tgoop.com/utpowerelec/1147
Last Update:
✅ مقایسه مواد شیمیایی باتری های لیتیوم یون مورد استفاده در وسایل نقلیه الکتریکی
باتری های لیتیوم یونی را می توان بر اساس ترکیب آند و کاتد مورد استفاده طبقه بندی کرد. شش دسته باتری لیتیوم یونی به راحتی در بازار موجود است ، لیتیوم کبالت اکسید (LCO) ، لیتیوم منگنز اکسید (LMO) ، لیتیوم نیکل منگنز کبالت اکسید (NMO) ، لیتیوم آهن فسفات (LFP) ، لیتیوم نیکل کبالت اکسید آلومینیوم (NCA) و لیتیم تیتانات (LTO). به غیر از باتری LTO ، سایر باتری های Li-ion دارای گرافیت به عنوان آند هستند.
🔸1. اکسید لیتیوم COBALT (LCO): انرژی پایدار اما پایداری حرارتی کم
باتری لیتیوم اکسید کبالت دارای کبالت به عنوان اصلی ترین ماده فعال در کاتد آن است. در سال 1991 اختراع شد و به دلیل چگالی بالای انرژی 150-200 وات بر کیلوگرم به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفت. کارشناسان ادعا می کنند که جهان به زودی با کمبود کبالت مواجه خواهد شد. دلیل این موضوع افزایش فروش وسایل نقلیه الکتریکی است که از این ماده شیمیایی برای باتری هایشان به طور گسترده استفاده می شود .باتری های LCO به طور گسترده ای در لوازم الکترونیکی قابل حمل مانند تلفن ، دوربین ، لپ تاپ استفاده می شوند و تقاضای بالایی در خودروهای برقی دارند.
🔸2. اکسید منگنز لیتیوم (LMO): ایمن ترین باتری لیتیوم یون
باتری های لیتیوم اکسید منگنز به باتری های منگنز لیتیوم یون نیز معروف هستند. دارای LiMn2O4 به عنوان کاتد است. اولین باتری توسعه یافته تجاری با این ساختار شیمیایی در سال 1996 تولید شد. این باتری ها مقاومت داخلی پایینی دارند و ثبات دمای بالایی دارند که آنها را نسبت به سایر انواع باتری های لیتیوم-یونی ایمن تر می کند. باتری های LMO به دلیل مقاومت داخلی پایین قادر به انتقال جریان تا 20-30 آمپر هستند ، بنابراین شارژ سریع و تخلیه را ممکن می سازد.عیب اصلی این شیمی عمر چرخه نسبتاً کم آن 300-700 چرخه است. ظرفیت این باتری ها نیز کمتر است.باتری های LMO به طور گسترده ای در کاربرد هایی هایی استفاده می شوند که دارای درجه حرارت بالا هستند ، مانند ابزارهای برقی. همچنین در EV و در کاربردهای پزشکی کاربرد دارد.
🔸3. فسفات آهن لیتیوم (LFP): مقرون به صرفه ، ایمن و قابل اعتماد
باتری های لیتیوم فسفات آهن از فسفات به عنوان ماده فعال در کاتد استفاده می کنند. این باتری ها یکی از پرکاربردترین مواد شیمیایی در موتورسیکلت های برقی ، e-rikshaw و سایر کاربردهایی هستند که به چرخه عمر طولانی و ایمنی قابل توجه نیاز دارند. چگالی انرژی این باتری ها بین 90-160 وات بر کیلوگرم است. مشابه LMO ، باتری های LFP نیز دارای مقاومت داخلی پایینی است که ثبات حرارتی بالاتری را ایجاد می کند. برخلاف باتری LCO ، این باتری ها بادوام بوده و دارای چرخه عمر طولانی با نرخ تخلیه خود به خود هستند. باتری های LFP یکی از بهترین چرخه های عمر را دارند و با توجه به طول عمر طولانی آنها ، آنها را به گزینه ای بسیار مقرون به صرفه تبدیل می کند. باتری های LFP به دلیل پایداری حرارتی بالا و چرخه عمر عالی در تجهیزات صنعتی و ماشین آلات سنگین استفاده می شوند.
🔸4. اکسید منگنز لیتیوم نیکل (NMC): باتری گران قیمت اما با کارایی بالا
باتری های لیتیوم نیکل منگنز کبالت (NMC) از ترکیب نیکل ، منگنز و کبالت به عنوان ماده فعال برای کاتد خود استفاده می کند. این باتری ها گران تر از سایر باتری های Li-ion هستند و نرخ خود گرمایش بسیار پایینی دارند و ولتاژ اسمی 3.7V دارند. چگالی انرژی باتری های NMC 150-220 وات بر کیلوگرم است.این باتری معمولاً برای تغذیه تجهیزات پزشکی ، ابزارهای برقی مورد استفاده قرار می گیرد .
🔸5. لیتیوم نیکل COBALT آلومینیوم اکسید (LINICOALO2) NCA: انرژی بالا با عمر طولانی
باتری های لیتیوم نیکل کبالت که به باتری های NCA نیز معروف هستند دارای ترکیبی از نیکل ، کبالت و آلومینیوم به عنوان ماده فعال در کاتد خود هستند. این باتری ها چرخه عمر بالایی دارند . اما معایب اصلی این باتری ها پایداری حرارتی کم و هزینه بالای آن است که آنها را به گزینه ای غیرقابل اجرا برای لوازم الکترونیکی مصرفی تبدیل می کند. آنها با توجه به چگالی انرژی خود گزینه مناسبی برای EV هستند ، باتری های NCA باید در خودروها با اقدامات ایمنی اضافی برای نظارت بر عملکرد آنها و سایر داده ها برای حفظ امنیت رانندگان استفاده شوند.
#خودرو_های_الکتریکی
⚡️ @UTPowerElec
BY UTPowerElec
Share with your friend now:
tgoop.com/utpowerelec/1147