tgoop.com/yaaftan/39
Last Update:
📝سوسیالیسم و ظهور برابری جنسیتی
▪️اتحاد جماهیر شوروی نخستین حکومتی بود که آزادی زنان را از اهداف و آرمان های خود برشمرد. اندکی پس از پیروزی انقلاب اکتبر ، در قانون اساسی ۱۹۱۸ شوروی ، اصل برابری حقوق افراد صرف نظر از نژاد و جنسیت به رسمیت شناخته شد . در شوروی اعطای حق رای به زنان بسیار زودتر از سایر کشورها به وقوع پیوست. وضع قوانین جدید یکی پس از دیگری به دگرگونی مناسبات جنسیتی پیشین منجر شدند.
▪️دیدگاه دولت شوروی در مورد حقوق زنان، که از رویکرد لیبرال رادیکال لنین به فرد و مبتنی بر آزادی، الغای زیست خانوادگی و نهاد ازدواج نشأت گرفته بود به تحولات اساسی در جامعه در سالهای پسا انقلاب انجامید .در حالی که طلاق تا پیش از انقلاب امری ناممکن بود ، به زنان حق طلاق بدون رضایت شوهر اعطا شد. همچنین تسلط کلیسا بر قواعد ازدواج لغو شد و طبق قانون خانواده مصوب ۱۹۱۸ در روسیه شوروی، فرزندان خارج از ازدواج از حقوق برابری با فرزندان حاصل ازدواج برخوردار شدند.
▪️یکی دیگر از مواد این قانون این بود که اگر زنی به دادگاه مراجعه کرده و مدعی میشد که درپی رابطه خارج از ازدواج با مردی باردار شده است و مرد مذکور طی مدتی معین خود را به دادگاه معرفی نمیکرد ، دادگاه او را پدر قانونی فرزند اعلام میکرد.از همه مهمتر، سقط جنین به دلایل اجتماعی و پزشکی برای نخستین بار در سال 1920 قانونی شد و دولت تازه تاسیس شوروی اولین کشور در جهان بود که چنین حقی را فراهم میکند.
▪️زایش چهره ی «زن جدید شوروی»با شکلگیری نهاد های حمایت از حقوق و آزادی های زنان و معرفی یک روز تعطیل ملی به مناسبت روز جهانی زن همراه بود . تکاپو ها برای زدودن نقش سنتی از زن ، رهاسازی زن از قیود استثمار و سلطه همانگونه که رهبران نوید آن را داده بودند، حضور زنان در امور سیاسی و اقتصادی ، در مرکزیت یافتن مسئله زنان در سیاست های شوروی در طی دهه بیست متجلی بود . حتی در ادبیات روزمره برای خطاب قرار دادن سایرین، لفظ رفیق (تاواریش товарищ) به سبب خنثی بودن از منظر جنسیتی جاگزین عناوین دیگر شد .
@Yaaftan | یافتن
BY ...یافتن...
Share with your friend now:
tgoop.com/yaaftan/39