tgoop.com/shiaomari/1037
Last Update:
💠 چرا تفاسیری غیر از تفسیر اهل بیت علیهم السلام را مردود میدانیم؟ [۱۶]
✅ نمونهای از تفسیر اهل بیت علیهم السلام و ضرورت رجوع به ایشان در فهم و تفسیر قرآن(۲)
وَلَقَدْ هَمَّتْ بِهِ ۖ وَ هَمَّ بِهَا لَوْلَا أَن رَّأَی بُرْهَانَ رَبِّهِ ۚ کَذَلِکَ لِنَصْرِفَ عَنْهُ السُّوءَ وَالْفَحْشَاءَ ۚ إِنَّهُ مِنْ عِبَادِنَا الْمُخْلَصِینَ(سورة یوسف؛ آیه۲۴)
ترجمه مطابق ظاهر آیه:
آن زن(زلیخا) قصد یوسف را نمود. و یوسف نیز قصد او را کرد اگر برهان پروردگارش را نمیدید. اینچنین کردیم تا بدی و فحشا را از او دور سازیم. چرا که او از بندگان خالص شده ما بود.
مطابق ظاهر آیه از آنجا که هَمَّتْ به(زلیخا قصد یوسف را نمود) و هَمَّ بها(یوسف قصد زلیخا را نمود) پشت سر هم آمده چنین برداشت میشود که هر دو نفر قصد «فحشا و عمل نامشروع» را کردند.
🔹اما امام رضا صلوات الله علیه در تفسیر این آیه فرمود: «آن زن تصمیم به گناه(زنا) گرفت و یوسف تصمیم به کشتن او گرفت اگر یوسف را مجبور میکرد؛ به خاطر خشمی که از عظمت آن کار یوسف را فراگرفته بود! پس خداوند قتل آن زن و فحشاء را از یوسف بازداشت. و این همان سخن خداست که در ادامه آیه فرمود: اینچنین کردیم تا بدی و فحشا را از او دور سازیم. مراد از سوء(بدی) «قتل آن زن» است و مراد از فحشاء «زنا» است»¹
✍پینوشت:
۱_ متن عربی حدیث: الْهَمْدَانِیُّ عَنْ عَلِیِّ بْنِ إِبْرَاهِیمَ عَنِ الْقَاسِمِ بْنِ مُحَمَّدٍ الْبَرْمَکِیِّ عَنْ أَبِی الصَّلْتِ الْهَرَوِیِّ عن عَلِیِّ بْنِ مُوسَی الرِّضَا صلوات الله علیه: «...أما قوله تعالى في يوسف (عليه السلام): وَ لَقَدْ هَمَّتْ بِهِ وَ هَمَّ بِها فإنها همت بالمعصية، و هم يوسف بقتلها إن أجبرته، لعظم ما تداخله، فصرف الله عنه قتلها و الفاحشة، و هو قوله عز و جل: كَذلِكَ لِنَصْرِفَ عَنْهُ السُّوءَ وَ الْفَحْشاءَ و السوء: القتل، و الفحشاء: الزنا»(عیون أخبار الرضا علیه السلام، ص ۱۰۷- ۱۰۸؛ الأمالي للصدوق، ص۵۵-۵۷)
⭐ موارد دیگر از تفسیر اهل بیت علیهم السلام را اینجا و اینجا ملاحظه کنید
#تفسیر_صحیح #تفسیر #تفسیر_اهلبیت #نقد_تفسیر_برأی #نقد_تفسیر_اجتهادی #خدا #امام_رضا #شیعه #مذهب #دین #دینشناسی
🆔 @ShiaOmari
BY نقد شیعیان سنّی زده
Share with your friend now:
tgoop.com/shiaomari/1037