Telegram Web
#ویترین🍃

در ابتدای حکومت پهلوی اول با توجه به مخالفت و تفکرات تند مذهبیون، سینما کمی مهجور واقع شد. اما به مرور میان قشر متجددِ جامعه، سینما جای خود را پیدا کرد. رضاشاه اگرچه اهل هنر نبود به تدریج سینما را در جهت انعکاس برای تبلیغ و بیان اهداف دولت و برنامه‌‌های مدرن سازی، پیشرفت و ترقی کشور، صنعتی‌سازی، و توجه به ملی­‌گرایی و اسطوره­‌های ایران باستان بر محتوای فیلم­ها مورد استفاده قرار داد.

ابتدای دهه بیست در پی اشغال کشور از سوی  متفقین، هر چند تا مدتی فضای باز سیاسی حکمفرما بود اما سینماداری همچنان از رونق نیفتاد و افتتاح سالنهای جدید متوقف نشده بود. یکی از علل این موضوع نمایش فیلم‌های مستند از وضعیت جبهه‌های جنگ جهانی دوم به حساب می‌آمد و اغلب مردم برای تماشای فیلم‌های مستندگونه مربوط به جنگ به سینما هجوم می‌آوردند و احتمالا بعدها نیز به مشتریان دائمی سالن‌های سینما تبدیل شدند. برخی از این فیلم‌ها، توسط فیلمسازانی که همراه متفقین به ایران آمده بودند در داخل ایران فیلمبرداری شده بود...



🖊ادامه‌ی مطلب امیرابراهیم جلالیان را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/تحولات-سیاسی-و-جریان-موسوم-به-موج-نو-در/
👍1
از جایزه بوکر و سامانتا هاروی چه می‌دانید؟
👍1
#کودک_و_نوجوان 🍃

طنز یکی از بهترین روش‌ها برای روبه‌رو شدن با چالش‌ها و مشکلات اجتماعی است. کتاب‌های زیادی هستند که برای کودکان و نوجوانان به طنز نوشته شده‌اند و سعی کرده‌اند با ظرافت طنز آنها را با چالش‌های مخصوص‌شان مواجه کنند. در کودک و نوجوان این هفته سراغ این کتاب‌های بامزه‌ی خنده‌دار رفته‌ایم.



📖 «چه کسی اژدها را کور کرد»

📖 «این هم جور دیگر»

📖 «ماجراهای شنگل و منگل و چنگل»

📖 «بام‌نشینان»

📖 «هیچ‌جوری‌ترین اختراعات دنیا»


📚 vinesh.ir


📚 برای آشنایی بیشتر با این کتاب‌ها، روی لینک هریک از آن‌ها بزنید.
👌2
#ویترین 🍃

بسیاری از هنرمندان و روشنفکران قرن‌ها از کافه‌ها به عنوان نقطه ملاقات استفاده کرده‌اند، بنابراین ممکن است تعجب‌آور نباشد که کافه موضوع بسیاری از نقاشان بزرگ شود.


  این نقاشیها را در لینک زیر ببینید.
https://vinesh.ir/کافه-ها-در-بوم-نقاشان/
#معرفی 🍃


«یان آندره آ» آخرین همراه زندگی مارگریت دوراس بود، با داستانی عجیب.

از مارگریت دوراس نویسنده نام آور فرانسوی، آثار زیادی برجا مانده است. اما زندگی مارگریت دوراس خود به تنهایی داستانی شنیدنی است. سال‌های کودکی و بلوغ در ویتنام، اولین عشق در دوره نوجوانی، فعالیت مخفیانه در دوران جنگ دوم جهانی، عضویت در حزب کمونیست و سپس اخراج از آن، حضور پرشور و اعلام موضع در مباحث ادبی، اجتماعی و سیاسی بخش‌های مختلفی از زندگی او هستند.

ژان باتیست اشتاینر یا یان آندره آ (آنطور که دوراس می‌خواندش) دانشجوی جوان رشته فلسفه بود که با آثار دوراس آشنا شد، دلباخته او شد، برایش نامه نوشت و پس از چندسال همراه همیشگی او شد و تا زمان مرگ دوراس در سال 1996 در کنارش باقی ماند.

آخرین کتاب‌ دوراس به نام او نوشته شده. البته با همان سبک و سیاق و نگاه ویژه دوراس.

کتاب «یان آندره آ» از چند بخش تشکیل شده. ترکیبی از خاطره و قصه است، و نگاهی موشکافانه به احساسات انسانی.


🖊متن کامل معرفی کتاب «یان آندره آ اشتاینر» را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/book/یان-آندره-آ-اشتاینر/
👍1
#نقد 🍃

از نظر ستاری تارزان، فاوست، فرانکشتاین و دراکولا اگر جایگاهی ویژه و نمادین پیدا کرده‌اند، بازتاب معنایی در تجارب زندگی بشری هستند که شاکله اسطوره‌ای دارند. ستاری در هر بخش با شرح ویژگی‌هایی که هر شخصیت دارد، به این می پردازد که این شخصیت به کدام معنا یا مساله اصلی زندگی آدم‌ها پرداخته که انقدر ماندگار شده. و مگر نه این است که اسطوره‌ها نوعی پاسخگویی (یا التیام‌بخشی) برای اولین و اساسی‌ترین پرسش‌های آدمیزاد بوده‌اند؟

جلال ستاری در کتاب «چهار سیمای اسطوره ای»، در بررسی هرکدام از این داستان‌ها ردپای پرسش یا نیاز اساسی را پیدا می‌کند که در لایه زیرین داستان مطرح شده و همین دلیل ماندگاری و اسطوره‌ای شدن این چهار شخصیت داستانی گشته. 


🖊متن کامل نقد گیتی صفرزاده بر کتاب «چهار سیمای اسطوره ای» را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/ما-هنوز-میترسیم/
👏1
#پرونده 🍃

در ادبیات فارسی معاصر چهره‌های تأثیرگذاری هستند که هرکدام به علتی مطرح و ماندگار شده‌اند. وینش قصد دارد هر ماه با عنوان «قلم ماندگار» پرونده‌ای برای یکی از این نویسندگان تهیه کند. در این پرونده‌ها ضمن معرفی نویسنده و آثارش، دلیل مطرح شدن و ماندگاری یا بحث‌برانگیزی آثار او مطرح می‌شود تا فرصتی برای آشنایی و نگاه دقیق‌تر به فعالیت‌های ادبی معاصر داشته باشیم. هفتمین پرونده این مجموعه به رضا جولایی اختصاص دارد.


📚پرونده‌ی وینش درباره‌ی قلم ماندگار رضا جولایی را در لینک زیر بخوانید.
https://vinesh.ir/رضا-جولایی؛-راوی-قصههای-تاریخمند/
1👍1
#ویترین 🍃

باسم رسام، طراح جلد کتاب:

«به نظر من مشکلات کوچکی وجود دارد که چندان درگیری هم پدید نمی‌آورد. یکی از این مشکلات را که من با آن مواجه بوده‌ام می‌گویم. گاهی یک ناشر برای سفارش طرح جلد کتابی رجوع می‌کند ولی چشمش به طرح جلد کتاب دیگری است. در حالی که کتابی که روی جلدش را سفارش می‌دهد با آنچه در ذهن وی است تفاوت بسیار زیادی دارد و آن دو هیچ وجه مشترکی با هم ندارند.
 
مثلاً یکی کتابی است بسیار جدی و دیگری کتابی است بسیار معمولی. حال انتظار دارد که برای یک کتاب در سطح حتی پایین‌تر از متوسط یک اثر هنری بسیار عالی طرح شود. البته همان‌طور که گفتم این نیز مشکل چندان حادی ایجاد نمی‌کند و با یک گفتگوی ساده قابل حل است ولی وقتی چنین مواردی تکرار شود، خسته‌کننده می‌شود و انسان احساس اتلاف وقت را می‌کند.»



🖊بخش آخر گفتگوی جهان کتاب با طراحان جلد را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/گفتگو-با-طراحان-بخش-پنجم-تعرفه-قیمت/
👍1👏1💯1
#تازه_های_نشر 🍃


در دنیای انتشارات چه می‌گذرد؟

هر دوهفته یک‌بار، در بخش «تازه‌های نشر»، با تعدادی کتاب تازه منتشرشده آشنا شوید.

📖 «مأموران آمریکایی در ایران»، نوشته علی موسوی خلخالی و طلا تسلیمی، نشر کتاب پارسه

📖 «من فلوجه را به یاد می‌آورم»، نوشته فرات العانی، ترجمه ابوالفضل الله‌دادی، نشر افق

📖 «قطار ساعت هفت و بیست‌ودو دقیقه»، نوشته مریم رجبی، نشر خزه

📖 «درباره‌ی پادشاهی»، نوشته توماس آکوئینی، ترجمه سعید ماخانی ، نشر کرگدن

📖 «لیلیت: حوای نخستین»، نوشته زیگموند هورویتس، ترجمه سامان دماوندی‌نیا، نشر چشمه




برای سهولت در تهیه کتاب‌ها، می‌توانید به سایت وینش مراجعه کنید.

اخیراً چه کتاب تازه منتشرشده‌ای خواندید؟ با ما در میان بگذارید.


https://vinesh.ir/تازه-های-نشر/  📚

#معرفی_کتاب #نقد_کتاب #تازه_های_نشر #لیلیت_حوای_نخستین #درباره_پادشاهی #من_فلوجه_را_به_یاد_میآورم #ماموران_آمریکایی_در_ایران #قطار_ساعت_هفت #زیگموندهورویتس #سامان_دماوندی_نیا #توماس_آکوئینی #مریم_رجبی #‌سعیدماخانی #فرات_العانی #ابوالفضل_الله_دادی #طلاتسلیمی #علی_موسوی_خلخالی
🤝1
#نقد 🍃


«درباره‌ی مذاکره»، گلچینی است از صدها مقاله دوماهنامه کسب‌وکار هاروارد. مقالاتی متنوع با رویکردهای متفاوت به موضوع مذاکره، که همین تنوع، شروع خواندن هر مقاله جدیدی از کتاب را جذابیت‌ می‌بخشد.
 
می‌توان از کلیت کتاب مجموعه‌ای از بایدها و نبایدها در مذاکرات که برای آن‌ها، یا استناد پژوهشی آورده شده و یا استناد تجربی، استخراج کرد و با عنوانی مانند اصول مذاکره از منظر این کتاب به کار گرفت.
 
به نظر می‌رسد مرتکب نشدن نبایدها، خطاها و حتا برخی ریسک‌ها همان‌قدر مهم است که به‌کارگیری اصول اولیه و مهم در مذاکره مهم است. من بعد از خواندن این کتاب فکر می‌کنم مذاکره یک امر چندلایه است که برای موفق شدن در آن باید وضعیت قرارگیری در همه لایه‌ها را خوب شناخت و ارزیابی کرد و متناسب با آن مذاکره را پیش برد.



🖊ادامه‌ی نقد معصومه فرید بر کتاب «درباره‌ی مذاکره» را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/وقتی-از-مذاکره-حرف-می-زنیم-از-چه-حرف-میز/
👍4🤝1
#معرفی 🍃


«خنده‌ی خورشید، اشک ماه» جواهر هستند، دو قطعه جواهر بدیمن، چون به صاحبانشان وفا نکرده‌اند. جواهراتی که از محمدشاه گورکانی تا نادر و کریمخان و آغامحمدخان قاجار دست به دست چرخیده‌اند و حالا افتاده‌اند دست دوتا آس‌وپاس ولگرد به اسم شعبون و رمضون.

زمان ماجرا دوران به توپ بستن مجلس است، دوران کشتار ملیون توسط لیاخوف روسی و سرنوشت غمبار مشروطه. اصلا در همین بلبشو است که آن دو تکه جواهر ناب به دست این دو نفر می‌افتد. در روزگار عجیبی که همه در حال دسیسه‌چینی، زدن زیرآب دیگری و به دست آوردن مال و منال بیشتر هستند.

شروع ماجرا هم از همین دسیسه‌چینی‌هاست. شعبان و رمضان و ممد نعلبند در اصل به فرمان فرهاد میرزا رفته‌اند تا اتول گرانقیمت مشاور شاه را بدزدند تا از قبال آن کامران میرزا قرارداد واردات انحصاری قند و شکر را به دست آورد.



🖊متن کامل معرفی کتاب «خنده‌ی خورشید، اشک ماه» را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/book/خنده-ی-خورشید،-اشک-ماه/
👍1🕊1
#نقد🍃

«اختلال استرس پس از آسیب» یک کتاب کار برای نوجوان‌هاست؛ نوجوان‌هایی که در معرض حادثه‌ی آسیب‌زا قرار گرفته‌اند و حالا که از آن آگاه شده‌اند می‌خواهند درمان را آغاز کنند. اینکه این کتاب چگونه و تا چه حد می‌تواند به شما کمک کند، به خودتان و حادثه‌ای که تجربه کرده‌اید بستگی دارد.

برای برخی از نوجوان‌ها پر کردن کتاب و پاسخ‌دادن به سؤالات آن می‌تواند کافی باشد تا بتوانند خود را درمان کنند. این در حالی است که برخی از نوجوان‌ها پس از پرکردن کتاب باید سراغ متخصص بروند و از او کمک بخواهند.
 
بسیاری از راهکارهای این کتاب مبتنی بر مهارت‌آموزی است؛ یعنی کافی است مهارت‌هایی مانند آرمیدگی، نفس‌کشیدن و آرام‌سازی را بیاموزید تا بتوانید به خودتان کمک کنید روند درمان تسریع شود.



🖊متن کامل نقد یاسمن رضاییان بر کتاب «اختلال استرس پس از آسیب» را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/اگر-یک-حادثه-آسیبزا-را-تجربه-کرده-ای/
👏1
#پرونده 🍃

بِه‌‌مرگی، انتحاری، هاراکیری، سپوکو، کامی‌کازه؛ مرگ‌ خودخواسته جهان گسترده‌ای دارد؛ معمول‌ترینش خودکشی است، به این معنا که آدمِ سر و مر و گنده آن‌قدر رنج وجود داشتن روی سرش سنگینی کند که تصمیم بگیرد رشته‌ی حیاتش را به دست خودش ببُرد. ما معتقدیم خودکشی راه حل هیچ چیزی نیست. گرچه خوب است که درباره آن گفتگو کنیم.



📚این پرونده را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/فرمان-یازدهم-دست-از-جان-مشوی/
👍3
#ویترین 🍃

آلفرد هیچکاک کارگردان، کار خود را از دوران سینمای صامت آغاز کرد و در دهه ۱۹۷۰ به آن پایان داد. او در طول دوران کاری طولانی و پربار خود در ژانرهای مختلفی کار کرد، اما همچنان به عنوان استاد تعلیق شناخته می‌شود. هیچکاک دهه‌ها پیش از رواج اصطلاحاتی چون «ترسناک فاخر»، ثابت کرد که فیلم‌های ژانر می‌توانند آثار هنری فاخر، پیچیده و ماندگار باشند.
 
یکی از بزرگترین نقاط قوت هیچکاک یافتن منبع اقتباسی مناسب بود و بسیاری از محبوب‌ترین فیلم‌های او بر اساس رمان‌ها و داستان‌های کوتاه رازآلود و معمایی ساخته شدند.

در این میان می‌توان از شش فیلم درخشانی که او بر اساس آثار درخشان ادبی ساخت نام برد: «۳۹ پله» بر اساس رمانی از جان بوکان، «خانم ناپدید می‌شود» بر اساس رمانی از اتل  لینا وایت، «ربکا» بر اساس رمانی از دافنه دوموریه، «بیگانگان در قطار» بر اساس رمانی از پاتریشیا های‌اسمیت، «روانی» بر اساس رمانی از رابرت بلاک و «پرندگان» بر اساس داستان کوتاهی از دافنه دوموریه.



🖊متن کامل مقاله‌ی «جهان ادبی آلفرد هیچکاک» با ترجمه‌ی آرزو حسینی را در لینک زیر بخوانید.


https://vinesh.ir/جهان-ادبی-آلفرد-هیچکاک/
1
از زمان اعلان کار روی گنجور تاجیکی قریب به شش ماه می‌گذرد و در طول این چند ماه آقای جلال حجتی فهیم درگیر فرایند زمانبر تبدیل متن آثار روی گنجور (وگنجور رومیزی) به خط تاجیکی بوده‌اند.

به همت و بزرگواری ایشان در حال حاضر آثار ۱۹۵ شاعر پارسی‌گو به خط تاجیکی در دسترس قرار گرفته است.

ادامهٔ مطلب:
https://blog.ganjoor.net/1403/09/13/tajik-with-poets/
1👏1💯1
#کودک_و_نوجوان 🍃

ادبیات همواره منبع غنی و جذابی برای سینما بوده است. به‌خصوص ادبیات کودک و نوجوان از ابتدای سینما تا حال حاضر به کرات مورد اقتباس و الهام قرار گرفته و فیلم‌های بسیاری برای این گروه سنی ساخته شده است. در وینش این هفته سراغ برخی از این منابع خوشنام رفته‌ایم.



📖 «چارلی و کارخانه شکلات‌سازی»

📖 «پینوکیو»

📖 «شازده کوچولو»

📖 «زنان کوچک»

📖 «ماجراهای آلیس در سرزمین عجایب»


📚 vinesh.ir


📚 برای آشنایی بیشتر با این کتاب‌ها، روی لینک هریک از آن‌ها بزنید.
👌1
#نقد🍃

قصه «دختری که ماهی شد»، قصه عبور از اضطراب‌ها و تردیدهاست؛ قصه کشف ناشناخته‌ها و لمس آب‌هاست.
 
برای «ایتا» دختر کوچولوی قصه «دختری که ماهی شد»، حرف زدن با همکلاسی‌های مدرسه جدید، دور شدن اعضای خانواده‌اش از یکدیگر و بیشتر از هر چیز شنا کردن اضطراب‌آور است. در این میان یک اتفاق جادویی او را با تردیدها و اضطراب‌هایش روبرو می‌کند. در شهر جدید «ایتا»، رودخانه‌ای هست که به دست‌های «ایتا» فلس‌های ماهی و به پاهایش باله‌هایی را هدیه می‌دهد تا بتواند مثل ماهی‌ها، شنا کند و مهربانی آب را حس کند.
 
قصه «دختری که ماهی شد» قصه کودکانی‌ست که ورود به محیط جدید و انجام دادن فعالیت برای شان اضطراب‌آور است. این قصه به مخاطب یادآور می‌شود که برای رفع اضطراب‌ها کافی‌ست خودمان را بخشی از آن محیط به شمار بیاوریم، برای شنا کردن ماهی باشیم و برای گفتگو با همکلاسی‌های جدید خودمان را عضوی از محیط تازه ببینیم



🖊متن کامل نقد حمزه خوشبخت بر کتاب «دختری که ماهی شد» را در لینک زیر بخوانید.

https://vinesh.ir/توانایی-ماهی-شدن/
1👏1
2025/07/14 05:28:40
Back to Top
HTML Embed Code: