tgoop.com/shorasenfi_olumpezeshkii/2029
Last Update:
♨ مروری بر مفاد شیوهنامه جدید انضباطی دانشجویان و مقایسه آن با شیوهنامه مصوب سال ۹۸
1️⃣ بخش اول
✅ تشدید مجازاتهای مرتبط با ضوابط پوشش، کاهش فاصله قانونی میان دعوت از دانشجو و زمان حضور او در کمیته انضباطی، غیرقانونی شدن تمامی گروههای مجازی دانشجویی با بیش از ۱۰۰ عضو مگر در صورت اخذ مجوز از کمیته ناظر بر نشریات (!)، قانونی شدن اطلاع جزئیات پرونده به خانواده حتی پیش از صدور حکم و حذف حق رؤیت مستندات پرونده توسط دانشجو از مهمترین تفاوتهای شیوهنامه جدید با شیوهنامه مصوب سال ۹۸ هستند.
◾️مطابق شیوهنامه ۹۸، ادله و شواهدی که از طریق نقض حریم خصوصی دانشجو یا سایر طرق غیرقانونی مانند تهیه مخفیانه عکس و فیلم و تجسس در صفحات مجازی شخصی دانشجو به دست میآمدند، نمیتوانستند مستند تصمیم شورا قرار بگیرند (اصول حاکم بر رسیدگی به تخلفات دانشجویی، اصل ۱۵). طبق شیوهنامه جدید، «کلیه شبکهها، نرمافزارها و سکوهای مجازی که قابلیت دسترسی عام دارند حریم عمومی محسوب میشود. تشخیص مصداق حریم خصوصی... بر عهده کمیته انضباطی دانشگاه میباشد» (تبصره ۶ ماده ۳۲).
◾️مطابق شیوهنامه ۹۸، برای صدور و اعمال تنبیه محرومیت از خوابگاه اخذ نظر دفتر مشاوره دانشگاه الزامی بود (ماده ۲۲). مطابق شیوهنامه جدید، چنین الزامی وجود ندارد.
◾️مطابق شیوهنامه ۹۸، «حسب صلاحدید شورا» حکم قطعی مشتمل بر محرومیت از خوابگاه یا تحصیل به ولی، سرپرست یا همسر دانشجو اطلاع داده میشد (تبصره ماده ۲۲). مطابق شیوهنامه جدید رئیس کمیته هر گاه که صلاح دید (حتی به مجرد دریافت گزارش و پیش از بررسی آن توسط کمیته) میتواند مراتب را به اطلاع خانواده دانشجو برساند (تبصره ماده ۲۲).
◾️مطابق شیوهنامه جدید «تشکیل کلیه گروههای مجازی دانشجویی با جمعیت بالای ۱۰۰ نفر نیاز به مجوز کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دارد.» (تبصره ۲ ماده ۳۲) عضویت در گروههای «غیرقانونی» میتواند منجر به تنبیهاتی با سقف منع موقت از تحصیل به مدت یک نیمسال با احتساب سنوات بشود (تبصره ۷ ماده ۳۲).
◾️مطابق شیوهنامه ۹۸، «تجمعاتی که به صورت مسالمتآمیز و بدون ایراد خسارت به اموال دانشگاه، درگیری، توهین، هتاکی یا اقدام جهت تعطیلی کلاسهای آموزشی انجام پذیرد» از شمول عنوان اتهامی «اخلال، ایجاد وقفه یا مزاحمت برای برنامههای خوابگاه یا دانشگاه» خارج بودند (تبصره ۵ ماده ۳۷). در شیوهنامه جدید، تبصره مربوطه حذف شده است.
◾️مطابق شیوهنامه ۹۸، تنها «ایجاد بلوا و آشوب در محیط دانشگاه» تخلف بود و «بلوا و آشوب» نیز به اقداماتی که «در جهت ضربه زدن به ارکان نظام» انجام میشد اختصاص داشت (ماده ۴۲). در شیوهنامه جدید، عنوان اتهامی دیگر اختصاص به «بلوا و آشوب در محیط دانشگاه» ندارد و «ایجاد و شرکت در بلوا و آشوب» در خارج از دانشگاه نیز قابل پیگیری در کمیته انضباطی است. بهعلاوه دیگر تنها «بلوا و آشوب» لازم نیست «در جهت ضربه زدن به ارکان نظام» باشد تا تخلف به حساب بیاید. همچنین، علاوه بر «ایجاد» بلوا و آشوب، مطابق شیوهنامه جدید «شرکت» در بلوا و آشوب نیز تخلف است و میتواند منجر به تنبیهاتی تا سطح منع موقت از تحصیل به مدت دو نیمسال با احتساب سنوات بشود (ماده ۴۴).
📎 منبع: کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور
🔰 شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی تهران
BY شورای صنفی دانشجویان وزارت بهداشت (مرکزی سابق)
Share with your friend now:
tgoop.com/shorasenfi_olumpezeshkii/2029