Telegram Web
دو دختر قهرمان، از دو آذربایجان...!  
این روزها نام این دو دختر قهرمان آذربایجان،یعنی #حوکومه_علی_یوا و #زهرا_رحیمی زبانزد مردم آذربایجان دو سوی ارس، ایران، کشورهای تورک‌زبان و حتی دنیا شده است!
40❤‍🔥2👍1👏1
دو دختر قهرمان، از دو آذربایجان ...! 
 
     #حسن_راشدی  
    ٢۴ دی ماه ١۴٠٣                                  

روز چهارشنبه ۵ دی ماه  ١۴٠٣ (٢۵ دسامبر ٢٠٢۴ ) خبری ناگوار از سقوط هواپیمای مسافربری « #آذال » متعلق به #جمهوری_آذربایجان که از شهر #باکو به شهر #گروزنی مرکز چچنستان خودمختار در جمهوری فدرال روسیه پرواز میکرد و در آسمان این شهر دچار حادثه ( برخورد جسم خارجی) شده و  در نزدیکی شهر «#آکتائو»( آغ تاغ) قزاقستان هنگام فرود سقوط کرده بود،  در خروجی اکثر خبرگزاری های مشهور جهان و شبکه های اجتماعی قرار گرفت که از ۶٧ مسافر و خدمه آن ٣٨ نفر جان خودرا از دست داده و ٢٩ نفر، از این حادثه غم انگیز نجات یافته بودند!
پس از به اشتراک گذاشته شدن فیلمی که توسط یکی از مسافران نجات یافته و با تلفن همراه خود و هنگام گفتن شهادتین، به صورت سلفی گرفته شده بود، نام دختر قهرمان این پرواز برسر زبانها افتاد و وایرال جهانی شبکه های اجتماعی شد!
نام دختر قهرمان این پرواز «#حوکومه_علی‌یوا»بود.
دختر فارغ التحصیل حقوق، که میخواست در شرکت « آذال» به عنوان حقوق‌شناس استخدام شود اما کارش را از مهمانداری شروع کرده بود، او در هر سفر، وظایقش را به درستی و با وسواس تمام انجام میداد؛ در این سفر نیز پس از برخورد جسم خارجی به هواپیما و آسیب دیدن آن و اعلام وضع اضطراری از طرف خلبان، در حالی که همه مسافران، سقوط هواپیما و مرگ حتمی را در جلو دیدگان خود مجسم میکردند و هیچکس امیدی به زنده ماندن نداشت، دخترسربلند و افتخار آذربایجان «حوکومه علی‌یوا»در آن شرایط بحرانی و حساس، بدون تزلزل و باخت روحیه خود، برای دادن امید به مسافران گفت:
«...حورمتلی سرنشینلر، تعلیماتا اویغون عمل ائدین، کمرلری باغلایین، هر شئی یاخشی اولاجاق...!»
(مسافران گرامی، مطابق آموزش، عمل کنید، کمربندها را ببندید ، همه چیز خوب خواهد شد!)
در این حادثه غم انگیز و دلخراش، حوکومه علی یوا ، دو خلبان، همراه با سی و پنج مسافر و خدمه دیگر جان باختند، اما صدای دختر قهرمان این پرواز که در آن شرایط بحرانی امید به مسافران میداد برای همیشه در دل مردم آذربایجان جای گرفت و حوکومه علی یوا را به «دختر قهرمان آذربایجان» تبدیل کرد!
چند هفته بعد، یعنی این روزها هم  نام «#زهرا_رحیمی» تکواندوکار آذربایجان شرقی که از شهر مرند و در پارا المپیک پاریس ٢٠٢۴ نایب قهرمان شده بود بر سر زبانها افتاده و وایرال شبکه های اجتماعی شده است.
ویدئو تحویل کلید تریلی زهرا رحیمی به پدر، و چرخ زدن پدر به دور دختر قهرمان،  در صفحات اینستاگرامی و تلگرامی بازدیدهای صدها هزار نفری و میلیونی گرفته است ، زیرا این دختر شانزده ساله آذربایجانی با پول جایزه‌های خود برای پدرش که راننده ماشینهای سنگین است تریلی نو به مبلغ نه و نیم میلیارد تومان خریده و وظیفه فرزند به والدین را به شکل احسن بجا آورده و مورد تحسین بازدیدکنندگان قرار گرفته است. 
این روزها نام این دو دختر قهرمان آذربایجان،یعنی #حوکومه_علی_یوا و #زهرا_رحیمی زبانزد مردم آذربایجان دو سوی ارس، ایران، کشورهای تورک‌زبان و حتی دنیا شده است!
https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

https://x.com/Hasan_rash_zahr

http://yurddash.arzublog.com
50👍10
پنجاه درصد مردم هند در خانه هایشان توالت ندارند...!
اول از همه این را بگوییم که تقریبا نصف جمعیت ١.٣ میلیارد نفری هند در خانه هایشان توالت ندارند!
در واقع باید بگوییم که بر طبق آمار و ارقامی که در سال ٢٠١٢ منتشر شد، فقط ۴۶.٩ درصد از ٢۶۴.۶ میلیون خانواری که در هند زندگی می کنند، در خانه هایشان سرویس بهداشتی دارند و ۴٩.۶ درصد از آن ها در اماکن عمومی [کنار دیوارهای قدیمی و کهنه، پای درختان در جاهای نسبتا خلوت و هرجای دیگر]، کار خودشان را انجام می دهند و ٣.٢ درصد باقی مانده نیز از توالت های عمومی استفاده می کنند.
پایگاه خبری و تحلیلی
انصاف، ١٨ آبان ١٣٩٩

https://www.tgoop.com/yurddash
😁27😱5👍3👏2🗿1
پنجاه درصد مردم هند در خانه هایشان توالت ندارند...!

علت نداشتن توالت در هند
مطمئنا شما هم این را شنیده اید که در خیلی از شهرهای هند بهداشت رعایت نمی شود! اما شاید باورش برایتان عجیب باشد که واقعا خیلی از مردم این کشور در خانه هایشان توالت ندارند!
اما علت نداشتن توالت در هند چیست و اصلا این دسته از افراد در این کشور به چه شکلی گذران زندگی می کنند؟
با ما همراه باشید تا کمی بیشتر درباره این حقیقت عجیب درباره این کشور با شما صحبت کنیم!
چند نفر در هند توالت ندارند؟
اول از همه این را بگوییم که تقریبا نصف جمعیت 1.3 میلیارد نفری هند در خانه هایشان توالت ندارند! در واقع باید بگوییم که بر طبق آمار و ارقامی که در سال 2012 منتشر شد، فقط 46.9 درصد از 264.6 میلیون خانواری که در هند زندگی می کنند، در خانه هایشان سرویس بهداشتی دارند و 49.6 درصد از آن ها در اماکن عمومی [کنار دیوارهای قدیمی و کهنه، پای درختان در جاهای نسبتا خلوت و هرجای دیگر] ، کار خودشان را انجام می دهند و 3.2 درصد باقی مانده نیز از توالت های عمومی استفاده می کنند.
وضعیت زندگی مردم هند
قسمت عجیب ماجرا این است که اکثر این دسته از افراد گوشی تلفن همراه دارند و به امکانات این چنینی و تکنولوژی روز دنیا دسترسی دارند! از آن هم عجیب تر اینکه 63.2 درصد از خانه های این کشور خط تلفن نیز دارند، اما با این حال سرویس بهداشتی ندارند!
شاید باور این موضوع برای شما سخت باشد، اما تعداد زیادی از مردم هندوستان به این سبک زندگی کرده و سبک زندگی آن ها به نحوی شده است که به نداشتن توالت در خانه عادت دارند.
اما اگر بخواهیم به علت این موضوع بپردازیم باید گفت که نبود توالت در خانه‌های مردم هند ریشه تاریخی دارد. در گذشته شرایط زندگی مردم کشور هند به نحوی بود که اکثر مردم این کشور در خانه خود سرویس بهداشتی نداشتند و این نوع سبک زندگی از گذشته تا به امروز ادامه پیدا کرده و در حال حاضر نیز مردم کشور هند با این موضوع کنار آمده و این مسئله برای آن ها عادی و تبدیل به یک عادت شده است. از سوی دیگر تعداد بسیار زیادی از روستاهای هند در مناطق دور افتاده هستند و حتی امکاناتی از قبیل آب کافی نیز ندارند و همین موضوع باعث شده تا آن ها نتوانند در خانه خود سرویس بهداشتی داشته باشند.
پایگاه خبری و تحلیلی
انصاف، ١٨ آبان ١٣٩٩
https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

https://x.com/Hasan_rash_zahr

http://yurddash.arzublog.com
👍35👌21😱1
چرا همه شعرای فارسی‌گوی قرون گذشته و معاصر در اشعار خود چندین بار از #اسکندر_مقدونی نام می برند که ساقط کننده سلسله هخامنشی در سال سیصد و سی دو پیش از میلاد بود، اما هیچ نامی از «#کوروش » نمی برند؟!
جالب آنکه اغلب این شعرا هم به نیکی از اسکندر نام می برند و آنرا «#ذوالقرنین » هم می نامند!
#نظامی_گنجوی شاعر قرن ششم هجری در دیوان خود بخشی بنام اسکندر نامه دارد و تعریف و تمجیدهای زیادی از اسکندر مقدونی کرده است.
حال سئوال اینجاست، کوروشی که از زمان حاکمیت پهلوی اول به شخصیت ستودنی و طرفدار حقوق بشر و دهها خصوصیت خوب و حسنه مشهور شده است، اگر با این خصوصیات وجود داشت، چرا هیچکدام از شعرا، نامی از وی نبرده و برعکس اسکندری که دشمن ایران بوده و خاندان هخامنشی که بنیانگذارش باصطلاح «کوروش کبیر!» بوده را ساقط کرده و خود و خاندانش بر ایران سلطه پیدا کرده اند، ستوده اند؟!
هیچکدام از این شعرا هم در زمان حاکمیت اسکندر مقدونی و یا حتی جانشینان وی ، یعنی سلسله «#سلوکیان» زندگی نمی کردند که بگوئیم این شاعران تحت فشار و سلطه پادشاهان و حاکمان #مقدونی (یونانی) این اشعار ستایش آمیز از اسکندر را سروده اند!
👍91🤬4🔥3💯2😁1
آيا در جمهوری آذربایجان به زبان اقلیتها در مدارس تدریس می‌شود؟

این سئوالی بود که من به تورکی آذربایجانی از « ChatGpt» پرسیدم.
جواب همین بود که قسمتی از آن را به صورت اسکرین شات گذاشتم و کامل آن در لینک آمده است.
جواب:
«بلی، در جمهوری آذربایجان به زبان اقلیتهای تالش، تات، لزگی، اودین، .... در مدارس ابتدایی و در مناطقی که این اقلیتها در آن متمرکز هستند تدریس میشود...»
سپس در مورد درصد جمعیت تالش زبانها در جمهوری آذربایجان پرسیدم، جواب:
در حدود یک و سه دهم درصد (1.3%) اما بعضی منابع غیر رسمی آنرا سه تا شش درصد تخمین می زنند!
منظور از آوردن این سند این است، که ایرانشهریها میگویند در جمهوری آذربایجان به تالشها کدام حق تدریس زبان مادری میدهند که شما تورکها در ایران انتظار تدریس به زبان تورکی دارید؟!
در جمهوری آذربایجان تمام اقلیتها تا کلاس چهارم ابتدایی میتوانند در کنار زبان رسمی تورکی آذربایجانی، به زبان مادری خود هم تحصیل کنند، درصد جمعیت آنها هم بسیار اندک است، اما تورکها حداقل چهل درصد جمعیت ایران را تشکیل میدهند و هیچگونه حق تحصیل هم به زبان تورکی خود ندارند!
حالا« خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل ...!»
👍558👎1
کسانیکه به جای فرصت دانستن، زبانهای متنوع و فرهنگهای زیبای کشور را خطر امنیتی برای کشور به حساب می آورند و بجای شکوفا کردن و توسعه دادن آن از طریق تدریس در مدارس و پخش برنامه‌های متنوع از راذیو و تلویزیون، به محدود ساختن این زبانها و آسیمیله کردن گویشوران آن تلاش می کنند راهی را می  پیمایند که سازمان جهانی یونسکو ٢١ فوریه را بر همین اساس «روز جهانی زبان مادری» و برای مبارزه با این نوع ظلم و ستم فرهنگی نامگذاری کرد!
39😢3👍1
در آستانه « روز جهانی زبان مادری»  حتی
« خواندن دو بیت شعر تورکی هم برای کشور مشکل ایجاد می کند...!»

#حسن_راشدی
٣ اسفند ١۴٠٣ (٢١ فوریه ۲٠٢۵)

کار بجایی رسیده است که در آستانه «روز جهانی زبان مادری» و در جلسه اختتامیه « هفته فرهنگی تبریز» ، خواندن دو بیت شعر تورکی از استاد شهریار که مشهور خاص و عام است و حتی تورکی ندانها هم این ابیات را از زبان خود زنده یاد و افتخار آذربایجان و ایران استاد شهریار شنییده اند توسط رئیس جمهور پزشکیان،برای عده‌ای تحمل ناپذیر شده است!
یعنی  ما در کشوری زندگی می کنیم که حتی رئیس‌جمهور کشور حق خواندن دو بیت شعر تورکی از شاعر مشهور آذربایجانی را ندارد که اشعار فارسی‌اش هم چندین برابر اشعار تورکی‌اش است!
هیچ کسی نباید تعجب کند که چرا چهل و پنج سال است اصل ١۵ قانون اساسی، یعنی تدریس زبانهای غیر فارسی، به‌خصوص تورکی در مدارس در کنار زبان فارسی تدریس نمی شود!
کسانیکه خواندن دو بیت شعر تورکی را در میان کسانیکه اغلب مخاطبین آن تورک هستند تحمل نمی‌کنند و شنیده شدن این اشعار را  به احتمال زیاد در راستای تضعیف زبان فارسی و خطر امنیتی به حساب می آورند، طبعا اجرای اصل پانزده قانون اساسی  و تدریس  زبان تورکی در مدارس آذربایجان را خطر امنیتی بزرگتر و نابود کننده زبان فارسی تفسیر می کنند و همین تفکر افراطی حاکم بر فرهنگ جامعه است که ۴۵ سال است غیر فارس زبانهای کشور ، بخصوص تورکان چهل درصدی کشور را از رسیدن به ابتدایی ترین حق انسانی خود محروم ساخته است!
معلوم نیست برای به اصطلاح پالایش  و غنی سازی  زبان فارسی با اینهمه هزینه ای که از جیب مردم کشور که شاید شصت تا هفتاد درصد آن غیر فارسها باشند خرج  می کنند باز این زبان اینقدری ضعیف و نحیف و مریض است که حضور زبانهای غیر فارسی کشور را در کنار خود در حد خوانش شعر هم تحمل نمی کند ، چرا باید تنها زبان اجباری تحصیل از ابتدایی تا پایان دانشگاه برای غیر فارس زبانان  باشد؟!
کسانیکه به جای فرصت دانستن، زبانهای متنوع و فرهنگهای زیبای کشور را خطر امنیتی برای کشور به حساب می آورند و بجای شکوفا کردن و توسعه دادن آن از طریق تدریس در مدارس و پخش برنامه‌های متنوع از رادیو و تلویزیون، به محدود ساختن این زبانها و آسیمیله کردن گویشوران آن تلاش می کنند راهی را می  پیمایند که سازمان جهانی یونسکو ٢١ فوریه را بر همین اساس «روز جهانی زبان مادری» و برای مبارزه با این نوع ظلم و ستم فرهنگی نامگذاری کرد!
https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

https://x.com/Hasan_rash_zahr

http://yurddash.arzublog.com
33👍12👏3
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تبریز شهری،
«اطلس آلیش-وئریش مرکزی»
پنجشنبه، ٢ اسفند ١۴٠٣ (٢٠ فوریه ٢٠٢۵)
«اولوسلار آراسی آنا دیلی گونو» (٢١ فوریه) ایله باغلی مراسم.
‌---------------------------------------------------
(تبریز پنج شنبه دوم اسفند ۱۴۰۳,مجتمع تجاری اطلس تبریز ،
به مناسبت روز جهانی زبان  مادری)
---------------------------------------------------
👈 یئنی نسیل، بیزلردن داها جدّی اؤز دیل، مدنیّت و کیملیگینی قورویاجاق!



https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra
37👏3❤‍🔥2👍1🔥1
#خبر_فوری...!
#عبدالله_اوجالان، رهبر زندانی حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک)، در پیامی تاریخی خواستار انحلال این حزب و کنار گذاشتن سلاح‌ها شده است.
وی تأکید کرده است که
«هیچ راهی جز دموکراسی وجود ندارد»
و از همه طرف‌ها خواسته است در مسیر صلح و ایجاد جامعه‌ای دموکراتیک گام بردارند. این پیام در سومین دیدار اوجالان با هیئتی از حزب دموکراسی و برابری خلق‌ها (دم‌ پارتی) در زندان امرالی تنظیم و منتشر شده است.
این تحولات پس از آن رخ داده است که دولت باغچلی، رهبر حزب حرکت ملی ترکیه، در ماه اکتبر از اوجالان دعوت کرد تا در پارلمان سخنرانی کرده و به‌طور رسمی خواستار انحلال پ.ک.ک شود. 
اوجالان در پیام خود تأکید کرده است که جنبش پ.ک.ک در بستر تحولات قرن بیستم شکل گرفته و با تغییرات کنونی، دوران آن به پایان رسیده و انحلالش ضروری است. وی بر اهمیت اتحاد تاریخی ترک‌ها و کردها و ضرورت ایجاد جامعه‌ای دموکراتیک برای حل مسائل تأکید کرده است.
اوجالان در این اطلاعیه تاکید کرده است که:
« من گذاشتن سلاح بر زمین را مطرح می کنم و مسئولیت تاریخی آنرا بر عهده می گیرم!»
https://www.tgoop.com/yurddash
👍48👏6🤩2👎1🤔1
2025/07/13 21:17:40
Back to Top
HTML Embed Code: