tgoop.com/umsha_neuroscience1/265
Last Update:
🤔همه ی ما بین اطرافیان مان دیده ایم که واکنش هرکسی به مشکلاتی که در روابط بین فردی دارد، متفاوت است.
❤️«#نظریه_دلبستگی»، بیان میکند نوع رابطه ای که یک کودک با مراقب اصلی خود برقرار میکند، تأثیر عمیقی بر نحوه شکلگیری روابط او در بزرگسالی دارد.
👁🗨این نظریه سبک های دلبستگی را به چهار دسته ی ایمن، ناایمن اضطرابی، ناایمن اجتنابی و متناقض تقسیم میکند.
😌1.دلبستگی ایمن: افراد با این سبک به راحتی به دیگران نزدیک میشوند و روابط معنیداری برقرار میکنند، و به خود و دیگران اعتماد دارند.
🤐2. دلبستگی ناایمن اجتنابی: این افراد از نزدیکی عاطفی اجتناب میکنند و تمایل دارند خود را از دیگران دور نگهدارند، و استقلال را بر وابستگی ترجیح میدهند.
🫠3. دلبستگی ناایمن اضطرابی: این افراد به شدت وابسته هستند و نگران رها شدن از سوی دیگران، که ممکن است منجر به نوسانات عاطفی و نیاز به تایید مداوم شود.
😮💨4. دلبستگی ناایمن نامنظم: این افراد رفتارهای متناقضی از خود نشان میدهند و در روابط دچار سردرگمی و عدم ثبات هستند.
❗️این سبکها تأثیر زیادی بر کیفیت روابط اجتماعی و عاطفی افراد دارند و میتوانند در درمانهای روانشناختی به درک و بهبود این روابط کمک کنند.
💁🏻♀ازونجایی هر ویژگی ذهنی و هر رفتار ما به عملکرد مغزمون مربوطه، به مناسبت #هفته_سلامت_روان، به اساس نوروساینسی این سبک ها میپردازیم.
🧠برای مثال، بیاین ببینیم در مغز افراد اجتنابی چی میگذره؟! واقعا تو مغز این افراد تفاوتی وجود داره؟! تحقیقات نشون میده که بله! عملکرد قسمت هایی از مغز این افراد میتونه متفاوت باشه!
1⃣.آميگدال: آميگدال که مسئول پردازش احساسات و شناسایی تهدیدات است، در افراد با تمایلات اجتنابی الگوهای فعالسازی متفاوتی را نشان میدهد. تحقیقات نشان دادهاند که آميگدال در افرادی که سبک دلبستگی اجتنابی دارند، کمتر به محرکهای مرتبط با دلبستگی واکنش نشان میدهد، که این نشاندهنده تمایل آنها به کماهمیت جلوه دادن ارتباطات عاطفی است.
2⃣.قشر پیشانی: قشر پیشانی که در عملکردهای شناختی پیشرفته و تنظیم عاطفی نقش دارد، در استراتژیهای غیرفعالسازی اهمیت فراوانی دارد. افراد با دلبستگی اجتنابی معمولاً فعالیت بیشتری در قشر پیشانی نشان میدهند زمانی که میخواهند افکار و احساسات مرتبط با دلبستگی را سرکوب کنند. این تنظیم بالاتر به آنها کمک میکند تا فاصله عاطفی را حفظ کنند.
3⃣.قشر سینگولیت قدامی (ACC): این ناحیه در تنظیم احساسات و نظارت بر تضادها نقش حیاتی دارد. فعالیت ACC معمولاً در حین پردازش عاطفی در افراد با دلبستگی اجتنابی کاهش مییابد، که نشاندهنده پاسخ و درگیری عاطفی کمتر است.
اما آیا اصلاح سبک های دلبستگی ناایمن و نزدیک شدن آنها به سبک ایمن، شدنی است؟ به طور خلاصه، بله 🙃
در بخش های بعدی به اصلاح این سبک ها میپردازیم☺️
🎚گردآوری: #شقایق_عبدالهی ، دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان
🔋https://www.psychologytoday.com/intl/blog/the-compassionate-brain/202407/the-neuroscience-of-aloof-behaviors-in-dating
BY UMSHA_Neuroscience1
Share with your friend now:
tgoop.com/umsha_neuroscience1/265