tgoop.com/therapists/4692
Last Update:
تقسیم بندی مكانیسمهای دفاعی
1- آسیب زا(PATHOLOGICAL): توانایی كنارآمدن با تهدیدات واقعی را از فرد سلب كرده و درك واقعیت را ناممكن میسازند. فرد در این حالت واقعیت را بازآفرینی و بازآرایی میكند. از نگاه ناظر استفاده از این دفاع ها جنون آمیز و نابخردانه است. مثل: انكار، تحریف، فرافكنی هذیانی.
2- بلوغ نیافته و ناپخته(IMMATURE): در كودكان و بزرگسالان كاربرد دارد. اما از آنجایی كه استفاده از آنها منجر به رفتارهای ناپسند و غیر قابل پذیرش اجتماعی میگردند، بزرگسالان استفاده از آنها را كنار می نهند. این دفاع ها بزرگسالان را در كنار آمدن بهینه با واقعیت ناتوان میسازند. از دید ناظر افرادی كه به این دفاع ها متوسل میشوند معمولا بلوغ نیافته و غیر قابل دسترس می نمایند. استفاده مداوم از آنها مشكلات جدی را در كنار آمدن با واقعیت پدید می آورد. مثل: خیالپردازی، فرافكنی، خود بیمار انگاری، رفتار منفعل-پرخاشگر و برون ریزی.
3- روان رنجور(NEUROTIC): در همه افراد شایع است. این دفاع ها در كوتاه مدت مفید بوده اما در بلند مدت منجر به مشكلاتی در روابط، شغل و كامیابی از زندگی میگردند. مثل: توجیه عقلی، واپس زنی، واكنش وارونه، جابجایی و گسستگی.
4- بلوغ یافته (MATURE): این دفاع ها مقبول بوده و از بزرگسالان سالم سر میزند. این دفاع ها در سلامت روان افراد نقش تعیین كننده و مثبتی دارند. مثل: والایش، نوع دوستی، پیش بینی وشوخ طبعی .
@Therapists
BY مهارتهای درمانگری
Share with your friend now:
tgoop.com/therapists/4692