Telegram Web
User, Society and Social Media.Hossein Kerman.exe
7.9 MB
User, Society and Social Media. A Dialectic Analysis. Hossein Kermani
میزان توجه کاربران ایرانی به واتس اپ در دو روزگذشته و همزمان با اخلال های تلگرام افزایش پیدا کرده است. آیا کاربران خانه به دوش، پس از کوچ به تلگرام حالا به واتس اپ مهاجرت می کنند؟
رسانه ها در بحران: تحلیل جریان خبررسانی زلزله غرب کشور در توئیتر فارسی

در مقاله جدیدم که به تازگی در فصلنامه مطالعات روابط عمومی منتشر شده است، به تحلیل جریان خبررسانی درباره زلزله غرب کشور در توئیتر فارسی پرداخته ام و خصوصا رقابت رسانه های سنتی و نقش آنها در این جریان را در قیاس با کاربران عادی تحلیل کرده ام. این یک مطالعه مقدماتی است که قصد دارم با تحلیل های بیشتر و همچنین تحلیل توئیت های مربوط به زلزله تهران، اطلاعات کاملتری از این مسئله بدست دهم.
در این مقاله، از مفهوم همگان شبکه ای استفاده کرده ام. همگان شبکه ای در واقع عبارت از اجتماعی از کاربران است که با استفاده از ابزارهای موجود و ارائه شده توسط رسانه های اجتماعی به بحث و گفتگو درباره موضوعی خاص می پردازند. یکی از راه های ایجاد این همگان ها، استفاده از هشتگ است. بنابراین من همگان شبکه ای شکل گرفته حول هشتگ زلزله در ساعات ابتدایی پس از زلزله را بعنوان زمینه تحقیق انتخاب کردم. روش تحقیق نیز مبتنی بر روش کشف داده بود که با استفاده از سرویس DiscoverText اینکار را انجام دادم. در واقع با استفاده از این سرویس، در 24 ساعت ابتدایی پس از زلزله، 23964 توئیت را گردآوری کردم و با روش کشف داده به تحلیل آنها پرداختم. نتایج تحقیق نشان داد که رسانه های سنتی حضور ضعیفی در این همگان شبکه ای داشته اند. در واقع در شاخص های مختلفی که برای تحلیل تعریف کردم تعداد معدودی رسانه سنتی، آنهم در رتبه های پایین قرار داشتند. علاوه بر این، من بطور مقدماتی روایت های تولید شده توسط رسانه های سنتی و کاربران پرنفوذ را تحلیل کردم تا نشان دهم چه تفاوتی بین این روایت ها وجود دارد و چگونه روایت های متفاوت به کاربران مختلف قدرت و نفوذ می دهد.
متن کامل این مقاله را می توانید در لینک زیر دریافت کنید.
https://goo.gl/NadG2q

@SocialMediaResearch
تلگرام و تغییر پارادایم ارتباطات در ایران

نخستین و خبرسازترین قربانی اعتراض‌های اخیر در کشور تلگرام بود؛ پیام‌رسانی که اندک‌اندک از اواخر سال ١٣٩٣ وارد زندگی روزمره ایرانی‌ها شد و در مدت حدود سه سال نه‌تنها توانست در بسیاری از روندهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کشور تأثیرگذار باشد، که نحوه برقراری ارتباط را در جامعه ایرانی دستخوش تغییر کرد. این نکته‌ای است که حامیان و حتی مخالفان فیلترشدن تلگرام در ایران در تحلیل‌های خود نسبت به آن بی‌توجه هستند و من در این نوشته قصد دارم بیشتر درباره آن صحبت کنم. فیلتر تلگرام اساسا امری اشتباه است که هرچند می‌تواند در کنترل ناآرامی‌ها در مدت کوتاه مؤثر باشد، اما نتایج درازمدت آن بی‌شک منفی و مخرب خواهد بود. برای درک این گزاره باید به عوامل مختلفی توجه کرد. نخستین نکته توجه به دلایلی است که موجب همه‌جایی‌شدن تلگرام در ایران شد. نظریه استفاده و خشنودی می‌گوید که اصولا نیازهایی در افراد وجود دارد که آنها را وادار می‌کند رسانه‌ای خاص را مصرف کنند. من در تحقیقی نشان داده‌ام که سه دسته عوامل گوناگون در همه‌جایی‌شدن تلگرام دخیل بوده‌اند: عوامل جامعه‌محور، رسانه‌محور و کاربرمحور که پرداختن به همه آنها در اینجا ممکن نیست، بنابراین حقیقت ساده این است که با کناررفتن تلگرام، این نیازها حذف نخواهند شد و در‌صورتی‌که جایگزین مناسبی برای آنها پیدا نشود، به سرخوردگی کاربران منجر می‌شود. ...
متن کامل این یادداشت را می توانید در روزنامه شرق امروز مطالعه کنید.
https://goo.gl/q6z2dz
تحلیل گفتمان انتقادی رسانه های اجتماعی چیست؟

مشاهده و تحلیل مکالمه، اجزای ساختاری تحلیل گفتمان انتقادی رسانه های اجتماعی هستند (KhosraviNik, 2017). در واقع خسروی نیک (همان) معتقد است یک رهیافت مشاهده گرانه ارتباطی مبتنی بر کردار بیشتر با تحلیل گفتمان در رسانه های اجتماعی سازگار است و اطلاعات مفیدتری بدست می دهد. این رهیافت اساسا از نظر رویکردش به متن، با رهیافت فرکلافی به تحلیل گفتمان تفاوت دارد. او به نقل از براتون و لی (2013) می نویسد که: نیاز است که ما بدقت هم متن را ببینیم و هم زندگی و عقاید کاربران را مشاهده کنیم. بر این اساس، خسروی نیک (2017) دو محور برای تحلیل گفتمان انتقادی رسانه های اجتماعی ترسیم می کند. بطور کلی می توان گفت که محور افقی به روابط درون متنی در دل کردارهای متنی شکل گرفته در رسانه های اجتماعی می پردازد و محور عمودی هم خصائص خرد تحلیل متنی و هم بستر افقی را به بستر اجتماعی-سیاسی کاربران در جامعه مربوط می سازد. به معنی دیگر، این محور تحلیل متنی را به گفتمان های سیاسی-اجتماعی که در جامعه شکل گرفته اند وصل می کند.
@SocialMediaResearch
Audio
فایل صوتی ارائه مقاله: کاربر، جامعه و رسانه اجتماعی (دلایل جامعه شناختی محبوبیت تلگرام در ایران)- چهارشنبه، 6 دی 1396- همایش انجمن جامعه شناسی ایران. حسین کرمانی
یک فرصت خوب برای محققان و علاقمندان به تحقیقات رسانه های اجتماعی

سایت http://methods.sagepub.com که ناشر کتاب های بسیار معتبر و قوی در زمینه روش شناسی است، در بازه زمانی باز (Open House) خود قرار دارد و افراد می توانند در این بازه زمانی کتابها و فصل های مورد نیاز و علاقه خود را دانلود کنند. این بازه زمانی در 18 مارس به پایان می رسد و پس از آن دسترسی به منابع علمی این سایت مجددا محدود خواهد شد. بنابراین افراد علاقمند می توانند با مراجعه به سایت و استفاده از نام کاربری و رمز زیر، منابع مورد نیاز خود را دانلود کنند. لازم به ذکر است که برای ورود به سایت باید از گزینه Institution استفاده کرد.
Usrname: SRMbundle
Pass: winter2018
دوره آموزش روش های تحلیل داده های رسانه های اجتماعی
مرکز تحقیقات رسانه های دیجیتال دانشگاه کوینزلند استرالیا که یکی از مراکز معتبر در حوزه تحقیقات رسانه های اجتماعی است، دوره آنلاین تحلیل داده های رسانه های اجتماعی را برگزار می کند. این دوره از طریق سایت Future Learn برگزار می شود و از 19 مارس آغاز خواهد شد. مدرسان دوره نیز جین برجس و اکسل برنز هستند که از چهره های شناخته شده در این حوزه به شمار می روند. این دوره، فرصتی مناسب و ایده آل برای کسانی است که می خواهند کار تحلیل شبکه های اجتماعی را آغاز کنند.
برای ثبت نام در دوره می توانید به لینک زیر مراجعه کنید:
https://www.futurelearn.com/courses/social-media-analytics/7
روزنامه نگاری و توئیتر در ایران: یک مطالعه اکتشافی
رابطه دوسویه روزنامه نگاری و توئیتر در ایران و تاثیراتی که این دو بر یکدیگر داشته اند، موضوعی است که در مقاله جدید من و دوست خوبم، علی آتش زر (@Aliatashzar) که در فصلنامه جامعه، فرهنگ و رسانه منتشر شده است، مورد تحقیق قرار گرفته است. ما در این مقاله تلاش کردیم تا مشخص سازیم کاربران توئیتر چه میزان با روزنامه‌نگاران ایرانی عضو توئیتر آشنا هستند و این روزنامه‌نگاران چقدر برای آن‌ها معتبر هستند. همچنین با مبنا قرار دادن نظریه میدان بوردیو و مفاهیم کردار و همچنین انواع سرمایه، تاثیر استفاده از توئیتر بر کردارها و سرمایه‌های روزنامه‌نگاران ایرانی و عوامل موثر بر آن‌ها را مشخص کردیم. اما پیش از پرداختن به این موارد که هدف اصلی تحقیق بود، تصویری جامع از نحوه و میزان استفاده روزنامه نگاران و کاربران ایرانی از توئیتر بدست دادیم. روش تحقیق پیمایش آنلاین بود و ما دو نمونه به حجم 217 نفر از کاربران و 230 نفر از روزنامه‌نگاران را انتخاب کردیم. نتایج تحقیق نشان داد که آشنایی کاربران با روزنامه‌نگاران اندک است، اما آن‌ها عمدتا اخبار خود را از توئیتر و تلگرام دریافت می‌کنند. همچنین مشخص شد که سه کردار مشارکت عمومی، رابطه با منبع و یادداشت‌برداری عمومی بیشتر تحت تاثیر استفاده از توئیتر قرار می‌گیرد. علاوه بر این، یافته‌ها نشان داد که سرمایه اقتصادی و نمادین روزنامه‌نگاران به میزان بسیار کمی تحت تاثیر استفاده آن‌ها از توئیتر قرار گرفته است، در حالی‌که سرمایه‌های اجتماعی و فرهنگی تغییرات بیشتری داشته‌اند.
در روند آماده سازی مقاله، خانم نجیبه محبی (@Najibemohebbi) زحمات زیادی رابرای ویرایش و هر چه بهتر شدن مقاله کشیدند که جای تشکر فراوان دارد.
فایل کامل مقاله را می توانید از آدرس زیر دریافت کنید:
https://goo.gl/k2BkEF
یک فرصت بسیار خوب برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاه برگن نروژ

دانشگاه برگن نروژ، فراخوانی برای جذب سه دانشجوی دکترا داده که فرصت بسیار خوبی برای دانش آموختگان مقطع فوق لیسانس یا افرادی که بتازگی در مقطع دکترا مشغول به تحصیل شده اند، است. دانشگاه برگن این سه دانشجو را برای کار روی پروژه Machine Vision که توسط دکتر واکر رتبرگ در این دانشگاه اجرا می شود جذب می کند و حقوق سالانه معادل 45 هزار یورو به آنها پرداخت می کند. علاوه بر این، پذیرفته شدگان از دیگر امکانات رفاهی دانشگاه مانند بیمه درمانی برخوردار خواهند بود. این سه دانشجو هر یک در یکی از حوزه های مربوط به روایت شناسی، بازی و هنرهای دیجیتالی به تحقیق خواهند پرداخت. برای اشنایی بیشتر با پروژه می توانید به لینک های زیر مراجعه کنید:
https://www.researchgate.net/deref/https%3A%2F%2Fwww.jobbnorge.no%2Fen%2Favailable-jobs%2Fjob%2F151132%2Fphd-positions-in-digital-culture-machine-vision-in-games-and-digital-art
https://www.researchgate.net/deref/https%3A%2F%2Fwww.jobbnorge.no%2Fen%2Favailable-jobs%2Fjob%2F151191%2Fphd-position-in-digital-culture-machine-vision-in-narrative-fiction
درباره این کانال

در مدت زمانی که از تاسیس این کانال می گذرذ، هیچگاه درباره کانال ننوشته ام یا تبلیغ نکرده ام، چرا که معتقدم کسی که محتوای این کانال به کارش بیاید و آن را مفید بداند خودش کانال را خواهد یافت و دنبال خواهد کرد. به همین دلیل، هیچوقت کمیت و تعداد دنبال کنندگان برایم مهم نبوده و تلاش کرده ام تا محتوای مفید و موثر تولید کنم و آن را از طریق کانال در اختیار همه قرار دهم. تلاشم این بوده تا این محتوا در ساده ترین شکل ممکن، بدور از مغلق گویی های آکادمیک، تبلیغات آزار دهنده و رویه های مرسوم برای افزایش عضو (تبادل، غلو و ...) منتشر شود. همین رویه باعث شده تا تک تک اعضای این کانال داوطلبانه و با رغبت به کانال بپیوندند و همین امر موجب شده تا کیفیت اعضای کانال در بهترین حالت خود قرار داشته باشد. در این مدت پیامهای محبت آمیز زیادی از طرف اعضا دریافت کرده ام که واقعا انرژی خوب و قشنگی برای ادامه مسیری که در پیش گرفته ام به من می دهد.
علی ایحاله، تلاشها برای فیلترینگ تلگرام فرصتی شد تا این چند خط را بعد از تقریبا بیشتر از یک سال که از عمر کانال می گذرد در مورد رویه و فلسفه کاری کانال بنویسم. اما نکته اصلی این است که در صورت فیلتر شدن تلگرام، این کانال به هیچ پیام رسان داخلی ای منتقل نخواهد شد. بلکه محتوای کانال- در صورت امکان استفاده از تلگرام با وی پی ان- کماکان همینجا منتشر خواهد شد. علاوه بر این، محتوای کانال در صفحه فیسبوک مربوط و سایت Medium نیز در اختیار قرار خواهد گرفت. اتفاقا استفاده از فیسبوک و مدیوم فضایی تعاملی و دوطرفه برای مشارکت شما در بحث ها فراهم خواهد کرد و از این نظر نسبت به کانال برتری دارد. آدرس صفحه فیسبوک و مدیوم «تحقیقات رسانه های اجتماعی» در زیر آمده است:
https://fb.me/SocialMediaResearchIran
https://medium.com/@hosseinkermani
همچنین شما می توانید در صورت علاقه پست های من در سایت لینکدین که - از این به بعد- عمدتا محتوای همین کانال خواهد بود را دنبال کنید.
https://www.linkedin.com/in/hosseinkermani/
انتشار آرشیو کامل مجله Radical Philosophy

مجله Radical Philosophy که یکی از مجلات معتبر و مهم در حوزه جامعه شناختی - خصوصا چپ- است و اندیشمندان بزرگ این حوزه مانند فوکو، باتلر، بادیو و ... به انتشار مقاله در آن پرداخته اند، آرشیو کامل خود را در اختیار علاقمندان قرار داده است. شما می توانید با مراجعه به آدرس زیر مقالات این مجله، که شامل مصاحبه با بزرگترین جامعه شناسان نیز می شود دانلود کنید.
https://www.radicalphilosophy.com/category/issues
سواد رسانه ای و کاربران ایرانی تلگرام؛ یک مسئله مهم
برای من مسئله سواد رسانه ای کاربران تلگرام، همواره دغدغه ای جدی بوده است. اینکه در مقابل ارسال بی وقفه انواع و اقسام پیام ها که هر روزه از تعداد زیادی کانال منتشر می شود، آیا کاربران توانایی تشخصی سره از ناسره را دارند یا نه. این مسئله وقتی مهمتر می شود که دقت کنیم کاربران ایرانی، بزرگترین جمعیت مصرف کننده تلگرامند و زمان زیادی را در این رسانه اجتماعی سپری می کنند. همین دغدغه موجب شد تا سال گذشته تحقیقی در این مورد انجام دهم که بتازگی در فصلنامه رسانه منتشر شده است. مقاله حاوی یافته های زیادی است که مطالعه آنها قطعا به دانش ما در مورد کاربران ایرانی خواهد افزود اما مهمترین نتیجه ای که من از این تحقیق گرفتم این بود که بر خلاف باور مرسوم، سواد رسانه ای در کاربران ایرانی چندان پایین نیست بلکه این کاربران توانایی خوب و قابل قبولی در برخورد با پیام های جعلی و غیر واقعی دارند. البته در خود مقاله تلاش کرده ام تا این یافته و دلایل آن را تبیین کنم. مقاله همچنین شامل رویکردی جدید به مفهوم سواد رسانه ای و تعر یف سواد رسانه های اجتماعی است و همچنین رویکرد روش شناختی آن که در دل روش پیمایش، بعنوان یک روش کمی، از تکنیک های روش های کیفی بهره برده است می تواند مورد توجه باشد. در نهایت باید تذکر دهم که بطرزی عجیب مقاله در فرایند ویراستاری توسط فصلنامه در برخی قسمت ها دچار مشکل شده است که من تا قبل از انتشار از آنها بی خبر بوده ام. این مقاله را می توانید از آدرس زیر دریافت کنید:
https://goo.gl/PcDyso
در مقاله ای که سال 1395 (2016 میلادی) منتشر شده، آمار مورد اشاره برای تعداد کاربران ایرانی اینترنت به سال 2005 برمیگردد، یعنی 11 سال پیش از انجام تحقیق!
تلگرام و روزنامه نگاری در ایران
مقاله جدید من که به تازگی در ژورنال Turkish Review of Communication Studies منتشر شده است به مطالعه رابطه بین روزنامه نگاری و تلگرام در ایران می پردازد. در این تحقیق تلاش کرده ام تا با تمرکز بر پربیننده ترین پیام های منتشر شده در کانال های تلگرامی در دوران انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ مشخص سازم که کردارهای روزنامه نگارانه چگونه در تلگرام اجرا شده و دستخوش تغییر می شوند. به همین منظور، با تمرکز بر ساختار خبر، ارزشهای خبری و عینیت در پست های منتشر شده در تلگرام، ویژگی آنها و تفاوت هایشان با آنچه که در روزنامه نگاری رسمی متدوال است را مشخص کرده ام. برخی از یافته های این تحقیق، پیشتر در روزنامه شرق منتشر شده اند. برای دریافت اصل مقاله می توانید به این لینک مراجعه کنید:

https://www.academia.edu/38057076/Telegramming_News_How_have_Telegram_channels_transformed_journalism_in_Iran
همچنین خلاصه نتایج این تحقیق در روزنامه شرق در دو. لینک زیر قابل دسترسی است:
https://www.tgoop.com/SocialMediaResearch/43
https://www.tgoop.com/SocialMediaResearch/45
زندگی روزمره کاربران ایرانی در تلگرام؛ رهیافت پدیدارشناسانه شوتز و رسانه های اجتماعی
یکی از سوالاتی که ذهن من را به خود مشغول کرده بود این بود که با توجه به همه جایی شدن تلگرام در ایران و استفاده عمومی از آن، زندگی روزمره کاربران ایرانی در تلگرام چه ویژگی هایی دارد و چگونه ساخت یافته و قوام پیدا می کند؟ این سوال با اینکه تلگرام چگونه زندگی روزمره کاربران ایرانی را تحت تاثیر قرار داده اساسا متفاوت است. در اینجا تمرکز من بجای پرسش از تاثیر تلگرام بر زندگی روزمره ایرانی ها، پرداختن به این مسئله بود که کاربران در تلگرام چگونه زندگی می کنند؟
حاصل تلاش من برای پاسخ دادن به این پرسش، مقاله ای بود که در فصلنامه جامعه شناسی ایران منتشر شده است. در این مقاله با استفاده از بستر نظری زندگی روزمره و خصوصا رهیافت پدیدارشناسانه شوتز، ابعاد مختلف زندگی روزمره کاربران ایرانی در تلگرام را مطالعه کرده ام. نتایج این تحقیق نشان می دهد که: « سهم معرفتی به دو طریق با زیست-جهان امر روزمره و تلگرام در رابطه است. اولا، سهم معرفتی فرد که در زندگی اش پیش از استفاده از تلگرام شکل گرفته (سهم معرفتی پیشینی) بر استفاده اش از تلگرام اثر می گذارد و علاوه بر این، سهم معرفتی ای مربوط به تلگرام (سهم معرفتی تلگرامی) بر اثر حضور و کاربری در این پیام رسان شکل می گیرد که کنش های آتی فرد را شکل می بخشد. این سهم معرفتی پیشینی است که در ابتدا نوع کاربری فرد را تعیین می کند و پس از آن تلفیق این سهم با سهم معرفتی تلگرامی این نقش را ایفا می کند. هر کنش فرد در تلگرام ساخت دهنده به و ساخت یافته از هر دو نوع سهم معرفتی اوست.»
همچنین یافته ها نشان می دهد که مفهوم زمان در تلگرام تغییر کرده است و همچنین تو-جهت و ما-رابطه ها ساده تر شکل می گیرد. تلگرام بخشی از جهان بالقوه فرد را به جهان بالفعل تبدیل کرده است و دایره همقطاران را نیز گسترانیده است. علاوه بر اینها، تلگرام باعث تغییر سطوح مختلف موقعیت ها بر اساس میزان ربط شده و موقعیت ها با میزان ربط کم را به موقعیت های مربوط تبدیل کرده است. این امر خود به پیشروی آرام مردم عادی منجر شده که نوعی از مقاومت است. هر یک از این موارد الزامات و ملزوماتی دارد که در مقاله مورد بحث قرار گرفته است.
اصل مقاله را می توانید از لینک زیر دریافت کنید:
https://goo.gl/yG4FVX
مبانی تحلیل شبکه اجتماعی- قسمت اول
با گسترش و همه گیر شدن رسانه های اجتماعی، استفاده از روشهای محاسباتی در تحلیل این رسانه ها نیز افرایش و کاربرد بیشتری پیدا کرده است. از متداولترین این روشها می توان به تحلیل شبکه اجتماعی (Social Network Analysis) اشاره کرد. از آنجا که تحلیل شبکه اجتماعی، لااقل برای خود من پیش از مطالعه و آشنایی بیشتر با آن، امری گنگ و عجیب بود، سعی کرده ام تا مبانی و مراحل اصلی تحلیل شبکه اجتماعی را در این نوشته ذکر کنم. این نوشته به افراد علاقمند به تحلیل شبکه اجتماعی که شناخت کاملی از مراحل و کارکردهای اصلی آن ندارند، درکی کلی و ابتدایی می دهد. در قسمت های بعدی، مفاهیم اساسی و ابزارهای لازم برای اجرای هر یک از مراحل را شرح خواهم داد.
تحلیل شبکه اجتماعی دارای مراحل مختلفی است. 4 مرحله اصلی در تحلیل شبکه اجتماعی عبارتند از:
1-گردآوری داده ها: در این مرحله با استفاده از ابزار مختلف داده های مورد نیاز را گردآوری می کنیم. هرچند تحلیل شبکه اجتماعی قدمتی بیشتر از رسانه های اجتماعی دارد و گردآوری داده های مورد نیاز برای چنین تحلیل هایی می تواند بصورت دستی انجام شود، لکن در حال حاضر این رسانه ها کار گردآوری داده های مربوط به خود را ساده کرده اند. در حال حاضر با استفاده از زبان های برنامه نویسی ای چون پایتون و روبی میتوان داده های مورد نیاز را از رسانه های اجتماعی دریافت کرد. برخی ابزارهای رایگان نیز امکان گردآوری داده ها را بدون نیاز به داشتن مهارت های برنامه نویسی در اختیار محققان قرار می دهند.
2-پالایش داده ها: داده های دریافت شده از رسانه های اجتماعی، اغلب دارای ویژگی های متعددی است که برخی از آنها مورد نیاز نیستند. هنگامی که تعداد رکوردهای دریافتی، مثلا تعداد توئیت ها- بسیار بالا باشد، حجم فایل های دریافت شده بزرگ خواهد بود. این فایل ها حاوی اطلاعاتی هستند که احیانا در تحقیق کاربردی ندارند. بنابراین در این مرحله می توان با استفاده از ابزار مناسب (با استفاده از زبان های برنامه نویسی یا استفاده از برخی ابزارهای رایگان) فایلی که تنها حاوی اطلاعات مورد نیاز باشد ایجاد کرد. همچنین با توجه به هدف تحقیق، تمرکز پژوهشگران نه بر کل داده های دریافتی بلکه بر نوع خاصی از این داده ها خواهد بود. به عنوان مثال، در مورد توئیتر اغلب یکی از شبکه های منشن ، ریتوئیت یا فالوشیپ مورد توجه قرار گرفته و صرفا به آن داده ها نیاز است. در این مرحله این شبکه ها از دل شبکه اصلی اطلاعات استخراج می شوند.
3-تحلیل داده ها: بعد از پالایش داده ها و استخراج شبکه مورد نظر و با توجه به فرضیه ها و اهداف تحقیق، داده ها تحلیل می شوند. در این مرحله باید مفاهیم مورد نیاز را بر اساس اهداف تحقیق مشخص کرد و ابزار مناسب برای محاسبه آنها را بکار برد. در این مرحله نیز می توان با استفاده از زبان های برنامه نویسی مانند پایتون و آر، هر یک از سنجه های مورد نیاز را محاسبه کرد. علاوه بر این زبان های برنامه نویسی، نرم افزارهایی مانند گفی امکان محاسبه این سنجه ها را بدون داشتن مهارتهای برنامه نویسی فراهم کرده اند.
4-بصری سازی داده ها: مرحله چهارم، یعنی بصری سازی داده ها عمدتا برای ارائه مطلوب تر نتایج و بدست دادن فهمی تصویری از شبکه و روابط آن صورت می گیرد. در این مرحله، نتایج بدست آمده از تحلیل ها را می توان بصورت بصری و در قالب گراف های خاصی نمایش داد. به عنوان مثال، اندازه یا رنگ گره ها یا یال ها در شبکه را می توان بر اساس ویژگی های آنها تغییر داد تا اینگونه شناسایی آنها در نگاه اول و همچنین درک روابط آنها ساده تر باشد. همچنین، خوشه های مختلف را می توان با رنگ های متفاوت مشخص کرد. اینگونه درک شبکه و اجزای آن ساده تر می شود.
@socialMediaResearch
#معرفی منابع برای مطالعه در حوزه تحلیل گفتمان
تئون ون دایک یکی از چهره های شناخته شده در حوره تحلیل گفتمان است. از وی کتابها و مقالات متعددی به چاپ رسیده که مطالعه آنها به افرادی که به تحقیق در این حوزه علاقمند هستند کمک شایانی می کند. در لینک زیر می توانید فایل پی دی اف اغلب کارهای ون دایک را دریافت کنید:
http://discourses.org/download/articles/
http://discourses.org/download/books/
همچنین روزا جیل یکی از افرادی است که در حوزه گفتمان و جنسیت کار می کند. مطالعه مقالات او که عمدتا بر مباحثی چون رابطه گفتمان، قدرت، زنانگی، جنسیت و فمنیسم تمرکز دارد به افراد علاقمند در این حوزه توصیه می شود. لینک زیر اغلب این کارها را معرفی کرده است:
https://www.city.ac.uk/people/academics/rosalind-gill#profile=publications

@socialMediaResearch
داستان رسانه های اجتماعی در ایران
ماه گذشته در دانشگاه Novi Sad صربستان سخنرانی ای در مورد تاریخچه و روندهای استفاده از رسانه های اجتماعی در ایران ارائه کردم. البته بدلیل اینکه مخاطبان از رشته ها و حوزه های مختلف بودند تلاش کردم سخنرانی تا حد امکان به مسائل عام بپردازد. بنابراین، من در این سخنرانی ابتدا اطلاعات مختصری درباره ایران، استفاده از اینترنت و رسانه های اجتماعی ارائه کردم و سپس با استفاده از تحقیقات موجود، اطلاعاتی درباره اجتماعات آنلاین در وبلاگستان و همچنین توئیتر فارسی که با استفاده از تحلیل شبکه اجتماعی حاصل شده بودند ارائه کردم. در ادامه نتایج دو تحقیقی که اخیرا انجام داده ام را مطرح کردم. اولین تحقیق درباره دلایلی است که باعث می شود کاربران ایرانی یک رسانه اجتماعی را بر دیگری ترجیح دهند و در دومین تحقیق به امکان شکل گیری یک حوزه عمومی خرد در گفتگوهای تلگرامی پرداخته ام. این فایل، در واقع، مروری اجمالی بر داستان رسانه های اجتماعی در ایران است.
اصل فایل ارائه را در لینک زیر می توانید دریافت کنید:
https://www.academia.edu/38325695/The_story_of_social_media_in_Iran
سه دیدگاه نظری درباره رابطه کنشگری در توئیتر و سیاست
رابطه بین کنشگری در توئیتر و سیاست یکی از مباحث بروز و مورد علاقه محققان است. در این مورد نظریه های مختلفی وجود دارد که من برخی از آنها را در اینجا بطور خلاصه ارائه کرده ام. این بخش در واقع، قسمتی از بخش نظری رساله دکترای من است.

سه دیدگاه نظری اصلی درباره رابطه بین کابری رسانه های اجتماعی (مشخصا توئیتر) و سیاست وجود دارد (Poell & van Dijck, 2018). دیدگاه اول را مانوئل کستلز در کتاب شبکه های خشم و امید ارائه کرده است (2012). او معتقد است که «فرهنگ اشتراک گذاری» که توسط اینترنت و رسانه های اجتماعی ایجاد شده است، کلید فهم جنبش های سیاسی معاصر است. در چنین فرهنگی، افراد شبکه های افقی ای را می سازند که بطور همزمان هم در کف خیابان ها در سطح محلی و هم در رسانه های اجتماعی در سطح جهانی شکل می گیرند. از نظر کاستلز، این شبکه ها موجب تغییر شکل کنشگری شده اند به این صورت که همکاری و اتحاد را تقویت کرده و نیاز به رهبری را از بین برده اند. کاستلز اضافه می کند که این شبکه ها موجب ساخت «با هم بودگی » شده اند که به افراد اجازه می دهد بر ترسهایشان غلبه کرده و امید را پس این ترس ها، کشف کنند.
دیدگاه دوم توسط بنت و سگربرگ (2013) ارائه شده است. آنها ادعا می کنند که جنبش های سیاسی جدید از طریق اشتراک گذاری خودانگیخته ایده ها، طرح ها، تصاویر و منابعی که در حال حاضر شخصی یا درونی شده اند با شبکه های دیگران پیش می روند. به اشتراک گذاشتن توده وار «چارچوب های کنش شخصی شده » موجب شکل گیری نوع جدید از کنش شده که بنت و سگربرگ آن را «کنش وصلی » می نامند. به این ترتیب، خود فرایند ارتباطی با اجازه دادن به جمعیت های عظیم برای اینکه با یکدیگر با حداقل نیاز به وجود رهبران همیشگی، سازمان های جنبش اجتماعی رسمی و چارچوب های کنش جمعی که در آنها لازم است فرد هویت خود و ادعاهای سیاسی اش را مشخص کند، دست به کنش بزنند، منابع سازمانی حیاتی برای ادامه جنبش را فراهم می کند. در دیدگاه بعدی، مارگت و همکارانش (2016)، دو اصطلاح «پلورالیسم متشتت » و «هم پایگی صفر شونده » را وضع کرده اند تا نشان دهند که چگونه رسانه های اجتماعی فعالیت های سیاسی ای که شهروندان امکان اجرای آنها را دارند توسعه داده اند. آنها معتقدند که این رسانه ها از طریق کاهش هزینه ها موجب شده اند تا افراد بتوانند با عطیه های خرد خود که می تواند شامل صرف زمان کم یا تلاشی اندک در فعالیت های سیاسی باشد، نقشی در رویدادهای سیاسی ایفا کنند. مفهوم هم پایگی صفر شونده نیز به همین موضوع اشاره دارد که عطیه های خرد- مثلا پسند کردن یا ریتوئیت کردن یک توئیت- باعث اصلاح هزینه ها و فایده های کنش های سیاسی شده اند. در حالیکه عطیه های خرد ممکن است بی اهمیت بنظر برسند، اما مارگت و همکارانش اعتقاد دارند که این عطیه ها از اهمیت زیادی در سیاست برخوردارند چرا که می توانند به شکل گیری جنبش های بزرگ بیانجامند. آنها اصطلاح پلورالیسم متشتت را برای همین وضعیت متناقض وضع کرده اند. پلورالیسم متشتت باعث فردی شدن هر چه بیشتر کنش های جمعی شده و با تزریق کردن آشفتگی به تمام حوزه های سیاست، می تواند اثری غیر قابل پیش بینی و غیر نظام مند بر زندگی سیاسی بگذارد.
@SocialMediaResearch
2024/09/30 02:50:17
Back to Top
HTML Embed Code: