tgoop.com/shiaomari_group/53048
Last Update:
💠 چرا تفاسیری غیر از تفسیر اهل بیت علیهم السلام را مردود میدانیم؟ [۵]
🔹 تفسیر قرآن را تنها کسانی میدانند که مخاطب خاص آن هستند
قرآن کریم بر زبان پیامبر جاری شده و مخاطب اصلی قرآن شخص پیامبر و اهل بیت ایشان هستند؛ خداوند مستقیماً با ایشان سخن گفته نه سایرین. هر جا که درباره شئون حکمرانی دین و اجرا و پیادهسازی و تبیین آن، آیهای بیان شده مخاطبان خاصی[ پیامبر و اهل بیت علیهم السلام] مدنظر است نه عموم جامعه مسلمین! خطاب به جمیع مردم عموماً لحن تبشیر(بشارت) و تنذیر(هشدار) و تذکیر(یادآوری)دارد [این میتواند به عنوان پژوهشی مستقل نیز مورد بررسی قرار گیرد] پر واضح است مخاطب اولیه و اصلی که مستقیم مورد خطاب قرار گرفته قرآن را میشناسد و تفسیر آن را میداند، سایرین ممکن است در تفسیر و فهم دقیق آیات به خطا روند. از جمله شئون پیامبر که در قرآن به آن تصریح شده «تبیین قرآن» است:
1️⃣ لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَیۡهِمۡ...
• تا توی پیامبر برای مردم آنچه که برایشان نازل شده را تبیین کنی
2️⃣ وَیُعَلِّمُكُمُ ٱلۡكِتَابَ...
• و پیامبر به شما کتاب را تعلیم میدهد
3️⃣ وَلَوۡ رَدُّوهُ إِلَى ٱلرَّسُولِ وَإِلَى أُو۟لِی ٱلۡأَمۡرِ مِنۡهُمۡ لَعَلِمَهُ ٱلَّذِینَ یَسۡتَنبِطُونَهُ مِنۡهُمۡ...
• و اگر آن را به رسول و اولی الامر بازگردانند حقیقت مسئله را - از آن کسانی که از آنها طلب کرده اند - خواهند دانست...
🔻 امام صادق (صلوات الله علیه) در نامهای به پرسشکننده نوشت: اما آنچه درباره قرآن پرسیدی، این نیز از دیدگاههای متزلزل و مختلف توست، زیرا قرآن آن گونه که تو ذکر کردی نیست. و هر آنچه شنیدهای معنایی غیر از آنچه تو گمان کردهای دارد. قرآن مَثَلهایی است تنها برای گروهی که آن را میدانند و نه برای غیر آنان. و برای گروهی است که آن را آنگونه که سزاوار آن است تلاوت میکنند(یعنی اهل بیت) و آنان همان کسانی هستند که به قرآن ایمان دارند و آن را میشناسند. و اما برای غیر ایشان چه پیچیده و مشکل است و چه دور است از باورهای قلبی آنان و از همین روست که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: هیچ چیز به اندازه تفسیر قرآن، دورتر از عقلهای مردم نیست. در این موضوع همه مردم حیرت زده و سرگردانند مگر آنچه خدا بخواهد (المحاسن للبرقی، ج۱، ص۴۱۷)
🔻امام باقر (صلوات الله علیه) در ملاقات با یکی از بزرگان مخالفین (یعنی قتادة) که ادعای تفسیر داشت، سوالاتی را پیرامون تفسیر یکی از آیات از وی میپرسند، قتاده تفسیری که به ذهنش میرسد را مطرح میکند، آنگاه امام علیه السلام اشکالات او را بر فهم و تفسیر قرآن آشکار میسازد و تفسیر صحیح آیه را بیان میکند، قتاده نیز تفسیر امام را تایید میکند، امام علیه السلام سپس او را از اینکه قرآن را از پیش خود تفسیر کند و یا از دهان مردم اخذ کند برحذر داشته میفرماید: «إِنَّمَا یَعْرِفُ الْقُرْآنَ مَنْ خُوطِبَ بِهِ»: قرآن را تنها کسی میشناسد که مورد خطاب آن واقع شده است. (الکافی، ج۸، ص۳۱۱-۳۱۳)
#تفسیر_صحیح #تفسیر #تفسیر_اهلبیت #نقد_تفسیر_برأی #نقد_تفسیر_اجتهادی #خدا #امام_علی #دین #دینشناسی
🆔 @ShiaOmari
BY نقد شیعیان سنّی زده in نقد شیعیان سنّی زده | گروه
Share with your friend now:
tgoop.com/shiaomari_group/53048