tgoop.com/shiaomari/1035
Last Update:
💠 چرا تفاسیری غیر از تفسیر اهل بیت علیهم السلام را مردود میدانیم؟ [۱۵]
⁉چرا ظاهر آیات را بدون رجوع به امام معصوم حجت نمیدانیم؟
✅ نمونهای از تفسیر اهل بیت علیهم السلام و ضرورت رجوع به ایشان در فهم و تفسیر قرآن(۱)
به آیات ۱۵ و ۱۶ سوره قصص و ترجمه و فهمی که از ظاهر آیه قابل برداشت است دقت کنید:
وَدَخَلَ الْمَدِينَةَ عَلَىٰ حِينِ غَفْلَةٍ مِّنْ أَهْلِهَا فَوَجَدَ فِيهَا رَجُلَيْنِ يَقْتَتِلَانِ هَٰذَا مِن شِيعَتِهِ وَهَٰذَا مِنْ عَدُوِّهِ فَاسْتَغَاثَهُ الَّذِي مِن شِيعَتِهِ عَلَى الَّذِي مِنْ عَدُوِّهِ فَوَكَزَهُ مُوسَىٰ فَقَضَىٰ عَلَيْهِ قَالَ هَٰذَا مِنْ عَمَلِ الشَّيْطَانِ إِنَّهُ عَدُوٌّ مُّضِلٌّ مُّبِينٌ - قَالَ رَبِّ إِنِّي ظَلَمْتُ نَفْسِي فَاغْفِرْ لِي فَغَفَرَ لَهُ إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ
ترجمه: موسی هنگامی که اهل شهر در غفلت بودند وارد شهر شد. ناگهان دو مرد را دید که به جنگ و نزاع مشغولند. یکی از پیروان او بود، و دیگری از دشمنانش. آن که از پیروان موسی بود در برابر دشمنش از موسی تقاضای کمک نمود. موسی مشت محکمی بر سینه او(دشمن) زد و کارش را ساخت. گفت: «این از عمل شیطان است، همانا او دشمنِ گمراه کنندهی آشکاری است»
(سپس) گفت: «پروردگارا! من به خودم ستم کردم. پس مرا بیامرز» پس خداوند او را آمرزید، همانا او بسیار آمرزنده مهربان است.
تقریبا تمام مترجمان قرآن آیه را همین گونه ترجمه کردهاند. بنابراین طبق ظاهر آیه، موسی شخصی از فرعونیان را کشت و گفت: این کار یعنی کشتن او از اعمال شیطانی بود. سپس به درگاه خداوند عرضه داشت: من به خودم ستم کردم، پس مرا بیامرز و خداوند نیز او را آمرزید. زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.
اما این فهم و برداشت قطعاً با عصمت پیامبران در تعارض است. و از همینجاست که میگوییم: وقتی به اهل بیت علیهم السلام در فهم قرآن رجوع نکنیم، قرآن باعث گمراهی و چه بسا کفر خواهد شد.
👈حال تفسیر صحیح این آیات را در بیان امام رضا صلوات الله علیه بخوانید:
موسی علیه السلام بین مغرب و عشاء به طور ناشناس وارد شهری از شهرهای تحت تسلط فرعون شد. در آن شهر دو مرد را دید که با یکدیگر در حال جنگ و نزاع بودند. یکی از پیروان موسی و دیگری از دشمنان او بود. کسی که شیعه موسی بود از موسی در مقابل دشمنش کمک خواست؛ موسی به حکم خدا کار دشمن را ساخت؛ پس بر او مشتی زد و آن شخص مُرد. [یعنی کشتن او به حق و به امر خدا بود نه از روی احساس یا به طور اتفاقی] سپس گفت: «این از کارهای شیطان است» یعنی این جنگ و نزاعی که بین آن دو مرد اتفاق افتاد کار شیطان است نه کاری که موسی کرد. و منظور از «همانا او دشمن گمراه کننده است» نیز شیطان است.
مأمون پرسید پس چرا موسی گفت: «پروردگارا همانا من به خودم ستم کردم پس مرا ببخش» امام فرمود: موسی گفت: من با وارد شدن به این شهر خودم را در جایی قرار دادم که نباید قرار میدادم [توضیح آنکه «ظلم» در لغت عرب اصل آن یعنی چیزی را در موضع غیرمناسب آن قرار دادن، و منظور امام این است که اینجا معنای لغوی ظلم مراد آیه است نه معنای اصطلاحی آن به معنی گناه و ستم!] «و منظور از إغفِر لی» یعنی مرا از چشم دشمنانت بپوشان تا بر من دست نیابند و مرا به قتل نرسانند [توضیح آنکه در «إغفِر لي» نیز معنای لغوی غفران یعنی پوشاندن مراد آیه است یعنی مرا بپوشان نه معنای اصطلاحی آن یعنی آمرزیدن گناه] «و خداوند نیز او را پوشاند زیرا او بسیار پوشاننده و مهربان است» [توضیح آنکه در اینجا به نیز معنای لغوی «غَفَر» مراد است یعنی خداوند او را پوشاند. همچنین در «غفور» معنای لغوی مراد است یعنی خداوند بسیار پوشاننده است]
📗منابع:
- عیون الاخبار الرضا علیه السلام، صص ۱۰۸-۱۱۴
- الاحتجاج، صص۲۳۳-۲۳۷
#تفسیر_صحیح #تفسیر #تفسیر_اهلبیت #نقد_تفسیر_برأی #نقد_تفسیر_اجتهادی #خدا #امام_رضا #شیعه #مذهب #دین #دینشناسی
🆔 @ShiaOmari
BY نقد شیعیان سنّی زده
Share with your friend now:
tgoop.com/shiaomari/1035