اندیشیده ایم ؟ »

قنات هایی که می خشکند ؛ مدارسی که نشست می کنند و مسئولانی که نگران مدارس کانکسی هستند !

نامه دریافتی - تهران


* ایرانیان قدیم به عنوان مبدعان « پدیده قنات » نقش مهمی در آبیاری و آب رسانی نقاط کویری و بی آب و علف کشور خود داشته اند .

آنان به درستی دریافته بودند که زیربنای توسعه اجتماعی وجود امکانات حیات و آب می باشد و هر جا که خاک بود آب را با قنات رساندند و تمدن را گستراندند.

و اما ما چه کردیم ؟

قنات ها خشک شدند و سفره های زیرزمینی خالی از آب . مدارس و مستحدثات بزرگی ساختیم بر روی این خاک و حال با بحران مشکل فرونشست زمین و خطر ریزش و ویرانی مدارس مواجه شده ایم .

https://sedayemoallem.ir/محیط-زیست/item/25088-/قنات-هایی-که-می-خشکند-؛-مدارسی-که-نشست-می-کنند-و-مسئولانی-که-نگران-مدارس-کانکسی-هستند

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« پوسیدگی مغز یک بیماری ترسناک نیست، بلکه اتفاقی است که زمانی رخ می‌دهد که شما زمان زیادی را صرف فعالیت‌های بی‌هدف مانند پیمایش در رسانه‌های اجتماعی، تماشای بی‌وقفه ویدئوها یا کلیک بی‌نهایت روی مطالب جذاب می‌کنید »

اسیر صفحه‌ نمایش: آیا نسل زد در حال از دست‌ دادن توانایی تفکر است؟

محمد صادق حدادان/ دکترای روانشناسی تربیتی



* در دنیای پرشتاب امروز، جایی که صفحه‌نمایش‌ها بر زندگی ما حاکم شده‌اند، نگرانی فزاینده‌ای در مورد تأثیرات منفی مصرف بیش از حد محتوای دیجیتال بر مغز، به‌ویژه در نسل جوان وجود دارد همین موضوع واژه سال 2024 آکسفورد «Brain rot» یا «زوال ذهنی» را تعیین کرده است.


* مفهوم زوال ذهنی تا پیش‌ از این برای توصیف اثرات منفی مصرف طولانی‌ مدت مواد مخدر، سبک زندگی و تغذیه ناسالم و... مورد استفاده بوده است؛ اما آنچه در سال جاری رشد جست و جو و استفاده از آن را 230 درصد افزایش داده هیچ کدام از موارد یاد شده نیست؛ بلکه زوال مغزی ناشی از مصرف بیش از حد محتوای بی ارزش و غیر چالش بر انگیز در فضای آنلاین است.


* اخیراً کشور استرالیا استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر 16 سال را ممنوع اعلام کرد و از مهم ترین دلایل تدوین کننده های این قانون حفاظت از سلامت روان کودکان و کاهش مواجه با محتوای نامناسب ذکر شده است؛ هر چند انتقادات جدی به وضع چنین قوانینی به ویژه از زاویه آزادی های مدنی، دسترسی آزاد به اطلاعات و ... مطرح می‌شود؛ اما محاسن زیادی نیز برای آن شمرده شده است.


* مطالعات نشان داده‌اند که استفاده بیش از حد از اینترنت و رسانه‌های اجتماعی می‌تواند منجر به بارگذاری شناختی (ورود اطلاعات) بیش از حد شود. مغز ما برای مقابله با حجم ثابت اطلاعاتی که به‌صورت آنلاین دریافت می‌کنیم طراحی نشده است ؛ مثالی که در یکی از مقالات آموزشی در توصیف این وضعیت خواندن این بود: این وضعیت شبیه تلاش برای نوشیدن از شلنگ آتش‌نشانی است که خیلی پر حجم و پر فشار است.

تحقیقات نشان می‌دهد که کاربرانی که زیاد از اینترنت استفاده می‌کنند فعالیت کمتری در مناطقی از مغز نشان می‌دهند که با تصمیم‌گیری و کنترل تکانه‌ها مرتبط است. این بدان معنی است که صرف زمان زیاد آنلاین در واقع می‌تواند نحوه کار مغز شما را تغییر دهد و باعث شود تفکر واضح و تصمیم‌گیری خوب برای شما دشوارتر شود.


* علاوه بر این، افرادی که به طور بیش از حد از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، تمایل به داشتن سطح بالاتری از اضطراب و افسردگی دارند.


* راه‌حل‌هایی برای جلوگیری از «پوسیدگی مغز»:

- محدود کردن زمان استفاده از گوشی: هر روز محدودیتی برای خود تعیین کنید که چقدر می‌خواهید وقت خود را صرف بازی‌ها و رسانه‌های اجتماعی کنید.

- دنبال‌کردن علایق و فعالیت‌های غیردیجیتال: در یک سرگرمی جدید یا باشگاه در مدرسه یا جاهای دیگر شرکت کنید که شما را تشویق می‌کند تا تجربه عملی بیشتری داشته باشید.

- فعال‌بودن از نظر جسمی: به‌جای دراز کشیدن در رختخواب، حرکت کنید و پیاده‌روی کنید. لذت‌بردن از مناظر طبیعی زندگی بهتر از دیدن آنها در فضای دیجیتال است.

- ایجاد ارتباط با افراد در دنیای واقعی: با افراد یا دانش‌آموزان دیگر دوست شوید! از آن‌ها بخواهید که با هم بیرون بروند و فعالیت‌های سرگرم‌کننده‌ای انجام دهند.

https://sedayemoallem.ir/پژوهش/item/25089-/اسیر-صفحه‌-نمایش-آیا-نسل-زد-در-حال-از-دست‌-دادن-توانایی-تفکر-است؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« ... اما چرا در صحنه عمل از این همه مقالات علمی و دکترهای مدعی مستقر در دانشگاه‌های بعضا آبکی هیچ بخاری در راستای کاستن از مشکلات مملکت بر نمی‌خیزد! »

من دکتر هستم ؛ پس هستم !

رضا قاسم پور / خبرنگار صدای معلم



* بدترین حالت آن است که عده‌ای فرصت‌طلب خود زمینه ذهنی مخاطبین را طراحی و چیدمان جلسات را چنان مهندسی می‌کنند که مخاطب در منگنه اخلاقی قرار گرفته و جرات نکند بدون این عناوین کذایی مخاطب شان را صدا بزند.

جالب‌تر آنکه بیش از نیم میلیون دکترا در حال تدریس و پژوهش در دانشگاه‌های مختلف بوده و ما در تربیت دکتر و تولید پایان‌نامه‌های رنگارنگ و البته انتشار مقالات علمی یکه تازیم اما چرا در صحنه عمل از این همه مقالات علمی و دکترهای مدعی مستقر در دانشگاه‌های بعضا آبکی هیچ بخاری در راستای کاستن از مشکلات مملکت بر نمی‌خیزد!

البته نباید از پدیده مدرک فروشی و صندلی فروشی در برخی از دانشگاه‌ها غافل بود.


* پدیده مذموم « خود دکتر خوانی » علاوه بر اینکه یک عارضه اجتماعی و چالش جدی فرهنگی است، در کنار آن حکایت از عقده حقارت و کیش شخصیتی داشته و معطوف به آرزوهای نارس و رویاهای نورس کودک درون ماست.


* بعد از خوانش این مطلب سری به گروه‌هایی که در آن زیست مجازی داریم بزنیم که در آن عده‌ای خودشیفته در پروفایل خود درست یا نادرست پیشوند دکتر را به اسم مبارک منگنه کرده‌اند.


* از دیگر سوی ما بعضا برای احترام ویژه به رؤسای « نخود مغزِ خود » که معمولا از پله‌های رانت سیاسی و جناحی پست‌های حساس را تصاحب کرده‌اند به صورت دیمی از القاب دکتر و مهندس استفاده کرده و رؤسا را به توهم دانایی و خود بزرگ پنداری عادت می‌دهیم.

این در حالیست که در دنیای متمدن شرط اصلی احراز پست‌های حساس سیاسی و بالای مدیریتی تجربیات قابل سنجش، توانایی حل مسئله و مدیریت بحران هاست.


https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/25090-/من-دکتر-هستم-؛-پس-هستم

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« چرا از شکست ها و مشکلات و چالش ها درس نمی گیرید ؟ »

باز هم تعطیلی مدارس به خاطر آلودگی هوا ... آقای وزیر ! آن دستور العمل های ویژه و خاصی که می گفتید چه شدند ؟!

صدای معلم گزارش می کند ؛



* همان گونه که از قبل هم پیش بینی می شد ؛ تعطیلی فله ای و زنجیره ای مدارس با اسم رمز « آموزش مجازی » شروع شد .

به نظر می رسد این چرخه غلط و ضد آموزشی قرار نیست تعطیل شود و مسئولان و برنامه ریزان تدبیری در این موارد بیندیشند .



* البته این وضعیت علاوه بر تهران شامل برخی استان ها مانند ارومیه، البرز و تبریز هم می شود .


* مشخص نیست آن دستور العمل های ویژه و خاصی که وزیر آموزش و پرورش در مورد آنان به صورت کلی می گوید چه هستند ؟

در سال های اخیر ؛ اقدامات وزارت آموزش و پرورش و استانداری که متاسفانه ریاست شورای آموزش و پرورش استان را نیز بر عهده دارد جز تعطیلی مدارس ، احاله دادن به آموزش های مجازی که پس از « کرونا » مرسوم و باب شدند و یا تعطیلی زنگ ورزش مدارس واقعا چه چیز دیگری بوده است ؟


* نتیجه 26 ماه تعطیلی مدارس در دوران کرونا جز فقر یادگیری 44 درصدی در مدارس ایران و تشدید آن و سایر مشکلات و چالش ها مانند ترک تحصیل ، افت تحصیلی ، افزایش اختلالات روانی و ... چه ارمغان دیگری داشته که باز هم بر همان پاشنه می چرخید و همان مسیر غلط را تکرار می کنید ؟


* چه کسی و کدام مقام در جمهوری اسلامی باید پاسخ گوی این وضعیت باشد ؟

چرا مسئولان و مقامات اجرای « قانون هوای پاک » را به سخره گرفته اند ؟

مگر این قانون نیست ؟



* مگر اصل‏ پنجاهم قانون اساسی تصریح نمی کند : در جمهوری‏ اسلامی‏، حفاظت‏ محیط زیست‏ که‏ نسل‏ امروز و نسل های‏ بعد باید در آن‏ حیات‏ اجتماعی‏ رو به‏ رشدی‏ داشته‏ باشند، وظیفه‏ عمومی‏ تلقی‏ می‏ گردد. از این‏ رو فعالیت های‏ اقتصادی‏ و غیر آن‏ که‏ با آلودگی‏ محیط زیست‏ یا تخریب‏ غیر قابل‏ جبران‏ آن‏ ملازمه‏ پیدا کند، ممنوع‏ است » .


* مطابق همین اصل و البته عقلانیت ؛ فعالیت هایی که موجب آلودگی می شوند باید تعطیل شوند و یا مدارسی که خود « قربانی » این وضعیت هستند ؟ و نقش چندانی در ترسیم این وضعیت ندارند ؟


* این مسیر غلط ، پر هزینه و ویران گر تا کی و کجا باید ادامه داشته باشد .

https://sedayemoallem.ir/محیط-زیست/item/25091-/باز-هم-تعطیلی-مدارس-به-خاطر-آلودگی-هوا-آقای-وزیر-آن-دستور-العمل-های-ویژه-و-خاصی-که-می-گفتید-چه-شدند-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« آقای کاظمی ! محکم باشید ! »

نیازی به تدوین چارچوب نیست .... به نمایندگان مجلس باج ندهید !

علی قلی زاده/ دبیر مجمع فرهنگیان ایران اسلامی در استان خراسان شمالی



* وزیر آموزش و پرورش در آیین گرامی داشت « روز دانشجو » که نمادی از آزادی خواهی است با اذعان به فشارهای مجلس ، « سیاست زدگی » را مشکل آموزش دانست و از تدوین چارچوبی برای جلوگیری از آسیب های سیاست زدگی به آموزش و پرورش گفته است.

باید به ایشان یادآوری کرد بهترین کار، دوری از شعار گفتن و اقدام عملی است و ایشان با توقف استعلام از نمایندگان مجلس مانع از سیاست زدگی در انتصابات شوند.

https://sedayemoallem.ir/یادداشت/item/25093-/نیازی-به-تدوین-چارچوب-نیست-به-نمایندگان-مجلس-باج-ندهید

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« جهت یادآوری ! »

آقای سخنگو ... یک ماه پاداش معلمانی که استمرار خدمت دادند چه شد ؟!

صدای معلم گزارش می کند ؛



* چهارشنبه ۲۴ مرداد ماه بود که علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در یک نشست خبری البته بدون دعوت از « صدای معلم » چنین بیان کرد : ( این جا )

« هر کدام از فرهنگیان بازنشسته که داوطلب استمرار خدمت هستند و یا معلمانی که در شهریور امسال بازنشسته می شوند ، داوطلب استمرار خدمت و بازنشستگی خود را یک سال عقب بی اندازند، ۱۳ ماه حقوق می گیرند » .

اکنون سه ماه گذشته و مشخص نیست که این قول و وعده آقای سخنگو کی و کجا محقق خواهد شد ؟

https://sedayemoallem.ir/بخشنامه-ها/item/25094-/آقای-سخنگو-یک-ماه-پاداش-معلمانی-که-استمرار-خدمت-دادند-چه-شد-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« پس از ۲۰ سال قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا این امکان وجود دارد که این متغیر تبدیل به عامل ایجاد سرطان شود »

" آلودگی هوا " نخستین عامل مرگ و میر در ایران پس از سرطان !



* براساس اطلاعات مرکز تحقیقات آلودگی هوا که داده‌های آن از ایستگاه‌های پایش سراسر کشور گرفته شده، سال گذشته حدود ۵۰ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در کشور رخ داده است . این تعداد موارد مرگ بین ۱۰ تا ۱۲ درصد از کل موارد مرگ در کشور را به خود اختصاص داده است.


* قبل از ۲۰۱۳ این مسئله علی رغم کنفرانس‌های علمی مختلف، هنوز رسماً پذیرفته نشده بود، اما در سال ۲۰۱۳ سازمان بهداشت جهانی رسماً اعلام کرد که آلودگی هوا یکی از متغیر‌های ایجاد کننده سرطان است ؛ البته این به معنای این نیست که فردای روزی که در معرض آلودگی هوا قرار می‌گیریم حتماً به سرطان مبتلا شویم، اما پس از ۲۰ سال قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا این امکان وجود دارد که این متغیر تبدیل به عامل ایجاد سرطان شود.


* « یکی از عواملی که کمتر به آن توجه می‌شود، استرس است . استرس مزمن ۱۰۰ درصد می‌تواند در ایجاد سرطان نقش داشته باشد . استرس مزمن به معنای نوعی از استرس است که زندگی فرد را مختل می‌کند . این نوع از استرس با استرس‌های کوتاه مدت مانند استرس آزمون کنکور یا حاملگی و نظایر آن فرق دارد. استرسی که مزمن و دائمی باشد، حتماً نقش مهمی در ایجاد سرطان ایفا می‌کند.

اخیراً نیز نتایج یک تحقیق ۴۰ ساله از سوی دانشمندان بریتانیا منتشر شده که بر اساس آن تمام بیماری‌های واگیر دار نیز می‌توانند در ایجاد سرطان نقش ایفا کنند» .


* سن مهمترین عامل رشد سرطان‌ها است و با توجه به رشد میانگین سنی در ایران، در حال حاضر بسته به نوع سرطان، میانگین ابتلاء به سرطان در میان ایرانیان بین ۱ تا ۶ درصد افزایش یافته است. تنوع انواع سرطان‌ها در ایران هم در حال زیاد شدن است.


* « می‌توان فقر و تورم را به عنوان یکی از عوامل موثر به ابتلاء به سرطان برشماری کرد. سوء تغذیه، سلامت مری و معده، مصرف مواد داغ، پروتئین‌های حیوانی و چرب و مصرف نمک زیاد از جمله علل ایجاد سرطان است و به همین دلیل، فقر، به صورت غیر مستقیم می‌تواند در ایجاد سرطان موثر باشد. البته این به این معنی نیست که، چون امسال تورم مثلاً ۱۰ درصد رشد داشته پس می‌تواند ایجاد کننده سرطان باشد، اما فقر، تورم و کاهش قدرت خرید مردم و کاهش کیفیت محصولات غذایی و فرآوری شده در طولانی مدت می‌تواند به شکل غیر مستقیم در ایجاد سرطان موثر باشد » .

https://sedayemoallem.ir/پژوهش/item/25095-/آلودگی-هوا-نخستین-عامل-مرگ-و-میر-در-ایران-پس-از-سرطان

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
چه کسی در دوران انتخابات دائما تکرار می کرد : کارشناسی ! کارشناسی !

آقای پزشکیان ... آیا تعطیلی مدارس به خاطر آلودگی هوا " کار کارشناسی " است ؟

صدای معلم گزارش می کند ؛



* به فرموده و البته بهتر بگوییم دستور استانداری تهران ؛ مدارس در تمامی مقطع استان تهران جز همان دو مورد همیشگی تعطیل شده و برای خالی نبودن عریضه اعلام شده که آموزش ها مجازی هستند .

نمودار زیر وضعیت آلودگی هوا را امروز ( یکشنبه 18 آذر ) و در 24 ساعت گذشته نشان می دهد که هر دو « ناسالم » گزارش می شوند .



* البته این وضعیت مختص به الان و سرمای هوا نیست .

« صدای معلم » سوم مرداد 1403 و در زمانی که واحدهای آموزشی تعطیل هستند در گزارش خود با عنوان : « میانه ی تابستان در بحران آلودگی هوا ؟! چنین نوشت :

این دیگر نیمه دوم سال نیست که بگویند مازوت می سوزانند و چیزهایی از این دست ....

مدارس و دانشگاه ها هم تعطیل هستند . اما ترافیک بی خودی در خیابان ها و معابر موج می زند .

در میانه ی تابستان ( 2 مرداد 1403 ) در خبرها چنین می خوانیم هر چند وضعیت هوا و رویت آن نیازی به آمار و تایید مراجع ذی صلاح ندارد .


* خبری از تشکیل جلسات کارشناسی و تخصصی کمیته ی موسوم به « اضطرار آلودگی هوا » هم نیست چون فعلا نه دغدغه کسی است و مدارس و دانشگاه ها هم تعطیل هستند که این کمیته بخواهد حکم به تعطیلی آنان بدهد و دوباره با همراهی وزارت آموزش و پرورش و با برجسته کردن « آموزش مجازی » افکار عمومی را سر کار بگذارند .

رسانه ای هم دیگر پی گیر قطع هزاران درخت در شهر آلوده ای مانند تهران توسط شهردار سیاسی کار و همه فن حریف اش نیست .



* شورای اسلامی شهر هم درگیر دعواها و کشمکش های بی حاصل بی آن که در مورد فلسفه ی وجودی این شورا پرسش شود .

پرسش در مورد عدم اجرای « قانون هوای پاک » هم مختص زمان بحران آلودگی هوا و رسیدن به مرحله « غیر قابل تحمل » است که البته مطابق روال مرسوم هر فرد و نهاد و سازمانی تقصیر را به دیگری احاله دهد غافل از آن که خودشان و خانواده و سایرین در این هوای مسموم و آسیب زا تنفس می کنند.


* حاکمیت جمهوری اسلامی گویا اصول قانون اساسی را به فراموشی سپرده آن جا که اصل پنجاهم قانون اساسی چنین تاکید می کند :

« در جمهوری‏ اسلامی‏، حفاظت‏ محیط زیست‏ که‏ نسل‏ امروز و نسل های‏ بعد باید در آن‏ حیات‏ اجتماعی‏ رو به‏ رشدی‏ داشته‏ باشند، وظیفه‏ عمومی‏ تلقی‏ می گردد. از این‏ رو فعالیت های‏ اقتصادی‏ و غیر آن‏ که‏ با‌ آلودگی‏ محیط زیست‏ یا تخریب‏ غیرقابل‏ جبران‏ آن‏ ملازمه‏ پیدا کند، ممنوع‏ است » .


* نخستین پرسش و البته همیشگی « صدای معلم » آن است که چرا و با وجود تعطیلی مدارس هوا همچنان آلوده است ؟

پس این تعطیلی چه تاثیری در کاهش آلودگی هوا داشته است ؟

اساسا در این چندین سال تعطیلی های مدارس جز ضعیف کردن بیشتر آموزش و لوث کردن چه دست آورد دیگری برای جامعه داشته است ؟

جالب آن است که در سکوت عمومی و همراهی آنان ؛ آموزش را این گونه لوث می کنند و زمانی که شاخص ها و پارامترهای آموزشی « سقوط » می کنند کلی همایش و نشست خبری و جلسه برای آسیب شناسی ترک تحصیل و افت تحصیل و ... می گذارند و فریاد وامصیبتا سر می دهند .



* و این چرخه و دور باطل به صورت دائم تکرار می شود .

وقتی منابع آلوده کننده ی هوا مشخص هستند که البته مهم ترین آن بر اساس اعلام مراجع رسمی وسائط نقلیه و موتور سیکلت ها هستند ؛ چرا به جای جلوگیری از تردد آنان مدارس را تعطیل می کنند ؟

مگر آن که بپذیریم مسئولان و مقامات از واکنش احتمالی مردم بیمناک هستند و ترجیح می دهند دیوار کوتاه مدارس را نشانه روند که البته در این وضعیت هم دانش آموزان راضی هستند ، هم اولیای آنان و البته درصد قابل توجهی از معلمان .




* « صدای معلم » در گزارش پیشین و در زمان استقرار دولت ابراهیم رئیسی اظهار امیدواری کرده بود که با روی کار آمدن دولت مسعود پزشکیان وضعیت متحول شود به ویژه آن که ایشان در دوران رقابت انتخابات ریاست جمهوری دائما تکرار می کرد که هر کار و تصمیمی پیش از اجرا حتما باید « کارشناسی » شود .

حال پرسش از دولت پاسخ گوی پزشکیان آن است که چه چیزی تغییر کرده و آیا تعطیلی مدارس با توصیفاتی که رفت امر کارشناسی شده ای است .

https://sedayemoallem.ir/محیط-زیست/item/25096-/آقای-پزشکیان-آیا-تعطیلی-مدارس-به-خاطر-آلودگی-هوا-کار-کارشناسی-است-؟

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
« بدون تردید ؛ مدیران و مقاماتی که خود و عملکردشان موجد چنین وضعیت نامطلوب ، ناکارآمد و خلاقیت کشی بوده اند نمی توانند و نباید که حامل و عامل چنین ماموریت مهم و استراتژیکی باشند »

سخن درست پزشکیان در مورد رتبه بندی معلمان برنامه و آدم های متخصص ، دلسوز و پای کار می خواهد !

صدای معلم گزارش می کند ؛



* مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان در نشستی با اعضای کارگروه تأمین فضای آموزشی و کیفیت ‌بخشی به آموزش و توسعه عدالت آموزشی در آموزش و پرورش ؛ هفت توصیه مهم برای تسریع در تحقق اهداف دولت در نظام آموزش کشور می کند .

* « پزشکیان در ادامه به ملزومات کیفیت بخشی به آموزش اشاره کرد و با بیان اینکه هر معلمی باید بتواند عناصر اصلی آموزش یعنی دیدن، شنیدن، گفت و گو کردن و عمل کردن را به صورت توامان به دانش‌آموز تعلیم دهد، تصریح کرد: از نظر ما شاخص اصلی رتبه بندی معلمان باید پرورش دانش‌آموزانی نقاد، فعال، پویا، باانگیزه و با نشاط و باورمند و متعصب نسبت به کشور و سرزمین شان باشد » .


* نکته ی مهم و قابل تامل آن که نه در قانون نظام رتبه بندی معلمان و نه در سند تحول بنیادین که این همه مورد تاکید مسئولان است ؛ هیچ گونه اشاره ای به صورت مستقیم و شفاف به پرورش دانش آموزان نقاد و یا پرداختن و تمرین « تفکر انتقادی » نشده و تنها به « کلی گویی » بسنده شده است .

و این در حالی است که هدف و غایت اصلی نظام های آموزشی توسعه یافته در این محور طراحی و عملیاتی شده است .



* سنجش چنین متغیر کیفی نیاز به ساز و کاری دارد که می باید توسط معلمان خبره و متخصص در میدان تدریس و در قالب تشکیلات مستقل و فراگیر « سازمان نظام معلمی » مورد محک و ارزیابی قرار گیرد و ساز و کار فعلی رتبه بندی و شاخص های تعیین شده که بیش تر در کاغذبازی خلاصه شده قادر به کیفیت بخشی آموزش و غنی سازی آن در این حوزه نیست .


* « اعمال یک نظام استخدامی واحد برای کلیه متقاضیان شغل معلمی » از اهم مطالباتی بود که توسط علی اصغر فانی وزیر پیشین آموزش و پرورش و نیز در نشست دوم فرهنگیان با مسعود پزشکیان کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مطرح و پزشکیان هم متعهد شد که این مورد را در کنار سایر موارد با کمک کارشناسان به مرحله اجرا درآورد . ( این جا )

https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/25098-/سخن-درست-پزشکیان-در-مورد-رتبه-بندی-معلمان-برنامه-و-آدم-های-متخصص-،-دلسوز-و-پای-کار-می-خواهد

https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw
2025/07/10 22:59:16
Back to Top
HTML Embed Code: