Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
3355 - Telegram Web
Telegram Web
به مناسبت روز جهانی مبارزه با شکنجه و پشتیبانی از قربانیان شکنجه

طرح از بهنام محمدی
@behtoons

http://bit.ly/2IPaa4b

۲۶ ژوئن روز جهانی مبارزه با شکنجه و پشتیبانی از قربانیان شکنجه است.

#شکنجه #زندان #کارتون #توانا #شکنجه_سفید #سلول_انفرادی #حقوق_زندانی #منع_شکنجه #ایران #آموزشکده_توانا #حکومت_مذهبی #تفتیش_عقاید
بگو-بشنو، ۵۵: جنگ با زنان؛ چرا؟

روح‌الله خمینی، اردیبهشت سال ۱۳۴۲ گفت: «شرکت‌دادن زنان در انتخابات مانعی ندارد، ولی حق انتخاب‌شدن آن‌ها، فحشا به بار می‌آورد.». از اولین تبعات آن نظر، با استقرار جمهوری اسلامی، اعدام زنده‌یاد فرخ‌رو پارسا، وزیر آموزش و پرورش پیش از انقلاب، بود. سوال این است که جنگ ۴۵ساله‌ حاکمیت اسلامی ایران با حجاب اختیاری و برابری حقوقی، چه دستاوردی تا کنون داشته؟ چرا این حکومت با زنان سر جنگ دارد؟

پاسخ به این سوالات در بحث و گفت‌وگو در برنامه این هفته گفت‌وشنود خواهید شنید.

این برنامه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور زرین محی‌الدین، فعال حقوق بشر، صدرا عبدالهی، نویسنده و کارگردان و برخی صاحب‌نظران و کنشگران در اتاق کلاب‌هاوس آموزشکده توانا برگزار شده است.

گرداننده: ماهمنیر رحیمی، روزنامه‌نگار

@Dialogue1402
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
«خداناباوری دلیل برتری افراد نیست. همانطور که جریانات خداناباوری، مثل استالین، به خشونت و قتل منتهی شد. آنچه که دینداران و غیردینداران را در جوامع آزاد، کنار یکدیگر قرار می‌دهد، ساختارهای دموکراتیک است به نام حقوق‌بشر.»

پرویز دستمالچی، کنشگر سیاسی، در برنامه بگو-بشنو ۵۱ با موضوع؛ روز آتئیست یعنی؟ می‌گوید: «دین‌گریزی مردم، پیامد حاکمیت جمهوری اسلامی است.» در این برنامه به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهیم که: آتئیسم دقیقا به چه معناست؟ آیا بی‌خدایی هم انواع مختلف دارد؟ تفاوت‌ هر کدام در چیست؟ چه درکی از آتئیسم و بی-دینی، یا دین‌داری و خدا-پرستی دارید؟ چه‌گونه به این نتیجه رسیدید؟

این برنامه ۸ فروردین ۱۴۰۳ با حضور شماری از شهروندان، صاحب‌نظران و کنشگران در اتاق کلاب‌هاوس آموزشکده توانا برگزار شده است.

لینک یوتیوب:
https://youtu.be/rbCV6q_Tkg4

لینک وبسایت:
https://dialog.tavaana.org/irreligion-in-iran/

لینک ساندکلاد:
https://on.soundcloud.com/kHLrPYp4rjYBgGi26

#گفتگو_توانا #دین_گریزی #حقوق_خداناباوران #خداناباوری

@Dialogue1402
روشنگری با نقد دین شروع می‌شود و با نقد دین تمام می‌شود

«ریشه‌داربودن یک پدیده در تاریخ بشر، به معنای خوب‌بودن آن پدیده نیست؛ مثل برده‌داری. دین‌داری هم به این شکل است.» محسن بنایی، پژوهشگر، در برنامه بگو-بشنو ۵۱ با موضوع؛ روز آتئیست یعنی؟ می‌گوید: «روشن‌گری با نقد دین شروع می‌شود و با نقد دین تمام می‌شود.»

در این برنامه به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهیم که: آتئیسم دقیقا به چه معناست؟ آیا بی‌خدایی هم انواع مختلف دارد؟ تفاوت‌ هر کدام در چیست؟ چه درکی از آتئیسم و بی-دینی، یا دین‌داری و خدا-پرستی دارید؟ چه‌گونه به این نتیجه رسیدید؟

این برنامه ۸ فروردین ۱۴۰۳ با حضور شماری از شهروندان، صاحب‌نظران و کنشگران در اتاق کلاب‌هاوس آموزشکده توانا برگزار شده است.

لینک وبسایت:
https://dialog.tavaana.org/criticism-religion/

لینک یوتیوب:
https://youtu.be/we-RnRC2DTc

لینک ساندکلاد:
https://on.soundcloud.com/Z3iwvQzGJjgXv44a9

#گفتگو_توانا #برده_داری #دین_داری #حقوق_خداناباوران

@Dialogue1402
مساجد در جمهوری اسلامی پایگاه‌های نظامی حکومت هستند

«در قرآن آمده که ساخت مساجد باید بر اساس تقوی باشد؛ در حالی‌که در جمهوری اسلامی ساجد در زمین‌های غصبی و با بودجه حکومتی ساخته شده‌اند، که حتی خواندن نماز در این مساجد از نظر احکام دینی هم درست نیست.» مجید محمدی، جامعه‌شناس، در برنامه بگو-بشنو ۵۲ با موضوع؛ مسجدسازی؟‌! حتی در پارک‌ها؟ چرا؟ می‌گوید: «مساجد در جمهوری اسلامی، پایگاه‌های نظامی حکومت هستند.»

این برنامه ۱۵ فروردین ۱۴۰۳، با حضور درسا جلالیان، کارشناس ارشد طراحی شهری در کانادا، مجید محمدی، جامعه‌شناس و برخی صاحب‌نظران و کنشگران در اتاق کلاب‌هاوس توانا برگزار شد.

لینک وبسایت:
https://dialog.tavaana.org/mosques-military-bases-iran/

لینک یوتیوب:
https://youtu.be/WHM1SmTUWAU

لینک ساندکلاد:
https://on.soundcloud.com/69PfCfVpcwbcnNtX6

#گفتگو_توانا #مساجد #دینداری #حقوق_خداناباوران

@Dialogue1402
از نزاع بر سر نمایش «ده فرمان» در آمریکا تا قانون سراپا مذهبی در ایران

در ایالت لوئیزیانا در آمریکا چندین خانواده‌ از وضع قانون تازه‌ای که: « به همه مراکز آموزشی دولتی دستور می‌دهد متن مذهبی "ده فرمان" را در کلاس‌های درس نمایش دهند از دولت ایالتی شکایت کرده‌اند».

در این شکایت تاکید شده است که متن «ده فرمان» ناقض متمم اول قانون اساسی آمریکا است که بر جدایی دین از دولت تصریح دارد. به گفته شاکیان: «این قانون حاوی این پیام زیان‌آور و تفرقه‌انگیز مذهبی است که دانش آموزانی که به ده فرمان اعتقاد ندارند به جمع دانش‌آموزان تعلق ندارند.»

بنا به گفته‌ی رسانه‌ها انتظار آن می‌رود که این شکایت به دیوان عالی ایالات متحده آمریکا کشیده شود و در نهایت در آنجا درباره این مسئله تصمیم‌گیری شود.

آیا این فضا در ایران تحت سلطه‌ی جمهوری اسلامی قابل تصور است؟ آیا قابل تصور است که خانواده‌ها بتوانند از جمهوری اسلامی بابت وضع قوانین سراپا مذهبی در مدارس به یک قوه قضاییه مستقل شکایت کنند؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

#گفتگو_توانا #ده_فرمان #قانون_مذهبی #جمهوری_اسلامی

@Dialogue1402
رهبران فرهمند:
شوکو آساهارا

برای ما ایرانیان که پس از انقلاب ژینا، شاهد حمله به مدارس دخترانه با گاز شیمیایی بوده‌ایم، دانستن میزان علاقه رهبران فرقه‌های تبهکار به گازهای شیمیایی خالی از فایده و بصیرت نیست.

وقتی در جولای ۱۹۹۳، شوکو آساهارا دستور داد که از برج خنک‌کننده‌ محل استقرار فرقه‌اش با اسپری‌کردن «باسیلوس آنثراسیس» (Bacillus Anthracis) نوعی آلودگی عفونی در توکیو ایجاد کند، پروژه شکست خورد و هیچ نوع آلودگی‌ای گزارش نشد! اما البته گزارش‌های متعددی از بوی بد در منطقه‌ای وسیع به پلیس و مراکز شهرداری رسید. آنها خیلی سال بود که روی تولید گازهای شیمیایی به ویژه سارین، و همین‌طور VX متمرکز شده بودند و امکان کشتار جمعی را آزمایش می‌کردند!


شوکو آساهارا (Shoko Asahara) ‌با نام اصلی شیزو ماتسوموتو، در یک خانواده تنگدست ژاپنی در ۱۹۵۵ به دنیا آمد. خانواده‌اش با بافتن «تاتامی» که زیراندازهای سنتی ژاپنی‌ست امرار معاش می‌کردند. اما چون چهارمین پسر آن‌ها، از ناحیه چشم چپ نابینا، و از ناحیه چشم راست بینایی ضعیفی داشت، نمی‌توانست در این خانواده پرجمعیت کمکی برای امرار معاش باشد. خانواده او را در شش سالگی، به مدرسه مخصوص نابینایان سپرد و عملا طرد کرد!

یکی از پژوهشگران زندگی و سرنوشت او معتقد است ریشه‌ انزجار عمیقی که در رفتار شوکو آساهارا علیه جامعه در سال‌های بعد دیده شد، باید در همین ترومای سهمناک دوران کودکی‌اش جستجو شود…

برای مطالعه‌ی ادامه‌ی این یادداشت لطفاً به صفحه‌ی گفت‌وشنود رجوع کنید:

https://dialog.tavaana.org/shoko-asahara/

#گفتگو #مدارا #فرقه #فرقه_گرایی #کالت #شوکو_آساهارا #گاز_شیمیایی #گاز_سمی #کشتار_جمعی

@Dialogue1402
ذهنیت رعیت‌مآب!

یادداشتی از زنده‌یاد داریوش شایگان

«برای داشتن دموکراسی باید ذهن‌ها نیز عوض شوند، باید ذهن‌ها نیز قوانین بازی را بپذیرند. ابتدا باید مدارا را آموخت و سپس به اعتراض پرداخت، نزد ما، اعتراض و مخالفت فوراً به یک امر ناموسی و غیرتی تبدیل می‌شود. از آنجا که شما یا دوست من یا دشمن من هستید، پس به شیوه قبیله‌ای از یکدیگر انتقام میگیریم. اگر دوست من باشید، باید در کنار من قرار بگیرید. و اگر دشمن من هستید خونتان را می‌ریزم.

البته من با کاریکاتور ساختن از این خصوصیات کمی تند می‌روم. اما باور کنید که اینجا واقعیت‌ها حتی از تخیل هم فراتر می‌روند. هموطنان ما هنوز دارای ذهنیت رعیت‌مآب هستند. هنوز شهروند نشده‌اند، این امر نیاز به زمان دارد، نمی‌توان به نیروی معجزه از تئوکراسی به دموکراسی پرید.

و بعد، دیگر چه بگویم از آداب و رسوم و خلقیات، از این عاداتی که به اعماق روح‌مان چسبیده‌اند. بگذارید توصیف زیبایی را از یک نویسنده آمریکای لاتینی برایتان نقل کنم: آداب و رسوم را، زمان، با همان شکیب و صبر و درنگی که برای ساختن کوه‌ها به کار برده آفریده است. و تنها زمان است که با تلاش روز به روز می‌تواند نابودش کند. با کوهستان نمی‌توان به زور سرنیزه درافتاد».

این مطلب از کانال تلگرامی مجله بخارا اخذ شده است.

آدرس کانال:
https://www.tgoop.com/bukharamag/9360

#گفتگو_توانا #فرهنگ_سیاسی #حقوق_خداناباوران #فرهنگ_دموکراتیک

@Dialogue1402
واسلاو هاول، سیاستمدار و نویسنده اهل چک:

کنش‌های کوچک ایستادگی آینده ما را می‌سازند.

واسلاو هاول روشنفکر و نویسنده اهل چک و اولین رئیس‌جمهور جمهوری چک بود. او نمایش‌نامه‌نویس برجسته‌ای محسوب می‌شد و همچنین به عنوان یکی از نمادهای مبارزات مدنی علیه تمامیت‌خواهی شناخته می‌شد.

او در مقدمه‌ای که در سال ۲۰۱۰ بر کتاب «کنش‌های کوچک ایستادگی» نوشت به بیان چنین نظری پرداخت: «امروز میلیون‌ها نفر در شرایطی زندگی می‌کنند که به نظر می‌رسد هیچ چیز تغییر نخواهد کرد. ولی باید بدانید که خیزش‌هایی که در سال ۱۹۸۹ در اروپای شرقی به وقوع پیوست، حاصل کنش‌های افراد و مردم معمولی بود که با همکاری با یکدیگر تغییر را اجتناب‌ناپذیر کردند. کنش‌های کوچک ایستادگی از کسانی ستایش می‌کند که در جستجوی زندگی مبتنی بر راستی بوده و بر جامعه خود اثرگذار بودند. من در دوران زندگی خودم به کرات شاهد بودم که کنش‌های کوچک ایستادگی چنان اثرات بی‌نظیری داشتند که هیچ کس آن را پیش‌بینی نمی‌کرد. کنش‌های کوچک ایستادگی تنها گذشته و حال را شامل نمی‌شود، به آینده نیز مربوط می‌شود».

هاول ۱۲ سال پیش این را نوشت ولی گویی درباره امروز با ما حرف می‌زند؛ گویی با ما ایرانیان در حال سخن است. گویی در حال ستایش از ایرانیانی است که به خیابان‌ها می‌آیند و علیه تمامیت‌خواهی مذهبی و عقیدتی جمهوری اسلامی اعتراض می‌کنند. کسانی که به گفته هاول در پی «راستی» هستند و بر جامعه خود «اثرگذار» هستند و این اثرات چنان «بی‌نظیر» هستند که هیچ کس آن را پیش‌بینی نمی‌کرد.

آیا این گفته درباره جاویدنامان انقلاب ملی ایران صدق نمی‌کند؟

- متن «کنش‌های کوچک ایستادگی« را آموزشکده توانا به فارسی ترجمه کرده است. این لینک را کپی کنید و با استفاده از آن، از تلگرام توانا پی‌دی‌اف کتاب را صورت رایگان دریافت کنید.

https://www.tgoop.com/Tavaana/1251

#گفتگو_توانا #واسلا_هاول #انقلاب_ملی #مقاومت_مدنی

@Dialogue1402
کودک‌همسری؛ یک جنایت مذهبی؟

کودک‌همسری برخاسته از فرهنگ عقب‌افتاده‌ی سنتی است یا ناشی از نوع نگاه مذهبی است؟

شوربختانه ایران عمیقا درگیر مشکل کودک‌همسری است. بایستی درباره آن اندیشید و فکر کرد.

نظر شما پیرامون این مسئله چیست؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

ضمنا برنامه‌ای حول این موضوع در ۲۲ آذر ۱۴۰۲ در اتاق کلاب‌هاوس آموزشکده توانا برگزار شده است.

پیشنهاد می‌کنیم به این لینک در وبسایت گفت‌وشنود بروید و آن را گوش کنید:
https://dialog.tavaana.org/religious-crime/

#گفتگو_توانا #کودک_همسری #فرهنگ_سنتی #مذهب_شیعه

@Dialogue1402
آیا مشکلات رایج در جامعه ما، عمدتا فرهنگی است یا حکومتی؟

آیا ما در ایران به این دلیل که برخی مشکلات فرهنگی هم داریم، سزاوار این هستیم که جمهوری اسلامی بر ما حکومت کند؟

آیا اصلا می‌شود بدون آزادی، سکولاریسم و پلورالیسم به فرهنگ ِ زندگی مسالمت‌‌آمیز رسید؟ چه‌کنیم که بر سر اعتقادات مذهبی خود، علیه خداناباوران به هم‌دیگر خشونت نورزیم؟

و در نهایت اینکه یک فرد شهروند، چه‌طور می‌تواند به ترویج مداراگری و نهادینه‌کردن آداب ِ گفت‌وگو کمک کند؟

نظر شما چیست؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

پیش از این درباره این موضوع بحثی در این صفحه درگرفته بود. برنامه‌ای در ۲۷ دی ماه ۱۴۰۳ با حضور آرش جودکی، پژوهشگر فلسفه، نویسنده و مترجم و محسن بنائی، پژوهشگر تاریخ اسلام و ایران و برخی از پژوهشگران و کنشگران از اتاق کلاب‌هاوس آموزشکده توانا.

لینک وبسایت برنامه:
https://dialog.tavaana.org/say-listen-40/

#گفتگو_توانا #فرهنگ_سیاسی #حقوق_خداناباوران #جمهوری_اسلامی

@Dialogue1402
ایدئولوژی، دستاویز جمهوری اسلامی برای سرکوب است

«جمهوری اسلامی برای ما یک سمبل کامل از یک حکومت دینی است در حالی که مسئله اصلی آن ایدئولوژی دینی به یک مفهوم واضح و مشخص نیست. مسئله او اقتدار حکومتی است تحت فرماندهی یک نفر که عناوین و اسامی مختلف دارد و همه چیز برای او تفسیر می‌شود. برای جمهوری اسلامی ایدئولوژی فقط بهانه‌ای است برای حکومت‌کردن.»

این بخشی از سخنان محسن‌نژاد، زندانی سابق سیاسی است که در برنامه بگو-بشنو -۳۷ با عنوان «آیا در ایران خداناباور داریم؟» آن را بیان کرد. برنامه‌ای که در ۲۹ آذر ۱۴۰۲ در اتاق کلاب‌هاوس آموزشکده توانا برگزار شده بود.

نظر شما درباره دیدگاه ایشان چیست؟

لینک وبسایت برنامه
https://dialog.tavaana.org/ideology-in-iran/

#گفتگو_توانا #ایدئولوژی #جمهوری_اسلامی #زندانیان_سیاسی

@Dialogue1402
‏آیه‌های زمینی
‏معرفی فیلم

‏یک ایرانی می‌خواهد اسم بچه‌اش را دیوید بگذارد و در اداره‌ ثبت احوال با مشکل برمی‌خورد. کارمند اداره می‌گوید اگر در ایران زندگی می‌کنی مجاز نیستی اسم بچه‌ات را «دیوید» بگذاری.

‏گفتگوی بین آنها جالب و تا حدی طنز‌آمیز است. مثلاً فرد متقاضی توضیح می‌دهد که «دیوید» نام نویسنده‌ی مورد علاقه‌ی همسرش است. نام نویسنده‌ی مورد علاقه‌ی خودش «غلامحسین ساعدی» است. نویسنده‌ای که به عنوان هوادار انقلاب ۵۷ از جناح چپ مارکسیستی برای مخاطب ایرانی آشناست. وقتی کارمند اداره ثبت احوال می‌گوید خب «غلامحسین» چه اشکالی دارد!؟ متقاضی پاسخ می‌دهد آخر غلامحسین؟! مثلاً بچه‌ی شما را صدا بزنند غلام‌حسین بیا اینجا!؟ این قسمت از گفتگوی این دو نفر شاید به شکاف شدیدی که میان فرهنگ چند دهه پیش جامعه‌ی ایران با کلان‌روندهای امروزی وجود دارد، غیرمستقیم اشاره می‌کند. اما این قسمت، تنها قسمت اول از یک مجموعه گفت‌وگوی ۹تایی‌ست.

‏شکل روایت سینمایی در فیلم «آیه‌های زمینی» به کارگردانی علیرضا خاتمی و علی عسگری به صورت گفتگوست. دوربین تنها یکی از دو طرف را نشان می‌دهد و طرفی که پشت میز نشسته و دست‌بالا را دارد و اغلب کارمند یک نهاد دولتی‌ست، نشان داده نمی‌شود مگر در بخش پایانی فیلم که در واقع دیالوگی در کار نیست. طراحی قاب گفتگوها به این شکل در خدمت محتواست: این یک گفتگوست بی‌آنکه واقعاً یک گفتگوی سالم، منصفانه و عادلانه باشد. در یک طرف، کسی از سمت حکومت مجوز دارد تا در شخصی‌ترین امور مردم دست ببرد و حتی بدن برهنه‌ی آنها را تماشا کند. در نام‌گذاری برای فرزندانشان با توجیهاتی که برایش آماده کرده‌اند دخالت کند و روابط شخصی آنها را مورد پرسش قرار دهد.

‏موضوع بسیاری از این قسمت‌ها مسائل جنسی و جنسیتی‌ست: کسی به خاطر اینکه عکس آدم بی‌حجاب در ماشین‌اش دیده شده مورد پرسش است، کسی به خاطر اینکه دوست‌پسرش…

‏برای مطالعه‌ی ادامه‌ی یادداشت به صفحه‌ی گفت‌وشنود مراجعه کنید:

https://dialog.tavaana.org/terrestrial-verses/

‏⁧ #آیه‌های_زمینی⁩ ⁧ #فروغ_فرخزاد⁩ ⁧ #غلامحسین_ساعدی⁩ ⁧ #گفتگو⁩ ⁧ #رواداری⁩ ⁧ #آپارتاید_جنسیتی⁩ ⁧ #تمامیت_خواهی

‏⁦ @Dialogue1402

مصطفی رستمی، مسئول نهاد نمایندگی رهبر در دانشگاه‌ها، با بیان اینکه اسلام موقعی کامل است که رهبرت مشخص باشد»، گفت: «اسلام بدون معرفی رهبر و راهنمای حرکت جامعه دینی، ناقص است.

به نظر عواقب گره‌زدن اسلام به یک حکومت سرکوبگر چیست؟

دیدگاه‌ خود را با ما به اشتراک بگذارید.

#گفتگو_توانا
#حکومت_فرقه_ای #حکومت_اسلامی

@Dialogue1402

نسل زد (Generation Z)، که به عنوان نسل اینترنت نیز شناخته می‌شود، شامل افرادی است که بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ به دنیا آمده‌اند. این نسل از همان ابتدا با فناوری‌های دیجیتال رشد کرده و بخش عمده‌ای از زندگی روزمره‌اش را در دنیای مجازی سپری می‌کند. دسترسی سریع به اطلاعات، ارتباطات گسترده از طریق شبکه‌های اجتماعی و توانایی استفاده از ابزارهای دیجیتال از ویژگی‌های بارز این نسل است. آن‌ها به دلیل آشنایی زیاد با تکنولوژی و اینترنت، توانایی بالایی در کسب مهارت‌های جدید و تطبیق با تغییرات سریع دارند.

نسل زد نه تنها در سبک زندگی، بلکه در ارزش‌ها و انتظارات اجتماعی نیز با نسل‌های قبل متفاوت است. آن‌ها به دنبال انعطاف‌پذیری در کار و تحصیل، ارزش قائل شدن برای تنوع و شمولیت و تأکید بر مسائل زیست‌محیطی و عدالت اجتماعی هستند.

برخی آمارها نشان می‌دهند که نسل زد، به نسبت نسل‌های قبلی گرایش بیشتری به خدا ناباوری و عدم تعلق به دین خاصی دارند.
این تغییرات در نگرش‌ها و باورهای مذهبی نسل زد در کشورهای مختلف به وضوح مشاهده می‌شود.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید


#نسل_زد #خداناباوری #دین_ناباوری #رواداری

@Dialogue1402

تسلیمه نسرین پزشک متولد بنگلادش که به نویسندگی و فمینیسم روی آورده‌است و به نقل از خودش، انسان‌گرایی سکولار است.

او برنده چندین جایزه‌ از جمله جایزه ساخاروف ۱۹۹۴، جایزه PEN سوئد ۱۹۹۴ و جایزه سیمون دوبووار ۲۰۰۸ است.
نسرین به خاطر نقد به اسلام، و به‌طور کلی به مذهب شهرت بیشتری پیدا کرد.
تجربیات شخصی تسلیمه نسرین از سوءاستفاده جنسی در دوران نوجوانی و کار به عنوان پزشک متخصص زنان که به‌طور روزمره دخترانی را معاینه می‌کرد که تحت تجاوز جنسی قرار گرفته بودند، در نوشته‌های او در نقد از وضعیت زنان در اسلام تجلی یافت.

#تسلیمه_نسرین #تبعیض_جنسیتی #نقد_دین #سکولاریسم #اسلام #زن #فمینیسم #انسان_گرایی #خرد_گرایی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چرا روزهای دیگر به یاد گفتگو با دیدگاه‌های متفاوت نمی‌افتید؟

برگرفته از کانال «توانا»

«وقتی یک آخوند می‌خواهد به مردم التماس کند رای بدهند حاضر است از سلطنت‌طلب‌ها خواهش کند و برای‌شان عشوه هم خرج کند!».

متن و ویدئو را پیش از این یکی از همراهان به توانا ارسال کرده بود.

ولی نکته جالب ادعای این معمم است. به نظر شما جمهوری اسلامی، امپراتوری ایران را احیا کرد؟!

نظامی که رهبر آن دیدار از تخت جمشید را نشانه نادانی می‌داند و عبارت نوروز باستانی را تحقیر می‌کند، اساسا به امپراتوری ایران باور دارد؟!

#جمهوری_اسلامی #پروپاگاندا #مغالطه #دروغ #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
کسانی که بد را در مقابل بدتر انتخاب می‌کنند به سرعت فراموش می‌کنند که «بد» را انتخاب کرده‌اند. از انتخاب بد به‌جای بدتر آن‌قدر استفاده می‌شود تا کارکنان دولت و همه‌ی مردم برای شر به معنای واقعیِ کلمه آماده شوند.

- هانا آرنت. مسئولیت شخصی در دوران دیکتاتوری

#گفتگو_توانا #سیرک_انتخابات #هانا_آرنت

@Dialogue1402

دویچه وله در گزارشی نوشت؛ تعداد کسانی که سال ۲۰۲۳ کلیسای کاتولیک آلمان را ترک کردند ۴۰۳ هزار نفر اعلام شده است. این رقم در سال ۲۰۲۲، بیش از نیم میلیون نفر بود.

رییس کنفرانس اسقف‌ها می‌گوید: «این ارقام هشداردهنده هستند. آنها نشان میدهند که کلیسا در یک
بحران همه جانبه قرار دارد.»

کلیسای کاتولیک در آلمان به دلیل  رسوایی کودک‌آزاری و تغییر ارزش‌های جامعه سالهاست که در حال از دست دادن اعضایش است.

کلیسای پروتستان در آلمان نیز در سال ۲۰۲۳، ۳۸۰ هزار عضوش را از طریق خروج از کلیسا از دست داد که نزدیک به آمار سال قبل بود. این کلیسا در مجموع ۱۸ و نیم میلیون عضو در آلمان دارد.

در ایران هم پدیده خروج از دین وجود دارد، هرچند خروج از اسلام برای ایرانیان مسلمان براساس احکام شرعی و قوانین اسلامی ایران دارای تبعات و مجازات‌های سنگین و حتی اعدام است. اما بعلت برخورد‌های امنیتی آمار دقیقی از این پدیده اجتماعی در دست نیست.

به نظر شما وضعیت خروج از دین در ایران چگونه است؟
آیا تعداد ناباوران افزایش داشته و دلایل آن را چه می‌دانید؟

#خروج_از_دین #کلیسا #کاتولیک #پروتستان #مسلمان #خداناباور #دین‌ناباور
@Dialogue1402

نیویورک‌پست به نقل از خبرگزاری‌های کره‌جنوبی گزارش داد که کره‌شمالی یک جوان ۲۲ ساله را به دلیل گوش دادن و به اشتراک گذاشتن موسیقی «کی پاپ» (KPop) در انظار عمومی اعدام کرده است.

وزارت اتحاد کره‌جنوبی روز پنج‌شنبه با استناد بر شهادت‌های ۶۴۹ نفر از افراد گریخته از کره‌شمالی، جزئیات این پرونده را منتشر کرد. طبق گفته یکی از شاهدان، جوان اعدام شده که اهل استان هوانگهای جنوبی بوده است، در سال ۲۰۲۲ به دلیل گوش دادن به ۷۰ آهنگ کره‌جنوبی، تماشای سه فیلم و توزیع آن‌ها، در انظار عمومی اعدام شده است.

حکومت‌های دیکاتوری مانند ایران و کره شمالی هموار از احکام اعدام و سلب حیات برای ایجاد رعب و وحشت در مردم و در جهت کنترل اجتماع با بهانه‌های ایدولوژیک بهره می‌برند.

در ایران همواره گروه‌های با باور‌های متفاوت از نظام‌های دیکتاتور حاکم، مانند خداناباوران، ناباورمندان و منتقدین به دین یا گروه‌های ال‌جی‌بی‌تی ‌کیو و همچنین نوکیشان در معرض تهدید‌های امنیتی وجانی قرار داشته‌اند.

#کره_شمالی #اعدام #کی_پاپ #دیکتاتور #ایران #سلب_حیات #خداناباوران #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
2024/11/18 03:05:33
Back to Top
HTML Embed Code: