tgoop.com/techx/2519
Last Update:
📡 ما در کیهانی زندگی میکنیم که حدود ۱۳.۷ میلیارد سال سن داره. ۱۳.۷ میلیارد سال پیش، با یک انفجاری به نام بیگبنگ شکل گرفته.
🔘 اما آیا شعاع #کیهان هم به همین میزان است؟ خیر. چرا که یک «چیز» ناشناختهای باعث انبساط کیهانه که انرژی تاریک نام گرفته. انرژی تاریک باعث گسترش کیهان میشه، باعث کِش اومدن و انبساط تار و پود هستی در تمام جهات میشه. اما شعاع یا قطر کیهان و جهان قابل مشاهده چقدر است؟
🔘 ۴۶ میلیارد سال نوری شعاع کیهان و جهان قابل مشاهده است که فیزیکدانها محاسبه کردهاند؛ حدود ۹۲ میلیارد سال نوری قطر آن. نور، با سرعتِ حدود ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه، در یک سالِ زمینی مسافتی معادل ۹.۴ تریلیون کیلومتر طی میکند. این عدد به کیلومتر برابر است با: ۸.۸ با ۲۳ صفر در مقابل آن!
🔘 جهان قابل مشاهده به این معنی نیست که ما قادر به مشاهدهی این مسافت هستیم. مسافتی است که نور طی ۱۳.۸ میلیارد سال طی کرده. طبق نتایجی که اخیرا منتشر شده، سرعت این انبساط حتی نسبت به چند ده سال اخیر هم در حال افزایشه.
🔘 و در پایان؛ ۷۰ درصد کل کیهان از انرژی تاریک تشکیل شده، ۲۵ درصد یه چیز دیگهایه که اسمش رو مادهی تاریک گذاشتند (و اون هم نمیدونیم چیه—دربارهاش در این پست بخوانید 🔗)، و ۵ درصد باقی مانده هم: ما آدمها و موبایلها و خورشید و سیارات و ستارگان و بقیه چیزهایی که با چشم میبینیم یا در نورهای فروسرخ و ... میبینیم.
➖➖➖➖➖➖➖
🔘🎥 در پستهای بعد ویدئویی قرار داده میشه مرتبط با این مطلب. تمام اتفاقاتی که در کیهان صورت گرفته، از بیگبنگ تا پیدایش انسان در این ویدئوی ده دقیقهای به تصویر کشیده شده. همراه با صدا. ویدئو در سه کیفیت آپلود میشه: ۳۶۰ [۳۹ مگ] - ۷۲۰ [۸۴ مگ] - ۱۰۸۰ [۱۴۰ مگ]. — #رصد_کیهان — 🌐
🔘 مطلبی مرتبط در این پست: 🔗
🛰 @TechX
BY آسمان شب
Share with your friend now:
tgoop.com/techx/2519