Telegram Web
#معرفی🍃

روشنفکران ایرانی از آغاز کافه‌ها را به عنوان پاتوق فرهنگی خود انتخاب کردند. تاریخچه این موضوع در کتاب کافه های روشنفکری بررسی شده است.
نویسنده مقدمه کتاب را با بیان نخستین خاطره خود از مواجه با این پاتوق‌ها آغاز می‌کند، خاطره‌ای از حضور در کافه نادری در اواخر دهه چهل شمسی، دورانی که اوج کافه های روشنفکری ایران بود.

فصل اول با عنوان گمشده‌های عصر ما با تعریف پاتوق آغاز می‌شود که به معنی محل تجمع است و از زبان ترکی گرفته شده. او در بررسی پیشینه پاتوق‌ها در ایران از نوشته‌ها و خاطرات تاریخی مثال می‌آورد و درباره قهوه‌خانه‌ها می‌گوید.

قهوه‌خانه‌ها به عنوان یکی از مشخص‌ترین پاتوق‌های ایرانی که سال‌ها محل گردآمدن مردم و فعالیت‌های فرهنگی مثل شاهنامه‌خوانی و پرده‌خوانی بوده‌اند هنوز در خاطره جمعی نسلی از ما باقی هستند.
اما پس از آن کم‌کم کافه‌ها به میان آمدند و طبق اطلاعات مندرج در کتاب با اینکه به طور دقیق مشخص نیست که اولین کافه چه زمانی و در کجا راه‌اندازی شد اما کافه لقانطه براساس ثبت جعفر شهری قدیمی‌ترین کافه است.


🖊ادامه‌ی مطلب را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/book/کافه-های-روشنفکری/
#نقد🍃


 
«قلب شیشه‌ای» روایتی وهم‌آلود و جادویی از داستان ارتباط ارواح مرگ و فرشتگان نجات در زندگی آدم­‌هاست. آنجا که وهم و جادو راهی به قصه باز می­‌کند تا جهانی تخیلی بسازد و مخاطب را با جهانی اعجاب­‌آور و خیال‌انگیز همراه کند. به طوری که در همان چند خط ابتدایی کتاب، مخاطب وارد یک جهان ترسناک با یک فضاسازی دلهره‌­آور می­‌شود. اینجاست که ناخودآگاه، قلاب ذهن مخاطب گیر کرده و مجذوب فضای پر مخاطره و پر از اضطراب داستان می‌­شود.

 
قلب شیشه‌ای روایت جنگ میان نیروهای خیر و شر است. داستان هیجان‌انگیزی که مخاطب رمان­‌های جادویی و ترسناک را به شدت جذب کرده و با خود همراه می‌سازد.
 
«کاترین اورتون» نویسنده­‌ی این رمان جذاب که برای نوشتن این اثر از داستان­‌های عامیانه‌­ی ارواح الهام گرفته است؛ در رشته­‌ی نویسندگی خلاق تحصیل کرده و این دومین اثر پرفروش اوست که مورد استقبال قرار گرفته است.
 


🖊ادامه‌ی مطلب پروین پناهی را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/زخم-جنگ/
👏1
#پرونده 🍃

در دنیای امروز کتاب‌ها و راهکارهای بسیاری برای تربیت کودکان توصیه می‌شود. واقعیت این است که تربیت می‌تواند جنبه‌های مختلفی داشته باشد، حتی بسته به مکان زندگی و نوع خانواده متفاوت باشد و از همه مهمتر اینکه این توصیه‌ها می‌تواند برای مادر و پدرها حسابی گیج‌کننده باشد!
در این پرونده می‌خواهیم ضمن معرفی چند نمونه از کتاب‌های تربیتی و نمونه‌هایی از تجربه واقعی والدین، نگاهی هم به جنبه‌های متناقض این روش‌ها و تغییرات معنای کودکی در جهان کنونی بیاندازیم.


📚این پرونده را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/تربیت-کودکان-شدنی-یا-نشدنی؟/
#ویترین 🍃

چاپ عکس های کاوه گلستان از رویدادهای انقلاب ایران و جنگ ایران و عراق در بسیاری از مطبوعات معتبر جهان، نامش را در میان عکاسان خبری به نامی آشنا تبدیل و جوایزی را نصیب او کرد. 
گلستان در 13 فروردین 1382 هنگام انجام مأموریت تصویربرداری در خط مقدم جنگ (جنگ دوم خلیج فارس، بین امریکا و عراق) در شهر مرزی کفری در 130 کیلومتری کرکوک در عراق بر اثر انفجار مین کشته شد. 


تعدادی از تصاویری که او از جنگ ایران و عراق به ثبت رسانده است را ببینید.
https://vinesh.ir/دوربین-کاوه-از-جنگ-میگوید/
#سرگرمی

به نظر شما انسان ها تا کنون چند بار هیولا آفریدند؟

این داستان به خصوص را به یاد می آورید؟
#تازه_های_نشر 🍃


در دنیای انتشارات چه می‌گذرد؟

هر دوهفته یک‌بار، در بخش «تازه‌های نشر»، با تعدادی کتاب تازه منتشرشده آشنا شوید.

📖 «درباره‌ی سینما با فرزاد موتمن»، نوشته بهزاد اسدی، نشر ثالث

📖 «یک توهم عاشقانه»، نوشته ترنس راتیگان، ترجمه نازی صادقی، نشر قطره

📖 «گزیده کاریکاتورهای مسعود مهرابی»، نوشته محمودرضا بهمن‌پور و مسعود مهرابی، نشر نظر

📖 «حقیقت دروغ»، نوشته بندیکت ولس، ترجمه هنگامه ایرانی، نشر افراز

📖 «انسان‌شناسی جنگ»، نوشته پی یر کلاستر، ترجمه حمید مرادی، نشر افکار




برای سهولت در تهیه کتاب‌ها، می‌توانید به سایت وینش مراجعه کنید.

اخیراً چه کتاب تازه منتشرشده‌ای خواندید؟ با ما در میان بگذارید.


https://vinesh.ir/تازه-های-نشر/  📚

#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #تازه_های_نشر #انسانشناسی_جنگ #پی_یر_کلاستر #حمیدمرادی #حقیقت_دروغ #بندیکت_والس #هنگامه_ایرانی #محمودرضابهمنپور #مسعودمهرابی #‌ترنس_راتیگان #نازی_صادقی #فرزادموتمن #بهزاداسدی
#معرفی 🍃

کتاب مقالات مولانا یا همان فیه مافیه تابه‌حال با تصحیح و شرح افراد مختلفی به چاپ رسیده است، از زنده‌یاد فروزانفر تا عرفان پژوه معاصر محمدعلی موحد، اما تفاوت این نسخه از فیه مافیه که با کوشش جعفر مدرس صادقی آماده شده با سایر نمونه‌ها در این است که برای خواننده امروزی بازخوانی شده است.

منظور از بازخوانی آماده‌سازی متن با فصل‌بندی، تدوین جدید و ویرایش امروزی به شکلی است که ضمن حفظ یگانگی اثر، خواندن آن برای خواننده امروزی راحت‌تر باشد.
مدرس صادقی در مقدمه کاملی در ابتدای کتاب درباره تمهیداتی که برای این کار یعنی ارتباط خواننده امروزی با متن قدیمی به کار برده توضیح می‌دهد. او از چند موردی که برای حفظ یکدستی متن حذف کرده نام می‌برد، ویژگی‌های سبک نوشتاری قدیم را توضیح می‌دهد و از قواعد رسم‌الخطی می‌گوید که در کتاب به کار برده.


🖊ادامه ی این مطلب را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/book/مقالات-مولانا/
1
#نقد 🍃

کتاب "درباره‌ی هوش هیجانی" شامل 10 مقاله از مقالات دانشگاه هاروارد است که در ارتباط با موضوع هوش هیجانی و بیشتر برای مدیران ارشد کسب و کارها، به ترجمه محمدحسین وحدتی‌نژاد در نشر آموخته منتشر شده است. تاکید بر خصوصیت رهبر سازمان، کیفیت عملکرد و تصمیمات، کار با تیم برای ارتقا هوش گروه، چهارچوب‌ها و عرف‌ها و … است. با توجه به اینکه از دهه نود هوش هیجانی به عنوان متغییر مهمی که در موفقیت افراد، سیستم‌ها و کسب و کارها مطرح شده است؛ لذا در این کتاب مقالاتی که تازگی برای مخاطب می‌تواند داشته شود انتخاب شده‌اند.

 
مطالب و مقالات مستقل هستند و نویسندگان متفاوت دارند. مخاطب اصلی کتاب مدیران سازمان‎ها هستند که قصد اطلاع از تازه‌ها دارند، و فرض بر این است که اطلاعات پایه در مورد هوش هیجانی قبلا کسب شده است. به روال مقالات منابع انسانی از شاخص‌ها شروع می‌شود و سپس با پرداختن به مقولاتی که بیشتر پرسش‌برانگیز هستند کار را  پی‌می‌گیرد.



🖊ادامه‌ی مطلب آنی خاچکیان را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/هوش-هیجانی-در-سازمان،-کیلویی-چند؟/
کتاب «رساله‌ی راوی: درس‌گفتارهای روایت در داستان» منتشر شد

به گزارش وینش، کتاب مجموعه مقالات «رساله‌ی راوی: درس‌گفتارهای روایت در داستان» با همکاری جمعی از منتقدان ادبی توسط انتشارات آگاه منتشر شد.
این کتاب سومین جلد از مجموعه ‌کتاب‌های «درس‌گفتارهای داستان» است که هشت مقاله را در دو بخش «ابزارهای روایت» و «تحلیل نمونه‌های روایت» شامل می‌شود. بخش نخست مباحث روایت‌شناسی را به قلم امیر احمدی‌ آریان، ابوتراب خسروی، محمد کشاورز و بهناز علی‌پور گسکری را دربرمی‌گیرد و بخش دوم نیز به تحلیل رمان‌های «شرق بنفشه»، «بوف کور»، «پرندگان در باد» و «من ببر نیستم پیچیده به بالای خود تاکم» به قلم منتقدانی از جمله بهزاد برکت، عنایت سمیعی، کاوان محمدپور و انوشه منادی اختصاص یافته است. این مجموعه به گوشش کیهان خانجانی، نویسنده و مدرس داستان گردآوری و تدوین شده است.
👌3
#ویترین 🍃

جلال ستاری در کتاب "نماد و نمایش"، در مقاله‌ای درباره‌ی نقدنویسی در ایران می‌نویسد:


"نقد، نوعی روشنگری و موشکافی و غوررسی است و بنابر این مقتضی کاربرد زبانی روشن و استوار و رسا و گویاست. و امروزه متأسفانه شاهد رواج زبانی گنگ و خام یا «سرّی» و به ظاهر «رمزی» هستیم که شاید آشفتگی تفکر، آن را آشفته و پریشان کرده است. کابرد چنین زبانی نقض غرض است. نقد بالضروره شعر نیست، اما شعر هم می‌تواند بود، به شرطی که معنی در آن فدای لفظ نشود، و عبارت‌پردازی و لفاظی (انشانویسی) و تکلّف همچون پوششی نباشد که فقر تفکر را مستور می‌دارد.

می‌دانیم که یکی از شرائط روانکاو شدن، روانکاوی شدن است تا روانکاو که رسالتش درمان بیمار است، با خلوص و صفای درون، به درمان بپردازد و گره‌ها و ناسرگی‌های روان خویش را از راه فرافکنی، به بیمار منتقل نسازد؛ از این‌رو لازم است که نخست خود از صافی بگذرد. نقد نیز به معنای درست کلمه، مقتضی سلامت نفس و پاکدلی است، تا نکته‌گیری، وسیله گشودن عقده‌های شخصی نشود."



🖊ادامه‌ی این مطلب را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/نگاهی-به-نقدنویسی-در-ایران/
#پرونده 🍃

در ادبیات فارسی معاصر چهره‌های تأثیرگذاری هستند که هرکدام به علتی مطرح و ماندگار شده‌اند. وینش قصد دارد هر ماه با عنوان «قلم ماندگار» پرونده‌ای برای یکی از این نویسندگان تهیه کند. در این پرونده‌ها ضمن معرفی نویسنده و آثارش، دلیل مطرح شدن و ماندگاری یا بحث‌برانگیزی آثار او مطرح می‌شود تا فرصتی برای آشنایی و نگاه دقیق‌تر به فعالیت‌های ادبی معاصر داشته باشیم. هفتمین پرونده این مجموعه به جعفر مدرس صادقی اختصاص دارد.



📚این پرونده را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/جعفر-مدرس-صادقی-آشتیدهنده-با-متون-کهن/
#کودک_و_نوجوان 🍃


در این دنیا میلیون‌ها کودک وجود دارند که با مسائل جسمانی و فیزیکی مختلفی روبرو هستند. بسیاری از این کودکان با فراهم آمدن شرایط مساعد موفق شده‌اند تا سبک جدیدی از زندگی و موفقیت را تجربه کنند.
در کودک و نوجوان این هفته سراغ داستان‌هایی درباره‌ی کودکان با نیازهای ویژه رفته‌ایم.


📖 «جعبه به دوش»

📖 «رویای دویدن»

📖 «چشم‌هایت را ببند»

📖 «کوچه‌های شهر شگفتی»

📖 «کافیه بپرسی»


📚 vinesh.ir


📚 برای آشنایی بیشتر با این کتاب‌ها، روی لینک هریک از آن‌ها بزنید.
#ویترین 🍃

حمیدرضا رحمانی، طراح جلد کتاب:


«...در بخش گرافیک و طراحی روی جلد ناشر احساس می‌کند که اختیار مطلق دارد و میدان برای عرض اندامش باز است. این مداخله زیاد، گاه ممکن است مثبت و بجا و مفید باشد و گاه ممکن است مخرب و زیان‌آور باشد و دست طراح را ببندد و نگذارد آن طور که باید کار کند. من به این وجه دوم توجه دارم. ما باید به نوعی به ناشر بقبولانیم که اگر به طراحی که برای سفارش کار انتخاب کرده، اعتماد کافی داشته باشد قطعاً نتیجه کارش بهتر خواهد شد. اگر طراح جلدی واقعاً حرفه‌ای باشد هیچ‌گاه کار را خراب نمی‌کند و تمام جوانب را رعایت می‌کند.
 
متاسفانه اغلب می‌بینیم که ناشران با طراحان حرفه‌ای کار نمی‌کنند. آنها هر کسی را که خوش‌ذوق است یا نقاشی بلد است و … به عنوان طراح انتخاب می‌کنند و به او کار سفارش می‌دهند در نتیجه به طرح موفقی هم دست نمی‌یابند. در نهایت به نظر من باید دخالت ناشر -با اعتمادی که به طراح انتخابی خود می‌کند- کمتر شود.»
 


🖊بخش سوم گفتگوی جهان کتاب با طراحان جلد را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/گفتگو-با-طراحان-بخش-سوم-ایجاد-تفاهم-می/
#نقد 🍃

«گلشاد و گلنوش» از سری «کتاب‌های خندان» انتشارات مدرسه است که به سفارش این نشر نوشته شده‌اند. ایده‌پردازی این کار از سوی انتشارات مدرسه از آن دست کارهای قشنگی است که به ندرت به ذهن خیلی‌ها می‌رسد اما وقتی می‌رسد می‌تواند مثل «گلشاد و گلنوش» نتایج جالبی در پی داشته باشد. بنابراین اگر به دنبال کتابی هستید که به نوجوانتان هدیه دهید، نوجوانی که هم طناز و حاضرجواب است و هم نمره‌های درس ادبیاتش خوب می‌شود، این کتاب پیشنهاد خوبی است. البته یک نسخه هم برای خودتان بگیرید و با هم‌نسلان اهل ادب (یا بی‌ادبتان) بخوانید و شاید یک روز بخواهید سراغ خواندن حکایت‌های کلیله و دمنه هم بروید. 


🖊برای آشنایی بیشتر با کتاب «گلشاد و گلنوش» به #سایت_معرفی_و_نقد_کتاب_وینش سر بزنید.


https://vinesh.ir/حکایتهایی-که-در-افق-محو-نمیشوند/

#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #گیتی_صفرزاده #گلشادوگلنوش #کلیله_و_دمنه #پارودی #نقیضه #انتشارات_مدرسه
3👏2
#معرفی🍃

کتابخوان‌های عینکی و نویسنده‌های عینکی، معلم‌های عینکی و قهرمانان عینکی داستان‌ها، نقاشان عینکی و نقاشی‌هایی از پرتره‌های عینکی، می‌توانند سوژه‌های ملموس و شيرينی برای مخاطبی باشند كه خود با عينك زيسته است يا عزيزانش عينكی‌اند، دوستی از دوران بچگی يا معشوقی مهربان، مادری كه بافتنی می‌بافد و پدری كه روزنامه می‌خواند.
استفانا سابين با چنگ زدن به همين علقه‌هاست كه كتابچه‌ی مبسوط و قشنگی درباره‌ی تاريخ فرهنگی عينك و با همين عنوان قلمی كرده است؛ روايتی جذاب از تاريخ عينك به ويژه با ارجاع به نقاشي‌هايی حاوی اين مضمون. در اين يادداشت كوتاه نيم‌نگاهی به كتاب تاریخ فرهنگی عینک و نقاشی‌هايش افكنده شده است.


🖊ادامه،ی مطلب نسیم خلیلی را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/book/تاریخ-فرهنگی-عینک/
#پرونده 🍃

نوشتن دربارهٔ یک کتاب محبوب به نظر آسان می‌آید، اما حقیقت این است که همین علاقه عمیق ممکن است کار را پیچیده‌تر کند. از یک سو، نویسنده‌ای که کتابی را عاشقانه دوست دارد، از تمام زوایا و جزئیات آن آگاه است و می‌تواند مروری دقیق و پرشور ارائه دهد. اما از سوی دیگر، این وابستگی عاطفی می‌تواند نویسنده را به چاه وسواس بیندازد، جایی که هر جمله‌ای را ناکافی و ناتوان در انتقال عظمت اثر ببیند. انتخاب کلمات برای ادای حق مطلب دشوارتر می‌شود و نویسنده نمی‌داند چطور باید عشق و تحسین خود را به شکلی کامل و درست به مخاطب منتقل کند.


در این پرونده شاگردان کارگاه مرورنویسی افسانه دهکامه، درباره‌ی کتاب محبوبشان نوشته‌اند.


📚این پرونده را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/شاید-شما-هم-دوست-داشته-باشید-مرورنویسی/
#ویترین 🍃

کتاب «آنچه می‌توان گفت و آنچه نمی‌توان» یک نوع سفرنامه روشنفکری است که در حوزه روشن فکری عمومی (public intellectual) قرار می‌گیرد. این کتاب مجموعه جستارهایی درباره آزادی، جاسوسی دولتی، آزادی بیان و … است که سعی دارد با زبان ساده این مباحث را با مخاطب عام به اشتراک بگذارد. شخصیت‌های این کتاب در حوزه روشنفکری عمومی بسیار فعال هستند. آرونداتی نویسنده هندی است که در حوزه روشنفکری بسیار فعال است. دانیل السبرگ و اسنودن که به خاطر افشاگری‌هایشان در عرصه جهانی شهرت دارند. و جان کوساک که یک بازیگر با روحیه آزادی‌خواهی است.


📗 وینش با مترجم این اثر، آقای فرهاد محرابی گفتگویی را ترتیب داده است. این مصاحبه را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/یک-سفرنامه-روشنفکری-عامه-پسند/
درسگفتار (آنلاین و آفلاین )
اندیشیدن به امر معمولی؛
رمان‌ها چگونه فکر می‌کنند؟
به‌هدایت کاوان محمدپور
۴ جلسه‌
از ۲۰ آبان ۱۴۰۳
یک‌شنبه‌ها: ۱۸ تا ۲۰
@bidarschool
@bidarcourses
#تازه_های_نشر 🍃


در دنیای انتشارات چه می‌گذرد؟

هر دوهفته یک‌بار، در بخش «تازه‌های نشر»، با تعدادی کتاب تازه منتشرشده آشنا شوید.

📖 «اعمال انسانی»، نوشته هان کانگ، ترجمه ندا امیدی، نشر دانش آفرین

📖 «تاریخ باغ»، نوشته سیروس شمیسا، نشر مروارید

📖 «تو آغازگر نبودی»، نوشته مارک وولین، ترجمه مژگان رضایی، نشر مون

📖 «تنوره‌ی دیو»، نوشته کیانوش عیاری، نشر چشمه

📖 «فرا جامعه»، نوشته پیتر تورچین، ترجمه محمود فرشته‌نژاد، نشر علم




برای سهولت در تهیه کتاب‌ها، می‌توانید به سایت وینش مراجعه کنید.

اخیراً چه کتاب تازه منتشرشده‌ای خواندید؟ با ما در میان بگذارید.


https://vinesh.ir/تازه-های-نشر/  📚

#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #تازه_های_نشر #اعمال_انسانی #تنوره_دیو #فراجامعه #توآغازگرنبودی #تاریخ_باغ #هان_کانگ #سیروس_شمیسا #کیانوش_عیاری #‌پیتر_تورچین #محمود_فرشته_نژاد #مژگان_رضایی #نداامیدی
👍1
#ویترین🍃

آنچه در ادامه می‌خوانید بخشی از شعر «سنگ نیلی» نوشته‌ی هان کانگ، نویسنده‌ی کره‌ای و برنده‌ی نوبل ادبی ۲۰۲۴ است که سعید جهانپولاد ترجمه کرده:


ده‌سال پیش در خواب
آن سنگ نیلی را دیدم
در زیر موجاموج رودخانه
آیا هنوز آنجا است؟
من مرده‌ بودم
در یک روز بهاری
آنگاه که مُردم
کنار رودخانه راه می‌رفتم
آه، مردن چه خوب بود
روشن بود اما مثل پَری سبُک
زیر امواج زلال
سفید و گِرد
سنگریزه‌ها را دیدم
“زلال باش و بیدار
یک دو سه”
آنجا بود
رنگ پریده و ساکت‌تر بود
سنگ
بی‌آنکه توجه کنم
خواستم که دست‌هایم را دراز کنم و
بردارمش
آنگاه دریافتم
برای انجامش می‌باید دوباره زنده باشم
دوباره زندگی کنم ...


🖊ادامه‌ی این شعر را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/شعر-سنگ-نیلی-از-هان-کانگ/
2025/07/09 16:38:15
Back to Top
HTML Embed Code: