tgoop.com/Hrman11/12141
Last Update:
۱۰ موردی که فقط باهوشها را خسته میکند
در این مقاله با ما همراه باشید تا ۱۰ چیزی که فقط از نظر باهوشها کسلکننده است را با شما در میان بگذاریم:
۱. حرفهای بیمعنی روزمره
بیایید بپذیریم که آدمهای باهوش اهل صحبتهای بیهدف روزمره مثل صحبت از آبوهوا و …نیستند. آنها متکبر نیستند و فکر نمیکنند که این حرفها در شأنشان نیست.
بلکه ذهنشان متفاوت است.
وقتی بحثی بسیار عادی و سطحی درباره سرد شدن هوا و آخرین شایعهها درباره سلبریتیها مثل آن است که از یک دونده ماراتن بخواهید که یک میدان دو را ۱۰ بار با سرعت برود و برگردد.
۲. ناکارامدی
۳. فقدان محرکهای فکری
آدمهای باهوش در مقایسه با سایرین در برابر تجربهها کنجکاوتر و گشودهتر هستند. آنها یادگیرندگان مادامالعمرهستند و همیشه به دنبال فرصتهایی هستند که بتوانند دانش و درکشان را توسعه بدهند.
مثلاً فرض کنید که یک سرآشپز در فلافلی کار کند. چون فرصتی ندارد تا مهارتهایش را بروز دهد، احساس خستگی و ناکارامدی میکند.
۴. سروصدا و سایر عوامل حواسپرتی
ما در جهانی پر از سروصدا و عوامل حواسپرتی زندگی میکنیم. از صدای مدام نوتیفیکیشن گوشی تا صدای هام محیط یا ترافیک که از پنجره وارد میشود، تقریباً گریز از این صداها غیرممکن است.
اما آدمها باهوش در مقایسه با سایرین کلافگی بیشتری در قبال این سروصداها تجربه میکنند. آنها اغلب حساسیت بیشتری به محرکهای محیطی دارند که یعنی خیلی سادهتر تحت تأثیر صداهای مزاحم قرار میگیرند.
روانشناسی توضیح میدهد که این احساس ناشی از تمرکز شدید و فرایند تفکر عمیقشان است.
۵. فقدان خودمختاری و استقلال
آدمها باهوش برای استقلال میجنگند. آنها دوست دارند که وقت، وظایف و تکنیکها را کنترل کنند. آنها از آزادی برای برنامهریزی کارهایشان بر اساس روشها و سرعت خودشان لذت میبرند.
برطبق روانشناسی، آدمهای باهوش اغلب نیازی قوی به استقلال دارند. آنها خود-راهبر هستند و محیطهایی را ترجیح میدهند که در آن آزادی برای تصمیمگیری و انتخابهای فردی وجود دارد.
۶. سوء تفاهمها
درک نشدن برای هر کسی میتواند دردناک باشد. اما برای آدمها باهوش، خیلی بیشتر دردناک و فرسودهکننده است. آنها اغلب رویکردهای منحصربهفرد و عقاید یکتایی نسبت به امور دارند که بعضی وقتها باعث میشود که احساس کنند روی طول موج متفاوتی در مقایسه با اطرافیانشان قرار دارند. آنها ممکن است که بفهمند دیگران هیچ درکی از آنها ندارند که در اینصورت احساس خستگی و فرسودگی زیادی میکنند.
۷. ظرفیتهای شکوفانشده
آدمهای باهوش اغلب فهمی از ظرفیتهایشان دارند. آنها میتوانند فرصتهای پیشرویشان و همینطور قدمهایی که نیاز است برای رسیدن به اهدافشان بردارند را مشاهده کنند. اما وقتیکه شرایط، محدودیتها و حتی ترسهای خودشان مانعی برای تحقق این ظرفیتها میشود، به شدت احساس خستگی میکنند.
۹. انزوا و تنهایی شدید
درست است که آدمهای باهوش اغلب ترجیح میدهند که یار خودشان باشند و از شلوغیها و سروصداهای جمع پرهیز میکنند، اما انزوای بیش از اندازه آنها را اذیت میکند. بر طبق روانشناسی، حتی درونگراترین افراد میان ما هم به سطحی از تعاملات انسانی نیاز دارند تا سلامتی روانیشان را حفظ کنند.
ممکن است که خیلی زود دعوت هر جمع اجتماعیای را نپذیرند، اما ترجیحشان این نیست که همیشه تنها باشند. گاهی به یک گفتگو خوب نیاز دارند، نیاز دارند که با دیگران بخندند و هزارتوی فکریشان را در هم بشکنند.
۹. همرنگ جماعت شدن
فشار برای همرنگ جماعت شدن برای آدمهای باهوش خستهکننده است
زیستن در جهانی که اغلب برای سازش ارزش قائل است برای باهوشها خستهکننده است. مثل آن است که بخواهند قد خودشان را کوتاه کنند تا اندازه دیگران شوند.
۱۰. جهل
شاید خستهکنندهترین چیز برای آدمهای باهوش کنار آمدن با جهل از سر لجبازی است. آنها برای دانش و حقیقت احترام عمیقی قائل هستند و برایشان خیلی خستهکننده است که میبینند دیگران به حقایق چشمشان را میبندد و آنها را انکار میکنند. روانشناسی توضیح میدهد که آدمهای باهوش برای تفکر انتقادی و منطقی و تصمیمات مبتنی بر شواهد ارزش قائل هستند.
فرادید
https://www.tgoop.com/Hrman11
BY یافتههای نوین روانشناختی
Share with your friend now:
tgoop.com/Hrman11/12141