tgoop.com/Experiography/477
Last Update:
🧩 گام به گام تغییر در مدرسه و دانشآموزان
🗣 در جمع معلمان که از رویکرد راهحل محور صحبت میکنیم، به حق این سؤال را میپرسند که «چطور میتوان این رویکرد را در مدرسه پیاده کرد».
🗾 اساس مدرسۀ راهحل محور این است که هدف آموزشی خودمان را بر روی مسألهای که دانشآموزان در حال حاضر درگیر آن هستند، پیاده کنیم و به آنها فرصت بدهیم که خودشان راهحل برون رفت از آن مسأله را پیدا کنند.
👈🏻 رویکرد عدماتهام برای مقابله با خشونت1️⃣ نمونهای از تجربۀ تدریس راهحل محور است. این رویکرد در اوایل دهه 90 میلادی، توسط باربارا ماینز2️⃣ و جورج رابینسون3️⃣ ارائه شد.
🏫 در زمان ارائۀ این رویکرد، مسألۀ خشونت🤛🏻 در مدارس، اهمّیّت خاصی یافته بود و بسیاری از راهبردهایی که در گذشته پذیرفته شده بودند، ناکارآمد تلقی شدند.
🔘 رویکرد عدماتهام، به جای مجازات دانشآموزان خشن، به دنبال پایان خشونت است و به صورت زیر عمل میکند:
گام اول، گفتگو با فرد آسیب دیده: زمانی که یک معلم👨🏻🏫 از وقوع خشونت مطلع میشود، باید با فرد آسیبدیده در مورد احساسات او گفتگو کند. تاکید او به جای یک واقعۀ خاص، بر پیدا کردن افراد درگیر در واقعه است.
گام دوم، برگزاری جلسۀ ملاقات👥 با همۀ افراد درگیر: علاوهبر کسانی که در وقوع خشونت آغازگر بودهاند، باید افراد جانبی نیز در این جلسه حاضر شوند. گروهی 6 تا 8 نفره میتواند موثرترین تعداد باشد.
گام سوم، توضیح مسئله: این گام در حقیقت ابزاری است برای به اشتراک گذاشتن احساسات فرد قربانی با سایر شاگردان. میتوان از نقاشیها🎨، شعرها و داستانهایی برای انتقال این عواطف به سایرین استفاده کرد. جزئیات یک حادثه نباید به هیچ عنوان طرح شوند.
گام چهارم، حرکت رو به 👣جلو: مطرح میشود که هیچ کس متهم نیست، اما معلم اعلام میکند که از نظر او همۀ شاگردان دخیل در واقعه مسئولند و میتوانند رفتار خود را در قبال قربانی تغییر دهند.
گام پنجم، تدوین راهبردهایی در گروه: در این مرحله، معلم از شاگردان میخواهد که نظر خود را درباره راهکارهایی برای بهبود وضعیت ارائه کنند. اگرچه او به خوبی به راهکارها 👂🏼گوش میسپارد اما هیچگاه تضمینی برای اجرای یک راهکار ارائه نمیدهد.
گام ششم، سپردن کار به شاگردان: در این گام، مسئولیت بهبود وضعیت تماماً به 👨🏼🎓شاگردان محول میشود.
گام هفتم، نظارت بر بهبود: معلم، 🗓تاریخی را انتخاب میکند تا در آن تاریخ، افراد گروه به ارائه گزارش پیشرفت کار بپردازند.
گام هشتم، ملاقات فردی با شاگردان: معلم جلسههای کوتاهی را با هر شاگرد و همچنین قربانی، ترتیب میدهد تا از پیشرفت 🔍کار آگاه شود. این کار به معلم کمک میکند تا از پیشرفت کار آگاه شود.
🙋🏻♂️ همچنین باعث میشود تا شاگردان آنچه را که در جلسات عمومی به اطلاع معلم نرساندهاند، با او به اشتراک بگذارند.
این رویکرد با پاسخهایی چندگانه مواجه شده است. این رویکرد به منظور اجرای صحیح، نیاز به مهارت و حساسیت فراوان دارد. در عمل، تنها گروهی از سرپرستها و مربیان میتوانند به خوبی از آن استفاده کنند.
📝 تعدادی از روانشناسان تربیتی و مشاوران نیز اثر این برنامه را کوتاهمدت توصیف کردهاند. مواردی نیز وجود دارد که این رویکرد را به طور کلی بیثمر دانستهاند. احتمالاً بهترین راهحل آن است که مجموعهای ترکیبی از راهحلها را برای مقابله با خشونت به کار ببندیم.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1️⃣ The no-blame approach
2️⃣ Barbara Maines
3️⃣ George Robinson
📖 برگرفته از: راهنمای سرپرستهای دانشآموزان در مدرسه.
#مورد_پژوهی
#مدرسه_داری
#مشاوره
💡@Behrah_inst
BY تجرِبهنگاری مدارس اسلامی
Share with your friend now:
tgoop.com/Experiography/477