Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
2118 - Telegram Web
Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
2
شروع یك پروژه موفق

درصد قابل توجهي از پروژه ها پیش از رسیدن به مرحله برنامه ریزي تفصیلي لغو میشوند. دلیل اصلي اکثر این توقف هاي ناخواسته به تعریف نادقیق محدوده پروژه و فقدان پشتیبان مالي است. بنابراین شروع سریع و موثر پروژه بسیار مهم و حیاتي است. ۶ مرحله زیر میتوانند در این راه به شما کمك کنند:

🔘 تهیه توجیه اقتصادي (Develop a Business Case):
اولین گام در هنگام شروع یك پروژه جدید، تهیه یك توجیه اقتصادي جامع است. توجیه اقتصادي مشکل کسب و کار را توصیف میکند و فرصت‌هایي را که با اجراي پروژه ایجاد میشود را بیان میکند. و راه حلهاي جایگزین را نشان میدهد. هزینه ها و درآمدهاي بالقوه هر یك از راهکارهاي پیشنهادي براي حل مسئله در این مستند تشریح میشوند. توجیه اقتصادي پایه و اساس پروژه است همچنین در این مستند دلایل اجراي پروژه و مزایاي اصلي آن آورده میشود. پس از تکمیل توجیه اقتصادي میبایست به تایید پشتیبان مالي پروژه قبل از تخصیص بودجه، برسد.

🔘 انجام مطالعه امکان سنجي (Undertake a Feasibility Study):
مطالعه امکان سنجي به منظور تخمین احتمال دستیابي به سود و منفعت هر یك از راه حلهاي پیشنهادي که در سند توجیه اقتصادي آمده است، انجام میشود. بر اساس نتایج مطالعه امکان سنجي و محاسبات سود و زیاني که در توجیه اقتصادي انجام میشود، بهترین راه حل شناسایي و پس از تایید نهایي توسط پشتیبان مالي، به عنوان راه حل قابل اجرا معرفي میگردد.
در صورت تکمیل یك مطالعه امکان سنجي جامع، شانس تحویل موفقیت آمیز پروژه بسیار بالا میرود.

🔘 تهیه منشور پروژه (Establish Project Charter):
پس از آنکه مشکل شناسایي شد و راه حل آن تعیین گردید، پروژه جدید براي ارائه راه حل تعریف میشود. منشور پروژه مستندي است که در آن، مجموعه ي آنچه براي دستیابي به اهداف پروژه انجام میشود را بیان میکند.
چشم انداز پروژه، اهداف، محدوده، اقلام قابل عرضه، سازماندهي پروژه و برنامه پیاده سازي، همه و همه در سند منشور پروژه آورده میشوند.

🔘 انتصاب اعضاي تیم پروژه (Appoint the Project Team):
حال که پروژه تعریف شده است زمان تشکیل تیم پروژه فرا رسیده است. هیئت مدیره، مدیر پروژه را استخدام میکند تا مسئولیت پروژه را بر عهده گیرد. و مدیر پروژه، رهبر تیم را بر میگزیند و او نیز در استخدام کارکنان پروژه به او کمك میکند. هر یك از اعضاي تیم شرح کار مشخص خود را دارد که در آن نقش و مسئولیتهاي او در پروژه آورده شده است.

🔘 تاسیس دفتر پروژه (Set up a Project Office):
در این مرحله محیط کار دفتر پروژه به عنوان محل فیزیکي استقرار تیم پروژه در مدت زمان پروژه آماده میشود. این محیط باید داراي محوطه، تجهیزات، مواد، ابزارها و فرایندهایي مناسبي باشد تا تیم پروژه را در تکمیل وظایفشان در جهت موفقیت پروژه یاري دهد. چك لیستهایي وجود دارد که براي اطمینان از اینکه دفتر پروژه به خوبي تاسیس شده است به کار میروند.

🔘 بازبیني (Perform Phase Review):
پس از تعریف پروژه و استخدام افراد تیم، نوبت به مرحله بازبیني میرسد. مرحله بازبیني به منظور اطمینان از انجام صحیح فعالیتهاي آغازین و دریافت تاییدیه رسمي براي رفتن به سوي فاز بعدي، برنامه ریزي پروژه، است.

📚 نشریه تکنوساخت | technosakht

⭕️ @techno_sakht ⭕️
5🔥1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⁣شرایط اعمال «ماده 46» و فسخ پیمان، به دلیل تأخیر غیرمجاز پیمانکار در عملیات اجرایی

«بند 3» الی «6» از «ماده 46» شرایط عمومی پیمان، به ترتیب، تأخیر پیمانکار در تجهیز کارگاه بیش از نصف مدت تعیین شده، تأخیر بیش از یک دهم مدت اولیه یا دو ماه در شروع پیمان، تأخیر در تحویل اقلام تحویل شدنی بیش از یک دهم یا دو ماه و تأخیر در اتمام کار بیش از یک چهارم مدت پیمان را، جزو شرایطی دانسته که کارفرما دولتی بتواند پیمانکار را به صورت یک طرفه خلع ید نموده و با ضبط ضمانت نامه های حسن انجام تعهدات و حسن انجام کار، با وی به صورت خصمانه‌ای خداحافظی نماید.
📍خلع ید به صورت پیشگفته و به محض وقوع شرایط آن مطابق نص شرایط عمومی پیمان، در صورتیکه تأخیرات غیر مجاز، مایل استون اتمام پروژه را تحت تاثیر قرار نداده و یا قابل فشرده سازی از سوی پیمانکار باشد، فاقد اثر حقوقی بوده و قابلیت احقاق حق پیمانکار، وجود دارد.

🧩برای روشن شدن موضوع، نیاز به بررسی معنای واژه «می‌تواند» در«بند الف» از «ماده 46» بوده و سپس با توجه به استانداردهای مدیریت پروژه و ظرفیت شرایط عمومی پیمان، قابلیتجبران تأخیرات غیر مجاز از طریق فشرده سازی را بایست مورد تحلیل قرار داد.

به طور خلاصه، واژه «می‌تواند» ذیل «بند الف» از «ماده 46»، به معنای اختیار کارفرما نیست، بلکه با توجه به اصل عدم صلاحیت، به معنای «امکان» و «عدم امکان» فسخ از سوی کارفرماست، که نیاز به تنظیم گزارش توجیهی دارد، چرا که اساساً امکان فسخ پیمان از سوی کارفرما، به نوعی جلوگیری از ضرر است و زمانی که عقلاً و عُرفاً، ضرری در میان نباشد و یا قابلیت جبران وجود داشته و از منظر مالی، ادامه پروژه با شرایط اصلاحی وقوع ضرر کمتری را در مقایسه با فسخ، به وجود آورد، امکان فسخ برای کارفرما محقق نشده و در صورت اعمال آن، پیمانکار، حق طرح و پیگیری جبران ضررهای وارده ناشی از فسخ را خواهد داشت.

📌تأخیرات غیر مجاز را می‌توان به دو دسته روی مسیر دارای شناوری (تأخیر غیرموثر) و روی مسیر فاقد شناوری یا مسیر بحرانی (تأخیر موثر) دسته بندی نمود. در صورتیکه تأخیرات از نوع موثر باشند و سبب جابه جایی زمان تحویل پروژه شوند، قابلیت فسخ پیمان را میتوان برای کارفرما متصور بود که پس از تنظیم گزارش توجیهی، قابلیت طرح و پیگیری دارد (گزارش توجیهی برای ارائه دستگاههای نظارتی است). نکته قابل توجه، پیرامون تأخیرات غیر موثر است، در صورتیکه مهندس مشاور به عنوان تنها مرجع فنی پیمان («بند ب» از «ماده 32»)، گزارش پیمانکار مبنی بر قابلیت پوشش تأخیرات غیرمجاز را، موجه تشخیص داده، این نوع تأخیرات قابلیت فشرده‌سازی داشته و کارفرما نمی‌‌تواند، پیمانکار را فسخ نماید.
با استناد به «ماده 25» از شرایط عمومی پیمان، حکم به پرداخت هزینه‌های کار در شبِ پیمانکار زمانی که تأخیرات، مجاز است و عدم قابلیت مطالبه هزینه و یا طرح هر گونه ادعا از جانب پیمانکار، زمانی که تأخیرات، غیر مجاز است، قرینه‌ای بر لزوم فشرده سازی، بدون افزایش هرگونه ریسک و هزینه‌ای برای کارفرما، در جهت اعاده برنامه به وضع سابق است.

📚نتیجه گیری:
در صورتی که با استناد به «بند 3» الی «6» از «ماده 46» تاخیرات غیرمجاز پیمانکار، قابلیت فشرده سازی و جبران را داشته باشد، کارفرما نمی‌تواند اقدام به فسخ پیمان نموده و در صورت اقدام به چنین امری، قابلیت طرح و پیگیری ابطال فسخ پیمان و تبدیل آن به خاتمه پیمان از سوی پیمانکار وجود دارد.


📚 نشریه تکنوساخت | technosakht

⭕️ @techno_sakht ⭕️
4👍2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Index1404.pdf
74.4 KB
📌 شاخصهای تشخیص صلاحیت پیمانکاری 1404

#صلاحیت
#پیمانکار
#مدیریت_ساخت
#مدیریت_پروژه
#تکنوساخت

📚 نشریه تکنوساخت | technosakht

⭕️ @techno_sakht ⭕️
👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📝 ابلاغیه ضریب ظرفیت پیمانکاری
🗓️ سال ۱۴۰۴

#پیمانکار
#مدیریت_ساخت
#مدیریت_پروژه
#تکنوساخت

📚 نشریه تکنوساخت | technosakht

⭕️ @techno_sakht ⭕️
2👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⁉️پروژه‌های مشمول مقررات نظام فنی و اجرایی کشور


با عنایت به اینکه شرکت‌های دولتی جزء دستگاه‌های اجرایی (موضوع ماده ۱۶۰ قانون برنامه چهارم، ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، ماده ۲۲۲ برنامه پنجم، ماده ۲۹ برنامه ششم و بند ۱۱ ماده ۱ قانون برنامه و بودجه کشور) بوده و از سویی بر اساس ماده ٣۴ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، سازمان برنامه و بودجه موظف شده نظام فنی و اجرایی یکپارچه کشور را که شامل عوامل، اصول، برنامه‌ها و فرایندها و اسناد (مقررات، ضوابط و دستورالعمل‌ها مربوط به مدیریت، پیدایش، پدیدآوری و بهره‌برداری از طرح‌های سرمایه‌گذاری و پروژه‌های ساخت و ساز را تهیه نماید و در ماده ۳ آیین‌نامه ماده مذکور طرح‌ها را به طرح‌ها و پروژه‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، طرح‌ها و پروژه‌های سرمایه‌گذاری (که در راستای ایجاد، گسترش، بهسازی و مرمت و بهره‌برداری از زیرساخت‌های مورد نیاز توسعه کشور در کشور اجرا می‌گردند) و ساخت و ساز دستگاه‌های اجرایی تقسیم کرده که دو قید برای آن در نظر گرفته است؛ اول شامل همه مراحل دوره یک طرح یا پروژه از دوره پیدایش تا برچیدن آن و دوم تمام یا بخشی از منابع مالی آن از وجوه عمومی (یعنی نقدینه‌های مربوط به وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی و شرکت‌های دولتی و نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی و مؤسسات وابسته به سازمان‌های مذکور که متعلق حق افراد و مؤسسات خصوصی نیست و صرف نظر از نحوه و منشأ تحصیل آن منحصراً برای مصارف عمومی به موجب قانون قابل دخل و تصرف می‌باشد) تأمین شده باشد.

لذا اگر موضوعات فعالیتی (منظور یک سلسله عملیات و خدمات مشخص است که برای تحقق بخشیدن به هدف‌های سالانه برنامه طی یک سال اجرا می‌شود و منابع مورد نیاز آن از محل اعتبارات مربوط به هزینه تأمین می‌گردد) برای تحقق بخشیدن به هدف‌های سالانه برنامه طی یک سال (مالی) با دارایی‌های سرمایه‌ای (منظور دارایی‌های تولید شده یا تولید نشده‌ای است که طی مدت بیش از یک سال در فرایند تولید کالا و خدمات به کار می‌رود) تولید نشده (منظور دارایی‌های مورد نیاز تولید است که خودشان تولید نشده‌اند. مانند زمین و ذخایر معدنی) باشند و حتی منابع مورد نیاز آن از محل اعتبارات مربوط به هزینه (یا همان اعتبارات جاری) تأمین شوند یا موضوعاتی باشند که باید طی چند سال انجام شوند؛ ولی به علت اینکه «طی مدت معین و با اعتبار معین برای تحقق بخشیدن به هدف‌های برنامه توسعه پنج‌ساله به صورت سرمایه‌گذاری ثابت برای ایجاد دارایی سرمایه‌ای اجرا می‌شوند» پس منابع مورد نیاز اجرای آنها باید از محل اعتبارات مربوط به تملک دارایی‌های سرمایه‌ای تأمین شود؛ در هر دو حالت چون از وجوه عمومی استفاده می‌شود و پروژه‌ها هنوز از دوره پیدایش تا برچیدنشان خارج نشده‌اند و در حال بهره‌برداری هستند، مشمول نظام فنی و اجرایی خواهند بود و شرکت‌ها ملزم به رعایت مقررات نظام فنی و اجرایی یکپارچه کشور و تصویب‌نامه شماره ۲۵۲۵۴/ت ۵٧۶٩٧ هـ مورخ ۸/۳/۱۴۰۰ هیئت وزیران در ارجاع کار و انعقاد قرارداد خواهند شد.


📚 نشریه تکنوساخت | technosakht

⭕️ @techno_sakht ⭕️
2👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Jozve bazresi fanni joosh(WeldingWorld).pdf
4.2 MB
🔸 جزوه بازرسی فنی جوش

#نظارت
#جوشکاری
#تکنوساخت

📚 نشریه تکنوساخت | technosakht

⭕️ @techno_sakht ⭕️
2🔥1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
3
📍 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى

📌میلاد حضرت ثامن الحجج، علی بن موسی الرضا علیه السلام بر شیعیان و عاشقان آن حضرت مبارک باد.


📚 نشریه تکنوساخت | technosakht

⭕️ @techno_sakht ⭕️
5
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🤖 ربات یکپارچه رنگ‌آمیزی-تراش و سنباده‌زنی 🤖

ویژگی‌های کلیدی:
🚀 ارتفاع ساخت: ۳.۳ متر
🚀 دقت موقعیت: ۵ سانتی‌متر
🚀 راندمان پاشش رنگ لاتکس: ۱۵۰-۲۰۰ متر مربع در ساعت
🚀 راندمان پاشش بتونه: ۶۰-۱۰۰ متر مربع در ساعت
🚀 راندمان سنباده‌زنی بتونه: ۶۰-۱۰۰ متر مربع در ساعت
🚀 راندمان پاشش-تراش بتونه: ۴۰-۵۰ متر مربع در ساعت
🚀 ظرفیت مواد: ۲۱ لیتر
این ربات هم حالت کنترل از راه دور و هم حالت عملکرد دستی را ارائه می‌دهد.

شما می‌توانید مستقیماً طرح‌ها را در ربات آپلود کنید و ربات به طور خودکار پاشش را انجام می‌دهد و همه چیز را از تیرها گرفته تا پنجره‌های قوسی پوشش می‌دهد.


📚 نشریه تکنوساخت | technosakht

⭕️ @techno_sakht ⭕️
2👍1🔥1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🚧 تابلو مشخصات ساختمان در دست احداث

📌طبق بند ۲-۱۱-۲ مبحث دوم مقررات ملی ساختمان:
مجری مکلف است قبل از شروع عملیات اجرایی؛ مشخصات ساختمان در دست احداث بر روی تابلویی در کنار معبر عمومی به صورتی که از فاصله مناسب برای عموم قابل دیدن باشد؛ درج نماید. این تابلو تا زمان پایانکار باید در محل باقی بماند. شهرداری ها و سایر مراجع صدور پروانه از شروع به کار یا ادامه کار ساختمان هایی که تابلو مشخصات رو نصب ننموده اند؛ جلوگیری به عمل می آورند.ابعاد و اندازه تابلو و همچنین مشخصاتی که باید بر روی تابلو قید شود توسط سازمان نظام مهندسی استان تعیین میگردد.

در هر کجای کشور که هستید میتونید مشخصات دقیق تابلو رو از سایت سازمان استان خودتون دریافت کنید.

#تابلو_مشخصات_پروژه
#مهندسی_عمران
#تکنوساخت

📚 نشریه تکنوساخت | technosakht

⭕️ @techno_sakht ⭕️
👍21🔥1
Forwarded from مهندسی زلزله (Alireza MoghadamNejad)
💎  سیویل تاکس با حمایتِ ۳۰ انجمنِ علمی مهندسی عمران دانشگاه‌های معتبرِ کشور برگزار می‌کند:

🔸 وبینار با موضوع:
تأملی بیشتر درباره نقش ضریب رفتار و ارتفاع مجاز در طراحی لرزه‌ای (قسمت سوم)

🔻 سخنران: پروفسور حسن مقدم (عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف)

🔻 میزبان: مهندس علیرضا مقدم نژاد (کارشناسی ارشد گرایش مهندسی زلزله دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی)

📆 تاریخ و زمان برگزاری:
دوشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ - ساعت ۱۸

🔻 لینکِ ثبت‌نام (لطفاً برای ثبت‌نام، فیلترشکنِ خود را خاموش بفرمایید):

https://rooydadestan.ir/?p=236575

🔹 ظرفیتِ ثبت نامِ رایگان: ۳۵۰ نفر

@Earthquake_Engineering1
3👍1
2025/07/14 17:05:48
Back to Top
HTML Embed Code: