tgoop.com/shiaomari/1066
Last Update:
💠 چرا نگاه به مو و زینتهای غیرآشکارِ زنان حرام است؟ و چرا نگاه به سر و دست زنانِ بیاعتقاد به حجاب، بدون قصد لذت اشکالی ندارد؟
#حکمت_شرائع 14
🔹امام رضا صلوات الله علیه فرمود: نگاه به موی زنانی که توسط شوهر پوشیده شدهاند[زنانی که حجاب میگیرند] و غیر ایشان از زنان، حرام شده است؛ زیرا باعث تحریک مردان شده و تحریک هم موجب فساد و ورود به چیزهای حرام و ناشایست است، و همچنین نگاه به آنچه که شبیه به مو میباشد[یعنی نگاه به غیر چهره و غیر دستان تا مچ] مگر زنانی که خداوند دربارهشان فرموده: «زنان از کار افتادهای که امید زناشویی ندارند، گناهی بر آنان نیست که پوشش خود را کنار نهند به شرطی که زینتی را آشکار نکنند»(نور: ۶۰) یعنی لباسهایشان را کنار بگذارند به جز جلباب(جامه گشاد) را. نگاه به موی چنین زنانی اشکالی ندارد.(علل الشرائع، ج۲، ص۳۳۶؛ عیون الأخبار، ج۲، ص۹۷)
🔹امام صادق صلوات الله علیه فرمود: نگاه به سر زنان اهل تهامة (محلهای در اطراف مکه) و عربهای صحرانشین و ساکنان حواشی شهرها و کافران اشکالی ندارد، زیرا زمانی که نهی میشوند قبول نمیکنند. و نگاه به مو و بدنِ زن دیوانه یا بیعقل اشکالی ندارد در صورتی که تعمّدی نباشد(به نیت لذتجویی نباشد).(الکافی،ج۵، ص۵۲۴ ؛ من لایحضره الفقیه، ج۳، ص۴۶۹ ؛ علل الشرائع، ج۲، ص۳۳۷)
🔹سکونی از امام صادق صلوات الله علیه نقل میکند که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: منع و حرمتی در نگاه به موها و دستانِ زنانِ اهل ذِمّه نیست(اهل ذمه یعنی پیروان سایر ادیان که در ممالک اسلامی زندگی میکنند) (الکافی، ج۵، ص۵۲۴)
✍پینوشت:
➖بنابراین نگاه به مو و زینتهای غیرآشکار زنان(یعنی غیر از گردی چهره و دستان تا مچ) جایز نیست چون موجب تحریک شده و مقدمهی لذتجوییهای حرام بعدی میشود. ولی اگر زنی که پیر شده و امیدی به ازدواجش نیست و یا زنی که اهل رعایت نیست و به مسئله حجاب بیاعتقاد و بیتوجه است(مانند مسلمانزادگانِ بیتوجه به مسائل شرعی یا یهودیان و مسیحیان و...) نگاه به سر و دستان ایشان اشکالی ندارد البته بدون قصد تعمّد و لذتجویی.
➖ممکن است برخی اشکال کنند که اگر عرف جامعهای آزاد و باز باشد و از همان ایام کودکی و نوجوانی پسر زینتهای دختر را ببیند برایش عادی شده و دیگر موجب تحریک او نمیشود و مفاسد بعدی را پیش نمیآورد. اما این صرفاً یک ادعای بیاساس است و در جوامعی که چنین عرفی رایج است کمتر دختری یافت میشود که پیش از پایان تحصیلات مدرسه، دختر بودنِ خود را از دست نداده باشد و پسران دچار بلوغ زودرس نشده باشند(کما اینکه جامعه ایران هم به دلیل تغییر عرف و فرهنگ عمومی، کم و بیش دچار این مسائل شده است). لذا کسی که چنین حرفی میزند احتمالا با احساسات و بیولوژی جنس ذکور آشنایی ندارد یا شاید هم اغراض دیگری دارد. چون این عادی سازی احیاناً اگر حاصل شود، پیش از عادی شدن از حرامهای بسیاری عبور کرده و شخص مرتکب اعمال ناشایست بسیاری شده است!
➖نکته: احادیث فوق اشاره به کنترل و حد مجازِ نگاهِ مردان دارد و در آنها بحثی از اینکه میتوان یا باید همه زنان(چه معتقد چه نامعتقد) را ملزم به حجاب و پوشاندن سر کرد نیامده. درباره اینکه آیا اجبار همگان به حجاب حکم شرع است یا خیر این مطلب را ملاحظه کنید.
#حجاب #نامحرم #نگاه_حرام #نگاه_مجاز #حجاب_اجباری #نقد_حجاب_اجباری #علت_حرمت_نگاه_به_نامحرم
🆔 @ShiaOmari
BY نقد شیعیان سنّی زده
Share with your friend now:
tgoop.com/shiaomari/1066