Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چیلله‌نیز موبارک و شنلیکلی اولسون،
اوچ آی قیش سویوغو جانیزا کئچمه‌سین...🌹🌹
https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

https://x.com/Hasan_rash_zahr

http://yurddash.arzublog.com
40👍3👎1🔥1
فکر و ذکرشان شده  چرا پزشکیان در دیدار با اردوغان در مصر، در اجلاس کشورهای مسلمان D-8 دست به سینه گذاشت؟
اینها درکی از صداقت، صمیمیت و  فرهنگ آذربایجانی و تورکی پزشکیان ندارند، همه چیز را در فرهنگ دو رویی و چاپلوسی ایرانشهری معنی میکنند، در حالی که دست گذاشتن روی سینه در فرهنگ تورکان نشانه دوستی و صمیمیت و احترام است نه تسلیم ایرانشهری!
اردوغان هم در دیدار اجلاس بریکس در مقابل پزشکیان ، دست به سینه گذاشت.
پزشکیان هم در دیدارهای دیگر با  رؤسای کشورهای دیگر و حتی مردم عادی از این علامت صمیمیت و صداقت استفاده میکند.
کشور از نظر اقتصادی در حال سقوط است، دزدی و اختلاس کشور را فلج کرده، افراد بسیاری برای تامین معاش زندگی خود ساعتها سرشان  را به زباله دان شهر فرو میکنند تا چند بطری پلاستیکی جمع کرده بفروشند، اینها دردشان شده چرا پزشکیان در مقابل اردوغان دست به سینه گذاشت؟!

ح. راشدی
١ دی ماه
👍60😢3👏2
«#آزال_Azal» #آذربایجان_جمهوریتی مسافیر اوچاغی حادثه‌‌سینده وفات ائدنلره اولو تانری‌دان رحمت و یارالیلارا عاجیل شفا دیله ییریک.
آذربایجان باشین ساغ اولسون.
#Azal uçağı olayında vəfat edənlərə ulu tnrıdan rəhmət, yaralılara acil şəfə diləyirik. Azərbaycan, başın sağ olsun! 🖤🖤🇦🇿🇦🇿🏴🏴

آذربایجان مسافیر اوچاغی نین قضایا اوغراماسی حاقدا شوبهه‌لی سناریولار نظره گلیر
اوچاغین قانادلاری و بدنه‌سینده مرمی دلیکلرینین گؤرسنمه‌سی بو شوبهه‌نی داها گوجلو ائدیر کی،احتمالا اوچاغا آتیش اولوب!
💔43😭21🔥1
چرشنبه گونو ۵ دی ١۴٠٣ (٢۵ دسامبر ٢٠٢۴ ) تاریخینده قضایه اوغرامیش «#آزال_Azal» #آذربایجان مسافیر اوچاغیندا حادثه زامانی جسارتلی گنج مهماندار «#حوکومه_علی‌یوا»نین مسافیرلره وئردیگی اورَک-دیرک و اومید وئریجی
« هر شئی یاخشی اولاجاق...!»
جمله‌سینه بیر گون فاصله ایله شعرلر و دیکلمه‌لر بسلنمیشدیر.
نه یازیق کی، «هر شئی یاخشی اولمادی!» و حوکومه علی‌یوا دا بو فاجعه‌ده باشقا ٣٧ خلبان و مسافیرلرله بیرلیکده جانینی قوربان وئردی، آمما اونون او بحرانلی دورومدا قورخمادان-سارسیلمادان، مسافیرلره اومید وئریجی «#هر_شئی_یاخشی_اولاجاق...ا» جمله‌سی دونیادا یوز میلیونلارلا اینسانلارا اومید وئردی، اورَکلرینی کؤورَلتدی...! 😢😢

https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

https://x.com/Hasan_rash_zahr

http://yurddash.arzublog.com
💔44🕊32👏2
میلادی 2025 ایل بوتون اینسانلارا موبارک و قوتلو اولسون.
آرزو ائدیرم، یئنی ایلده دونیانین هئچ بیر یئرینده ساواش اولماسین.
ساواش، یئرینی باریش‌لا دگیشسین!
اوشاقلار آتاسیز-آناسیز قالماسین و آتا-آنالار اوشاقلاری‌نین مزاری اوستونده آغلاماسین...!🌺🌹🌻🤲🤲


https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra
37🎉4👍2👎1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چین اؤلکه سینده 2025 ایلین باشلانیش دقیقه‌لری، گؤزل و استثنایی ایشیق شوولاری...!
https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra
👍18🤔1🥱1
هویت زدایی از تورکان ، از زمان حاکمیت خاندان پهلوی بر ایران...!

وقتي انسان اِلينه گرديد و از خود بيگانه شد, احساس پوچي و بي هويّتي مي کند و براي رهايي از اين حقارت و دربدري معنوي به دنبال هويّت جديد است, حال اين هويّت را هر کس با هر نيّت و مقصد به او بدهد با آغوش باز مي پذيرد.
چنين شخص مثل فردي ميماند که در منجلاب سيلاب خروشان در حال غرق شدن است و براي نجات خود چنگ به هر خار و خاشاکي مي ندازد تا خود را نجات دهد...!

https://www.tgoop.com/yurddash
👍306
هویت زدایی از تورکان ، از زمان حاکمیت خاندان پهلوی بر ایران...!

قسمتی از کتاب « #بحران_هویت» نویسنده : #حسن_راشدی
١۵ دی ١۴٠٣

... بعد از امپراتوری هزار ساله تورکان ايران ، يعني بعد از سقوط دولت قاجار و از زمان شروع حاكميت رضاخان که حکومت نژاد پرستانه پارسی را بر کشور کثيرالمله ايران تحميل کرد، افرادی از ميان مردم آذربايجان که تحت تأثير تبليغات آپارتايدی رضاخان قرار داشتند، بر عليه هويّت و موجوديت خود عصيان کردند!
علّت اين عصيان، احساس حقارت و بی هويّتی بر اثر عدم آگاهی از پيشينة زبان، ادبيات، فرهنگ، تاريخ، موسيقی و در يک کلام موجوديت خود، و خالی شدن از فرهنگ خودی که منجر به از خود بيگانگی و يا بقول دکتر شريعتی الينه شدن مي‌گرديد بود.
وقتي انسان اِلينه گرديد و از خود بيگانه شد, احساس پوچی و بی‌هويّتی مي‌کند و براي رهایی از اين حقارت و دربدری معنوی به دنبال هويّت جديد است، حال اين هويّت را هر کس با هر نيّت و مقصد به او بدهد با آغوش باز مي‌پذيرد.
چنين شخص مثل فردی مي‌ماند که در منجلاب سيلاب خروشان در حال غرق شدن است و برای نجات خود چنگ به هر خار و خاشاکی مي‌اندازد تا خود را نجات دهد!
در چنين شرايطی ، اطلاعات آسان, بی‌زحمت و بدون هزينه از سنين کودکی تا بزرگسالی از خانه و مدرسه و دانشگاه گرفته تا کوچه و خيابان و در هر زمان و مکان از افتخارات ساختگی زبان، فرهنگ و تاريخ قدرت حاکم در اختيار اوست؛ يعني پر شدن از فرهنگ تحميلی.
طبيعی است افرادی که قدرت مقاومت در مقابل فرهنگ مهاجم را ندارند و بدست آوردن معلومات و اطلاعات واقعی از افتخارات ملّت خويش را توأم با سختی‌ها، ممانعت‌ها، دردسرها و هزينه‌های زياد مي‌بينند راحت‌ترين و بی دردسرترين راه را هضم شدن در فرهنگ حاکم مي‌بينند و پشت به هويّت خويش مي‌کنند.
اينها به سربازانی در جبهه مي‌مانند که بجای مقابله و مبارزه با دشمن و کشته شدن يا پيروزی، راه اسارت آسان را برمی‌گزينند!

سياست اِليناسيون و يا هويّت‌زدايي ايرانيان غير فارس نيز از زمان رضاشاه آغاز گرديد، در اين دوران گويی در ايران هيچ قوم و ملّتی جز با هويّت فارسی حق حيات ندارد و هر آنچه از تمدّن و گذشته درخشان است مخصوص فارس زبانهاست و ديگران اگر تمدّنی برايشان منتسب است از اعقاب فارسيان هستند، در غير اينصورت محکوم به بی‌تمدّنی و بی‌فرهنگی هستند هرچند که هزار سال بر اين کشور حکومت کرده باشند و افتخارات فرهنگي فارس زبانان در دوران حاکميت آنان رقم خورده باشد.
بدينسان تاريخ جديدی برای ايران نوشته شد و افتخار بر کوروش و داريوش، نژاد و قوم پارس و آريایی که سر آمد همه ملّتهاي جهان باشد سرلوحه تبليغات رضاخان قرار گرفت و در اين ميان اگر کسی می‌خواست برای خود هويّتی که بتواند بر آن ببالد دست و پا کند, چاره‌ای جز چسباندن خود به پارس و پارسيان نداشت و اين در حالی بود که تاريخ واقعی حقايق را به شکل ديگری آشکار مي‌کرد...
بر اين اساس، پروژه‌های کوتاه مدت و طولانی مدت با هزينه‌های سرسام آور براه افتاد و زبان‌سازی و هويّت‌تراشی براي ايرانيان غير فارس ، بخصوص بر تورکان رونق گرفت و دشمنی و تبليغات عليه زبانها و فرهنگهای غيرفارسی بخصوص تورکی در اولويت اين برنامه‌ها قرار داده شد. ( کثرت قومی و هويّت ملّی ايرانيان- دکتر ضيا صدر ص ۶۲- ۶۴).
با گردآوری چند بيتی از زبانهای مهجور تاتيی، تالشی و گيلکی در کنار- گوشه آذربايجان و گذاشتن نام ساختگی «آذری» بر آن که هرگز اثر و نشانة ادبی و مکتوب از اين زبان در هيچ دوره‌ای از تاريخ بدست نيامده بود، زبان قانونمند، موزون و آهنگدار تورکی مردم آذربايجان با ميراث ادبی و کم نظير هزارساله و منحصر به فردش انکار گرديد و زبانِ ساختگی و موهوم «آذری» دستپخت کسروی، زبان مردم آذربايجان قلمداد گرديد!
در دوره ی حاكميت نژاد پرستانه ی رضا خان پروژه انکار زبان و فرهنگ مردم آذربايجان و ديگر تورک زبانان ايران تا بدانجا پيش رفت که بعد از زبان فارسی، نامِ زبانهای افغانی يا پشتو، کردی، بلوچی، ارمنی، بنی اسرائيلی، زرتشتی، و لهجه‌های مازندرانی، گيلکی، سمنانی، بروجردی و کاشی در ليست زبان و لهجه‌های رايج مردم ايران آورده شد و از برده شدن نام زبان تورکی که نزديك به نصف جمعيت ايران بدان تکلم مي‌کردند و زبانهاي عربی و تورکمنی، به طرز احمقانه‌ای امتناع گرديد. ( کتاب جغرافيای انسانی ص ۲۵۱, چاپ در دوره رضا خان)

https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

https://x.com/Hasan_rash_zahr

http://yurddash.arzublog.com
👍42👏3
دو دختر قهرمان، از دو آذربایجان...!  
این روزها نام این دو دختر قهرمان آذربایجان،یعنی #حوکومه_علی_یوا و #زهرا_رحیمی زبانزد مردم آذربایجان دو سوی ارس، ایران، کشورهای تورک‌زبان و حتی دنیا شده است!
40❤‍🔥2👍1👏1
دو دختر قهرمان، از دو آذربایجان ...! 
 
     #حسن_راشدی  
    ٢۴ دی ماه ١۴٠٣                                  

روز چهارشنبه ۵ دی ماه  ١۴٠٣ (٢۵ دسامبر ٢٠٢۴ ) خبری ناگوار از سقوط هواپیمای مسافربری « #آذال » متعلق به #جمهوری_آذربایجان که از شهر #باکو به شهر #گروزنی مرکز چچنستان خودمختار در جمهوری فدرال روسیه پرواز میکرد و در آسمان این شهر دچار حادثه ( برخورد جسم خارجی) شده و  در نزدیکی شهر «#آکتائو»( آغ تاغ) قزاقستان هنگام فرود سقوط کرده بود،  در خروجی اکثر خبرگزاری های مشهور جهان و شبکه های اجتماعی قرار گرفت که از ۶٧ مسافر و خدمه آن ٣٨ نفر جان خودرا از دست داده و ٢٩ نفر، از این حادثه غم انگیز نجات یافته بودند!
پس از به اشتراک گذاشته شدن فیلمی که توسط یکی از مسافران نجات یافته و با تلفن همراه خود و هنگام گفتن شهادتین، به صورت سلفی گرفته شده بود، نام دختر قهرمان این پرواز برسر زبانها افتاد و وایرال جهانی شبکه های اجتماعی شد!
نام دختر قهرمان این پرواز «#حوکومه_علی‌یوا»بود.
دختر فارغ التحصیل حقوق، که میخواست در شرکت « آذال» به عنوان حقوق‌شناس استخدام شود اما کارش را از مهمانداری شروع کرده بود، او در هر سفر، وظایقش را به درستی و با وسواس تمام انجام میداد؛ در این سفر نیز پس از برخورد جسم خارجی به هواپیما و آسیب دیدن آن و اعلام وضع اضطراری از طرف خلبان، در حالی که همه مسافران، سقوط هواپیما و مرگ حتمی را در جلو دیدگان خود مجسم میکردند و هیچکس امیدی به زنده ماندن نداشت، دخترسربلند و افتخار آذربایجان «حوکومه علی‌یوا»در آن شرایط بحرانی و حساس، بدون تزلزل و باخت روحیه خود، برای دادن امید به مسافران گفت:
«...حورمتلی سرنشینلر، تعلیماتا اویغون عمل ائدین، کمرلری باغلایین، هر شئی یاخشی اولاجاق...!»
(مسافران گرامی، مطابق آموزش، عمل کنید، کمربندها را ببندید ، همه چیز خوب خواهد شد!)
در این حادثه غم انگیز و دلخراش، حوکومه علی یوا ، دو خلبان، همراه با سی و پنج مسافر و خدمه دیگر جان باختند، اما صدای دختر قهرمان این پرواز که در آن شرایط بحرانی امید به مسافران میداد برای همیشه در دل مردم آذربایجان جای گرفت و حوکومه علی یوا را به «دختر قهرمان آذربایجان» تبدیل کرد!
چند هفته بعد، یعنی این روزها هم  نام «#زهرا_رحیمی» تکواندوکار آذربایجان شرقی که از شهر مرند و در پارا المپیک پاریس ٢٠٢۴ نایب قهرمان شده بود بر سر زبانها افتاده و وایرال شبکه های اجتماعی شده است.
ویدئو تحویل کلید تریلی زهرا رحیمی به پدر، و چرخ زدن پدر به دور دختر قهرمان،  در صفحات اینستاگرامی و تلگرامی بازدیدهای صدها هزار نفری و میلیونی گرفته است ، زیرا این دختر شانزده ساله آذربایجانی با پول جایزه‌های خود برای پدرش که راننده ماشینهای سنگین است تریلی نو به مبلغ نه و نیم میلیارد تومان خریده و وظیفه فرزند به والدین را به شکل احسن بجا آورده و مورد تحسین بازدیدکنندگان قرار گرفته است. 
این روزها نام این دو دختر قهرمان آذربایجان،یعنی #حوکومه_علی_یوا و #زهرا_رحیمی زبانزد مردم آذربایجان دو سوی ارس، ایران، کشورهای تورک‌زبان و حتی دنیا شده است!
https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

https://x.com/Hasan_rash_zahr

http://yurddash.arzublog.com
50👍10
پنجاه درصد مردم هند در خانه هایشان توالت ندارند...!
اول از همه این را بگوییم که تقریبا نصف جمعیت ١.٣ میلیارد نفری هند در خانه هایشان توالت ندارند!
در واقع باید بگوییم که بر طبق آمار و ارقامی که در سال ٢٠١٢ منتشر شد، فقط ۴۶.٩ درصد از ٢۶۴.۶ میلیون خانواری که در هند زندگی می کنند، در خانه هایشان سرویس بهداشتی دارند و ۴٩.۶ درصد از آن ها در اماکن عمومی [کنار دیوارهای قدیمی و کهنه، پای درختان در جاهای نسبتا خلوت و هرجای دیگر]، کار خودشان را انجام می دهند و ٣.٢ درصد باقی مانده نیز از توالت های عمومی استفاده می کنند.
پایگاه خبری و تحلیلی
انصاف، ١٨ آبان ١٣٩٩

https://www.tgoop.com/yurddash
😁27😱5👍3👏2🗿1
پنجاه درصد مردم هند در خانه هایشان توالت ندارند...!

علت نداشتن توالت در هند
مطمئنا شما هم این را شنیده اید که در خیلی از شهرهای هند بهداشت رعایت نمی شود! اما شاید باورش برایتان عجیب باشد که واقعا خیلی از مردم این کشور در خانه هایشان توالت ندارند!
اما علت نداشتن توالت در هند چیست و اصلا این دسته از افراد در این کشور به چه شکلی گذران زندگی می کنند؟
با ما همراه باشید تا کمی بیشتر درباره این حقیقت عجیب درباره این کشور با شما صحبت کنیم!
چند نفر در هند توالت ندارند؟
اول از همه این را بگوییم که تقریبا نصف جمعیت 1.3 میلیارد نفری هند در خانه هایشان توالت ندارند! در واقع باید بگوییم که بر طبق آمار و ارقامی که در سال 2012 منتشر شد، فقط 46.9 درصد از 264.6 میلیون خانواری که در هند زندگی می کنند، در خانه هایشان سرویس بهداشتی دارند و 49.6 درصد از آن ها در اماکن عمومی [کنار دیوارهای قدیمی و کهنه، پای درختان در جاهای نسبتا خلوت و هرجای دیگر] ، کار خودشان را انجام می دهند و 3.2 درصد باقی مانده نیز از توالت های عمومی استفاده می کنند.
وضعیت زندگی مردم هند
قسمت عجیب ماجرا این است که اکثر این دسته از افراد گوشی تلفن همراه دارند و به امکانات این چنینی و تکنولوژی روز دنیا دسترسی دارند! از آن هم عجیب تر اینکه 63.2 درصد از خانه های این کشور خط تلفن نیز دارند، اما با این حال سرویس بهداشتی ندارند!
شاید باور این موضوع برای شما سخت باشد، اما تعداد زیادی از مردم هندوستان به این سبک زندگی کرده و سبک زندگی آن ها به نحوی شده است که به نداشتن توالت در خانه عادت دارند.
اما اگر بخواهیم به علت این موضوع بپردازیم باید گفت که نبود توالت در خانه‌های مردم هند ریشه تاریخی دارد. در گذشته شرایط زندگی مردم کشور هند به نحوی بود که اکثر مردم این کشور در خانه خود سرویس بهداشتی نداشتند و این نوع سبک زندگی از گذشته تا به امروز ادامه پیدا کرده و در حال حاضر نیز مردم کشور هند با این موضوع کنار آمده و این مسئله برای آن ها عادی و تبدیل به یک عادت شده است. از سوی دیگر تعداد بسیار زیادی از روستاهای هند در مناطق دور افتاده هستند و حتی امکاناتی از قبیل آب کافی نیز ندارند و همین موضوع باعث شده تا آن ها نتوانند در خانه خود سرویس بهداشتی داشته باشند.
پایگاه خبری و تحلیلی
انصاف، ١٨ آبان ١٣٩٩
https://www.tgoop.com/yurddash

https://www.instagram.com/hasan_rashidi_zahra

https://x.com/Hasan_rash_zahr

http://yurddash.arzublog.com
👍35👌21😱1
چرا همه شعرای فارسی‌گوی قرون گذشته و معاصر در اشعار خود چندین بار از #اسکندر_مقدونی نام می برند که ساقط کننده سلسله هخامنشی در سال سیصد و سی دو پیش از میلاد بود، اما هیچ نامی از «#کوروش » نمی برند؟!
جالب آنکه اغلب این شعرا هم به نیکی از اسکندر نام می برند و آنرا «#ذوالقرنین » هم می نامند!
#نظامی_گنجوی شاعر قرن ششم هجری در دیوان خود بخشی بنام اسکندر نامه دارد و تعریف و تمجیدهای زیادی از اسکندر مقدونی کرده است.
حال سئوال اینجاست، کوروشی که از زمان حاکمیت پهلوی اول به شخصیت ستودنی و طرفدار حقوق بشر و دهها خصوصیت خوب و حسنه مشهور شده است، اگر با این خصوصیات وجود داشت، چرا هیچکدام از شعرا، نامی از وی نبرده و برعکس اسکندری که دشمن ایران بوده و خاندان هخامنشی که بنیانگذارش باصطلاح «کوروش کبیر!» بوده را ساقط کرده و خود و خاندانش بر ایران سلطه پیدا کرده اند، ستوده اند؟!
هیچکدام از این شعرا هم در زمان حاکمیت اسکندر مقدونی و یا حتی جانشینان وی ، یعنی سلسله «#سلوکیان» زندگی نمی کردند که بگوئیم این شاعران تحت فشار و سلطه پادشاهان و حاکمان #مقدونی (یونانی) این اشعار ستایش آمیز از اسکندر را سروده اند!
👍91🤬4🔥3💯2😁1
2025/07/13 05:08:02
Back to Top
HTML Embed Code: