tgoop.com/shiaomari/1023
Last Update:
💠 چرا تفاسیری غیر از تفسیر اهل بیت علیهم السلام را مردود میدانیم؟ [۱]
✍یکی از مهمترین عواملی که منشأ انحرافات بسیاری در دین و مذهب شده مسئله «تفسیر قرآن» است. هر فرقهای با استناد به فهم و تفسیر خود از قرآن به مسیری رفته و دیگری را گمراه خطاب میکند و چه بسا فرقههایی که در طول تاریخ با استناد به تفسیری خاص از قرآن ایجاد شده و در آینده نیز ایجاد خواهد شد!
طبق آیات و احادیث پرشمار صادره از ائمه طاهرین علیهم السلام «تفسیر و تأویل قرآن» از شئون اختصاصی اهل بیت علیهم السلام بوده و دیگران حق تفسیر و تأویل آیات را ندارند و شارع مقدس به آنان چنین اجازهای را نداده است؛ در واقع هیچ حدیث و آیهای نداریم که به مردم فرموده باشد قرآن را از پیش خود و به طور دلخواه فهم و تفسیر کنید! بلکه بالعکس بارها و بارها مردم را از اینکه قرآن از پیش خود تفسیر و تأویل کنند(تفسیر بِرأي) نهی و توبیخ کردهاند و حتی وعده عذاب دادهاند. در ادامه ابتدا چند حدیث در خصوص نهی از تفسیر ارائه میشود و در ادامه سایر دلایل و عللی که به واسطه آنها تفاسیر اجتهادی را مردود میدانیم ذکر خواهد شد انشاءالله:
🔹رسول خدا صلیالله علیه و آله فرمود: ... هر کس قرآن را با نظر خود تفسیر کند، قطعاً بر خدا دروغ بسته است... (کمال الدین و تمام النعمة، ص ۲۵۶)
🔹امام باقر صلوات الله علیه فرمود: آنچه دانستید پس بگویید[یعنی آنچه علم آن را از ما یاد گرفتهاید پس به آن معتقد شوید] و آنچه ندانستهاید پس بگویید: خدا داناتر است. همانا انسان یک آیه از قرآن را بیرون میکشد [و آن را به دلخواه و مقصود خود تطبیق میدهد و تفسیر میکند] و با این کار به فاصلهاى دورتر از فاصله ميان آسمان و زمين پرت خواهد شد. (الکافی، ج۱، ص۳۳)
🔹امام باقر علیه السلام به قتادة(از مفسران مورد احترام مخالفین) فرمود: ... وای بر تو ای قتاده! همانا تو قرآن را فقط از پیش خودت تفسیر کردهای، بنابراین هلاک شدی و دیگران را نیز هلاک کردهای، و اگر تفسیر را از مردان اخذ کنی باز هلاک شدهای و دیگران را نیز هلاک کردهای.... ای وای بر تو ای قتاده! قرآن را تنها کسی میشناسد که مورد خطاب آن واقع شده است[یعنی اهل بیت علیهم السلام](الکافی، ج۸، ص۳۱۱)
🔹جابر بن یزید جعفی گوید: از امام باقر علیه السلام درباره چیزی از تفسیر قرآن سوال پرسیدم، به من پاسخی دادند. سپس (فردا) برای بار دوم از ایشان همان آیه را پرسیدم به من پاسخ دیگری دادند، پس عرض کردم: پیش از امروز درباره این مسئله به من پاسخ دیگری داده بودید. حضرت فرمود: ای جابر! همانا قرآن بطنی دارد و بطنش نیز بطنی دارد. و ظاهری دارد و ظاهرش نیز ظاهری دارد. ای جابر! چیزی از عقلهای مردم دورتر از تفسیر قرآن نیست. همانا آیه(ای که از من پرسیدی) اولش درباره چیزی است و آخرش درباره چیز دیگری است، در حالی که سخنی متصل و بهم پیوسته است و بر معانی گوناگون حمل میشود.(المحاسن للبرقی، ص۳۰۰، التفسیر للعیاشی، ج۱، ص۱۱)
🔹امام صادق علیه السلام فرمود: هرکس قرآن را با نظر خودش تفسیر کند اگر اتفاقا درست تفسیر کند پاداشی ندارد و اگر اشتباه تفسیر کند گناهش برای عهدهاش است.(التفسیر للعیاشی، ج۱، ص۱۷)
🔹امام صادق علیه السلام فرمود: هر کس قرآن را با نظر شخصی خود تفسیر کند اگر اتفاقا به نظر صحیح برسد پاداشی ندارد و اگر به خطا رود پس فاصله او [با حقیقت] دورتر از آسمان است(التفسیر للعیاشی، ج۱، ص۱۷)
🔹امام صادق علیه السلام فرمود: پدرم فرمود: مردی نیست که برخی از قرآن را به برخی دیگر بزند مگر اینکه کافر شد.(الکافی، ج۲، ص۴۶۲)
شیخ صدوق به نقل از اساتید خود در شرح این حدیث مینویسد: یعنی یک آیه از قرآن را با آیهای دیگر تفسیر کند. (معانی الاخبار، ص۱۹۰)
🔹امام صادق علیه السلام فرمود: همانا در قرآن حوادث گذشته و رخدادهای آینده و حوادث کنونی آمده است. حتی اسامی اشخاص در قرآن آمده بود پس حذف شد. یک اسم از قرآن بر وجوه بیشماری حمل میشود که فقط اوصیا آن را میدانند.(التفسیر للعیاشی، ج۱، ص۴۷)
#تفسیر_صحیح #تفسیر #تفسیر_اهلبیت #نقد_تفسیر_برأی #نقد_تفسیر_اجتهادی
🆔 @ShiaOmari
BY نقد شیعیان سنّی زده
Share with your friend now:
tgoop.com/shiaomari/1023