Telegram Web
Forwarded from Hadi Hoori
Forwarded from Moein Mohebalian
#معرفی 🍃

کلمات و گفت‌وگوهای روزمره ما در پس رساندن مقصود و خواسته‌هایمان نشانگر نگاه و تلقی ما از جایگاه و نگرشمان به خود و دیگران است.
کتاب زبان، منزلت و قدرت در ایران به بررسی همین مفهوم پرداخته. نویسنده کتاب سعی کرده با بررسی زبان ارتباطی ایرانیان به الگوهای ارتباطی دست پیدا کند که می‌تواند نظریه‌های فراوانی درباره زیست اجتماعی و اخلاقی ایرانیان بدهد.
کتاب در فصل‌های ابتدایی به ساختار زبان تعاملی ایرانیان و اجزای گفتار در انتقال پیام می‌پردازد. بعداز آن به ویژگی‌هایی چون بافت و واج‌شناسی و واژه‌شناسی توجه می‌کند و فصلی را هم به نحوشناسی و تغییرات و تنوعات سبکی در زبان فارسی اختصاص می‌دهد.



🖋ادامه مطلب گیتی صفرزاده را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/book/زبان،-منزلت-و-قدرت-در-ایران/
👍1
#نقد 🍃

"جستارهایی درباره زن" کتاب نه چندان به روز ولی مهم است، که مفاهیم قدرت و نقش زنان را در جامعه بررسی می‌کند. کتاب از منظر قدرت می‌تواند برای خوانندگان علاقه‌مند تازگی و ارزش افزوده داشته باشد.

کتاب شامل چهار مقاله از سوزان سانتاگ، نویسنده و فعال اجتماعی معروف آمریکایی است. او در این کتاب به بررسی روابط قدرت در جنسیت و ساختارهای اجتماعی و فرهنگی که زنان را به زیردستی می‌کشاند، می پردازد و تأثیر آن بر روابط قدرت در جامعه را به تحلیل می‌کند. درنگاه سوزان سانتاگ قدرت زنان، زیبایی، استانداردهای جنسیتی و سالمندی نقاطی هستند که برای بررسی لازم است نور بر آنها تابانده شود. او میگوید دقیقا به علت جایگاه فرودست و شاخص‌های اجتماعی، زنان و کودکان اهداف مناسبی برای تبلیغات تجاری و فرهنگ مصرف‌گرایی هر چه بیشتر هستند و این فضا زمینه مساعدی برای سود‌جویی فراهم می کند.



🖋ادامه‌ی مطلب آنی خاچکیان را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/زنان-و-قدرت-سخت-یا-نرم؟/
👍2
#پرونده 🍃

در ادبیات فارسی معاصر چهره‌های تأثیرگذاری هستند که هرکدام به علتی مطرح و ماندگار شده‌اند. وینش قصد دارد هر ماه با عنوان «قلم ماندگار» پرونده‌ای برای یکی از این نویسندگان تهیه کند. در این پرونده‌ها ضمن معرفی نویسنده و آثارش، دلیل مطرح شدن و ماندگاری یا بحث‌برانگیزی آثار او طرح می‌شود تا فرصتی برای آشنایی و نگاه دقیق‌تر به فعالیت‌های ادبی معاصر داشته باشیم. سومین پرونده این مجموعه به نادر ابراهیمی اختصاص دارد.



📚این پرونده را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/عشق-از-نوع-ابراهیمی-نگاهی-به-آثار-نادر-ا/
#ویترین 🍃

به نظر می‌رسد بیشتر نویسندگان از نزدیک شدن به شخصیت‌های مسن و سالخورده هراس دارند یا اغلب این شخصیت‌ها را ملال‌انگیز و کلیشه‌ای به تصویر می‌کشند. آنها مزایای تجربه را دست کم می‌گیرند.در واقع  پیشفرض آن‌ها درباره‌ی سالمندان مبتنی است بر تکنوهراسی، فقدان توانایی فیزیکی و فقدان حس و عمل جنسی.
اما نکته امیدوارکننده‌ این است که داستان‌هایی که درباره‌ی شخصیت‌های مسن نوشته می‌شوند بسیار مورد توجه قرار میگیرند‌.
 
اما وجود شخصیت‌های مسن در داستان چه مزایایی دارد؟

🔍افراد مسن می‌توانند ترفندهای جدیدی یاد بگیرند.

🔍اغلب پیش‌داستان غنی و پرباری دارند.

🔍آنها ثابت می‌کنند که نباید نگران افول ستاره بختمان باشیم.


شما در این‌باره چه فکر می‌کنید؟

https://vinesh.ir/جذابیتهای-استفاده-از-شخصیتهای-مسن/
👍1
#تازه_های_نشر 🍃


در دنیای انتشارات چه می‌گذرد؟

هر دوهفته یک‌بار، در بخش «تازه‌های نشر»، با تعدادی کتاب تازه منتشرشده آشنا شوید.

📖 «به زیبایی زن»، نوشته ژاک پرور، ترجمه پریسا فرهادی، نشر نو

📖 «نظریه‌های جمهوری و جمهوریت»، نوشته سرژ ادیه، ترجمه عبدالوهاب احمدی، نشر بایگانی

📖 «بی یاد تو هرگز»، نوشته علی‌محمد افغانی، نشر نگاه

📖 «ویجر»، نوشته دیوید گرن، ترجمه علیرضا شفیعی‌نسب، نشر ترجمان

📖 «کاوش در مبانی اخلاق»، نوشته دیوید هیوم، ترجمه مرتضی مردیها، نشر کتاب پارسه




برای سهولت در تهیه کتاب‌ها، می‌توانید به سایت وینش مراجعه کنید.

اخیراً چه کتاب تازه منتشرشده‌ای خواندید؟ با ما در میان بگذارید.


https://vinesh.ir/تازه-های-نشر/  📚

#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #تازه_های_نشر #محمدرضا_پارسایار #فرهنگ_نشر_نو #ژاک_پرور #عبدالوهاب_احمدی #سرژ_ادیه #نشر_بایگانی #نشر_نگاه #علی_محمد_افغانی #نشر_ترجمان #دیوید_گرن #علیرضا_شفیعی_نسب #دیوید_هیوم #مرتضی_مردیها #نشر_کتاب_پارسه
#معرفی 🍃

کتاب ویرگول‌گذاری و مبانی نظری آن؛ کاربرد بجا و نابجای ویرگول شامل یازده بخش مهم است.
این یازده بخش به ترتیب عبارتند از:
پیش‌گفتار؛ جمله‌نشانه‌ها در گذشته و حال؛ ویرگول و درنگ؛ کاربرد نابجای ویرگول؛ قواعد ویرگول‌گذاری؛ نشانۀ درنگ؛ قواعد ویرگول‌گذاری در کتاب‌های درسی؛ مختصری دربارۀ جمله؛ ضمیمه؛ ویرگول در یک نگاه؛ واژه‌نامه توصیفی و کتاب‌نامه.

کتاب ویرگول‌گذاری و مبانی نظری آن را رحمان افشاری نوشته است و می‌تواند برای ویراستاران و علاقمندان به زبان فارسی مفید و کاربردی باشد.
از رحمان افشاری پیش از این ترجمه کتاب‌هایی چون فلسفه از روشنگری تا امروز، راهنمای مطالعه سنجش خرد ناب و هنر چیست به چاپ رسیده است.


🖋ادامه‌ی مطلب امیر سبحانی را در لینگ زیر بخوانید.
 https://vinesh.ir/book/ویرگول-گذاری-و-مبانی-نظری-آن/
👍1👏1
Forwarded from Nostalgia (Hesam Forouzan)
🎼 آلبوم آهنگ های سریال افعی تهران
🎤 کسی که این آهنگها رو انتخاب کرده آدم خوش سلیقه ای بوده و بدون شک به موسیقی روز غرب تسلط داشته. ما و سازندگان سریال افعی تهران هم که فعلاً خارج از محدوده التزام عملی به قانون حق مولف (کپی رایت) هستیم. پس تا اطلاع ثانوی گوش می کنیم و لذت می بریم و برای سلامتی خالقان این آثار دست به دعا برمی داریم 🥰
#موسیقی_پاپ

#دانلود

🎧 https://www.tgoop.com/nostalgiq
#نقد 🍃

شهره احدیت در رمانش هانی‌­مون دست روی موضوع کمترپرداخته‌شده‌­ای می­‌گذارد. خوانش غیرعرفی از زیست خانواده­‌ی کشته‌شدگان جنگ ایران و عراق. این موضوع از آن جهت مهم است که در تمام این سال‌ها، نگاه به موضوع جنگ، رزمندگان، کشته‌شدگان در آن و خانواده­‌های آنان، همواره یا از تریبون­‌های رسمی انجام شده یا اگر نویسندگانی در این حیطه دست به قلم شده‌­اند، مورد تایید نهادهای رسمی بوده‌­اند.

در تمام ادبیات داستانی ایران اگر بگردیم، کمتر اثری مانند زمین سوخته‌­ احمد محمود و یا زمستان 62 اسماعیل فصیح پیدا می­‌کنیم که با نگاهی خارج از نگاه رسمی به این رخداد مهم تاریخ معاصر ایران و مردم درگیر در آن پرداخته باشد. احدیت در این رمانش وارد این حیطه شده و تلاش کرده با خوانش خودش روایتی مستقل از جنگ به تصویر بکشد و در این مسیر به سراغ بازماندگان شهدای جنگ رفته است.



🖋ادامه‌ی مطلب علیرضا آقایی‌راد را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/زندگی-در-دل-تضادها/
1
#ویترین 🍃

مراسم رونمایی روز یکشنبه مورخ شانزدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۶ در محل موزه سروش با حضور جمعی(حدود ۱۰۰ نفر ) از نویسندگان صنعتگران و فرهنگ دوستان ایران زمین و اساتید و کار آفرینان پیشکسوت دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.
کتاب “یک قرن تجربه در صنعت برق” یک کتاب مستند علمی و تاریخی است که تاریخچه یک قرن تجربه دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت ایران را بازبان علمی و از طریق معرفی کار آفرینان به روایت مقالات و تصاویر بیان می نماید. لازم ذکر است که مولفان اصلی کتاب آقایان سید محمود صموتی، سعید شعاری‌نژاد، جلال کاوندی داود سلطانی، علی محمد مهرپرور و حسن قاسمیه هستند.



🖋ادامه‌ی این گزارش را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/یک-قرن-تجربه-در-مهندسی-برق/
#پرونده 🍃

آنتوان دوسنت‌اگزوپری به معبد خدایان جاودانه ادبیات راه یافته است؛ چهره شگفت‌انگیزی که همچون شهابی در ادبیات قرن بیستم درخشید و در ابرهای خیال و جاودانگی فرو رفت. ادبیات برای اگزوپری زمینه‌ای بود تا به قلب زندگی راه یابد و آن را بی‌واسطه در‌ آغوش بکشد. در آثار او عشقی بی‌پایان به زندگی، دوستی و زیبایی و خیرخواهی و خلاصه همه چیزهای خوب عالم می‌بینیم. چرا شازده کوچولو معروفترین شخصیت ادبی جهان است؟ این پسرک موطلایی چگونه مرزهای زمان و مکان را پشت سر گذاشت و در میان نسل‌های مختلف محبوب مانده است؟ بیشتر آثار اگزوپری به زبان‌های مختلف ترجمه شده‌اند و در گنجینه ادبیات جهان جای گرفته‌اند. آیا کسی می‌تواند رازی را که در پس این داستان‌ها نهفته است آشکار کند؟ شاید این راز همان چیزی باشد که روباه در گوش شازده کوچولو نجوا کرد! در این پرونده می‌کوشیم با نگاهی به زندگی و برخی از آثار اگزوپری راز جاودانگی او را دریابیم و به این سوالات پاسخ دهیم.


📚 این پرونده را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/آقای-اگزوپری-شگفتانگیز/
2
#کودک_و_نوجوان 🍃

ابراهیمی از گروه عالمان بدون عمل نبود. یعنی روشی را که خود ارائه می‌داد در زندگی کاری خودش به کار می‌بست. اگر ادعا داشت که باید در متن طبیعت و جامعه اندیشید و شناخت، این دیدگاه خود را در کار با ادبیات کودکان انجام داد. کمی که پیشتر برویم و سفرهای هامی و کامی را که مجموعه‌ای تلویزیونی و مجموعه کتابی ویژه گروه سنی نوجوانان است، بشکافیم، با همین موضوع روبه‌رو می‌شویم.

او از ابزار هنر و ادبیات استفاده می‌کند تا چشم‌های کودک را به سوی عقلانیت و تفکر انتقادی بگشاید. او در این راه تنها در چارچوب احساسات و عواطف نمی‌ماند که راه به انقلاب می‌برد. برای ساخت جامعه مدرن عقلانیت و تفکر انتقادی حرف نخست را می‌زند. ابراهیمی با گرایش به شناخت دادن به کودکان این سوی تحول را می‌گیرد. اما صدای او در میان احساس‌گرایان چندان مشهود نیست زیرا آدم‌هایی مثل او در اقلیت هستند.


🖋ادامه مطلب محمدهادی محمدی را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/نادر-ابراهیمی-و-ادبیات-کودکان-ایران/
روز ملی دماوند و جشن تیرگان گرامی باد
🥰32
Forwarded from شکوفه صمدی
سلام. خوشحالیم که روزی دیگر به بهانه کتاب دور هم جمع می‌شویم. این بار با حضور رواندرمانگری که با ما از اضطراب بگوید.

نقد و بررسی دره و سیل
با حضور مترجم: شهلا انتظاریان
رواندرمانگر: اورانوس قطبی‌نژاد
و همکاری پاتوق کتاب بازها
در کاف کتاب

فضای کافه محدود است، ممنون می‌شویم حضورتان را تا روز ۱۸ تیر اطلاع دهید.
پیام به تلگرام 09226908293
Forwarded from شکوفه صمدی
ib-ds15 کد تخفیف دره و سیل

از امروز تا یک ماه دیگر می‌توانید کتاب دره و سیل را با این کد تخفیف از سایت ایران‌بان بخرید و با ارسال رایگان دریافت کنید.
#کودک_و_نوجوان 🍃


زبان داستان "مردگان تابستان" شکسته است و همین موضوع باعث می‌شود سرعت خوانش کتاب در صفحه‌های ابتدایی پایین باشد. اما همین که چند صفحه را می‌خوانید با زبان آن آشنا می‌شوید و این مشکل برطرف می‌شود. از طرفی، موضوع داستان آن‌قدر جذاب است و اتفاقاتی که می‌افتد آن‌قدر خاص و گاهی نفس‌گیر هستند که حتی هنگام خواندن همان صفحه‌های ابتدایی هم نمی‌توانید کتاب را زمین بگذارید.
 
احتمالاً وقتی بیش از نیمی از کتاب را بخوانید به این نتیجه می‌رسید که گره‌ها برایتان باز شده‌اند و دیگر می‌دانید در این پرونده، قتل‌ها چطور اتفاق افتاده‌اند. اما عجله نکنید! در صفحه‌های پایانی کتاب همه‌چیز تغییر می‌کند و حقیقت برملا می‌شود. و این حقیقت آن‌قدر عجیب است که احتمالاً برمی‌گردید و کتاب را از اول ورق می‌زنید تا قسمت‌هایی از آن را مجدد بخوانید و بفهمید حقیقت چگونه ماهرانه لابه‌لای همه‌ی صفحه‌ها پنهان شده بود!


🖋ادامه مطلب یاسمن رضاییان را در لینک زیر بخوانید.


https://vinesh.ir/داستان_آنهایی-که-در-تابستان-مردند/
👍1
#معرفی🍃

کتاب پست جنوب (Courrier Sud) نخستین اثر منتشر‌شده از آنتوان دوسنت‌ اگزوپری، خالق شازده‌کوچولو است که اولین‌بار در سال ۱۹۲۹ به چاپ رسید. پرواز و ماجراجویی از مضامین اصلی این کتاب و دیگر آثار اگزوپری بشمار می‌رود.

اگزوپری در اولین اثر منتشر‌شده‌اش، به سراغ زندگی ژاک برنیس،‌خلبان شرکت پست هوایی فرانسه می‌رود: مردی جوان که قبل از هرچیز یک خلبان است و زندگی‌اش در ابرها رنگ می‌گیرد. اگزوپری در دل ماجرا، از رابطه‌ی عاشقانه‌ی ژاک و ژنوییو، زنی متأهل و دو سال بزرگتر از ژاک پرده بر می‌دارد.

در پست جنوب غلبه بر رنج و ارتباط‌یافتن در دنیای منزوی از مضامین اصلی‌اند که اگزوپری در شازده‌کوچولو آن‌ها را به بلوغ می‌رساند. از این‌رو می‌توان پست جنوب را مقدمه‌ای بر شازده‌کوچولو در نظر گرفت.

در سال ۱۹۳۷ پییر بیلون، نویسنده و کارگردان فرانسوی، اثری سینمایی با همین نام تولید کرد.


🖋ادامه‌ی مطلب نسترن صبری را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/book/پست-جنوب/
2025/07/12 13:58:52
Back to Top
HTML Embed Code: