tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf/4124
Last Update:
#نشر_عقیده_امام_ابوحنیفه_رحمه_الله
┄┅❈﴿ مسائل مسح بر موزه - ۲ - ﴾❈┅┄┄
مسئله ۶: «طریقۀ مسح بر موزه به اینگونه است» ڪه شخص انگشتان دست خود را تر نموده از جانب انگشتان پا بر بالای موزه یا بوت/کفش ساقدار بگذارد وڪف دست خود را از پشت پا دور نگهدارد و سپس انگشتان دست را به طرف بالا یعنی به طرف بُجُلَڪ {شتالنگ} بڪشد. اگر ڪسی ڪف دست را همراه با انگشتان دست، روی موزه گذارده مسح نماید، اینڪار نیز صحیح است.
مسئله ۷: اگر ڪسی مسح را بر عڪس طریقۀ بالا یعنی از جانب بُجُـلَـڪ شروع نموده به طرف انگشتان پای انجام بدهد، اینهم جایز است، ولی خلاف مستحب می باشد. به همین صورت اگر ڪسی نه بر طول بلڪه عرضاً بر موزه های خود مسح ڪند، اینڪار نیز درست است، اما خلاف مستحب می باشد.
مسئله ۸: اگر ڪسی بر زیر (ڪف) موزه یا بر پشت موزه یا بر بغل موزه مسح ڪرد، اینگونه مسح ڪردن جایز نیست.
مسئله ۹: اگر ڪسی فقط نوڪ انگشتان دست را بر روی موزه یا بوت/کفش ساقدار گذاشت، نه ڪُل انگشتان خود را و در حالی ڪه انگشتانش بلند ایستاده اند فقط با نوڪ انگشتان مسح را انجام داد، این گونه مسح درست نخواهد بود. البته اگر آنقدر آب از انگشتانش می چڪید ڪه آب بر موزه یا بوت/کفش ساقدار روان شده و موزه را به اندازۀ سه انگشت تر ڪرد، مسح در این صورت درست خواهد بود.
مسئله ۱۰: مستحب است ڪه مسح با سمت داخل انگشتان دست انجام شود، ولی اگر ڪسی با طرف پشت دست مسح را انجام دهد، باز هم مسح صحیح است.
مسئله ۱۱: اگر ڪسی خودش بر موزه یا بوت/کفش ساقدار مسح نڪرد، ولی در وقت بارش بیرون رفت یا در بین سبزه های تر قدم زد و به این سبب موزه ها تر شدند، مسح بازهم در این صورت انجام شده است.
مسئله ۱۲: مسح ڪردن بر هر موزه یا بوت/کفش ساقدار به اندازۀ سه انگشت دست فرض است. اگر ڪمتر از آن مقدار بود، مسح درست نخواهد بود.
✏️مفتی محمد ابراهیم تیموری
#ما_در_اصول_برمبنای_عقیده_اهل_سنت_والجماعت_هستیم_و_در_فروع_تابع_مذهب_شریف_حنفی
┄┅═◈═✾📚✾═◈═┅┄
https://www.tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf
BY نشرعقیده امام ابوحنیفه رحمةالله علیه
Share with your friend now:
tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf/4124