tgoop.com/shiaomari/409
Last Update:
💠 عدم مشروعیت قیام و انقلاب [61]
✅ توضیحی پیرامون حدیث «کلُّ رايةٍ»
✓ در حدیث صحیح السند از امام صادق علیه السلام آمده: «کُلُّ رَایَةٍ تُرْفَعُ قَبْلَ قِیَامِ الْقَائِمِ فَصَاحِبُهَا طَاغُوتٌ یُعْبَدُ مِنْ دُونِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ»؛؛؛؛؛؛ هر پرچمی که قبل از قیام قائم علیه السلام برافراشته شود، صاحب آن پرچم طاغوت است که غیر از خداوند مورد پرستش واقع میشود (الکافی، ج۸، ص۲۹۵)
مراد از پرستش به معنی سجده و نماز و عبادت مصطلح نیست بلکه پرستش در اینجا یعنی اطاعتش را واجب میشمارند، همانگونه که مومنین اطاعت الله تعالی را واجب میشمارند!
اما اینکه «رفعة راية»(برافراشته شدن پرچم) کنایه از چیست، دو معنا محتمل است:
۱- اگر به معنی «مطلق قیام» بدانیم، آن وقت این حدیث مطلق خواهد بود و قیدهایی در سایر احادیث دارد، چون شخص زید(فرزند امام سجاد علیهالسلام) با اینکه در قیامش مأذون نبوده، نمیتواند مصداق طاغوت باشد زیرا نیت او از قیام خیر بوده و شخصیتش مورد مدح اهل بیت قرار گرفته است، همچنین یمانی که قبل از قیام قائم (علیه السلام) و همزمان با سفیانی خروج میکند نمیتواند مصداق طاغوت باشد، زیرا در احادیث پرچم او پرچم هدایت است.
۲- اما اگر به معنی «استقرار حکومت» بگیریم، حدیث مطلق است و مقیّد ندارد و تمام حکومتهای قبل قیام حضرت و یا قیامهایی که منجر به تشکیل حکومت میشوند، مصداق طاغوت بوده که به غیر خداوند متعال مورد عبادت واقع میشوند.
➖➖➖
✓ به عبارتی دیگر؛ ما با دو دسته از احادیث مواجه هستیم:
۱- احادیثی که تا زمان خروج سفیانی، قیام را ممنوع دانستهاند.
۲- احادیثی که تا قبل قیام قائم(علیه السلام) برافراشته شدن پرچم را مصداق طاغوت دانستهاند.
حدیث اول صریح و حدیث دوم به کنایه بیان شده. چون معنای «برافراشته شدن پرچم» تعبیری کنایهای است نه صریح!
حال سوالی که مطرح میشود این است «آیا تا خروج سفیانی همه قیامها نامشروع هستند یا تا قیام قائم (علیه السلام)»؟!
ما میدانیم یمانی همزمان با سفیانی و قبل از قیام قائم(علیه السلام) خروج میکند. و میدانیم پرچم او پرچم هدایت است و طبق برخی احادیث امر شدهایم به او بپیوندیم، پس او قطعاً نمیتواند مصداق طاغوت باشد. همچنین زید با اینکه در قیام خود مأذون نبوده اما به جهت مدحی که از سوی اهل بیت در حق او صادر شده و نیت خیری که از قیام داشته، نمیتواند مصادق طاغوت باشد.
پس احادیث «کل رایة» را اگر به معنی «همه قیامها» بگیریم، این حدیث استثنائاتی دارد، از جمله یمانی و زید. یعنی همه قیامهای قبل قیام حضرت طاغوت هستند به جز یمانی، زید و ...
و اگر به معنی «همه حکومتها» بگیریم، حدیث استثنائی ندارد و همه حکومتهای قبل قیام حضرت یا قیامهایی که منجر به تشکیل حکومت میشوند طاغوت و نامشروع هستند.
➖➖➖
✓ یک پاسخ دیگر آن است که بگوییم احادیثی که هر نوع قیام را تا قبل قیام قائم علیه السلام ممنوع میدانند به همان «قبل خروج سفیانی و یمانی» تأویل میشود، یعنی به جهت نزدیکی زمانی خروج سفیانی تا قیام حضرت(حدود ۱۵ ماه)، ائمه اطهار علیهم السلام گاهی از عبارت «قبل خروج سفیانی» استفاده کردهاند و گاهی «قبل قیام قائم» علیه السلام. و این نوع استعمال از لحاظ ادبیات عرب و عرف زبانی برای حوادثی که در آینده دور اتفاق خواهد افتد، منعی ندارد.
همچنین این احتمال نیز وجود دارد که قیام قائم علیه السلام، شامل قیام یمانی(که همزمان با خروج سفیانی اتفاق میافتد) نیز میشود و قیام یمانی جزئی(قسمتی) از قیام حضرت حجت علیه السلام باشد، زیرا او مورد تایید امام است و پرچمش پرچم هدایت است.
📌مهم: مطلب مرتبط
#عدم_مشروعیت_انقلاب
#احادیث_منع_قیام_و_انقلاب 36
#فریب_زمینهسازی_و_سپردن_پرچم 13
🆔 @ShiaOmari
BY نقد شیعیان سنّی زده
Share with your friend now:
tgoop.com/shiaomari/409