tgoop.com/Karshenasan_rasmi/7140
Last Update:
♨️کارشناس مصنوعی در راه است
آیا می توان از هوش مصنوعی بجای کارشناسی رسمی استفاده نمود؟
پاسخ یقینا آری است
آیا می توان از ورود هوش مصنوعی به کارشناسی جلوگیری نمود ؟
پاسخ یقینا خیر است
اما هوش مصنوعی در چه رشته هایی از کارشناسی و با چه کیفیتی به کارشناسی ورود خواهد نمود؟
سال ۱۳۶۴ بود ، در درس برنامه نویسی کامپیوتر و برای استفاده از تنها سیستم کامپیوتری دانشگاه ، ابتدا برنامه می بایست بر روی کارت مخصوصی پانچ میشد و سپس حجم انبوهی از کارت ها را به خورد سیستم می دادید تا نهایتا مثلا مساحت مثلثی محاسبه و اعلام شود. در آن ایام هیچ تصوری از دنیای الکترونیکی امروز ، دنیای کامپیوتر در قطع موبایل و ساعت و اینترنت و خصوصا هوش مصنوعی وجود نداشت. برای فردی که از آن عصر به عصر هوش مصنوعی امروز رسیده است، دیگر هیچ چیز شگفت انگیز نیست.
از عصر ماهواره گذر کردیم و به عصر هوش مصنوعی رسیدیم. هوش مصنوعی چنان با سرعت در حال توسعه در تمامی علوم کاربردی است که شگفتی و حتی نگرانی بسیاری از شخصیت ها و مجامع بزرگ علمی را برانگیخته است.
متخصصین پیش بینی نموده اند که بزودی هوش مصنوعی 10 شغل طراحی وب، بازاریاب آنلاین ، مسئول دفتر ، حسابدار ، منابع انسانی (فرآیند مصاحبه با نیروهای جدید و استخدام آنها) ، خبرنگار ، ویراستار، وکیل، دکتر ، روانشناس را تصاحب می کنند.
یک سیستم هوش مصنوعی توانسته است فعالیت مغز را به متن پیوسته تبدیل کند، یعنی افکار فرد رو حتی وقتی از نظر فیزیکی صحبت نمیکند هم تفسیر و به متن تبدیل میکند.
هوش مصنوعی بسراغ کارشناسی نیز خواهد آمد، چه بخواهیم یا نخواهیم، چه راضی باشیم چه نباشیم، هیچ نیرویی قادر به جلوگیری از ورود این تکنولوژی به کارشناسی نیست، فقط زمان آن جای بحث دارد.
در نگاه اول به نظر می رسد هوش مصنوعی می تواند در موضوعاتی صرفا تطبیقی بخوبی عمل نماید ، موضوعاتی چون تطبیق و بررسی اصالت خط و امضا، تفسیر عکسهای هوائی و ماهواره ای جهت تشخیص قدمت بنا یا تشخیص نوع و تاریخ کشت (با اتکا به بایگانی تصاویر ماهواره ای گوگل ارث و عکس های هوایی سازمان نقشه برداری کشور ) ، ارزیابی املاک و مستغلات از جمله مواردی هستند که هوش مصنوعی در گام اول به آنها ورود خواهد کرد که البته مدتها پیش اقدامات برنامه نویسی ارزیابی املاک با استفاده از هوش مصنوعی توسط سازمان ثبت اسناد و املاک شروع شده است.
با توجه به اهمیت موضوع و با یادآوری این نکته که در سند تحول قضایی، استفاده حداکثری از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی به منظور ارائه نظرات کارشناسی به جای ارجاع به کارشناس با ایجاد زیرساخت حقوقی لازم دیده شده است، جا دارد زمامداران کارشناسی رسمی خصوصا شورایعالی کانون کارشناسان رسمی دادگستری، کمیته ای تشکیل داده و نسبت به بررسی تاثیر ورود هوش مصنوعی به کارشناسی و اتخاذ تصمیمات لازمه اقدام نمایند.
✍غلامرضا گلستانی نسب، کارشناس رسمی دادگستری
۹ خرداد ۱۴۰۲
🆔 @Karshenasan_rasmi
BY کارشناسان رسمی دادگستری
Share with your friend now:
tgoop.com/Karshenasan_rasmi/7140