Telegram Web
چهارشنبه، 20 اسفند ساعت 8 شب در مورد کتاب تازه ام "جزیره سرگردانی" با دکتر کلانتری و دکتر بابایی در نشستی به همت کمیته روش شناسی انجمن علوم سیاسی ایران صحبت خواهیم کرد.
این کتاب حاصل مطالعات و تحقیقات من در یازده سال گذشته است و تلاش کرده ام در این کتاب، تصویری کلی از کاربران رسانه های اجتماعی در ایران بدست دهم. برای خرید کتاب میتوانید به سایت انتشارات لوگوس مراجعه کنید.
با استفاده از لینک زیر نیز می توانید به جلسه بپیوندید و نظرات خود را در مورد کتاب با ما در میان بگذارید.
https://engage2.shatel.com/b/vze-3hq-xxc


@SocialMediaResearch
فردا، دوشنبه سی فروردین، در نشستی از سلسله نشست های موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی در مورد چیستی، چشم اندازها و چالش‌های علوم اجتماعی محاسباتی صحبت میکنم. در این نشست توضیح خواهم داد که این حوزه جدید علمی اساسا چیست، چه فرصت هایی برای محققان بوجود آورده و با چه چالش هایی روبروست. همچنین درباره شرایط کسانی که می خواهند در این حوزه فعالیت کنند بحث خواهم کرد.
علاقمندان می‌توانند با لینک زیر، ساعت 16 به این نشست بپیوندند.
http://b2n.ir/iscs
فایل سخنرانی علوم اجتماعی محاسباتی
این فایل، سخنرانی من درباره علوم اجتماعی محاسباتی، چیستی، فرصت ها و چالش‌های آن در موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی است که سی فروردین انجام شد. من در روزهای آتی، چند منبع خوب برای استفاده علاقمندان و مطالعه در این حوزه معرفی خواهم کرد.
CSS Sources.rar
2.7 MB
این فایل فشره شامل 6 مقاله مهم است که برای آشنایی با و ورود به حوزه علوم اجتماعی محاسباتی بسیار مفید و کاربردی است. با توجه به درخواست افراد مختلف برای چنین منابعی، این مقالات را به اشتراک میگذارم. مطالعه این منابع، دید اولیه و مناسبی از روندها، چالش ها و رهیافت های موجود در CSS بدست می دهد.
شفقنا رسانه گزارش کاملی از صحبت های من در سخنرانی «علوم اجتماعی محاسباتی، چیستی، چشم اندازها و چالش‌ها» منتشر کرده که اگر امکان گوش دادن به فایل صوتی را ندارید، مطالعه آن می تواند بسیار مفید باشد. این گزارش تقریبا تمام نکات مطرح شده را به خوبی و روشنی پیاده کرده است. البته چند ایراد در گزارش وجود دارد مثلا من گفتم چهار V هست که ویژگیهای کلان داده ها را تعریف می کند ولی در گزارش فقط به سه تای آنها اشاره شده است. همچین، در جایی شکاف دیجیتالی دارای اشتباه تایپی است. بغیر از نکات ریز اینچنینی، گزارش بسیار خوب و کامل است و اگر به این حوزه علاقه دارید، مطالعه آن را توصیه میکنم.
https://fa.shafaqna.com/news/1135600/
موقعیت همکاری در تیم تحقیقاتی علوم اجتماعی محاسباتی
من برای تکمیل تیم علوم اجتماعی محاسباتی نیاز به دو دستیار با تخصص علوم اجتماعی و همچنین دو دستیار با تخصص علوم کامپیوتر دارم. حوزه تمرکز ما در این تیم، تحقیق و پژوهش روی داده های رسانه های اجتماعی مانند توئیتر و اینستاگرام است. ما در این تیم تحقیقات مختلفی را با استفاده از روش های محاسباتی (یادگیری ماشینی، NLP و SNA) روی داده های رسانه های اجتماعی انجام می دهیم تا شناختی جامع و کامل از روندهای گفتمانی، رفتارهای کاربران و کنشگری آنها بدست دهیم. در حال حاضر ما مشغول کار روی شناسایی خودکار ربات ها در توئیتر فارسی و تحلیل کردارهای گفتمانی آنها هستیم. بنابراین اگر شما هم به حوزه علوم اجتماعی محاسباتی علاقه دارید می توانید به تیم ما بپیوندید.
علاقمندان برای درخواست می توانند مدارک زیر را به آدرس ایمیل [email protected] تا 14 خرداد 1400 ارسال نمایند.
برای اطلاعات بیشتر (مدارک لازم، مزایا و ...) به لینک زیر مراجعه کنید:
https://bit.ly/3vuL14S
تحلیل کنشگری سیاسی ایرانیان در انتخابات ریاست جمهوری؛ مورد توئیتر فارسی

من با تحلیل حدود 2 و نیم میلیون توئیت در انتخابات ریاست جمهوری سال 1396، تلاش کردم تا فهمی عمیق از همگان های شکل گرفته و چگونگی کنشگری آنها در توئیتر بدست دهم. مقاله تازه من که به همراه مرضیه ادهم نگاشته شده و در ژورنال Big Data and Society (رتبه اول ایندکس WOS با ایمپکت فاکتور 5.9) منتشر شده است قسمتی از نتایج این تحقیق بزرگ را ارائه می دهد.
برای دسترسی به متن کامل مقاله میتوانید به سایت ژورنال به آدرس:
https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/20539517211025568
یا صفحه آکادمیای من مراجعه کنید.
https://www.academia.edu/49295312
حریم شخصی ایرانیان در رسانه های اجتماعی
در مقاله جدیدی که با همکاری مهرداد کوهی کمالی و حمید ربیعی نوشته ایم به مطالعه و تحلیل میزان، چگونگی و چرایی تأثیر نگرانی درباره حریم خصوصی بر افشاگری اطلاعات دیگران و خودافشاگری در رسانه های اجتماعی در بین کاربران ایرانی پرداخته ایم. این مقاله در بیست و هفتمین کنفرانس سالانه سیستم های اطلاعاتی پذیرفته شده و در مجموعه مقالات همین کنفرانس منتشر شده است.
برای دریافت فایل کامل این مقاله می توانید به صفحه آکادمیای من مراجعه کنید.

https://www.academia.edu/49393595/
مدت زیادی هست که علیرغم انتشار تعدادی از تحقیقات و مقالاتم در نشریات و کنفرانس های مختلف، فرصت بازنشرشون رو در اینجا نداشتم. امیدوارم بتونیم بزودی لینک مهمترین هاشون رو اینجا قرار بدم. با این وجود این مقاله که توش روش شناسی ای برای تحقیق در توئیتر فارسی به همراه برخی همکارانم ارائه کردم رو بدلیل اهمتی که داره و اینکه فکر میکنم میتونه خیلی به افراد علاقمند به تحقیق رو توئیتر کمک کنه اینجا میذارم.
https://nms.atu.ac.ir/article_13374_3f6bb97676e80d5aeca40faf49aec4b3.pdf
مقاله تازه من که در ژورنال Information, Communication, and Society منتشر شده به تحلیل نزاع سیاسی بر سر قدرت و اعتبار در توئیتر فارسی می پردازد. در این مقاله، بیش از ۲ میلیون توئیت را در بازه زمانی انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۷ با تلفیق روش های تحلیل شبکه اجتماعی و تحلیل گفتمان انتقادی رسانه های اجتماعی، به همراه امیر علی تفرشی، تحلیل کرده ایم. نتایج مقاله نشان می دهد که اجتماعات سیاسی در توئیتر فارسی چگونه شکل گرفته اند، و با اجرای کدام کردارهای گفتمانی تلاش می کنند تا خود را به نیروی مسلط در این فضا تبدیل کنند. متن کامل مقاله در سایت ژورنال به آدرس زیر در دسترس است.
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/1369118X.2021.2021267
حداقل وظیفه ما در زمانه شر، عادی نکردن آن است.
این ترم در دانشگاه وین، کورسی را با عنوان Social media activism; Theory, method, and practices برای دانشجویان دوره دکتری تدریس میکنم. در این درس، چیستی و تاریخچه رسانه های اجتماعی و نقش آنها در سیاست با تمرکز بر ایده کنشگری رسانه های اجتماعی به مثابه کنشگری گفتمانی مورد بحث قرار می گیرد. اگر به این موضع علاقه دارید، شرح درس و منابع را می توانید در لینک زیر دریافت کنید:
https://docs.google.com/document/d/1jiQWAqV32x97gzTNLe3N2MtFUWKDs9kG/edit
کتاب علوم اجتماعی محاسباتی
حدود دو سال پیش، کتابی درباره علوم اجتماعی محاسباتی به سفارش یک موسسه پژوهشی تالیف کردم که بنا بود تا الان منتشر شود ولی متاسفانه این امر تاکنون محقق نشده است. برای نوشتن این کتاب، منابع زیادی را مطالعه و مرور کردم و سعی کردم نگاهی جامع و کامل از این حوزه برای علاقمندان فراهم کنم. با توجه به شتاب تغییرات و پیشرفت ها در این حوزه، تصمیم گرفتم این کتاب را بصورت الکترونیکی منتشر کنم چرا که فکر میکنم می تواند برای تعداد زیادی از دانشجویان و پژوهشگران جدی و علاقمند به یادگیری مفاهیم و اندیشه های تازه مفید و مورد توجه باشد. حتی در صورت انتشار این کتاب توسط یک ناشر در ایران بصورت چاپی، این امر برای من نه نفع مادی نداشت و نه معنوی. بنابراین هدفم از انتشار الکترونیکی کتاب تنها و تنها کمک به علاقمندان این حوزه است. به همین دلیل حداقل درخواست من رعایت حق نویسنده و ارجاع دهی مناسب در صورت استفاده از مطالب کتاب است. مسلما اگر این امر هم رخ ندهد مشکلی نیست ولی فقط باید به این نکته تاکید کنم که چنین کاری صرفا به هویت و سیستم فکری فرد استفاده کننده لطمه می زند. اولین گام برای کسی که می خواهد محققی جدی، در حال پیشرفت و یادگیری باشد، تصدیق و قدردانی از محققان و تحقیقات پیشین است.
برای دانلود کتاب به لینک زیر بروید:
https://www.researchgate.net/publication/370528548_Computational_social_science_Foundations_tools_and_methods_lwm_ajtmay_mhasbaty_mbany_abzarha_w_rwsh_ha
به تازگی بخش جدیدی را یه وبسایتم اضافه کرده ام که در آن نظریه ها و روشهای جدید مطالعات ارتباطات -با تمرکز بر رسانه های اجتماعی- را معرفی میکنم. برای هر نظریه یا روش خلاصه ای کوتاه مینویسم که می تواند نقطه شروع برای مطالعات عمیقتر برای علاقمندان یا یادداشت هایی برای مرور باشد. این یخش که White notes نام دارد در آدرس زیر قابل دسترسی است:
https://www.hosseinkermani.com/white-notes
دوشنبه ۵ جون- ۱۶ خرداد- ساعت ۱۰ و نیم شب به وقت ایران ورکشاپی برگزار میکنم برای آشنایی مقدماتی با علوم اجتماعی محاسباتی. این ورکشاپ رایگان و برای علاقمندان به این حوزه خصوصا دانشجویان شاخه علوم اجتماعی مفید خواهد بود. بعد از این ورکشاپ، تلاش میکنم در ماه های آتی ورکشاپ های تخصصی تر در این حوزه برای گرداوری داده، تحلیل شبکه اجتماعی و تحلیل خودکار متن هم برگزار کنم. اگه مایل هستید رد این ورکشاپ شرکت کنید در فرم زیر ثبت نام کنید:
https://forms.gle/vw39RpxmYyTLfA2p7
آدرس گوگل میت ورکشاپ ۳۰ دقیقه قبل از برگزاری به آدرس ایمیل شما ارسال خواهد شد. ورکشاپ به زبان انگلیسی خواهد بود.
کتاب توییتر، سیاست و جامعه در ایران
این کتاب، پروژه پایان نامه دکترای من بوده است که در سال ۱۳۹۸ انجام شد. بنا بود این کتاب توسط یک انتشاراتی در ایران منتشر شود که بعد از گذشت چند سال محقق نشد. به سیاق انتشار آنلاین کتاب قبلی ام، مقدمه ای بر علوم اجتماعی محاسباتی، این کتاب را هم بطور رایگان و برای استفاده علاقمندان منتشر میکنم. لازم است اشاره کنم که از زمان انجام این تحقیق تا کنون، تحقیقات توییتر و به تبع تحقیقات خود من تا حد بسیار زیادی دچار دگرگونی و تحول شده است. منتها نه تنها نظریه ها و روش های بکار رفته و معرفی شده در این کتاب کماکان کارا و مفید است، بلکه با توجه به خلا چنین تحقیقاتی در ایران می تواند اهمیت مضاعف نیز داشته باشد. مانند دفعات پیشین، تنها خواسته من امانتداری و ارجاع مناسب در صورت استفاده از مطالب کتاب است. هر چند من شخصا مشکلی با عدم ارجاع هم ندارم و ارجاع به این کتاب تنها از نظر اخلاقی برای من مهم است وگرنه از نظر علمی تفاوتی برایم نمی کند، باید اشاره کنم که کپی برداری از آثار دیگران بزرگترین ضربه اش را به فرد کپی کننده می زند و آنهم کشتن خلاقیت و قدرت تفکر است. اگر پیشرفت علمی و فکری برایمان مهم است، همیشه باید در راه درست حرکت کنیم هر چند بشود با شارلاتان بازی علمی و غیر علمی به منافع خاصی رسید آنهم در یک فضای مسموم علمی.
برای دانلود کتاب به لینک زیر بروید:
https://www.researchgate.net/publication/373337156_twyytr_syast_w_jamh_dr_ayran
در مقاله جدیدم که با برخی از همکارانم در ژونال Social media and society منتشر کرده ام، به تحلیل کنشگری گفتمانی اکانت های بات و اکانت های غیر بات در توییتر فارسی در دوران همه گیری کرونا پرداخته ام. در این مقاله، ضمن شناسایی همگان های مسلط در توییتر فارسی و کاربران بات و غیر بات موثر در هر یک، مشخص کرده ام که با بهره گیری از کدام کردارهای گفتمانی و رتوریکی روایت های متفاوت از کرونا در توییتر فارسی ساخته شده است. برای دانلود اصل مقاله میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید:
https://doi.org/10.1177/20563051231216927
2024/11/17 11:37:54
Back to Top
HTML Embed Code: