tgoop.com/Hikmatbasedmedicine/3095
Last Update:
🌀 «نقص توجه» در تشخیص نقص توجه و بیشفعالی
🖋 مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی
بهتر است بار دیگر این خبر علمی را از آغاز تا پایان بهدقت بخوانید؛ اما چکیده ماجرا این است:
* یافتههای پژوهشی نشان میدهد که بیشتشخیصی ADHD (اختلال بیشفعالی و کمتوجهی) برای کودکان امریکایی بسیار بیشتر از کودکان اروپایی روی میدهد؛ به زبان ساده کودکان امریکایی که واقعا دچار بیشفعالی و نقص توجه نیستند ممکن است با ارزیابی شتابزده و پیشفرضهای نارسا و ناروای خانواده، آشنایان، معلمها، و پزشکان به انگ و برچسب ADHD گرفتار شوند.
اما آیا این بیشتشخیصی منحصر به کودکان امریکایی است؟
خوب، این خبر مرا به یاد کودکانی انداخت که والدینشان با نگرانی آنان را نزد من میآورند و همین تشخیص برای کودکشان فرض شده و تحت درمان قرار گرفتهاند. بیپرده بگویم: در مورد برخی از این کودکان، تشخیص ADHD قانعکننده نیست و نمیتوان به سادگی پذیرفت که کودک واقعاً دچار این اختلال باشد.
برای پرهیز از سوگیری در تشخیص ADHD باید به خود یادآور شویم که برخی کودکان نسبت به همسالانشان دامنه توجه گستردهتری دارند، کنجکاوترند، روحیهای ماجراجویانه دارند، خودجوشتر و خلاقترند و با هر محیطی با شور و شوق مکتشفانه و جستجوگرانه روبرو میشوند. آیا این ویژگیها نشانه بیماریاند؟
کودکانی هستند که از شیوه تدریس یکنواخت و بیروح خسته میشوند و چهارچوبهای خشک کلاس درس را تاب نمیآورند؛ کودکانی که حتی نیمی از دامنه توجهشان برای فهم درس کافی است زیرا معلم باید میانگین هوشبهر و آمادگی دانشآموزان یک کلاس را ملاحظه کند و کودکانی که از این میانگین بالاترند نمیتوانند بهکندی پیش بروند و ناگزیر توجهشان به این سو و آن سو میپرد.
فکر کنید: آیا آنها را باید ناهنجار بپنداریم؟
پاسخ منفی است،
زیرا این تفاوتها بخشی از طبیعت انسان است و نمیتوان یک یونیفورم عصبیروانیرفتاری ظاهرا مطلوب به تن همه پوشاند.
دیدگاه مزاجشناختی به رفتار کودکان
اگر از نگاه طب ایرانی به این موضوع بنگریم، میبینیم که کودکان از یک سو در سرشت جسمی (مزاج) با یکدیگر تفاوت دارند و از سوی دیگر رفتارشان بیش از هر سن دیگری از سرشت بدنی و متغیرهای زیستی تاثیر میپذیرد؛ از این رو کودکانی که دچار افزونی گرمی و خشکی باشند پرجنبوجوشترند و دیرتر خسته میشوند و نیاز کمتری به خواب و خوراک دارند و واکنشهای حسی و حرکتی و روانی تندتری بروز میدهند؛ و متاسفانه از دید والدین و معلمها و حتی پزشکان ممکن است بیشفعال تلقی شوند..! درحالی که با تدبیرهایی در تغذیه و عادات روزمره، میتوان کودک را به اعتدال رساند بدون آنکه نیروهای جسمی و روانیاش سرکوب شود.
هشیار باشیم؛
تشخیص ADHD، مانند هر اختلال دیگری، نباید شتابزده و سطحی باشد.
درک رفتارهای کودکان نیازمند نگاهی انسانیتر و روانشناختیتر است، نگاهی که ویژگیهای منحصربهفرد هر کودک را هم بویژه با دیدگاه مزاجشناختی در نظر بگیرد، نه اینکه هر تفاوتی را یک بیماری بپندارد.
آدینه، ۱۷ اسفند ۱۴۰۳، مشهد
#اعتدال_مزاج
#بیش_فعالی
#طب_حکمت_بنیان
#Hikmatbasedmedicine
▪️من، مجید انوشیروانی، این نوشتار را اختصاصاً برای همین کانال نگاشتهام و نشر آن را فقط با ذکر نام نویسنده، بدون هیچ کم و زیاد در متن، و با حفظ لینک کانال مجاز میشمارم:
https://www.tgoop.com/Hikmatbasedmedicine
BY دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمتبنیان ایرانی
Share with your friend now:
tgoop.com/Hikmatbasedmedicine/3095