tgoop.com/Hikmatbasedmedicine/2889
Last Update:
🟠 سالمندان و گرمازدگی
🖌 مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی
🔸سالخوردگان نسبت به جوانان توانایی تطابق دمایی و خودتنظیمی تعریق و گردش خون کمتری دارند و برخی از آنان به علل گوناگونی از جمله چاقی و بیماریهای قلبی و ریوی بیشتر در معرض خطرات گرمازدگی هستند.
اگر پدر و مادر و خویشاوند سالخورده دارید در روزهای داغ پیش رو به این نکات بسیار توجه کنید:
🔺برخی داروهای آنتیهیستامینی (مانند دیفن هیدرامین) و داروهایی که اثرات انتیکولینرژیک ایجاد میکنند (مانند امیتریپتیلین) ممکن است تعریق را کاهش دهند و فرایند خنک شدن از راه تعریق را مختل کنند.
🔺همچنین داروهایی که پرفشاری خون را از طریق افزایش دفع ادرار کاهش میدهند (مانند فورزماید و هیدروکلروتیازید) ممکن است فرد سالخورده را دچار کمآبی کنند و پایداری وی را در برابر گرمای محیط متزلزل کنند؛ این امر درباره سالخوردگان تنها و دور از خانواده خطرناکتر است بویژه اگر داروهای خوابآور و ضد اضطراب مانند دیازپام یا لورازوام هم مصرف کنند که موجب کاهش هشیاری و اختلال ادراکات حسی از جمله نیاز به نوشیدن آب و تلاش برای تعدیل هوای محیط میگردد.
🔺همچنین برخی سالمندان ممکن است از مسکنهای دارای کدئین استفاده کنند یا وابستگی به تریاک داشته باشند و از این رو ادراک گرما در آنان کمابیش مختل شده باشد و نتوانند بموقع از افزایش حرارت بدن خود آگاه شوند و برای بهبود آن دست بهکاری بزنند.
🚫 مسلما منظور نویسنده این نیست که چنین داروهایی در روزهای گرم، بطور ناگهانی قطع شوند زیرا این اقدام خطرات دیگری دارد که چهبسا از گرمازدگی بدتر باشد. مقصود من این است که با آگاهی از خطرات بالقوه ناشی از شرایط فیزیولوژیک سنی و برخی عوارض دارویی، در این روزها مراقبت و سرکشی بیشتری از سالمندان و سالخوردگان داشته باشید و از احوال آنان بیخبر نمانید.
با آرزوی تندرستی و بهروزی مردم ایرانزمین
@hikmatbasedmedicine
BY دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمتبنیان ایرانی
Share with your friend now:
tgoop.com/Hikmatbasedmedicine/2889