tgoop.com/CognitionWorld/1295
Last Update:
رویکرد زیستی-روانی-اجتماعی: سهگانهی سرنوشت ساز❕
بدن ثبات را دوست دارد! این تمایل به تعادل زیستی باعث می شود متابولیسم شما با کم ترین تغییرات علیه شما شورش کند! تغییرات متابولیک و پیش زمینه های ژنتیکی 🧬 میتوانند به شکل ناخوداگاه تأثیر عمیقی بر پذیرش یا مقاومت در برابر تغییرات رژیمی داشته باشند. بنابراین زیستشناسی شریک مرموزی است که شما را به عادتهای آشنای غذایی باز میگرداند و در برابر تغییر مقاومت میکند!
مغز ما میتواند ناخدایی حیلهگر، پر از عادات و احساسات باشد! نگرشها و باورهای فردی نقش کلیدی در تصمیم گیری های غذایی دارند. چاپمن و اوگدن (2009) بررسی میکنند که چگونه میتوان موانع شناختی را به سلاحی برای پیشبرد رژیم غذایی بدل کرد. آن ها نشان میدهند که تغییرات ماندگار نیازمند ایجاد تغییر در طرز #تفکر و ایجاد #عادات مثبت جدید است. این پروسه شامل شناخت موانع روانی و یافتن استراتژیهایی برای مقابله با آنهاست.
نقش محیط اجتماعی بر رفتار افراد همواره مورد تاکید بوده است. تأثیر آن بر رفتار غذایی افراد نیز غیر قابل انگار است. از رفتار خانواده و دوستان گرفته تا فشارهای فرهنگی و تبلیغات رسانهای همه در تعیین الگوهای غذایی موثر هستند.
تعاملات اجتماعی مانند شمشیر دولبهای هستند که میتوانند وسیلهاي برای انتشار و #تقویت رفتارهای سالم غذایی باشند، اما متاسفانه در اکثر موارد از این رفتارها ممانعت میکنند.
بنابراین پیروی از یک رژیم غذایی جدید یک عمل فردی نیست. بلکه یک ارکستر کامل از عوامل زیستشناسی، روانشناسی و نفوذ اجتماعی است. اگر سه حلقه این ارکستر با هماهنگی عمل کنند، شما قادر خواهید بود عملکرد مناسبی در زمینه رژیم غذایی خود داشته باشید!
📱متحدین دیجیتالی
موبایلها بار دیگر به کمک ما میشتابند! برنامههایی مانند "MyFitnessPal" 🏋♂ با پیگیری های مکرر، امکان تعامل با افراد مشابه، ارائه حمایت اجتماعی و ایجاد درک درست از سلامت شخصی، میان شکاف قصد و عمل برای رژیم گرفتن پل می زنند!
این داستان ادامه دارد ... 💭
🌻 هاله حیدری
دانشجوی روانشناسی دانشگاه تهران
Also in