🔳⭕️ داستان مرگ زائوها و درسی بزرگ برای مدیران !
✅در قرن 18 میلادی یک بیماری در اروپا شیوع پیدا کرد که حتی به آمریکا هم رسید. نام آن تب زایمان؛ Peurperal Fever یا Black Death Childbirth بود به این صورت که زنها ظرف 48 ساعت بعد از زایمان میمردند. این تبدیل به یک بیماری ویرانگر در قاره اروپا شد و هر روز اوضاع بدتر و بدتر میشد تا جایی که در برخی بیمارستان ها تا 80 درصد زنان به علت زایمان فوت می کردند! اما این اتفاق مصادف بود با رونسانس و انقلاب علمی و فرهنگی و اصلاحات مذهبی که دیگر نمیشد آنرا با مذهب و عرفان و ماوراء طبیعه حل کرد و دکترها باید با عقل و دانش و داده های تجربی خود علت موضوع را کشف می کردند.
✅روال کار پزشکان این بود که صبح ها در آزمایشگاه ها مشغول نمونه گیری و... بودند و بعد از ظهرها به کار زایمان زنان مشغول می شدند.
تا اینکه در اواسط قرن 18 دکتر اولیور وِندل هولمز؛ قاضی القضات آمریکا به این نکته پی برد که دکترها بعد از آزمایشگاه دست های خود را نمی شویند و در واقع متوجه علت اصلی ماجرا شد.
✅او به پزشکان گفت: مشکل خود شما هستید!آنها او را نادیده گرفته و تا 30 سال دیوانه اش خواندند. تا اینکه نهایتا یکی از خودشان؛ بنام دکتر ایگناتس زملوایس به این حقیقت پی برد که پزشکان خودشان عامل انتقال و تکثیر بیماری هستند و گفت اگر قبل از عمل زایمان دست پزشکان شسته و وسایلشان استریلیزه شود، مرگ و میر زنها هم متوقف می شود! که دقیقا همین شد و !!!!مشکل حل شد!
✅تحلیل و تجویز راهبردی✅آیا تا حالا شنیده اید خود کرده را تدبیر نیست؟
این ضرب المثل بیانگر این است که ریشه مشکل خود شخص است.
در داستان واقعی که بیان شد علت اصلی خود پزشکان بودند به همین دلیل وقتی راه حل هم ارائه شد نه تنها راه حل را نپذیرفتند بلکه ارائه کننده راه حل را دیوانه خطاب کردند زیرا نمی توانستند درک کنند که مشکل در خودشان ریشه دارد تا اینکه بلاخره یکی از خودشان گفت مشکل خود ما هستیم و مسئله حل شود.
✅وقتی خود فرد علت مشکل باشد طبیعی است که هیچ تدبیری راهگشا نیست زیرا هیچ راه حلی نمی تواند راه حل اصلی باشد مگر اینکه فرد بپذیرد خود ریشه مشکل است و خودش باید جزء اصلی راه حل باشد.
✅این پدیده در مدیریت کشور ، سازمان ها ، شرکت ها بسیار دیده می شود مثلا زمانی که مشکلات شرکت های دولتی را بررسی می کنیم متوجه می شویم که ریشه بسیاری از مشکلات خود مدیریت ها هستند.
✅در مواردی فردی شایستگی حرفه ای برای مدیریت یک مجموعه را ندارد اما مدیریت یک مجموعه بزرگ به او می سپارند دیری نمی گذرد این مجموعه درگیر بحران ها و مشکلات بزرگی می شود .مشکلاتی مانند کیفیت پایین محصولات و خدمات ، نبود نوآوری ، قیمت تمام شده بالا ، بحران مالی ، نارضایتی مشتریان ......
✅تا زمانی که این مدیر یا مدیرانی مثل او مسئولیت مدیریت واحدهای اقتصادی و صنعتی کشور را داشته باشند نه تنها نمی توان به حل مشکلات فعلی امیدوار بود بلکه این نگرانی وجود دارد که دامنه بحران های مالی و اقتصادی هر روز گسترده تر شوند
زیرا این مشکلات علت نیستند بلکه معلول هایی هستتد که ریشه اصلی آنها مدیریت ضعیف ، غیرحرفه ای و بی صلاحیت است.
✅می توان گفت در سطح کشور هم ریشه بسیاری از مشکلات خود مدیریت ها هستند، که در قضیه بحران ارزی و کاهش ارزش پول ملی ، بحران انرژی چند نمونه از دهها نمونه آنرا شاهد هستیم.
🔹 با ما همراه باشید در:
🌐 کانال ترفند مدیریت
👇👇📷 Instagram |
💬 Telegram |