Telegram Web
کانال ریاضیات ساختارگرایانه
33.pdf
34.pdf
153.3 KB
دوستان عزیز،

فایل‌ درس‌نامه‌ی جلسه‌ی سی‌ و چهارم رو به کانال اضافه کردیم. #درس‌نامه
کانال ریاضیات ساختارگرایانه
34.pdf
35.pdf
168.4 KB
دوستان عزیز،

فایل‌ درس‌نامه‌ی جلسه‌ی سی‌ و پنجم رو به کانال اضافه کردیم. #درس‌نامه
دوستان عزیز،

با عرض پوزش، جلسه‌ی این هفته برگزار نمی‌شود.
دوستان عزیز،

متاسفانه درس ریاضیات ساختارگرایانه به دلیل مشغله‌ی کاری مدتی طولانی‌ست که ناقص باقی مانده. این درس قرار بود که در بخش اول از نظریه‌ی رسته‌ها حرکت کرده و بعد در بخش دوم و سوم نظریه‌ی توپوس و هندسه‌های مجرد را پوشش دهد. اگر چه مقدمات نظریه‌ی رسته‌ها به مقداری معقول پوشش داده شد اما متاسفانه کامل نشد.

در حال حاضر درسی مستقل درباره‌ی نظریه‌ی توپوس در حال برگزاری است که ویدئوهای آن هر هفته دوشنبه‌ها اینجا بارگذاری می‌شود. این درس را می‌توان به شکل غیررسمی به منزله‌ی بخش دوم درس ریاضیات ساختارگرایانه در نظر گرفت.
دوستان عزیز،

مقاله‌ای که در ادامه می‌بینید معرفی نه چندان کوتاهی‌ست از کاربردهای نظریه‌ی رسته‌ها در نظریه‌ی برهان! هیچ آشنایی اولیه‌ای با نظریه‌ی رسته‌ها فرض نشده و همه‌ی مقدمات با نگاهی فلسفی به مفهوم عام برهان تشریح شده است. تنها آشنایی مقدماتی با منطق ریاضی، نظریه‌ی محاسبه، توپولوژی و ساختارهای مرتب فرض گرفته شده تا مطلب برای عموم دسترس‌پذیر باشد.
دوستان عزیز،

اگر به اثبات استقلال فرض پیوستار از نظریه‌ی مجموعه‌ها و اصل لانه کبوتری از حساب ضعیف به روایت نظریه‌ی توپوس علاقه‌مندید جلسه‌ی هفدهم درس توپوس تئوری را ببینید. به علاوه در جلسه‌ی نوزدهم هم می‌توانید روش ساخت و کاربردهای effective topos یا جهان محاسبه‌پذیر را ببینید که جهانی نظریه مجموعه‌ای است که در آن «همه‌ی» ساختمان‌ها محاسبه‌پذیرند. از این جهان می‌توان برای سازگاری تز چرچ و اصل پیوستگی براوئر با نظریه‌ی ساختی مجموعه‌ها استفاده کرد. مقدمات مورد نیاز برای بخش اول را می‌توان در جلسات چهاردهم٬ پازدهم و شانزدهم و برای بخش دوم در جلسه‌ی هجدهم یافت. کانال درس در یوتیوب و آپارات در آدرس‌های لینک شده قابل مشاهده است.
2025/01/18 01:45:03
Back to Top
HTML Embed Code: