Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
Ⓜ️ معجزه ی بازار آزاد

🪧 ۲معجزه در ۱ تصویر:

● ۱- معجزه اقتصاد آزاد و رقابتی کره جنوبی که گوشی تلفن هایتکی که می‌تواند کاربرد نظامی داشته باشد را تبدیل به یک وسیله همگانی کرده.

● ۲- معجزه اقتصاد بسته دولتی روسیه که خلبان بمب افکن استراتژیکش را محتاج یک گوشی شخصی برای مسیریابی طیاره‌ تمام آنالوگش کرده است.


-چراز-



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Ⓜ️ تئوری پیچیدگی


تو اپیزود جدید قراره درباره تئوری پیچیدگی صحبت کنیم. نظریه‌ای که برای دانشمندان رشته‌های ریاضی و فیزیک و .. شناخته شده اما برای عموم مردم سخت و دشواره. اما چون دونستنش بسیار مهم و ضروریه و خوبه که در دانش عمومی ما وجود داشته باشه، این اپیزود رو با دکتر امیری به این موضوع خاص پرداختیم و با آسون‌ترین زبان ممکن توضیحش دادیم.… +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی
Ⓜ️ آیا باور داشتن به چیزی بدون شواهد کافی اخلاقاً نارواست؟


⭕️ “همیشه، در همه جا و برای همه کس [اخلاقاً] خطاست که باوری را بدون شواهد کافی بپذیرد”. این نقل‌قولی است از کلیفورد که در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر می‌رسد. امّا چرا باور داشتن مسئولانه، وظیفه اخلاقی ماست، یعنی باور داشتن فقط و فقط به چیزهایی که برایشان شواهد و قرائن کافی در اختیار داریم؟

⭕️احتمالاً نام ویلیام کلیفورد (William Kingdon Clifford)، فیلسوف انگلیسی قرن نوزدهمی، به گوشتان نخورده است. اما به نظر می‌رسد آرای او در خصوص “اخلاق باور” بیشترین ارتباط را با دوران ما، عصر دیجیتال و هوش مصنوعی، داشته باشد. “همیشه، در همه جا و برای همه کس [اخلاقاً] خطاست که باوری را بدون شواهد کافی بپذیرد”. این نقل‌قولی است از کلیفورد که در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر می‌رسد؛ ولی وی در مقاله The Ethics of Belief با ذکر سه دلیل شرح می‌دهد که چرا باور داشتن به چیزی بدون شواهد و قرائن کافی اخلاقاً نارواست. چرا باور داشتن مسئولانه، وظیفه اخلاقی ماست، یعنی باور داشتن فقط و فقط به چیزهایی که برایشان شواهد و قرائن کافی در اختیار داریم؟

دلیل اول: براساس این مشاهده ساده است که باورهای ما بر روی افعالمان تأثیر می‌گذارد. بعید است کسی در این مسئله شک داشته باشد که افعال ما بر اساس باورهایی که نسبت به جهان پیرامونمان داریم، شکل می‌گیرد. به عنوان مثال، اگر کسی باور داشته باشد که راننده‌های خط تاکسی پول نقد قبول نمی‌کنند، حتماً قبل از خروج از خانه کارت بانکی را همراه خود می‌برد. یا اگر کسی باور داشته باشد دزدی بد است، قبل از ترک مغازه پول اجناس را حساب می‌کند. پس باورهای ما تأثیر اجتناب‌ناپذیری بر روی اعمالمان می‌گذارند؛ به نحوی که باورهای سست و نادرست درباره حقایق فیزیکی، طبیعی یا اجتماعی می‌توانند حیات و بقای ما را تهدید کنند. از آنجا که ما انسان‌ها حیواناتی اجتماعی هستیم، چنین خطری ممکن است بقیه اعضای جامعه را نیز تهدید نماید. کلیفورد معتقد است جامعه انسانی بابت باورهای سست و نادرست متحمل هزینه‌های فراوانی شده است و ما اخلاقاً موظفیم انسان‌های دیگر را با چنین خطری تهدید نکنیم.


دلیل دوم: در مذمت خوی زودباوری است. کلیفورد هشدار می‌دهد که هیچ باوری هرچند جزئی و ناچیز، هیچگاه بی‌اهمیت نیست؛ چون دست‌کم، ذهن ما را آماده پذیرفتن و دریافت اخبار مشابه می‌کند و از قبول کردن اخبار متفاوت سر باز می‌زند. به عبارتی، پذیرش باورهای سست و کم‌شاهد به مرور ردپایی را بر شخصیت ما باقی خواهد گذاشت. بنابراین، شکل‌گیری باورهای نادرست و ناقص به مرور ما را تبدیل خواهد کرد به مخاطبانی زودباور و طعمه‌هایی حاضر و آماده برای اخبار جعلی و خرافه‌پردازی شارلاتان‌ها. اخلاقی نیست که اجازه دهیم خوی زودباوری در هیچ یک از ما شکل بگیرد چون همانطور که ذکر شد، چنین خلق و خویی لطمات جبران ناپذیری برای جامعه رقم خواهد زد. امروز بیش از هر زمان دیگری، هوشیاری معرفتی امری ارزشمند تلقی می‌شود زیرا غربال کردن اخبار درست از اخبار جعلی و خرافه، مشقت بیشتری دارد و هر یک از ما به اندازه چند کلیک و اسکرول کردن گوشی‌های هوشمندمان فاصله داریم تا در این دام بیفتیم.

دلیل سوم: ما اخلاقاً مسئولیم که از گنجینه دانش جمعی که با انسان‌های دیگر ساخته‌ایم محافظت کنیم و آن را آلوده به باورهای نادرست و سست‌قرینه نکنیم؛ زیرا زندگی همه انسان‌ها در نهایت به این گنجینه مشترک دانش متکی خواهد بود.

📌شاید این ادعای کلیفورد غلو‌آمیز به نظر برسد که هر باور نادرست کوچکی باعث لطمه زدن به مخزن دانش عمومی می‌شود؛ اما در حال حاضر چنین هشداری واقعاً به‌جا است. در دوران حاضر، بسیاری از افعال ما ثبت و تبدیل به دیتا می‌شوند، الگوریتم‌هایی را شکل می‌دهند و مجدداً هنگام جستجو و تصمیم‌گیری های ما استفاده می‌شوند. در واقع توضیح کار موتورهای جستجو همین است. بنابراین، اضافه کردن اطلاعات نادرست به این دستور پخت، غذایی مسموم را در پی خواهد داشت. از این رو، امروزه تفکر انتقادی بیش از پیش یک ضرورت اخلاقی، و زودباوری یک گناه کبیره به نظر می‌رسد.



📝 مترجم: مریم علمایی / دین آنلاین




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Ⓜ️ ۱۰ بهره‌ای که از سکوت کردن می‌برید.

عجایب سکوت کردن که نمی‌دانستید! +++





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Ⓜ️ علی امینی

نخست وزیری که می خواست شاه را محدود کند.

ویکی‌پدیا



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Ⓜ️ پدر چای ایران به قتل رسید. داستان ورود چای به ایران، از تولد در چین تا بالندگی در ایران


چای، هدیه چین و ماچین بود به جهان و دلیل قتل کاشف السلطنه توسط مستشاران انگلیسی. این ویدیو داستان تولد چای در چین و بالندگیش در ایرانه. بالندگی پر رونقی که به مذاق انگلیسی ها خوش نیومد و دلیلی شد برای قتل دیپلمات ایرانی.... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی
Ⓜ️ میدونستین سازمان #محیط‌زیست این کشور👆🏻 تویوتا راو فور هیبرید ۲۰۲۴ وارداتی منطقه آزاد رو تایید محیط زیستی نکرده؟


_موقعیتِ مقـــداد_



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی
Ⓜ️ مادرم را می کشم تا زنده بمانم!



📌نسل بعد راجع به ما (نسل فعلی) چه قضاوتی خواهند کرد؟ نسلی بی عقل، پرمدعا، فاسد و زیاده خواه که تا می توانست خورد و برد و از خود زمینی سوخته به جای گذاشت!؟ امیدوارم چنین قضاوتی نکنند اما یک بار به این آمار و ارقام نگاه کنیم بعد خودمان را بگذاریم جای نسل بعدی.

📌از جنگل شروع کنیم: د‌ر ایران هر ۲۰ثانیه مساحتی به اند‌ازه یک زمین فوتبال از جنگل‌های کشور نابود‌ می‌شود! طی ۶د‌هه اخیر، ۱.۵میلیون هکتار از سطح جنگل‌های کشور کم شد‌ه. هر ۵ سال یک‌میلیون هکتار از جنگل‌های ایران حذف می‌شود‌. اگر با همین روند‌ پیش برویم تا ۷۵ سال دیگر اثری از جنگل‌های امروزی ایران باقی نمی‌ماند‌! تخریب تدریجی پوشش گیاهی طی ۱۰۰ سال بدست ما و پدرانمان بوده وضعیت اسف باری رقم زده است.

📌به آب نگاه کنیم؛ در سال های گذشته، ۷۴ میلیارد مترمکعب بیش از ظرفیت از سفره‌های آب زیرزمینی برداشت شده و این روند در ۱۰ سال آینده ادامه خواهد یافت. به بهانه خودکفایی در کشاورزی، در ۱۰ سال آینده امنیت غذایی را از دست خواهیم داد. چون امنیت غذایی، ارتباط مستقیم با ذخایر آب شیرین دارد.

📌خاک ایران حال بدتری دارد: بر اساس گزارش ۲۰۱۸ سازمان ملل کل فرسایش خاک جهان ۲۴ میلیارد تن است و یک دوازدهم آن یعنی ۲ میلیارد تن در ایران! در حالیکه ایران یک صدم خاک جهان را دارد. میزان فرسایش خاک ایران ۸ برابر میانگین جهانی است. موضوع وقتی نگران کننده‌تر می‌شود که بدانیم شکل گیری یک سانتی مترمکعب خاک در ایران به طور متوسط ۸۰۰ سال زمان نیاز دارد در صورتی که متوسط شکل‌گیری خاک در کره زمین ۴۰۰ سال است بنابراین وخامت اوضاع در ایران ۱۶ برابر متوسط جهانی است.

📌نگاهی به تنوع زیستی کنیم: به عنوان نمونه تعداد سم‌داران (کَل، بز، قوچ، میش، آهو، جبیر، گوزن، شوکا و..) به نسبت ۴۷ سال پیش که سازمان محیط زیست تشکیل شده ۹۰ درصد کمتر شده. این وحشتناک است. ممکن است از خود بپرسیم حالا چه می شود اگر یگ گونه گیاهی یا جانوری از بین برود. برای تقریب به ذهن بگویم که محیط زیست یک اکوسیستم است اگر یک جز آن حذف شود تمام چرخه هایی که به آن وابسته است زنجیره وار تخریب خواهد شد. این خاصیت اکوسیستم هاست مانند این است که بگویید من تمام بدنم خوب کار می کند فقط معده ام کار نمی کند. خوب چه ایرادی دارد؟ در انتشار کربن نیز پنجمین کشور آلاینده‌ جهان هستیم!
آنچه نوشته شده فقط گوشه ای از فاجعه زیست محیطی است که در رسانه ها بازتاب داشته (منابع: تابناک، ایرنا، همشهری آنلاین، ایمنا، فرارو)


🛜تحلیل و تجویز راهبردی:


🔻بخشی از چالش های زیست محیطی تقصیر ما و نسل ما نیست. مثلا به‌طور طبیعی میزان بارندگی ایران یک سوم میانگین جهانی و تبخیر آب، سه برابر حد جهانی است. حالامتأسفانه در چنین اقلیمی دچار خشکسالی هم شدیم. اما آیا این همه ماجرا است؟ اتلاف آب در تامین آب شهری ۳۵٪ است که ۲۰٪ بیشتر از متوسط جهانی است. این هم تقصیر زمین و زمان است؟ یا بی تدبیری و بی ... ما؟ آیا نمی توان با کشت فراسرزمینی، واردات مجازی آب (واردات محصولات کشاورزی با مصرف آب بالا) و ممنوعیت تولید و صادرات محصولات کشاورزی با مصرف آب بالا و ده ها تدبیر تجربه شده جهانی موضوع را مدیریت کرد؟

🔻فراموش نکنیم وضعیت اقتصادی و فقر، محیط‌زیست کشور را به خطر انداخته. میلیون ها نفر در کشور زیر خط فقرند و این موضوع می‌تواند به افزایش شکار و اضافه برداشت آب و قطع بدون مجوز درختان جنگل منجر شود. برخی کارشناسان زیست‌محیطی می‌گویند اگر اقتصاد خراب باشد، فاتحه محیط‌زیست هم خوانده است.

🪧چه می توان کرد؟

🔻اعتراف می‌کنم سواد من، مثل همه شهروندهای معمولی دیگر، در حوزه محیط زیست و تاثیر یک بطری پلاستیکی که در کنار ساحل رها می‌کنم ناچیز است و مطمئنم اگر بدانم که پسماندها چه بلایی سر طبیعت می آورند معقولانه تر رفتار خواهم کرد. تغییر در جوامع از جمع اندکی که متفاوت فکر و عمل می‌کنند شروع می‌شود و سپس مانند ویروس همه گیر می شود. آنچه از دست ما برمی آید: تغییر رفتار فردی (به عنوان آدم های متفاوت از عموم جامعه) در کنار افزایش آگاهی جمعی (برای تشویق عموم جامعه به حفاظت از محیط زیست) مانند راه اندازی پویش‌های نجات خاک و جنگل و سرزمین.


🔻نظام حکمرانی توانایی حل مسایل پیچیده را از دست داده. باید به کمک آن رفت. با تبدیل مشکل به مساله، تبدیل مساله به دستورکار و سپس مشارکت در سیاست گذاری منطقی برای دستور کار. راهی جز نتوکراسی (حکمرانی شبکه ای و همکاری چند جانبه دولت، بخش مدنی، رسانه‌ها و بخش خصوصی) نداریم.

🔻کسانی که مادر خود (طبیعت و کره زمین) را می کشند، ممکن است در کوتاه مدت زنده بمانند اما در بلندمدت طبیعت تنبیه سختی برای شان در نظر خواهد گرفت.


📝 دکتر مجتبی لشکربلوکی +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی
Ⓜ️ ضعف فرماندهی کل


🔻صیاد شیرازی پس از شکست عملیات قادر ناراحت بود:«به‌شدت بدبین شده بود و درست یا غلط گمان می‌کرد در عملیات قادر او را تنها گذاشتند تا شکست بخورد.»(در کمین گل سرخ،ص ۳۴۵)همدلی سپاه و ارتش در پیروزی‌های بزرگ سال دوم جنگ نقش مهمی داشت، اما به‌تدریج با شکست‌ها، اختلاف‌ها نیز تشدید شد.صیاد به ضرورت یک فرمانده واحد برای جنگیدن معتقد بود. محسن رضایی می‌گوید: «بعد از والفجر مقدماتی ایشان آمد و نشست و گفت آره اگر شما نپذیرید که وحدت فرماندهی در جنگ حاصل شود، ما ول می‌کنیم و می‌رویم… ما گفتیم اصلاً این حرف، حرف بی‌خودی و بی‌ربطی است.» (گفت‌وگوی محسن رضایی با راویان جنگ،ص ۵۷)

🔻اختلاف که بیشتر شد، هاشمی برای عملیات بدر (اسفند ۶۳)فرماندهی عملیات را به رضایی داد: «مطرح شد که من فرمانده هستم و برادرمان صیاد هم از من تبعیت بکند. منتها قرار شد که هیچ‌کسی این را نفهمد.»(سطرهای ناخوانده، ص ۷۷) بدر به شکستی تلخ تبدیل شد و فرمانده سپاه با افزایش انتقادها در شرایط سختی قرار گرفت. هاشمی این‌بار (سال ۶۴) از طرح‌های صیاد استقبال کرد. رضایی می‌گوید صیاد گفت ۵ روزه جنگ را تمام می‌کند و هاشمی «ارتش را مسئول جنگ کرد. ما هم که شاهد این وضع بودیم، گفتیم حرفی نیست… ما یک نفر را معرفی می‌کنیم تا زیر نظر آقای صیاد شیرازی که گفته است من در عرض پنج روز جنگ را تمام می‌کنم، عمل کند.» رضایی با اشاره به مشکلات این دوره و شکست عملیات قادر می‌گوید: «برادران ارتش علاوه بر مشکلات بالا وقت زیادی را هم تلف کردند.»(گفت‌وگوی محسن رضایی با راویان جنگ،ص ۴۴ تا ۴۶)

🔻حالا از طرفی صیاد به تنها گذاشته شدنش در عملیات قادر بدبین بود و از طرف دیگر بخشی از فرماندهان دلیل شکست را ضعف طراحی و فرماندهی او می‌دانستند. گویا بدبینی‌ها به بدنه نیروها نیز کشیده شده بود. عبدالحسین مفید،از فرماندهان ارتش، در خاطراتش به یک گردهمایی دوروزه در پاییز ۶۴ با حضور رزمندگان ارتش برای بررسی مشکلات ارتش در جنگ اشاره کرده است. از نتایج این گردهمایی این بود که در ارتش «پیروی کورکورانه از سپاه پاسداران در تعیین هدف، مأموریت و تهیه طرح و اجرا» وجود دارد. (بازخوانی جنگ تحمیلی، ص ۱۵۹)

🔻وقتی بدنه دچار ابهام باشد و اختلاف‌ها ریشه‌دار، توصیه‌های اخلاقی مشکلی را حل نمی‌کند.هاشمی در خاطراتش مشکل جنگ را نظرات دوگانه ارتش و سپاه معرفی می‌کند، هرچند می‌گوید هر دو طرف حسن‌نیت دارند و آماده شهادت‌اند؛ اما مفید معتقد است او نمی‌خواهد واقعیت را بیان کند و «مشکل اصلی در ناتوانی فرماندهی کل قواست که قادر به یکپارچه کردن نظرات دوگانه نیست.» و هاشمی و همکارانش در فرماندهی کل نمی‌توانند مسائل تخصصی نظامی را که توسط دو فرمانده ارائه می‌شود، تحلیل و بهترین گزینه را انتخاب کنند. (بازخوانی جنگ تحمیلی،ص ۱۵۲)

🔻فرماندهان ارتش سعی کردند روسای دو قوه دیگر را نیز در جریان مشکلات ارتش قرار دهند. در سمیناری که با حضور رئیس‌جمهور خامنه‌ای در آذر ۶۴ برگزار شد، برخی مشکلات مطرح شد. آن‌ها هنوز در حال طرح مشکلات پشتیبانی و نیروی انسانی بودند که خامنه‌ای گفت: «اینجا جای این حرف‌ها نیست. همه هستند. بهتر است در جلسه خصوصی‌تری عنوان کنید.» فردای آن روز موسوی اردبیلی، رئیس قوه قضاییه، به سمینار آمد و واکنشش این بود که: «معلم تقصیر را به گردن شاگرد می‌اندازد و شاگرد به گردن معلم. بروید جنگ کنید.» (همان، ص ۱۶۲)
مسئولان باید زودتر درمی‌یافتند با حجم فراوان مشکلات و اختلاف زیاد در بالاترین سطح نظامی، جنگ از راه نظامی به نتیجه نخواهد رسید.در این شرایط اصرار بر ادامه جنگ تنها به اختلافات بیشتر دامن می‌زند و حتی تغییر در رأس نیروها مشکلی را حل نمی‌کند؛ همان‌گونه که با استعفا و رفتن صیاد در سال ۶۵ اختلاف‌ها حل نشد.

🔻فرمانده سپاه گمان می‌کرد با امکانات ارتش می‌تواند به پیروزی‌های بزرگ برسد.هاشمی در ۱۴ اردیبهشت ۶۶ نوشته است:«آقای محسن رضایی بعد از ملاقات امام آمد…پیشنهاد داشت که امام به خود ایشان درجه امیری ارتش بدهد که بتواند بر امکانات ارتش دست داشته باشد و از موضع قدرت همه‌چیز را در خدمت جنگ بگیرد و با ارتشی‌ها برخورد کند.»(دفاع و سیاست،ص ۹۴) اما فرمانده سپاه در آخرین ماه‌های جنگ به برآورد واقعی‌تری رسید و نامه‌ای نوشت که در آن درخواست‌هایی داشت که نه تنها در ارتش موجود نبود بلکه در مقدورات کشور نیز نبود.حقیقت این بود که ضعف ها و کمبودها از قبل مشخص بود. به تعبیر هاشمی رفسنجانی در مصاحبه ای که با او داشتم؛«بعضی‌ها بودند که نمی‌خواستند واقعیت وجودی ذهن خود را پیش امام رو کنند. به من می‌گفتند که نیازهای زیادی داریم و نمی‌توانیم بجنگیم، اما به امام که می‌رسیدند، می‌گفتند:عاشورایی می‌جنگیم.»آیا با استفاده از تجربه جنگ هشت‌ساله نمی‌توانستیم امروز در نقطه بهتری باشیم؟



جعفر شیرعلی نیا +++




🛄 @zistboommedia || مدرسه علوم انسانی
Ⓜ️ تصاویری از تست‌هایی که موساد در عملیات پیجر‌ها انجام داده

مقدار دقیق مواد فوق انفجاری بار‌ها و بار‌ها آزمایش شده و دقیقا سنجیدند که آسیب‌ها چه خواهد بود و تا چه میزان خواهد بود. اثر مواد منفجره روی بدن را در فاصله‌های متفاوت در اینجا تست شده است. / کاخ رسانه




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Ⓜ️ پشتون‌ها چه کسانی هستند؟


پشتون‌ها یکی از اقوام بزرگ و تاریخی جنوب آسیا هستند که بیشتر در افغانستان و پاکستان ساکن‌اند. این قوم که به زبان پشتو سخن می‌گویند، تاریخی غنی و پیچیده دارد که ریشه‌های آن به هزاران سال پیش بازمی‌گردد. پشتون‌ها به داشتن نظام قبیله‌ای منحصربه‌فرد معروف‌اند که بر اساس اصول "پشتونوالی" (کد اخلاقی و فرهنگی پشتون‌ها) اداره می‌شود.

این قوم نقش مهمی در تحولات سیاسی و فرهنگی منطقه ایفا کرده‌اند، از ظهور شاهنشاهی‌های باستانی مانند امپراتوری غزنوی تا تأسیس امپراتوری درانی توسط احمدشاه ابدالی در قرن 18 میلادی. پشتون‌ها همچنین در دوران معاصر، به‌ویژه در مبارزات ضد استعماری و مقاومت در برابر نیروهای خارجی در افغانستان، جایگاه برجسته‌ای داشته‌اند. تاریخ این قوم سرشار از روایت‌های مقاومت، هنر، شعر، و داستان‌هایی است که هویت پشتون‌ها را شکل داده‌اند و آنان را به یکی از اقوام کلیدی در تاریخ منطقه تبدیل کرده‌اند... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Ⓜ️ چطوری فورد، نفت و تلویزیون، دنیا را دگرگون کردند؟

▪️انقلاب صنعتی سوم و تولد عصر مدرن
▪️به نظر شما مهم‌ترین تفاوت آمریکا و انگلستان چی بود که باعث آمریکا بتونه بیش از یک قرن، پرچمدار علم و فناوری دنیا باقی بمونه؟ +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی
Ⓜ️ مهملات اقتصادی: خودکفایی و خرید محلی مفید هستند



📌خیر، عکس این مسئله درست است. اتکا به دیگران برای تأمین مایحتاج و دسترسی به بازار‌هایی که با فاصله‌ی بیشتری از محل زندگی ما قرار دارند، مفید است، اما اغلب خودکفایی و خرید محلی منجر به فقر می‌شود. خرید از دیگران به منزله‌ی دسترسی به مهارت‌ها و تخصص‌های ایشان است؛ مهارت‌هایی که در مقایسه با توانایی ما در تولید محصولات مورد نظرمان در خانه، باعث کاهش قیمت و افزایش کیفیت کلی محصولات مصرفی می‌شود. خانواده‌ای که لباس‌های مورد نیازش را در خانه بدوزد و… به نسبت خانواده‌ای که توانایی خرید محصولات ارزان‌تر با تولید انبوه را دارد از تمکن مالی کمتری برخوردار است. خانواده‌ای که به اصطلاح خودکفا است به نسبت تولیدکنندگان متخصص، زمان و منابع بیشتری مصرف می‌کند. در جوامع و ملل نیز اوضاع به همین ترتیب است. خرید از دیگران باعث افزایش ثروت مردم می‌شود.

📌افرادی که از فروشگاه‌های خارج از محل سکونت‌شان می‌توانند خرید کنند، به دلیل خرید ارزان‌تر و ذخیره‌ی پولی بیشتر، ثروت زیادتری خواهند داشت. اجبار در خرید از تولیدات محلی اغلب به این معناست که باید هزینه بیشتری بپردازیم و این یعنی قدرت خرید کمتری خواهیم داشت.

📌در زمانی که دولت‌های کشور‌های در حال توسعه به منظور «حمایت از صنایع نوپا» بر محصولات وارداتی تعرفه می‌گذارند، در واقع شهروندان‌شان را مجبور می‌کنند بهای بیشتری بپردازند. مثلاً تعرفه‌ی بالا روی تراکتور‌های وارداتی به این معناست که کشاورزان برای تراکتور‌های بومی ‌هزینه‌ی بیشتری پرداخت خواهند کرد، که همین امر منجر به افزایش قیمت محصولات‌شان خواهد شد. این روند امکان فساد و پارتی‌بازی تولیدکنندگان بومی‌ و گاه پرداخت رشوه به سیاستمداران به منظور اعمال «حمایت» را نیز افزایش می‌دهد.

📌ثروت از طریق تجارت و مبادله ایجاد می‌شود و در صورت افزایش این دو، ثروت نیز افزایش می‌یابد. خودکفایی و خرید در محل زندگی هر دو باعث اعمال محدودیت بر تجارت و مبادله می‌شود که همین امر به افزایش روزافزون فقر منجر خواهد شد.


📝مترجم: آرش مقدم || مجله برژوا




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Ⓜ️ #الحمرا یک مجموعه کاخ و قلعه است که مشرف بر شهر #گرانادا در اسپانیا واقع شده و به عنوان یکی از شاخص‌ترین نمونه‌های هنر شمال آفریقا شناخته می‌شود. در قلب این قصر، فواره‌ای با دوازده شیر وجود دارد که به شکل هوشمندانه‌ای طراحی شده تا زمان دقیق و ساعت را به شما نشان دهد.

▪️گوینده: علیرضا رزمی ⠀⠀
▪️مجله علمی سای تِک




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی
Ⓜ️ ‏_ماشينت بوی #دريا ميده
+ماهی خريده بودم
_ماهی مُرده که بوی دريا نميده!
+هر چيزی موقع مرگ بوی جایی رو ميده که دلتنگشه
_من بميرم بوی
#تو رو می دم...


-سیامک تقی زاده



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی
2024/12/23 21:22:21
Back to Top
HTML Embed Code: