tgoop.com/yaaftan/38
Last Update:
🩸خشونت جنسی به عنوان سلاح جنگی یا سرکوب استعماری
📝هنگامی که کاترین مککینون ، فعال مشهور رادیکال فمینیست که چهرهای برجسته در مبارزه با خشونت و سوءاستفاده از زنان محسوبمیشد ، پس از یک سخنرانی در اسرائیل ، درباره خشونت جنسی علیه زنان فلسطینی مورد پرسش قرار گرفت ، اینگونه پاسخ داد که «من با زنان فلسطینی صحبت کردهام و آنها تصدیق کردند که مورد حمله سربازان اسرائیلی به قصد تجاوز قرار نگرفته اند.» به طور مشابه، افراد دیگری در قامت نویسنده یا پژوهشگر تلاش داشتند تا سربازان اسرائیلی را از اتهام خشونت جنسی مبرا دانسته و جرائم جنسی را بخشی نادر از رفتار نیروی نظامی این رژیم جلوه دهند.
با این حال در سایهی انکار های پیاپی حکومت اسرائیل و تلاش های افرادی که گستردگی خشونت جنسی و فراوانی آنرا مورد تردید قرار داده یا شواهد را برای پذیرش آن ناکافی دانسته بودند، تحقیقات بعدی یکی پس از دیگری به وضوح از صورت های گوناگون خشونت جنسی علیه زنان فلسطینی پرده برداشتند.
نشان داده شد که تجربه آزار و اذیت جنسی نه تنها در تفتیش های بدنی، یورش به منازل مسکونی و ایست های بازرسی، بلکه در دامنه وسیعی از موقعیت های روزمره زنان فلسطینی حتی در بازدید از بستگان در زندانها نیز وجود دارد . شواهدی از تجاوز نیروهای نظامی زن اسرائیلی به زنان فلسطینی ثابت میکرد که خشونت جنسی منحصر به سربازان مرد نیست.
بعدها این ایده به طور جدی مطرح شد که انکار تجاوز از سوی قربانی ممکن است راهی برای در امان نگه داشتن خود و نزدیکان از عواقب افشای آن باشد . زنان فلسطینی که در هنگام ملاقات با بستگان خود در زندان مورد آزار جنسی قرار میگرفتند، به دلیل هراس از محرومیت از ملاقات یا مورد شکنجه و آزار قرار گرفتن بستگان زندانی خود از افشای خشونت جنسی پرهیز میکردند. به طور کلی در شرایط اشغال نظامی، گزارش های متکی بر نبود رفتار خشونتآمیز میبایست مورد تردید جدی قرار گیرند و قابلرویت نبودن یا قابل استماعنبودن شواهد آزار جنسی هرگز کافی نیستند.
در این میان، تلاش های سیستماتیک برای انحراف افکار عمومی از گستره ی وقوع جرایم جنسی علیه زنان فلسطینی و فرافکنی ها برای مشروعیتبخشی به اقدامات اسرائیل همچنان ادامه دارد . پس از انتشار گزارش سازمان ملل در ۵ مارس سال جاری ، در حالی که گزارش صراحتاً به عدم امکان تأیید روایت اسرائیلی درباره تجاوز به زنان اسرائیلی اشاره میکرد، رسانه های جریان اصلی به اتهام دستکاری عامدانه لحن گزارش و ایجاد سوگیری در آن به نفع روایت اسرائیلی با تأکید بر این گزاره که «زمینه هایی برای پذیرش تعرض جنسی وجود دارد» ، مورد انتقاد گسترده قرار گرفتند. در عینحال گزارشگر سازمان ملل در فوریه ۲۰۲۴ گزارشی در تایید تجاوز و کشتار زنان فلسطینی به دست نیروهای اسرائیلی منتشر کرد و آن را «وحشتآور» خواند.
در نهایت شواهد و قرائن پراکنده و متنوع باید این ایده را به ذهن رهنمون سازند که پرونده های گزارش شده خشونت جنسی علیه زنان فلسطینی تنها نوک کوه یخ هستند و وسعت این جرائم بسیار فاجعهبارتر خواهد بود. نکتهی کلیدی در این باب است که خشونت جنسی نه تنها همانند جنگ بوسنی و رواندا از منظر معمول به عنوان یک سلاح جنگی در نظر گرفته میشود ، بلکه در موضوع فلسطین ، در متن سرکوب استعمارگرانه ی حکومت اسرائیل ایفای نقش میکند.
@Yaaftan | یافتن
BY ...یافتن...
Share with your friend now:
tgoop.com/yaaftan/38