tgoop.com/sha_af/18858
Last Update:
《آیا آینده سیلیکون ولی در کوههای افغانستان پنهان است !؟》
#نویسنده: حاجی اشرفی
@Sha_af
#مقاله ای در سایت Venturebeat منتشر شده است و این روزها به بهانه سلطه مجدد گروه طالبان در افغانستان در فضای مجازی منتشر گشته به عاریت گرفته شد .
در مقاله مذکور نویسنده علت اصلی توجه قدرتهای صنعتی بزرگ دنیا مخصوصا #آمریکا به #افغانستان را به دلایل #اقتصادی مرتبط دانسته و با اشاره به وجود معادن فراوان در آن کشور ،وجود معادن لیتیوم که فلزی بسیار کمیاب و کاربرد آن در #صنایع مختلف عنوان میشود ، اصلی ترین علت انتقال قدرت از دولت اشرف غنی به گروه طالبان بدلیل وجود این فلز معدنی که کاربرد اصلی آن در ساخت باطری می باشد در ارتباط میداند !!!!!
✏️ گرچه باور این علت که بخاطر بهره برداری از معادن لیتیوم ،آمریکا با برکناری دولت افغانستان و سر کارآمدن طالبان موافقت کرده سخت است ، اما این مقاله حاوی اطلاعات بسیط تر و مهمتری می باشد .
✏️ اولین سئوالی که در ذهن خواننده این مقاله بوجود میاید اینست که : لیتیوم مگر قرار است چه تاثیری در #اقتصاد جهان بگذارد که اینطور بخاطرش در مقاله ،افغانستان را #عربستان قرن 21 نامیده اند !؟
✏️ برای یافتن پاسخ سئوال لازمست بخاطر آوریم که عربستان سعودی در قرن بیستم اصلی ترین تولید کننده نفت خام و انرژی فسیلی در اوپک و دنیا بود و هست !!!!!
اما بعلت تغییرات شدید آب و هوایی در جهان و گرم شدن اتمسفر زمین به علت تولید روزافزون گازهای گلخانه ای که منشا اصلی آن ،سوخت های فسیلی ناشی از انرژی نفت می باشد ، زیست بوم کره زمین در حال نابودی و کشورهای جهان چاره ای جز تلاش برای کاهش مصرف سوخت های فسیلی و کنترل و ممانعت از افزایش درجه حرارت اتمسفر ندارند . این نگرانی تا بدانجا رسید که طرح ایده 《رشد صنعتی صفر》از سوی دانشمندان و دولتمردان نگران ریسک های زیست محیطی را بطور جدی مطرح نمود.
✏️ در سال 1997 در کیوتو ژاپن 180 کشور جهان تحت نظارت سازمان ملل متحد گردهم آمدند و کنوانسیون عمومی در مورد تغییرات آب و هوایی را امضا کردند . فقط آمریکا در زمان ریاست جمهوری جرج بوش پسر از امضا آن خودداری نمود . در حالیکه 25 درصد گازهای گلخانه ای توسط آمریکا تولید میشود . سپس ۲۵ کشور اتحادیه اروپایی ، #چین ، #روسیه ، #ژاپن ، #هند در رتبه های بعدی قرار دارند . پیمان #کیوتو به دلایل مختلفی اجرایی نگردید تا اینکه در سال 2017 در #پاریس 195 کشور دنیا با امضای پیمان کنترل آب و هوا موافقت خودشان را با اجرای مفاد تصمیمات پاریس بطور جدی اعلام نمودند .
البته در زمان ترامپ آمریکا از این پیمان خارج شد که با رییس جمهور شدن بایدن ، مجددا این کشور برای اجرای این پیمان به آن پیوست .
✏️ متن پیمان پاریس :
۱- نگهداشتن افزایش میانگین دمای جهان 1/5 سلسیوس بالاتر از سطوح پیشا صنعتی ، این کار ریسک ها و اثرات تغییر اقلیم را بطور قابل توجهی کاهش خواهد داد .
۲- افزایش قابلیت انطباق با اثرات تغییر اقلیم و حمایت از تاب آوری اقلیمی و توسعه کم انتشار گازهای گلخانه ای به شیوه ای که تولید غذا را تهدید نکند .
۳- سازگار کردن شارژ مالی با مسیری به سوی انتشارات گلخانه ای پایین و توسعه اقلیم تاب آور
✏️ در مقاله دیگری ، قابلیت لیتیوم را در ذخیره انرژی الکتریسیته و نیروی محرکه خودرو ها ، هواپیماها و هر وسیله ای که اکنون با انرژی فسیلی کار میکند را از دیگر انواع مواد اولیه باطری ها قوی تر و باصرفه تر معرفی کرده است .
برای خیلی ها این موضوع که انرژی های پاک همچون انرژی خورشیدی ، باد ، امواج دریا بعنوان انرژی پایدار ، برای کاربردی شدن ، چگونه ذخیره میشوند با مقاله ؛ سیلیکون ولی و نحوه پیاده سازی و اثربخشی تصمیمات پیمان پاریس و ارتباط بین تحولات منطقه با نحوه اجرای پیمانهای آب و هوایی تا 2030 تا حدود زیادی مشخص گردید .
✏️ اینکه افغانستان قرن 21 همچون عربستان قرن 20 در مقاله مذکور همگون پنداری و به نقش مهم این کشور و منطقه در تحولات عظیم اقتصاد آینده جهان تاکید شده ، امیدواریم مردم مسلمان و مظلوم کشور دوست و همسایه، افغانستان از برکات مادی و معنوی این ماده معدنی و سایر معادن کشورشان بعنوان مواهب الهی و ثروتی بی نظیر به بهترین وجه از این سرمایه ها در مسیر توسعه و پیشرفت های همه جانبه آن کشور بهره مند گردند .
@Sha_af
با #شعف مشعوف شوید.
BY شعف(شبکه علم و فناوری)
Share with your friend now:
tgoop.com/sha_af/18858