tgoop.com/Hikmatbasedmedicine/3099
Last Update:
🔸روغن گل مغربی، قاعدگی، میگرن، و باقی قضایا
🖋مجید انوشیروانی، طبیب، دکترای تخصصی طب ایرانی
بسیاری از بانوان مبتلا به میگرن با مصرف قرصهای ضدبارداری دچار افزایش دفعات و شدت و مدت سردرد میشوند، از سوی دیگر ممکن است برخی بانوان با نزدیک شدن به دوره قاعدگی به سردرد شدیدتری دچار شوند که در این وضع میتوان به بیماران روغن گل مغربی تجویز کرد؛ ولی برخی بیماران نگران اثرات هورمونی این روغن هستند و گمان میکنند که ممکن است این روغن مانند قرصهای استروژنی سردردشان را افزایش دهد.
آیا این فکر درست است؟
پاسخ منفی است و نمیتوان روغن گل مغربی را از نظر تاثیر هورمونی با قرصهای ضدبارداری همانند پنداشت.
🔸توضیحات زیر در این باره سودمند است:
گل مغربی (Oenothera biennis) حاوی اسید گاما-لینولنیک (GLA) است که میتواند متابولیسم پروستاگلاندینها را تعدیل کرده و بر تعادل هورمونی تأثیر بگذارد. با این حال، فعالیت فیتواستروژنی آن ضعیف یا غیرمستقیم است و حتی با استروژنهای گیاهی مانند ایزوفلاوونهای سویا یا لیگنانهای تخم کتان قابل مقایسه نیست.
روغن گل مغربی (EPO) ترکیبات استروژنی با میل اتصال بالا به گیرندههای استروژن ندارد و اثرات هورمونی آن بیشتر ضدالتهابی (از طریق پروستاگلاندینها) است تا استروژنی.
همچنین روغن گل مغربی تأثیری بسیار ضعیف و غیرمستقیم بر تنظیم هورمونی دارد و گرچه در کاهش علائم عدم تعادل هورمونی (مانند PMS و دردهای پستانی) کمک میکند، اما جایگزین قرصهای ضدبارداری در پیشگیری از بارداری یا درمان جایگزین هورمونی نیست.
روغن گل مغربی بیشتر برای کاهش علائم نشانگان پیشدشتانی (سندرم پیش از قاعدگی یا PMS)، و دردهای پستانی و برخی بیماریهای التهابی مانند آرتریت روماتوئید و ام.اس مصرف میشود، اما تنظیمکننده هورمونی قابل اعتمادی محسوب نمیشود.
بنابراین بانوانی که سابقهای از تشدید سردرد با قرصهای ضدبارداری داشتهاند نباید از مصرف روغن گل مغربی هراس داشته باشند بویژه آنکه مصرف آن در بهبود نشانگان پیشدشتانی یا همان PMS نیز سودمند است که بهنوبه خود میتواند احتمال وقوع سردرد را کاهش دهد.
@Hikmatbasedmedicine
BY دکتر مجید انوشیروانی/طب حکمتبنیان ایرانی
Share with your friend now:
tgoop.com/Hikmatbasedmedicine/3099