tgoop.com/shiaomari/1031
Last Update:
💠 چرا تفاسیری غیر از تفسیر اهل بیت علیهم السلام را مردود میدانیم؟ [۹]
🔹اصحاب ائمه علیهم السلام و علمای شیعه تا حدود قرن پنجم هجری تنها به تفاسیر مأثور(حدیثی) توجه داشتهاند
✍یکی از معیارها جهت تشخیص روش صحیح فهم دین، توجه به منهج اصحاب ائمه علیهم السلام و قرائت رایج شیعیانِ نخستین از دین است. ایشان به دلیل هم عصر بودن با امامان معصوم و رفت و آمد و مراوده حضوری با ائمه، فهم دقیقتر و نزدیکتری در خصوص نحوه صحیح دینداری داشتهاند، همچنین تقریر امامان معصوم[یعنی سکوتی که دلالت بر تایید دارد] نیز میتواند به عنوان دلیلی بر صحت روش اصحاب برجسته ذکر شود. لا اقل در خصوص کلیات دینداری این قضیه قابل استناد است؛ به عنوان مثال اینکه شیعیان نخستین تا حدود قرن پنجم هجری تنها به متن احادیث عمل میکردهاند و کتب فقهی و توضیحالمسائلها تنها شامل نصّ احادیث بود و رأی و فتوا جایگاهی نداشت از مسلّمات است تا جایی که شیخ طوسی(درگذشت ۴۶۰ هـ.ق) در قرن پنجم هجری هنگامی که میخواهد اولین کتب فتاوی را (مطابق توضیح المسائلهای امروزی) در شیعه تألیف کند در مقدمه کتاب المبسوط چنین مینویسد: «...و همچنین نیّتم برای نگارش کتاب فتوا ضعیف میشد به خاطر اینکه این طائفه(شیعیان) به آن رغبت و عنایتی ندارند؛ زیرا آنان احادیث و آنچه از صریح الفاظ احادیث روایت شده را دریافت کردهاند، تا جایی که اگر در مسئلهای غیر لفظ احادیث یعنی مفهوم احادیث ولی با غیر لفظی که به آن عادت دارند را ببینند، از آن تعجب میکنند و در فهمش دچار مشکل میشوند»(المبسوط، ص ۲)
در خصوص تفسیر قرآن نیز این معیار میتواند مورد استناد قرار گیرد. تنها کتب تفسیری که از شیعیان نخستین تا قرن پنجم هجری گزارش شده است تفاسیر مأثور(حدیثی) است مانند تفسیر عیاشی، تفسیر فرات کوفی، تفسیر علی بن ابراهیم قمی و.... میتوان گفت اولین کسی که به تأسّی از مخالفین و با استعانت از سبک و روش اجتهادی آنان به تفسیر قرآن در میان شیعیان پرداخت، شیخ طوسی در قرن پنجم هجری بود که تفسیر تبیان را نگاشت.
#تفسیر_صحیح #تفسیر #تفسیر_اهلبیت #نقد_تفسیر_برأی #نقد_تفسیر_اجتهادی #خدا #امام_علی #شیعه #مذهب #دین #دینشناسی #نقد_تقلید #نقد_اجتهاد
🆔 @ShiaOmari
BY نقد شیعیان سنّی زده
Share with your friend now:
tgoop.com/shiaomari/1031