tgoop.com/zecra/754
Last Update:
ادامه پست قبل
خصیبی داستان بسیار بلندی درباره گفتگوی امیرالمؤمنین ع با ابوبکر درباره خلافت آورده است. خلاصه داستان این است که امیرالمؤمنین، مواطنی را که پیامبر ص ایشان را به خلافت تعیین کرده و ابوبکر حضور داشته، با جزئیات بسیار (۵۴۰ کلمه) به او یادآوری میکند. ابوبکر شاهدی میخواهد. امیرالمؤمنین ع نیز ابوبکر را به دیدار شخص زنده پیامبر ص میبرد. ابوبکر دچار ترس میشود و قصد میکند که حکومت را به امیرالمؤمنین ع باز پس دهد. عمر مانع کار شده و با یادآوری سحرِ محمّد (ص) او را از این کار باز میدارد. نکته قابل توجه این که عمر در این روایت داستان شرابخواری ابوبکر در زمان پیامبر ص را با جزئیاتِ بسیار و نقل اشعار و ... (۵۰۰ کلمه) به او یادآوری میکند.
روشن است که هیچ گاه در یک گفتگوی واقعی جزئیات وقایع با این تفصیل، آن هم بر شخصی که خود محور آن وقایع بوده، یادآوری نمیشود! در واقع این خودِ نویسنده کتاب است که میخواهد این داستان را برای خواننده شرح بدهد لذا آن را از زبان عمر بن خطاب به ابوبکر بیان میکند.
پیشگویی سرگذشت مفصّلِ عمرو بن الحمق از زبان امیرالمؤمنین ع (خصیبی، الهدایة، ۱۵۴-۱۵۶)، پیشگویی تفصیلی امیرالمؤمنین ع درباره رجعت در گفتگو با عمر بن خطاب (خصیبی، الهدایة، ۱۶۲-۱۶۴)، شرحِ مظالم اهل سقیفه در وصیت حضرت زهرا (س) (خصیبی، الهدایة، ۱۷۸-۱۷۹) نمونههای دیگری از این سبک داستانی است.
این تنها یکی از ویژگیهای سبکی #خصیبی است که در میانِ نویسندگان دیگر کمتر دیده میشود. در عین حال خصیبی این داستانها را به خود نسبت نمیدهد بلکه برای آن اسانید متنوّعی ادٔعا میکند!
#احذروا_علی_شبابکم_الغلاة
@zecra
BY ذِکری
Share with your friend now:
tgoop.com/zecra/754