tgoop.com/shahyarran/42079
Last Update:
«آنها هر چه را که مایلند مینویسند در حالی که اگر تکذیب نامهای برای آنها بفرستید، تکذیب
نامه شما را به هیچوجه چاپ نمیکنند کار آنها تروریسم فکری است آیا این جزو منشور حقوق بشر است؟ این حملات در وهله اول با مسئله نفت شروع شد. هنگامی که ما کردیم سیاست پنجاه پنجاه خود را تغییر دهیم و آن را به صورتی در آوریم که ۷۵ درصد بهره نصیب ما و ۲۵ درصد سهم طرف مقابل شود حملات علیه من و کشورم شروع شد تا قبل از این جریان هرگز سابقه نداشت که یک دانشجوی ایرانی در خارج از ایران دست به تظاهرات بزند و هیچ گاه وسائل ارتباط جمعی امریکا و اروپا به ایران حمله نمیکردند بی تردید پس از بروز مسئله نفت بود که حملات علیه ایران شروع شد و چون ما سیاست خود را با قدرت هر چه بیشتر ادامه دادیم به طوری که در چهار یا پنج سال پیش اختیار تمامی ذخایر هیدرو کربن خود را در دست گرفتیم این حملات همزمان به اوج خشونت رسید و حتی تقریباً تبدیل به نفرت شد که چرا و چگونه یک کشور آسیایی چنین جرأتی به خود میدهد؟ مسئله در اینجا است که چگونه یک کشور جرأت میکند پیشنهادهایی ارائه دهد که با منافع اختصاصی بعضیها مغایرت دارد؟ منظورم همان کارتلهای عظیم نفتی است».
با توجه به این نکات در بررسی انقلاب اسلامی به نقش کمپانیهای نفتی باید تأکید اساسی کرد. به نظر من تاریخ معاصر ایران با نفت نوشته شده است.
به عبارت دیگر سرشت و سرنوشت تحولات سیاسی ایران معاصر از) تبعید رضاشاه تا تضعیف و سقوط دولت مصدق و سرنگونی محمد رضا (شاه را نمیتوان فهمید مگر اینکه ابتداء مسئلهٔ نفت و نقش کمپانیهای بزرگ نفتی در حیات سیاسی ایران فهم و درک گردد.
چنانکه خواهیم ،گفت طرح سرنگونی رژیم ،شاه ۵ سال پیش از وقایع ۵۷(یعنی در سال ۱۳۵۳ (۱۹۷۴) کلید خورده بود روند تدارک این سرنگونی را میتوان چنین ترسیم کرد
۱_پس از سقوط دولت مصدق، محمد رضا شاه میخواست که بر اجحافات دراز مدت کمپانی های نفتی خاتمه دهد و حاکمیت مطلق ایران بر منابع و صنایع نفتی را تحقق بخشد. با این آرزو در سال ۱۳۴۶ بهنگام افتتاح کارخانه عظیم ذوب آهن اصفهان در حضور الکسی کاسگین(نخست وزیر شوروی) شاه با لحنی تند و تهدید آمیز خطاب به کمپانیهای بزرگ نفتی اخطار کرد :
« در سال ۱۹۷۹ یعنی در سال ۱۵۷ قرار داد نفت با کنسرسیوم نفت خاتمه پیدا خواهد کرد و شرکت های نفتی فعلی در ردیف بلندی خواهند ایستاد و بدون هیچ ،مزایائی، مثل دیگران برای خرید نفت ایران باید بیایند صف بکشند در سال ۱۹۷۹ یعنی در سال ۵۷ ما قرارداد نفت خودمان با کنسرسیوم را دیگر به هیچوجه تمدید نخواهیم کرد... ».
۲- شاه از قیمت هر بشکه نفت در حد قیمت یک بطری آپ اویان» بشدت ناراضی بود و کوشید تا از طریق سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) ضمن خاتمه دادن به اجحاف های دراز مدت کمپانیهای نفتی، قیمت نفت را تا چهار برابر افزایش دهد.
۳-در ۲۲ اسفند ۱۳۴۷ شاه به کنسرسیوم نفت اخطار کرد که درآمد ایران باید ظرف دو آینده به یک میلیارد دلار برسد و گرنه ایران نصف منابع نفتی خود را در اختیار خواهد گرفت». چند ماه قبل از این اخطار، شاه پالایشگاه نفت تهران را در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۴۷ افتتاح کرده بود.
به دنبال این اخطار، شاه تأکید کرد:
آنچه من میگویم کاملا روشن است. من میگویم نفت مال ما است، اگر استخراجش نمیکنید ما خودمان آن را استخراج خواهیم کرد.
۴_نکته بسیار مهم اینکه در گفتگو با روزنامه نگاران در ۵ بهمن ۱۳۴۹ شاه پیش بینی کرده بود بین قدرتهای امپریالیستی و ما برخوردی روی میدهد
برگه سوم
ادامه👇👇👇
BY 👑کانال شهیاران 👑
Share with your friend now:
tgoop.com/shahyarran/42079