Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ایجاد یک نظام حمایت‌ اجتماعی فراگیر
راه‌کار اصلی حذف کار کودک


پنجمین کنفرانس جهانی #حذف_کار_کودک از دیروز در آفریقای جنوبی آغاز شده‌است. در مراسم افتتاحیه که به صورت زنده برای همگان قابل دسترس بود و حدود ۸۰۰۰ نفر آن را آنلاین تماشا کردند، مهم‌ترین بحثی که مطرح شد تاکید بر ایجاد یک نظام #حمایت_اجتماعی_فراگیر به عنوان راه‌کار اصلی برای پایان دادن به کار و استثمار کودکان بود.

کیلاش ساتیارتی، برنده جایزه نوبل صلح و فعال حقوق کودکان در سخنرانی خود بیان کرد که الگوی ما باید دسترسی و حمایت از کودکان به حاشیه رفته و مورد تبعیض قرار گرفته باشد.

وی همچنین در یک نظر چالش برانگیز گفت، آمارها و پژوهش‌ها می‌گویند افزایش بی‌سابقه کار کودک در مقیاس‌های ملی و بین‌المللی به دلیل همه‌گیری کرونا و اثرات آن است.

وی ادامه داد: من این تحلیل را باور نمی‌کنم. افزایش کار کودک به دلیل نابرابری و ساختارهای تبعیض و افزاینده فقر در حال افزایش است و این افزایش از ۵ سال پیش شروع شده بود.

نخست وزیر پیشین سوئد نیز اذعان داشت که پیشرفت در مسیر توسعه پایدار متوقف شده و باید اهداف توسعه پایدار را نجات بدهیم.

#شبکه_یاری

@shabakeyari
🎗درصد کودکان درگیر کار بیش از همه در کشورهای با درآمد پایین است. این نکته با درنظرگرفتن ارتباط دوسویه‌ای که بین کار کودک و درآمد ملی وجود دارد، جای تعجب باقی نمی‌گذارد.

🔻سطح بالای کار کودک با کاهش دستمزد نیروی کار غیرماهر و تشویق‌نشدنِ فن‌آوری‌های وابسته به نیروی کار ماهر، مانع رشد درآمد ملی می‌شود. هم‌چنین با عدم تأمین تحصیلات و سلامت کودکان و بدل نمودن آن‌ها به یک نیروی کار بزرگسالِ کمتر مولد، عملاً مانع رشد درآمد ملی در آینده نیز می‌شوند. از سوی دیگر، رشد درآمد ملی توانایی خانواده‌ها را در شوک‌های اقتصادی بالا می‌برد بی آن که به کار کودکان متوسل شوند.

🔻با این همه، مشکل کار کودکان به‌هیچ‌وجه تنها متعلق به کشورهای کم‌درآمد نیست. از هر ۵ کودک درگیر کار ۳ نفر در کشورهایی با درآمد متوسط زندگی می‌کنند.

🔻به منظور این که رشد ثروت ملی به کاهش کار کودکان بیانجامد، ضروری است که رشد اقتصادی فراگیر باشد و منافع آن به صورت عادلانه توزیع گردد. درآمد حاصل و مالیات‌ها باید در برنامه‌ها و خدماتی سرمایه‌گذاری شود که تغییراتی به نفع کودکان، به‌ویژه در زمینه آموزش و حمایت اجتماعی ایجاد کند.

@shabakeyari
گزیده‌هایی از سرفصل‌های روز دوم پنجمین کنفرانس جهانی #حذف_کار_کودک که در آفریقای جنوبی در حال برگزاری است.

همچنین در یک پنل که درباره مشارکت بخش خصوصی در کاهش کار کودک بحث می‌شد، تاکیدها بر این بود که اول، نمی‌توان به #تجارت_به_سبک_معمول ادامه داد و باید راه و روش تجارت و مسئولیت و تعهدات شرکت‌ها را تغییر داد و محکم‌تر کرد. دوم، کاهش کار کودکان از مسیر دستیابی زنان به کار شایسته اتفاق خواهد افتاد.

#شبکه_یاری_کودکان_کار
#دسترسی_همگانی_به_دانش

@shabakeyari
تمرکز اصلی روز سوم کنفرانس جهانی #حذف_کار_کودک به ارتباط میان تغییرات اقلیمی و کار کودکان اختصاص داشت.

تغییرات اقلیمی تا پایان سال ۲۰۲۲ حدود ۹ میلیون کودک را درگیر #کار_کودک خواهد کرد.

مهاجرت اجباری بر اثر فاجعه اقلیمی اول به دلیل عدم برخورداری مهاجران از حق هویت و وضعیت اقامتی "قانونی"، دوم به دلیل عدم دسترسی به آموزش، و سوم به دلیل عدم دسترسی به حمایت‌های اجتماعی به افزایش کار کودک منجر می‌شود.

راه‌حل‌ مقابله با بحران‌های اقلیمی نمی‌تواند تنها در سطح ملی تحقق یابد و نیاز به راه‌حل‌ها، همکاری‌ها و همه مهم‌تر تعهدات بین‌المللی، منطقه‌ای و جهانی دارد.

#شبکه_یاری_کودکان_کار
#مهاجرت #اقلیم #بحران #اخبار

@shabakeyari
🔹فقر آموزشی در ایران

گزارش «فقر آموزشی در ایران» از مجموعه گزارش‌های فقر چندبعدی است که در تابستان ۱۴۰۰ در دفتر مطالعات رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار، و رفاه اجتماعی منتشر شده است.

در بخش اول گزارش وضعیت فقر آموزشی در ایران براساس شاخص‌هایی نظیر نرخ بازماندگی از تحصیل، نرخ عدم برخورداری از مدرک ابتدایی در گروه سنی ۱۷-۱۲ سال، نرخ عدم برخورداری از مدرک متوسطه برای گروه سنی ۲۴-۱۸ سال، میانگین نمرات آزمون نهایی، و وضعیت دانش‌آموزان در آزمون‌های تیمز و پرلز بررسی شده است.

در این گزارش مجموعه‌ای از عوامل مستقیم مربوط به خانوار (نرخ فقر پولی کودکان، سطح تحصیلی والدین، کمبود منابع یادگیری در خانه، دوزبانه‌بودن کودک، نرخ پوشش پیش‌دبستانی، و وضعیت فقر در خانوار) و عوامل مستقیم مربوط به مدرسه (نرخ دسترسی به یارانه و شبکۀ اینترنت، تراکم کلاس، تراکم فقر، نسبت دانش‌آموز به معلم، سطح تحصیلات معلمان، وضعیت عوامل مؤثر بر فقر در محیط مدرسه) بررسی شده است.

برخی از یافته‌های گزارش به شرح زیر است:

🔸در سال ۱۳۹۸ نزدیک به ۳۰ درصد جمعیت ۲۴-۱۸ سال فاقد مدرک تحصیلی متوسطۀ دوم بوده‌اند.

🔸میانگین نمرات آزمون‌های نهایی پایۀ دوازدهم در سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ حدود ۱۲.۶ بوده است: میانگین علوم انسانی ۱۰.۷۵ (بالاترین استان ۱۳.۶ و پایین‌ترین استان ۸.۷)، میانگین علوم تجربی ۱۳.۷۷ (بالاترین استان ۱۵.۵ و پایین‌ترین استان ۱۲.۷)، میانگین ریاضی-فیزیک ۱۳.۲۸ (بالاترین استان ۱۵.۰۵ و پایین‌ترین استان ۹.۵۳)، میانگین معارف ۱۲.۸۵ (بالاترین استان ۱۶.۲ و پایین‌ترین استان ۸.۵۷).

🔸براساس برآوردهای مختلف بین ۲۵ (براساس اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان) تا ۳۸ درصد (براساس داده‌های هزینه-درآمد خانوار مرکز آمار ایران) کودکان زیر ۱۸ سال در خانوارهای زیر خط فقر مطلق زندگی می‌کنند.

🔸براساس داده‌های ۲۰۱۹ آزمون تیمز، ۲۵ درصد دانش‌آموزان پایۀ چهارم و ۳۱ درصد دانش‌آموزان پایۀ هشتم منابع کمی برای یادگیری در خانه (اینترنت، کتاب، تحصیلات والدین) دارند. متوسط بین‌المللی این شاخص در بین ۵۴ کشور آزمون حدود ۸ درصد بوده است.

دانلود متن کامل گزارش
@omidi_reza
در روز چهارم کنفرانس جهانی #حذف_کار_کودک گفتگوها جنبه‌های عمیق‌تری داشت و روی سیاست‌گذاری‌ها و رویکردهای اقتصادی و سیاسی متمرکز بود.

در یک پنل تخصصی تجربه کشورهای آمریکای لاتین در کاهش کار کودک بررسی شد.

نماینده منطقه‌ای سازمان ملل اذعان داشت که نمی‌توان اول به توسعه کشور فکر کرد و بعد به فکر حمایت اجتماعی افتاد. بلکه به نظر وی حمایت اجتماعی کلید توسعه بوده و یک تصمیم‌گیری منطقی و اخلاقی برای سیاست‌گذاران است.

نماینده برزیل اما نظر دیگری داشت. به گفته وی نمی‌توان از موتورهای به وجود آورنده کار کودک غافل شد. او مدل توسعه اقتصادی نئولیبرال را افزاینده اصلی کار کودک در آمریکای لاتین دانست که اقتصاد را غیررسمی کرده و دسترسی کودکان به آموزش رایگان را با خصوصی‌سازی محدود کرد. به اعتقاد او تغییر مدل توسعه اقتصادی در برزیل دلیل اصلی کاهش کار کودک در این کشور بوده است.

#شبکه_یاری
🎗دسترسی به دانش روز حق همگانی است.

@shabakeyari
کودکان می‌گویند...

از روز پنجم کنفرانس جهانی #حذف_کار_کودک تصمیم گرفتیم گزین‌گویه‌های کودکان و بازماندگان کار کودک را از فروم ویژه کودکان برایتان بنویسیم.

کودکانی که معتقدند باید در طراحی و اجرای راه‌حل‌های مبارزه با کار کودک مشارکت داشته باشند.

@shabakeyari
خلاصه پنل‌ها، روز پنجم🎗
کنفرانس جهانی حذف کار کودک


از دیگر تجربه‌های جالب روز پنجم تجربه تشکل‌های کارفرمایی در هوندوراس بود. این اتحادیه‌‌ها متعهد شده‌اند که به مرور کسب‌وکارهای غیررسمی خود را از منظر حقوق کار رسمی کرده و به ویژه در صنعت کاکائو حقوق کار بهتری به بزرگسالان اختصاص داده و همزمان این عرصه را از کار کودک عاری کنند.

▫️لازم به ذکر است بیشترین سود صنعت کاکائو به شرکت‌های بزرگ بین‌المللی می‌رسد که هنوز تعهدات لازم را برای تجارت عادلانه و اخلاقی نداده‌اند.

▫️همچنین در تجربه طراحی برنامه ویژه حمایت‌ اجتماعی خانواده‌محور در پاکستان از این بعد و برای اولین بار مسئول و سرپرست خانواده مادر است و کمک‌هزینه ماهانه حتی در صورت وجود پدر به حساب مادر خانواده واریز می‌شود. نماینده پاکستان معتقد بود این امر به انتخاب خانواده برای اهمیت دادن بیشتر به آموزش کودکان (که اغلب آنها در کارگاه‌های تولید توپ فوتبال کار می‌کردند)، اجرای بهتر تعهد حمایت از فرزند، و تصمیم‌گیری مستقل زنان برای چگونگی حمایت از فرزندان کمک کرده است و از این طریق خروج کودکان از چرخه کار پایدارتر بوده است.

این ارائه با تشویق ایستاده حاضران روبرو شد.

اختتامیه این کنفرانس امروز در آفریقای جنوبی برگزار شد و فردا آخرین خبر کنفرانس را منتشر می‌کنیم.

#شبکه_یاری

@shabakeyari
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎗پنجمین کنفرانس جهانی #حذف_کار_کودک در دوربان آفریقای جنوبی به مدت ۶ روز برگزار شد.

هزار نماینده از دولت‌ها، تشکل‌های کارگری، تشکل‌های کارفرمایی، سازمان‌های جامعه مدنی و سازمان‌های بین‌المللی در آن شرکت کردند و ۷۰۰۰ نفر از سراسر دنیا آن را به صورت آنلاین تماشا کردند.

سندی که به نام فراخوان اقدام دوربان برای حذف کار کودک در انتهای کنفرانس قرائت شد و روی آن توافق جمعی حاصل شد ۶ سرفصل اصلی دارد:

▫️کار شایسته برای بزرگسالان و همزمان خالی کردن عرصه کار از #کار_کودک با اولویت حذف بدترین اشکال کار کودک
▫️تقویت پیشگیری از کار کودک شامل کار اجباری، برده‌داری مدرن و ترافیک انسانی، و حمایت از بازماندگان
▫️تحقق حق آموزش اجباری، رایگان، باکیفیت، برابر و شمول‌گرا
▫️دسترسی جهان‌شمول به حمایت اجتماعی
▫️افزایش سرمایه‌گذاری و همکاری‌های بین‌المللی برای حذف کار کودک و کار اجباری

توجه: امیدواریم مطالب این هفته را پسندیده باشید. گزارش شبکه یاری از وقایع و بحث‌های این کنفرانس به جهت دسترسی عمومی به دانش روز و نیز آگاهی از اخبار مهم در عرصه حذف کار کودک در بستری بین‌المللی و حمایت از حقوق کودکان است.

@shabakeyari
📌 بیانیه گروهی از انجمن های فعال در حوزه کودکان کار به مناسبت 16 مهر روز ملی کودک

امسال روز کودک را شادباش نمی‌گوییم

روز ملی کودک فرصتی است تا دوباره به مسایل و مشکلات کودکان و نوجوانان عزیز کشورمان نگاهی بی‌اندازیم. در سالی که گذشت کودکان در کشورهای مختلف دنیا به خصوص در خاورمیانه روزگار سختی را تجربه کردند. میلیون‌ها کودک ناخواسته درگیر تبعات ناشی از جنگ، مهاجرت اجباری، قحطی، خشکسالی و مشکلات زیست‌محیطی بودند و متأسفانه در این شرایط شمار زیادی از کودکان جان عزیزشان را از دست دادند.
بر اساس پیمان‏نامه جهانی حقوق کودک که درسال 1989 به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل رسیده و مورد توافق همه کشورهای جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران نیز قرار گرفته، کشورهای عضو باید حق کودک را برای برخورداری از حمایت‌های مختلف آموزشی، بهداشتی، درمانی و ... به رسمیت بشناسند و در تصمیم‌سازی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها منافع عالیه کودکان را مدنظر قرار دهند.
ادامه مطلب...
با این‌که همه قوانین و کنوانسیو‏ن‏های جهانی به طور مداوم بر ضرورت توقف کار کودکان تاکید می‏کنند، هنوز میلیون‏ها کودک برای امرار معاش خود و خانواده‌هایشان به اشتغال زودهنگام مشغول شده‌اند. در ایران آمار دقیقی از تعداد کودکان کار در دست نیست، اما براساس مشاهدات و آمارهای استخراجی از سرشماری‏ها، این آمار روند صعودی دارد و در شرایط دشوار اقتصادی روی آوردن کودکان به بدترین اشکال کار مثل زباله‌گردی افزایش یافته است.
شرایطی که اکنون با آن دست به گریبان هستیم، حاصل بی‌توجهی حاکمیت به هشدارهای پی در پی سازمان‌های مردم نهاد و کارشناسان و دلسوزان حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی است و نتیجه‌ شکاف طبقاتی روزافزونِ حاصل از اقتصاد غیرعلمی و رانتی، گسترش فقر، بی‌عدالتی و انواع آسیب‌های اجتماعی است.
با توجه به شرایطی کنونی کشور با تأکید بر تمامی مطالبات برآورده‌نشده از سال‌های گذشته چون ممنوعیت بهره‌کشی از کودکان، حق برخورداری از تحصیل و آموزش برای همه کودکان بدون توجه به ملیت و قومیت، ایجاد زمینه‌های لازم برای بازگشت همه کودکان به مدرسه، برخورداری از حق بهداشت و درمان برای کودکان دروضعیت دشوار و خانواده‌هایشان و ... لازم می‌دانیم ضمن تأکید دوباره بر این مطالبات، موارد ویژه‌ای را مرتبط با بحران‌های جاری مطرح می‌کنیم:
1- در تصاویر و کلیپ‌های منتشر شده از اخبار این روزها، کودکان و نوجوانانی از مناطق حاشیه‌ای با لباس‌های فرم و باتوم به‌دست دیده شده که نشان می‌دهد متأسفانه از آنان در مقابله با معترضان استفاده شده است. این رویه را خلاف همه موازین انسانی و خلاف مفاد صریح ماده 32 پیمان نامه (ممنوعیت هرگونه بهره‌‌کشی از کودکان) و ماده 38 (ممنوعیت استفاده از کودکان در مخاصمات و مبارزه مسلحانه ) می‌دانیم و هشدار می‌دهیم ترومای روحی و روانی حاصل از این حضور خشونت‌بار به آسانی ترمیم نخواهد شد و تبعات سنگینی برای کودکان و خانواده‌هایشان و جامعه به همراه خواهد داشت.
۲- قانون اساسی کشور صراحتاً برگزاری اجتماعات قانونی بدون حمل سلاح را پیش‌بینی کرده و حق مردم می‌داند و همچنین ماده 15 پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک برحق کودکان در مورد آزادی اجتماعات و شرکت در مجامع مسالمت‌آمیز تصریح داشته و رعایت آن را  بر عهده دولت‌ها گذاشته تا برگزاری این اجتماعات را به رسمیت بشناسند. واقعیت این است که کودکان و نوجوانان امروز، نسلی کنجکاو و پرسشگر و البته مطالبه‌گر هستند که برای سوالات و مطالباتی که دارند پاسخ شفاف و بدون حاشیه طلب می‌کنند. بنابراین ایجاد تمهیدات لازم برای بیان نظرات و انتقادات در فضاهایی امن و شنیدن حرف‌های آنان بر عهده حاکمیت است.
۳-در روزهای گذشته مسئولان به دفعات اعلام کرده‌اند که میانگین سنی دستگیرشدگان پایین است و به همین دلیل ضمن درخواست آزادی همه بازداشت شدگان به خصوص افراد زیر سن 18 سال که برابر پیمان‌‌نامه، کودک محسوب می‌شوند، با تأکید بر آزادی هر چه سریع‌تر آنان، این کودکان باید تا زمان آزادی در مکان‌های ویژه و امن باشند و همچنین ضروری است که رسیدگی به پرونده‌های آنان در دادگاه‌های اطفال و زیر نظر قاضی عالم به حقوق کودکان و به دور از جو امنیتی و ارعاب باشد.
۴-در پایان وظیفه خود می‌دانیم مراتب تأثر و تأسف خود را  از مرگ هموطنانی که درروزهای گذشته جان عزیزشان قربانی خشونت شده، اعلام کنیم. جای تأسف است که تعدادی از کشته‌شدگان کودکان و نوجوانان هستند، ضمن اعلام همدردی و تسلیت به خانواده‌های جانباختگان، مصرانه از نهادهای مسئول می‌خواهیم برای آن که جان‌های بیشتری را ازدست ندهیم، هرچه سریعتر مانع اعمال خشونت بیشتر شوند.


اسامی انجمن های امضاکننده بیانیه:
1-  انجمن پژوهش های آموزشی پویا
2-  انجمن فرهنگی پژوهشی پرنده درخت کوچک
3-  انجمن حامیان کودکان کار و خیابان
4-  انجمن حمایت از حقوق کودکان
5-  انجمن دوستداران کودک پویش
6-  انجمن یاری کودکان کار
7-  انجمن یاری کودکان در معرض خطر
8-  تشکل برای کودکان
9-  جمعیت دفاع از کودکان کار و آسیب های اجتماعی
10-  درخت کوچک زندگی
11-  گروه فرهنگی اجتماعی کیانا
12-  گروه تلاشگران یاری همدل
13-  موسسه تاک سرزمین من
14-  موسسه توانمند سازی زنان و کودکان مهر و ماه
15-  موسسه توانمند سازی ندای ماندگار دروازه غار
16- کانون توسعه فرهنگی کودکان
17-  موسسه توسعه و توان افزایی کنشگران اجتماعی فرزانه
18-  موسسه رویش نهال جوان
19-  موسسه شکوفایی استعدادهای کودکان مهر(شکوفا)
20-  موسسه نوید زندگی کوشا
21-  موسسه یاریگران کودکان کار پویا
22-  موسسه پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی انسان دشواری وظیفه‌
2025/01/15 09:38:44
Back to Top
HTML Embed Code: